Glöm inte att fira Fettisdagen...

Efter att uthärdat en morgonföreläsning mellan åtta och tio så var vi några som tyckte att vi minsann skulle fira Fettisdagen med en ordentlig semla på något mysigt café. Första valet hade dock slut på semlor, vilket verkade lite underligt, slut på semlor kl 10 på morgonen på Fettisdagen? Nåja, nästa hade i alla fall ett par stycken, även om jag måste erkänna att det var långt ifrån de godaste jag ätit, inget stort fan av semlor, men är det Fettisdagen så... Snygga var de däremot.Nu när jag satt här hemma i lägenheten började jag dock fundera över varför jag inte hört någonstans att det är Fettisdagen idag... Det brukar väl inte vara i januari? Och varför var det så dåligt med semlor? Försöker titta i diverse kalendrar, och wikipedia, men inser att jag inte hittar den eftersom det är ungefär en månad kvar.

Hur i helvete fick tre personer samtidigt för sig att det var Fettisdagen, en hel månad innan den i själva verket är? Eller var det bara jag som trodde det och ni andra bara lät mig tro det? Kanske lite kognitiv dissonans över att äta semla en tisdagsmorgon?

Min inre Alien

Inte fått så mycket sömn eftersom min mage envisas med att göra ont. Först tänkte jag att det var på grund av den massa massa maten jag åt på Åland i helgen, men nu är jag övertygad om att det är för att en alien har lagt ägg i min mage. Börjar väl bli dags för dem att kläckas och ta sig ut nu... Sånt kan nog göra lite ont. Som tur var så tänker jag svälta den genom att äta tonfisksallad till middag.Tänk på det, har ni någonsin sett en alien äta sallad? Och tonfisk... ja, ingen tycker väl om tonfisk förutom jag.


Mot Åland

Gör ett sista ryck med packningen innan det bär av mot Åland imorgon. Eller okej, det gör jag inte alls, jag sitter och äter chokladflingor, men jag borde göra ett sista ryck med packningen. Men det viktigaste är nog redan nerpackat så jag klarar mig, lite kläder och necessär så överlever man det mesta.

Det är dags att återförens med Åland från Åland igen nämligen, passande nog fyller hon år i helgen, så här ska firas och pratas gamla minnen. Och för att klargöra, nedan ser ni vart Åland ligger, det tillhör Finland och skall icke förväxlas med till exempel Öland, Gotland, eller Danmark.Så, billig alkohol och underbara vänner, ser fram emot nya äventyr tillsammans i helgen.

Lilla My är tillbaka

Förtjänar bloggen lite liv igen kanske? Vi försöker. Satt just och tittade igenom massa gamla inlägg, jag menar, riktigt gamla. Jag brukade vara bra på det här en gång i tiden. Slog mig även hur galet det är hur mycket livet och tankar förändras.
Nåja, det som förändrats idag är att jag har fått tillbaka min jourkatt, Lilla My som jag kallar henne, som jag även hade innan jul. Tydligen ska hon ha "förvildats" av att bo på katthemmet, men hon verkar fortfarande komma ihåg mig i alla fall, för det dröjde bara någon timme innan hon var uppe och gosade i mitt knä.
Bild tagen innan jag lämnade ifrån mig henne inför julen, när hon var högst facinerad av snöflingorna utanför fönstret. Har inga nyare eller bättre på datorn verkar det som.

RSS 2.0