Min halloween

Igår var det Halloween. Jag firade. Idag är jag astrött och missade slutet på Indiana Jones eftersom jag somnade, störigt. Så jag orkar faktiskt inte skriva något vettigt alls, fast jag kan berätta snabbt vad jag gjorde igår.

Först var jag hos och Tess och gjorde mig i ordning, kämpade löjligt länge med att få på lösögonfransar (jag skulle föreställa en älva). Sen tog hon, jag, och Kirre bussen till Uppsala där vi mötte upp en killkompis och förfestade i en snuskig liten lägenhet (typ fimpar på golvet och möglig disk, men det var okej ändå). Där var vi säkert i ett par timmar. Bland annat roade vi oss med att försöka få upp en flaksa rödvin med skruvkork utan en skruvkorksöppnare. Slutade med att både korken och typ en liten fil eller vad det nu var hamnade i flasken, men vinet kom ut i alla fall!

Sedan var ju tanken att vi skulle till kalas, för där hade de halloweentema och halva inträdet om man var utklädd, men istället hamnade vi på fame, som var en rätt cool klubb, fast inte var det något halloween inte. Där inne blev det mest springa omkring och leta efter det ena och andra, jag försökte hjälpa en tjej jag tror var instängd på toaletten och ja... sådär.

Kom hem inatt, sov några timmar, och har åkt buss och tåg hela dagen för att ta mig hem till skövde igen. Tuff dag, men allt blev bättre av att jag nu har nya Fable 3 i min xbox. Jag är en nörd.


Scream Awards 2010

Imorgon ska jag berätta om stockholm, nu blir det... Scream Awards! Det är rätt, jag kommer faktiskt se det i år igen, delvis i alla fall, det håller på till två. För er som inte känner till scream awards så är det en gala för sci-fi, skräck och serietidningar typ, oscars för freaks. Hursomhelst är den ascool. Ska försöka skriva om godbitarna (enligt mig). Här kan ni läsa vad jag skrev om Scream Awards 2009.

I år är ingen mindre än Halle Barry programledare, underbart, tillsammans med Megan Fox bland annat.

Bästa skurk blev Mickey Rourke, från... jag vet inte riktigt vad? En tvåa av något slag? Dessutom var han väldigt svettig och eventuellt full.

Årets "det var som fan"-scen blir... twisted sex scen från true blood! Yay! Måste säga att Bill, det vill säga Stephen Moyer, ser jävligt mycket snyggare ut än vanligt. Vad twisted sex scen innbär förstår ni nog om ni sett säsong tre, och och inte, vill ni nog inte veta.

Bästa fantasyskådespelerska blir Kristen Stewart från Twilight. Tyvärr håller jag inte med, jag absolut hatar henne för det mesta, men kul för henne.

Bästa skräckskådespelerska blir Anna Paquin. Här håller jag med, irriterade mig på henne i början, men har nu insett att hon är underbar. Såg typ ut som hon hade en glugg mellan tänderna?

Hyllning till Sigourney Weaver, som varit kvinnlig hjältinna i en massa filmer, ghostbuster, alien, Avatar. Hon är rätt cool faktiskt, fast hon har ett skitjobbigt namn som jag ej vet om jag stavat rätt.

Ååååh, nu kom bilen från tillbaka till framtiden in, coolt. Asmysig film med asmysiga skådespleare, måste se den igen. Har tydligen 25:års jubileum i år. Michael J. Fox kom på besök också, jätte kul att se honom, men hans parkinson börjar synas, och det känns lite sorgligt samtidigt.

Fick ta en paus för att sitta och prata med kattungen ett tag. Hon är jätte söt, men det är svårt, hon verkar ensam och rädd, men vill inte tränga mig på för mycket för då blir hon ju rädd för mig. Men hon skrek inne i sitt rum och det fungerade faktiskt att sitta och prata med henne en stund (nej, jag har inga problem att sitta och prata med en kattunge, de är trevligare sällskap än många människor).

Bästa sämsta filmen Piranha 3D. Inte sett den, vet inte om den finns i sverige, men av det jag såg, ja den var dålig.

Bästa skräckskådespleaee ALEXANDERS SKARSGÅRD. ÄLSKAR HONOM! Eller kanske främst hans karraktär, men han höll ett underbart tal där han sa något i stil med, ja, förutom att han dödat ett halvdussina varulvar, sålt en massa illegala droger, hånglat med en kille och sedan pålat honom i ryggen, och låst in en söt oskyldig flicka så... har Eric varit ganska snäll i år (förra året vann Alexander bästa skurk istället för bästa skådespelare).

Skit också, det kommer en paranormal activity 2, nu kommer jag typ inte kunna sova inatt. Tydligen kommer det även en Scream 4. De visar en massa klipp från nya filmer som tydligen aldrig visats förut, även lite bortklippta scener.

De säger även farväl till Lost. Trodde aldrig den urspårde skiten skulle ha ett slut. Missförstå mig inte, jag ÄLSKADE Lost en gång i tiden, men det har spårat ur. Skulle inte bli förvånad om det slutade med att allt varit en dröm och planet gjorde en säker landing. Jag skulle nog vilja se slutet faktiskt.

