Brist på drömmar, får jag låna?

Skövde högskola har varit så vänliga att skicka en katalog som jag beställde för hundra år sedan, och idag satt jag och läste igenom den. Men det här med att leta utbildningar och sånt börjar bli lite deprimerande, det finns ingenting jag vill bli, jag har helt enkelt inga drömmar. Ger mig lite samma känsla som när jag kommer in i en sko affär med massa snygga högklackade skor jag aldrig kommer kunna ha (för er som inte vet är jag närmare 1,80, fast bara 1,77 och pallar inte ha högklackade skor).

Det börjar liksom kännas lite hopplöst, jag började nog leta utbildningar för något år sedan kanske, och hade det funnits någon för mig borde jag väl hittat det? Jag brukade ju ha drömmar, en gång i tiden var det cirkusprinsessa, och sen advokat, sen jag var typ... 12 eller nått? Sedan blev det socionom, vilket inte höll så länge, för advokat var den senaste drömmen jag haft liksom... socionom var något jag kunde tänka mig. På senaste tiden har jag varit inriktad på personalvetare, eller i alla fall ett program som liknar personalvetare. Personal, organisation och ledarskap närmare bestämt, ett program i Skövde.

Men jag skulle verkligen vilja ha en dröm... ett riktigt yrke som jag verkligen vill ha, och ville kämpa för. För tillfället så är min dröm snarare att få flytta till Skövde, ha min egna lilla mysiga lägenhet (med betoning på liten med tanke på att jag ska bli fattig student) och bo i lagom stora mysiga Skövde. Vad jag ska läsa/jobba med har ingen del i drömmen. Vilket förvårar saker och ting ännu mer, för skövde högskola är inte den största.

Avundas alla med en dröm och något att sträva efter. bläääää. Nu ska jag skriva önskelista och brev med mina glitterpennor istället.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Kristian Luuk:
"Hello, I'm Kristian."
Madonna: "Hello, I'm jewish."

Min älskade älva

Nu är det gjort, jag är tatuerad. Även om älvan envisas med att vara kvar även idag så tror jag inte riktigt fattat att den är där för att stanna. Inte för att jag ångrar mig, absolut inte, men det behövs lite tid att ta in det.

Jag var hemskt nervös så fort jag kom in i studion, men eftersom vi fick börja med att vänta i två timmar innan det ens blev något tatuerande av så hann jag liksom lugna ner mig. Tur att Tess var där så jag hade någon att roa mig lite med. När jag väl hade fått se den underbara skissen som tatueraren gjort åt mig och verkligen bestämt mig att den där ska jag ha, var jag mest otålig, för då började jag oroa mig för hur det skulle kännas och ville bara få sätta igång.

Min tid var klockan fyra, halv sex satte vi igång. Var inte så panikslagen jag trodde jag skulle vara när nålen närmade sig... och så farligt var det inte, i alla fall inte då. Smärtan varierade väldigt mycket nämligen, ibland kändes verkligen inte som något att klaga över, medan det ibland gjorde skitont. Det kändes som... ett svidande vibrerande tryck... typ. Sista halvtimmen (det tog drygt två timmar) var inte kul alls, det blödde, och sved redan överallt...  men å andra sidan så visste jag att det snart var klart. När jag tittade mig i spegeln efteråt var jag lite som ett barn som just fått godis. Den var så otroligt fin. Gud vad jag kände mig stolt dessutom.

Nu önskar jag bara att jag kunde snabbspola tills den är läkt också... svårt att tänka mig att den verkligen kommer bli som resten av huden liksom, vad härligt... för tillfället är det tvätta två gånger om dagen samt smörja ungefär en 3-4 gånger om dagen. När jag var i skolan igår insåg jag att jag antagligen är den mest uppenbara tatuerade tjejen i skolan... visst, någon av dem kanske döljer en hel ryggtalva, men som sagt, den mest uppenbara... och jag fick en del blickar, som dock gjorde mig stolt framförallt.

Imorgon drar jag till Töreboda för helgen, ska försöka hinna julhandla och titta på New Moon i Skövde när jag är där också.

Pip på er!


Dagens citat:

Jag (som tack vare pappa måste titta på en film med norsk textning):
"Måste jag titta på det här länge till kommer jag börja skriva norska på bloggen..."

East street nästa

Eftersom min kära bebis har slitit bort "O" tangenten så är det inte det lättaste att skriva, men jag håller liksom på att hitta en teknik för hur man bäst trycker på den lilla gummi grejen som fanns under plasttangenten.

Om mindre än en halvtimme så bär det av mot Stockholm och tatueringsstudion... nervös? Det börjar kännas lite konstigt i magen... Jag har inte tänkt så mycket på att det skulle göra ont, det kändes i ärlighetens namn inte som det vikitigaste. Jag menar, att jag tänker göra något som kommer sitta kvar på min kropp resten av mitt liv kändes viktigare att tänka över. Nu när jag ändå bestämt mig börjar jag dock oroa mig över smärtan... att inte veta hur det kommer kännas är det vikigaste.