Bästa TV-serie blir... (som marilyn manson delar ut) TRUE BLOOD! Ingen överraskning direkt.

Bästa skräckfilm blir Zombie land. Okej då.

Det blev långt och förvirrat, men hoppas ni fann något av nöje.

Dagens citat:

Kommentator: "Och nu... mannen med lika mycket hår som en varulv, men utan några av de distraherande magmusklerna..."


Uppdatering av läget liksom

Varför ringer alltid en massa människor hem mitt på dagen när de vill får tag på någon? Det är klart, telefonförsäljarna vill väl också ha normala arbetstider, men hur ofta får man faktiskt tag på den man vill? Idag har jag fått två samtal från personer som vill prata med mamma eller pappa, och vet att om man är hemma hela dagen så brukar det ske ganska ofta. Det är så otroligt dumt, majoriteten av alla männiksor jobbar väl eller går i skolan mitt på dagen.

Nåja, nog om det, jag är riktigt astrött och imorgon ska jag med Tess till Stockholm ganska tidigt så ska nog gå och lägga mig, ännu tidigare än igår. Borde nog nämna att mamma fyllde år i dag också, grattis mamma! Numera använder hon tydligen facebook och läser min blogg då och då. Vi firade med middag på en grekisk restaurang med asgod mat.

Fast jag antar att det alla egentligen undrar är vad som hände med kattungen. Den är här! Men stackarn är alldeles förvildad och vettskrämd, så har mest låtit henne vara ifred. Låg däremot alldeles stilla och läste en stund i samma rum som henne för att hon skulle vänja sig min närvaro liksom. Hoppas att hon lär sig att vi är snälla männiksor snart och vågar röra lite på sig.


Ett litet pipdjur

Syrran har precis hjälpt mig att göra en liten signatur jag tänkte pröva, inte så tjusig kanske, men väldigt söt. Låt oss pröva den. Älska det lilla djuret, pipdjuret döper jag det till. Pipdjuret säger pip.

Och vill ni se mysko bilder på mig och syrran framför datorn, gå in på hennes blogg.


På väg mot hemma hemma igen!

Just i detta ögonblick sitter jag på tåget påväg mot hemma hemma östhammar igen, och förhoppningsvis väntar en det en liten kattunge där hemma också. Såklart åker jag hem när jag får höra att familjen ska skaffa en kattunge. hursomhelst, ska bli skönt att komma hem och bli lite bortskämd ett par dagar.

Pip på er! :-P

Se upp

Dagen blev inte alls som jag planerat, men antagligen bättre. Det blev shopping med roliga människor, hittade bland annat början till min Halloween kostym. Dessutom gick jag på en informationsmöte om utlandsstudier och lämnade in min hemtentamen. När jag skulle på toa innan mötet såg jag något intressant.

Nämligen denna lapp:



Så vad gör jag när jag ser denna lapp på toalettväggen? Tittar upp förstås, och vad ser jag då?



Någon har typ slagit bort taket, vilket jag helt missat innan jag såg lappen! Det var nästan lite läskigt att gå på toa, kändes som någon kanske satt där uppe någonstans och tittade. Dessutom kan jag inte låta bli att undra om det var samma person som slog sönder taket som satte upp lappen. Hade personen sönder taket bara för att få sätta upp lappen, eller var det bara någon som kände för att uppmärksamma besökarna på att taket var sönder?

För övrigt var det ganska kul enligt mig, lite oväntat sådär.

Pip på er! :-)

Död tills mörkret faller

Ingen kan väl ha missat att jag är mer eller mindre besatt av True blood, och eftersom jag redan sett alla inspelade avsnitt, så har jag nu köpt första boken i serien. i de flesta fall säger man ju att boken är bättre än filmen/serien så måste väl pröva. Gillar det än så länge, som man kan vänta sig får man en annan syn på karraktärerna.



Förutom denna så köpta jag även en bok som heter "Fallen" när jag var på akademibokhandeln. Det stod något om fallna ängar och omöjlig kärlek, ni vet, min grej liksom. Bad guys och förbjuden kärlek, läser allt med de orden ungefär. När jag var i bokaffären såg jag även hur det formligen exploderat av vampyrböcker, och till viss del även annan fantasy på senaste tiden. Hittade till och en serie som verkar likna Gossip Girl, fast med vampyrer istället. Galet. Jag minns dagarna på biblioteket i Östhammar där jag stod vid min lilla fantasy hylla längst in, en enda hylla fanns det, i typ Ikea Billy hylla, och jag hade läst minst halva.

För övrigt verkar det som om blogg.se till slut skaffat en funktion som gör att man kan välja exakt när inläggen ska publiceras, perfekt för mig som ibland vill skriva tusen inlägg på en gång, och ibland inte vill skriva alls. Testar det nu och ser om det funkar.

Pip på er! :-P

Oanade helande krafter

Jag har varit lite nere hela dagen tror jag, tog en promenad i kylan och mörkret (men istället för att gå på eftermiddags friskis och svettis gick jag helt enkelt fram och tillbaka till friskis och svettisbyggnaden) och när jag kom hem kände jag mest för att stirra in i väggen. Göra ingenting.

På promenaden köpte jag även glass (chocolat chip muffin smak) och hallon. Och vet ni vad, glass, hallon, och fem avsnitt i raken av Gossip Girl har oanade helande krafter. Kyla, mörker och likgiltighet rann av mig. Känns bra, nu ska jag ta och sova. Och på onsdag är det dags att åka hem till östhammar.

Pip på er! :-P

Skulle säkert kunna sova hela dagen

Tanken idag hade egntligen varit att jag skulle gå upp tio och gå på friskis och svettig klockan elva. Tror någon att jag faktiskt gjorde det? Nej. Insåg att jag inte orkade. Sen låg jag och halvsov/tittade på TV i soffan till typ nu. Min soffa är farligt skön.

Helvete, insåg just att jag ju bokade tvättid till klockan tolv, så bäst att jag springer iväg och börjar tvätta. Sen ska jag kasta en sista titt på hemtentamen så jag äntligen kan lämna in den och bara släppa det.

Pip på er! :-P

Resultatet av skräckkvällen

Nu är jag "hemma" i Skövde ingen, efter en mysig helg i Töreboda. Jag har sovit väldigt mycket, gått upp tolv både lördag och söndag, visserligen gått och lagt mig vid två, men ändå. Och gissa hur jag känner mig efter att ha sovit så mycket? Astrött, de två kopparna med te jag drack nyss kan också ha med saken att göra.

Hursomhelst, tänkte ge er lite kommentarer om filmerna vi såg på skräckfilmskvällen.

Vi började med nya Terror on elmstreet som hade i stort sett samma story som gamla ettan för er som minns den, fast såklart, mer välgjord och de behöll ändå känslan tycker jag, men minns inte gamla filmen så bra å andra sidan. Okej film, lite som gamla med ett ansiktslyft, fast lite av charmen går ju förlorad.

Seven var mer än en krimaldeckare än en skräck. Hade visserligen bra skådespelare, Morgan Freeman och Brad Pitt, men kriminaldeckare är inget för mig egentligen. Det var en smart film men... nja... tyckte inget vidare om varken början mitten eller slutet, men tycker man man om den sorterns film så.

Avslutade med ökända The fourth kind. Jag har hört att den ska vara otroligt obehaglig, bland annat därför att det är med en del "äkta" material, inspelat av privatpersoner. Om man väljer att acceptera allt som hände i filmen som sanning, ja, då var det jävligt obehagligt. Men personligen så känner jag att nje... spännande film, men jag tänker inte svälja det med hull och hår (dels därför att jag då inter kommer kunna sova på nätterna). Filmen handlade om en kvinna som varit psykolog i en liten stad i alaska, där människor börjar ha problem med sömnen, alla vaknar de och ser samma sak, och blir mer eller mindre galna när hon försöker få dem att minnas exakt vad de såg. Hade jag sett den ensam hade jag nog tyckt att den var riktigt läskig och obehaglig, som tur var hade jag rätt mycket sällskap.



Det allra bästa med kvällen var nog sällskapet, men ska jag rekommendera någon av filmerna så blir det the fourth kind, den är lite störande, helt klart.

Pip på er! :-P




Get reday to scream

Ikväll ska det bli skräckfilmskväll med A, Robin, Angelica och lite folk. Ska bli kul, länge sedan jag tittade på skräckfilm, om man inte räknar the invasion som jag såg i torsdags. Vet inte riktigt vilka filmer vi ska se, men tror bland annat seven och kanske the fourth kind. Någon som sett the fourth kind? Har hört att den ska vara jävligt obehaglig, som tur var finns det många händer att krama sönder, och i värsta fall kan man ju hålla för ögonen.

Vi människor verkar uppenbarligen tycka om att bli skrämda, en del av oss i alla fall, vi tittar på skräckfilm, spelar läskiga spel, men och går i spökhus och liknande. Fast själv tror jag att vi endast tycker om att bli skrämda så länge vi innerst inne vet att det är säkert.

För övrigt så lyckades jag åka gratis till Töreboda från skövde igår, biljetterna i automaten var slut så chansade och tänka sig, så länge man inte erbjuder sig att visa biljett så ber de inte om det, trots att de kollade min kompis som satt brevid mig. Haha.

Ha en bra ikväll allesamman, pip på er! :-P

Godnatt från ett snötäckt skövde

Återkommer imorgon om lite bokfynd, just nu vägrar blogg.se att samarbeta när det gäller uppladdning av bilder. Något annat jag gärna skulle vilja visa på bild är att skövde just nu är täckt av ett lager snö! Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta, jag är inte redo. Borde kanske ställa in cykeln i garaget. Antar att man kan cykla på vintern, men jag som kommer från landet har aldrig gjort det, bilarna kan ju knappt ta sig fram på vintern.

Förutom detta ville jag upplysa er om att jag just tryckte igenom mina hål, jag alltså... de två "andra" hålen i öronen som inte vill läka. Det ena hade knappt växt igen alls, bara en liten hinna, det andra gjorde ont som... väldigt ont att trycka igenom, men nu sitter där ett litet guldörhänge så det kanske läker bättre.

Natti natt, och pip på er! :-P

Tanken var god

Slänger in ett litet citat jag nyss hörde på Top model bara, ska strax tillbaka till skolan och se på film, de blåögda. Ska tydligen vara väldigt stark film om typ fördomar, någon som sett?

Pip på er! :-P


Dagens citat:

Tyra: "Så hur känner du för päls?"
Modell: "Jag tycker inte man ska döda djur för pälsens skull, men om de redan är döda kan man använda den."
Tyra: "Hur skulle det gå till?"
Modell: "För djuren slåss väl i djungel, eller hur...? Sådana kan man ta."
Tyra: "Men det är inte riktigt så det går till."
Modell: "Men djur dör väl också naturligt ibland, som människor?"

Hennes tanke är ju faktiskt god, men jag är ledsen lilla modell, det funkar inte så.

Det blir många som ska stenas till döds

Hittade en så underbar insändare på facebook att jag måste lägga upp den på bloggen med. Verkligen tankvärd, och jag skulle bara vilja trycka upp den i ansiktet på religiösa människor som är emot homosexualitet. Ska vi nu vara emot homosexualitet får vi väl återinföra slaveriet och alla andra galenheter som nämns i texten.



Underbart, eller hur? Här hittade jag texten.

Pip på er! :-P

Helt random

Jag postade visserligen ett inlägg för typ 10 sekunder sedan och borde gå och lägga mig men måste bara få dela med mig av en upplevelse.

Jag loggade ut från blogg.se och då får man fram en lista över uppmärksammade inlägg utvalda av redaktionen. Jag får se ett som heter "höftpiercing", blir lite nyfiken och klickar, efter ungefär 10 sekunder på sidan inser jag att jag träffat personen ifråga på krogen, kommer ihåg att hon tyckte att min älvtatuering likande mig. Hur random var inte det? Tydligen är hennes blogg rätt stor i Uppsala. Skitcoolt var det i alla fall, ytterligare ett bevis på att världen är liten.

Pip på er! :-P

Substitut

Jag har just sett tre avsnitt i rad av Gossip Girl, säsong 3, ett substitut för true blood kanske? En gång i tiden var jag nästan lika besatt av Gossip Girl som jag nu känner mig av true blood, jag har till och med en ihopklippt film med mina favoritklipp med Blair och Chuck.

Framför allt så känner jag att jag behöver en morot, efter en dag med pluggande är det så mysigt att släcka lamporna, tända ljus och titta på en bra serie, de tar inte slut lika fort som filmer, även om jag tycker väldigt mycket om filmer också förstås. Så nu ska jag ta mig igenom säsong tre av gossip girl.

Intressant är dock att jag nog blir mer kär i par än i en serie tror jag, det är alltid paren jag besattar mig i mer än i serien egentligen... Se bara på det här inlägget där jag listar mina favoritpar. Oj, vilka hemska tolkningar jag skulle kunna göra om mig själv, men för mitt kärleksliv skull låter jag bli.

Pip på er! :-P

Självkontrollen tar slut fort ibland

Egentligen borde jag jobba på tentan, har gjort mycket idag och har bara lite kvar om jag ska följa min planering. Men känner att jag har assvårt att koncentrera mig jus nu. Enligt en teori vi läst om så har människan endast ett visst mått av självkontroll, det är därför man äter godis ibland på kvällen fast man inte skulle, dels är man kanske trött och när man är trött är det svårare att stå emot frestelser, men dessutom så är kanske måttet med självkontroll kanske slut för dagen.

Lite så känner jag nu, trots att jag inte pluggat såå mycket känner jag att min självkontroll är slut för dagen, jag vill bara slappa. Dessutom är jag alldeles stel i axlar och nacke efter friskis och svettis igår, vi gjorde någon styrketräning grej som var asjobbig för min nacke. På tal om det, någon som vet varför jag får asont i axeln när jag anstränger mig? Typ när jag springer så kan det hända att jag får lugna ner mig mer på grund av att det gör så ont i axeln än att det är jobbigt. Brukar komma när jag får håll, fast det sprider sig av någon anledning till axeln.

På tal om friskis och svettig gick på asdåligt på sätt och vis, jag tappade bort mig helt och hållet och stod bara och såg dum ut flera gånger, och bara la mig ner död andra gånger. Men jag blev trött och svettig och det är det viktiga för mig så, är nöjd ändå.

Nu ska jag göra klart det där sista!

Pip på er! :-P

Besatt?

Jag kan ha råkat sitta den senaste halvtimmen och sparat bilder på Sookie och Eric från True blood, för att sedan använda dem som skrivbordsbakgrund och ta bort allt på skrivbordet så att det ska synas bättre. Såg just sista avsnittet av True blood, säsong 3. Tänkte skriva om något annat, men jag är liksom helt inne i det här. Tror jag hittat min favorit scen från hela säsong tre, det är inget av värde avslöjas egentligen, det mer fångar true blood andan, men om ni inte vill se något överhuvudtaget från säsong tre, titta inte.



Jag blir helt... bara... AAAAAAAHHHH!

Pip på er! :-P

Ljusterapi någon?

Nu har jag litstat ut hur jag ska överleva vintern, jag ska gå på ljusterapi i mitt badrum. Igår köpte pappa lite nya lampor eftersom han tyckte det var fult att mina lampor i badrummet inte matchade. Det roliga är att han köpte dubbelt så starka lampor än vad som är tänkt att man ska ha, och att dessa nya inte heller matchar. Så efter att ha stått vid spegeln i mitt badrum är man mer eller mindre förblindad av ljuset (och om man nu är stilmedveten, det otroligt fula i att ha omatchande lampor ovanför spegeln).

För övrigt har jag bytt header som ni säkert sett, den gamla var för somrig och positiv, känns inte alls som jag nu när hösten är här. På den nya fick jag med några saker som känns väldigt jag, mitt intresse för tatueringar, peace and love, samt bilden på en underbar järnväg i Skottland, en symbol för att resa. Citat är mest där för att jag älskar det.

Dagen har spenderats med att skriva hemtenta, har svarat på tre av åtta frågor idag, men med tanke på att vi har två veckor på oss känns det väldigt lugnt, och om en halvtimma ska jag faktiskt dra iväg mig själv till friskis och svettis (tro det eller ej).

Pip på er! :-P


En bra söndag med andra ord

Så, vad har hänt idag? Någon jobbig jävel har hållt på och trumma, typ dunk, dunk, dunk, dunk till och från i perioder under dagen. Tror det var en trumma i  alla fall, vet inte riktigt, men det var helt omöjligt att stänga ute. Det kanske blev tyst en liten stund, men sen kom den tillbaka.

Som tur har jag inte varit hemma så mycket! Mamma och pappa var och hälsade på, och mamma ville att vi skulle ut och shoppa i Skövde. Funderade på att försöka lägga ut en bild på det jag köpt, men gav upp det, blev inte så snyggt. Men jag kan berätta istället! En skjorta, en mysig långärmad tröja och... skor! Det var otroligt länge sedan jag köpte skor, jag blir bara sur av att gå i skoaffärerna, inget passar och inget känns rätt. Men med tanke på att jag bara har ett par tunna sommarskor och vinterskor som ser ut som ett par tofflor behövdes det. Tro det eller ej, men det blev ett par underbara snörda skor med hela 5 cm klack typ, väldigt mycket för att vara jag. Nu måste jag bara hitta modet att använda dem. Men jag kan inte gärna ha sommarskor eller tofflor på krogen så. Dessutom fikade vi lite och pappa lagade och fixade med diverse saker i lägenheten (man måste ju pappa på (insåg att jag skrev fel, skulle ju vara "passa" men "pappa på" blev ju roligare!)).

Imorgon får vi vår första hemtentamen, en hem tentamen som tur är, nervös, samtidigt som det ska bli skönt att kunna sitta hemma och arbeta.

Pip på er! :-P


Dagens citat:

Pappa:
"Att lämna cykelpumpen i cykelkorgen var ju som att be någon om att stjäla den. Det var som om den låg där och skrek: Rädda mig! Hon använder mig inte rätt, jag har försök bita henne men hon förstår inte vinken! Snälla ta mig!"

Detta pågick en stund med liknande exempel om vad cykelpumpen skrek åt förbipasserande, kommer inte ihåg allt, men man måste ju säga att jag saknat pappa.

En lektion i socialpsykologi

Efter att ha läst en massa böcker om socialpsykologi känns det som om grunden till all socialpsykologi är ganska enkel, nämligen följande.

En av de viktigaste saker människan har är sin självbild, och hon gör nästan vadsomhelst för att bevara den.
Alla människor är lata, de vill gärna göra det så enkel som möjligt.

Detta kan såklart inte förklara allt, men det ligger till grunden för många av alla fina teorier.
Men nu har jag nog läst klart för idag, städa lite, kanske äta lite och sen blir det Töreboda ikväll.

Pip på er! :-P

Behöver myskväll

Efter en varm lång dusch och en ansiktsmask mår jag bättre, elaka tandläkare kommer ju faktiskt inte förstöra hela mitt liv, och trots att rycka tandsten är grymt obehagligt så är det övergående.

Så, våga vägra dåligt humör och ha myskväll istället! Hanna ska komma över och så blir det idol, typ första gången jag tittar den här säsongen men deltagarna verkar bra.

Hoppas ni har en bra kväll!

Pip på er! :-P


Dagens citat:

A:
"Åh, min lilla sötnos..."
Jag: "Du pratar om bilen eller hur?"

Det gjorde han.

Helvete

Idag är verkligen ingen bra dag. Allt började med tandläkaren, imorse kände jag mig faktiskt ganska positiv, så illa är det inte, det är bara att gå dit en halvtimme, härda ut och sen är det över. Men det blev så mycket värre.

Jag kom hem med två nya tider, idag gjorde de inget förutom att riva i tandköttet för att se att det blödde, ont gjorde det också. Första nya tiden är till en tandhygenist som tar bort tandsten, och visar mig hur jag bättre kan borsta tänderna så att mitt tandkött mår bättre. Den andra tiden är till en specialist, för ja, tydligen är det ganska troligt att jag måste skaffa tandställning. Att skaffa tandställning som 19-åring är väl aldrig kul, men för mig är det värsta att jag måste gå till tandläkaren regelbundet om jag har tandställning. Och som jag sa, det är aldrig kul att skaffa tandställning när man är 19. Kan ju hoppas att det är någon diskret form av tandställning men skulle väl inte tro det... kanske kan få dem att sätta dem på baksidan, som för Kenza, men det är väl bara för kändisar...

Har aldrig haft snygga tänder, mina sitter för trångt, pekar snett och allt möjligt, men hellre det än tandställning. Dessutom ska jag till tandhygenisten som kommer slita i tänderna med fucking krok. En killkompis med tandläkarskräck påstår att han får lustgas när han går till tandläkaren, just nu känner jag att jag skulle behöva det. Känner mig allmänt gråtfärdig, vilket leder till att jag får ont i huvudet och kommer på andra saker som gör mig gråtfärdig. Ingen bra dag idag.

Just nu känns allt skit.

En ny tandläkare

Imorgon, tio över åtta har jag en tid hos tandläkaren. Vad fort tiden gått, kändes som om jag bokade den för någon vecka sedan fast det var jätte länge sedan. Första gången hos den här tandläkaren också, men en tandläkare är väl alltid en tandläkare liksom?

På senaste tiden har jag utvecklat lite tandläkarskräck, men eftersom jag kommer vara astrött kan man hoppas på att jag inte orkar bry mig (om du läser det här J, så känner du nog igen tekniken). Dessutom har jag faktiskt varit duktig och tagit hand om mina tänder! Fast de kommer säkert skrapa i dem så man ryser i hela kroppen ändå... Ironsikt nog tyckte jag mycket bättre om tandläkaren när jag var mindre, kanske för att föräldrarna alltid sa att man var så duktig efter att man varit där. Ingen säger att jag är duktig längre, kanske är därför? Kan ingen säga att jag är duktig? Kanske ge mig ett klistermärke?

Eller så är det för att jag innerst inne vet att det fel på mina käkar och borde påpeka det för dem men inte alls har någon lust att göra det eftersom jag är rädd att de kommer få för sig att typ operera. Typ... skära upp och fila bort en bit av käken. Scary.

Är du rädd för tandläkaren?

Pip på er! :-P

Bara en liten tupplur...

Insåg tidigare idag att det inte fanns en chans att jag skulle kunna hålla mig vaken och läsa om jag inte sov lite först (låg vaken hur länge som helst igår utan att kunna sov, som tur fanns A där med mig när jag dessutom fick för mig att jag hörde massa konstiga ljud).

Ställde klockan så att jag skulle sova i en halvtimme, det hade varit en fin idé om jag inte struntat i när alarmet ringde och somnat om istället. Och Gud vad skönt det vara att sova, hade nog helst inte gått upp alls.

Men så funkar ju tyvärr inte världen. Ikväll blir det för övrigt Paradise hotell parceremoni och säsongsstart av Vampire Diaries.



Pip på er! :-P

Näst sista avsnittet!

Jag tittade just på näst sista avsnittet av true blood, vilket betyder att nästa avsnitt kommer vara det sista! På typ jätte länge! Och det är så spännande! Och jag vill ha mer!

Jag har förutsett att denna dag kommer komma... men jag trodde inte att det var dags än! Jag vill ju ha mer! Den enda trösten är att nästa säsong av vampire diaries börjar imorgon, men det är inte samma sak... kanske ska ta och titta runt lite nätet och hitta en annan serie att bli besatt av. Eller så ägnar jag fritiden av att klippa ut bilder från true blood och bygga ett altare tillägnat serien.



För övrigt kom just A hit, och trots att han förvarnade mig om att jag skulle komma, pratade med mig i telefonen, och jag tittade på dörren, blev jag fortfarande asrädd och skrek när han kom in.

Det är inte lätt överraska mig inte, nej, nej.

Pip på er! :-P

Alla de där små sakerna som gör otroligt ont

Jag måste verkligen börja stänga köksluckorna efter mig, jag har för tillfället två bulor i huvudet efter alla gånger jag böjt mig ner för att ta upp något ur kylskåpet och slagit i huvudet när jag rest mig upp. Om ni mot förmodan inte visste det är köksluckor väldigt vassa.

På tal om saker som gör ont borde jag börja stänga toalettdörren också, för igår slog jag i lilltån och det gjorde så ont att jag nästan inte riktigt visst vad jag skulle göra av mig själv liksom.

När vi ändå är inne på det... så måste jag nog göra något åt den lilla glashyllan på toaletten med, för varje gång jag reser mig från toaletten slår jag armbågen i den.

Jag får nog helt enkelt vaddera hela lägenheten. Pip på er! :-P

Enjoy, inte för att jag tror ni kommer göra det

Efter att ha tittat runt och insett att både Robin och Angelica svarat på samma värdelösa lista med frågor känner jag mig lite pressad att göra desamma, eller okej, jag gör vad som helst för att slippa tänka på rapporten jag borde skriva. Förlåt att jag kallar listan värdelös, men vet alla längst inne att det är precis vad den är. Trots att den var lite kul att läsa ändå.

Nämn något som gjorde dig glad igår:

Att *censur* och *censur* kysstes på riktigt i Trueblood, det var sann lycka! Var bokstavligt talat i sjunde himlen (varför säger man egentligen sjunde himlen? Är det ungefär som Freuds olika grader i helvetet?)


Vad gjorde du kl 08 i morse:

Sov, fast jag egentligen borde ha varit vaken, försov mig, men lyckades med att endast vara tre min försenad trots att jag gick upp fem min innan vi skulle träffas.


Vad gjorde du för 15 min sedan:

Tog en promenad med Hanna och Lisa ^^


Det sista du sa högt:

Något till Hanna om när vi skulle träffas imorgon bitti.


Det senaste någon sa till dig:

Se föregående fråga så kan ni nog räkna ut det.


Vad har du druckit idag:

Vatten, och någon mysko tysk multivitamindryck från skolans automat.


Är du full just nu:

Inte det minsta, om nu inte tyskarna hade något mysko i juicen.


Vad var det senaste du åt:

En bit mörk choklad <3


Vad var det senaste du köpte:

Mackor och mörk choklad.


Vad är det för färg på din ytterdörr:

Själva min dörr är ju vit, korridorens dörr är i glas typ.


Godaste glassmaken:

Choklad, väldigt gärna Ben and Jerrys ^^


Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Inte ens chans, däremot tror jag på attraktion vid första ögonkastet.


Sover du tungt:

Med tanke på att jag är så lättväckt så antar jag att jag inte gör det.


Lider du av tung pung:

Skulle nog inte säga att det är ett problem direkt nej.


Drömmer du mardrömmar:

Jo, det händer rätt ofta faktiskt, läskigt.


Favoritklädsel:

Leggins och någon mysig stor tröja.


Vad ser du om du tittar till höger:

Min gröna krukväxt som stirrar hånfullt på de gula träden därute som håller på att tappa alla löv medan min krukväxt minsann får ha kvar sina.


Vad gör dig glad just nu:

Tanken på att jag snart ska få middag, och att jag nog skiter i att göra rapporthelvetet.


Vad ska du göra härnäst:

Maaaaaat, blodpudding faktiskt, med hallonsylt.


Tror du det kommer funka:

Förhoppningsvis, jag menar, jag är inte asbra på det här med mat, men att steka blodpudding klarar jag nog.


Sommarplaner:

Väldigt långt bort det där... men... bada måste jag göra, och bada, och åka någonstans!


Hur många kuddar sover du med:

En dubbelkudde (liksom en extra lång kudde) och en till som bara ligger där för skojs skull.


Fick du ligga:

Inte på typ en vecka.


Morgon eller nattmänniska:

Natt, absolut.


Vad är viktigast för dig:

Att ha människor jag älskar och kunna vara stolt över mitt liv.


Är du Sverigedemokrat:

Använd inte fula ord.


Är du Pierce Brosnan:

OM jag skulle vara det har jag lyckats dölja det jävligt väl och tänker inte röja min täckmantel bara för ett löjligt tests skull.


Stjärttecken:

Insåg just att det stod stjärttecken. Haha.


Äckligaste insekten:

Kackerlacka tror jag, fast jag aldrig ens sett någon riktig. Nu blev jag sugen på skräckfilmer med kackerlackor.


Längtar du mest efter just nu:

Att få resa till Hawaii, inte för att jag har några planer på det, men vore så JÄVLA coolt.


Favoritlåt just nu:

9 crimes med Damien Rice tror jag.



Nu har ni slösat bort flera minuter av ert liv, välkomna tillbaka för att göra det igen! Pip på er! :-P

Paradise hotel 2010

Idag var det säsongsstart för Paradise hotel 2010, och jo, jag satt där och tittade. Fast eftersom jag blev så förälskad i förra säsongen har jag ju svårt att tänka mig att det skulle kunna bli lika bra som då, det var verkligen härliga deltagare varav många faktiskt såg bra ut på riktigt. Årets deltagare... ja, jag ska väl ge dem en chans i alla fall. Ni skulle bli förvånade över hur hårt man faktiskt fastnar om väl börjar titta och kommer in i det, trots att man i sitt hjärta vet att det på sätt och vis inte är.... bra, egentligen... liksom...

Verkar omöjligt att hitta en bild på årets deltagare, det får komma senare. Men det jag kan säga om dagens avsnitt var att det verkligen drog igång fort i alla fall, de slösade ingen tid, intrigerna började sprida sig redan första timmen på hotellet.

Något som dock överskuggar Paradise hotel är att jag nyss såg två true blood avsnitt.

SÅ JÄVLA BRA!

Tycker ni inte att jag förtjänar att köpa första boxen i present till mig själv? Det börjar jag tycka.

Pip på er! :-P



Vilken bok har du läst flest gånger?

Alla har vi väl någon, eller några böcker som man har läst typ tio gånger? Eller i alla fall har nog vi boknördar det, jag vet att jag har och just nu håller jag på och läser den igen. På grund av all kurslitteratur hinner jag inte direkt läsa någon skönlitteratur så passade väldigt bra med en bok som jag redan läst, så behöver jag inte oroa mig för att tappa bort mig i handlingen. Skulle inte förvåna mig om jag läst den tio gånger, och har den både på svenska och engelska. Tydligen ska det finnas en uppföljare på engelska som jag måste försöka få tag i.

Min bok är Mörkrets Tjänare.



Det var denna asmysiga bok som gjorde mig intresserad av Fantasy. Utan den skulle jag antagligen inte ha en älva tatuerad på armen idag kan jag tänka mig, det var visserligen inte en bok jag tänkte på när jag tatuerade mig, men skulle nog inte fått idén om jag inte var så inne på fantasy.

Så vilken är eran bok?

Pip på er! :-P

Håller tummarna

Igår försökte jag göra en omelett, det gick åt helvete. Idag gjorde jag pastagratäng med kyckling, så nu tycker jag att alla håller tummarna för att jag inte får salmonella. Det var första gången jag tillagade kyckling från basics.

Förutom det så har jag haft fullt upp idag, städat allrummet, tvättat, handlat, pluggat. Har inte haft en ledig stund på hela dagen förän klockan åtta typ, och lika bra det, för sofföverdraget var också i tvätten så hade ingenstans att sitta ändå.

Pip på er! :-)

Fable tar fram nörden inom mig

Skapar härmed en liten kategori som heter Nörden kikar fram, där jag tänkt berätta om den lilla nörden i mig. På senaste tiden har jag nämligen spelat en hel TV-spel, lite nördigt kan man säga. De började med att jag blev helt beroende av Fable 2, ett helt underbart spel. Så underbart att det första jag gjorde när jag spelat klart det var att springa ner till games och förhandsboka Fable 3 som kommer ut 29:de. Det var dessutom det första spelet jag faktiskt spelade klart, bara för att det är så mys.

Men tills dess då? Jag prövade på Assassin's Creed, men i ärligheten namn... jag står inte ut med det! Första gången jag spelade tyckte jag bara att det var krånligt, men tänkte att man måste försöka komma in i det, och idag gick det lite bättre, men nej, sen sket det sig helt, jag sitter fast och skiter nu i det hela. Tänker helt enkelt fortsätta spela Fable 2 tills trean kommer ut.

Så, det var lite om nörden inom mig! Pip på er! :-P

Allt resulterade i varm blöt mat

Jag har en riktigt dålig morgon skulle man kunna säga, som föregicks av en delvis dålig kväll. Allt började igår när jag skulle laga middag, jag kokade ris bara för att upptäcka att något tagit mina chickennuggets från den allmänna kylen, alternativt att jag ätit upp dem och glömt bort det?

I alla fall ger jag mig ut för att köpa nya, tanken är att jag ska fylla på luft i cykeldäcket med min nya pump så jag kan cykla, men tror att jag bara lyckats släppa ur mer luft än jag får i, så cyklen åker in i förrådet, dröjer nog ett tag innan jag lyckats använda den. Så jag går, köper dem, kommer hem. Men då vägrar spisen fungera, så det en evighet att laga mat och får använda allmänna köket till slut.

Så jag får min mat till slut, men imorse upptäcker jag att allt i kylskåpet är varm och väldigt blött. Varför? Tydligen gick en propp som bara påverkar spisen och kylskåpet (inklusive frysfack).

Så jag har ju bara en fantastisk morgon.

Pip på er (ingen smiley)


Fönstertittarens dröm

Jag insåg väldigt snart att den där rubriken verkade lite väl ego, men låt mig förklara. Igår köpte jag nya, väldigt tjusiga underkläder, och ville pröva dem när jag kom hem.

Så vad gör jag? Går omkring i underkläder med lampan tänd och fråndragna gardiner i min lägenhet på första våningen.

Får väl skylla på att jag kommer från landet. Dessutom, om någon faktiskt skulle få för sig att försöka titta, tar jag det som en komplimang.

Pip på er! :-)



Några insikter

På tåget till Göteborg idag gjorde jag några insikter. Eftersom jag inte hade bokad sittplats så fick jag ta det som fanns, vilket var mitt emot ett äldre par, och jag frågade artigt om det var ledigt. Ibland frågar jag om det är ledigt, ibland inte, bror nog på om det ser ut att sitta någon där. Bland andra människor är det också lite olika, ibland verkar de fråga, ibland inte. Det är artigt och logiskt, någon kan vara på toa eller i bistron. Men sen kom jag att tänka på att vissa frågar ju om det är ledigt även på bussar, hur jävla dumt är inte det? Vart skulle personen som egentligen satt där vara liksom? Sure, det är artigt, men egentligen alltså? I ytterst få fall så kan väl personen ha gått bak och hälsat på någon eller något, men i ärlighetens namn, gäller det en buss tycker jag nästan att man förlorat rätten till sin plats.

Något annat jag insåg var att det finns fyra pressbyrån på göteborgs centralstation, och ännu fler precis utanför. Smarta jag hade stämt möte "vid pressbyrån på centralstationen". Smart. Men det ordnade sig.

Träffade även Jasmine som jag lärde känna från min språkresan (som ägde rum för några år sedan), det var lite häftigt, att träffa någon efter så lång tid.

Nu... TRUE BLOOD! (nej, det har inte börjat igen, men jag har mina sätt)

Pip på er! :-)

RSS 2.0