Men, nu ska det bli av! :D Wish me luck!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Pappa:
"Skriv ut en karta över Södermalm ifall navigatorn lägger av igen."

(Hade inte tid för att leta i minnesbanken efter ett citat... så blev det sista någon sa till mig bara)

Snart är det dags...

Ja, nu är det bara... två dagar kvar tills jag tatuerar mig. På tisdag blir det av. Det känns lite läskigt det gör det... framförallt eftersom jag inte sett den färdiga skissen ännu.

Det verkar som både mamma, pappa och Tess ska följa med. Lill-syrran vill också följa med, men ska försöka avstyra det... Kommer nog vara nervös nog som jag är och känns aning pinsamt att dra in en hel folkgrupp. Förövrigt så tror jag kanske att jag fått en liten föraning om hur det kan kännas att tatuera sig. Sov hos Tess igår nämligen och fick pröva "yantra-mattan". Just på skulderbladen gjorde det rätt ont faktiskt (ont och ont... inte värre än att jag ändå frivilligt låg kvar i en 5-10 minuter). Hursomhelst så är det nog det närmaste jag kommit hur jag tror att en tatuering kan kännas.

Något som förvånat mig är att A är väldigt ängslig när det gäller det här med min tatuering och det verkar som han helst skulle vilja att jag lät bli. I vanliga fall skulle jag nog vara lite sur (det må vara en kliché, men kärlek handlar inte om utsidan), men när han säger att anledningen är att jag är så fin som jag är... hur kan man vara arg? Hursomhelst vänjer han sig nog, och jag hoppas ju verkligen på att tatueringen kommer bli ett... vackert tillskott bara.

Pip på er!


Dagens citat:

Emmy (som just kastat sin portion med mammas gryta och ersatt den med en skål makaroner): "Det är en tvårätters middag..."
Jag (som ersatt mammas gryta med två mackor): "Visst, och jag ville bara ha lite bröd till maten".

Min nya sovhörna

Jag har alltid sagt att det borde finnas små bås med sängar på skolan för alla trötta elever, även om jag kan tänka mig att folk tyvärr skulle missbruka dem på alla möjliga sätt... Hursomhelst har jag ofta sovmorgon, men kan inte utnyttja den eftersom bussarna går så sällan från mig. Och av någon dum anledning sovar jag fortfarande dåligt, vilket betyder att jag är trött när jag kommer till skolan. Så idag gick jag upp på hyllan, vilket typ är... som en liten balkong som finns över biblioteket och kröp ner i en fåtölj liknande sak som finns där.

Där låg jag och sov en stund, närmare 45 minuter typ, även om det var till och från. Tyvärr är hyllan öppen för alla så man vågar inte sova djupt direkt... men drömde en massa konstiga saker i alla fall. *Gäääsp* Nu måste jag nog ändå gå och köpa en kopp varm choklad om jag ska orka hålla mig vaken på svenskan.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jossie (står med en bild i handen):
"Asså, jag har sett upp till den här personen hela mitt liv, han är världens bästa komiker och han är så... yttepyttigulli... pyttipytti... gulligull... Han är så liiten och.... titta på honom bara!"

För övrigt pratar hon om en äldre man, komiker, som heter... Claes något? Malmholm typ? Rätta mig om jag har fel Jossie ^^


Återställare

Nu är det så här att det inte är mitt fel att det tagit så lån tid att uppdatera, jag tänkte uppdatera redan i söndags, men det höll min dator inte med om minsann. Min dator har börjat balla ur lite på senaste tiden, låser sig, stänger av utan anledning... Vilket är det som hänt när jag försökt vara duktig flicka och skriva blogg. Men i alla fall.

I fredags, det vill säga fredag den 13:de så började dagen så mysigt med en massa snö och snön gjorde på något sätt att jag var glad och pigg hela dagen faktiskt, jag tänkte att det där med snö, det brukar inte tåg och bussar tycka om, men å andra sidan så trodde jag faktiskt inte att det skulle bli några förseningar. Jag visste att det var fredag den 13:de men den har aldrig gjort mig något illa? Faktum är att A föddes fredagen den 13:de Augusti för 20 år sedan, så snarare tvärtom. Dock så slutade det hela med att jag blev ca tre timmar försenad till A och när man inte har så mycket tid tillsammans som det är, uppskattar man det inget vidare. Jag satt två timmar i Hallsberg tror jag, på grund av något elfel i Laxå. Men helgen var bra ändå, jag nördade mig lite med A:s kompisar, det vill säga att och byggde och målade små warhammer figurer medan han lajvade, det är faktiskt ganska mysigt och tydligen var jag ganska duktig på det också.

Hursomhelst, nu är ju skolan igång igen och idag skrev jag Svenska Nationella Provet, och på fredag är det dags för den muntliga delen *ryser*. Men tydligen ska jag få besked om hur högskoleprovet gick idag också! Woho!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tobbe:
"Hur går det?"
Jag (som bygger warhammer figurer): "Jodo, jag  har bara en del att limma fast, sen är den klar."
Tobbe: "...och sen målar du den rosa!"
Jag: "Neej, om du vill måla A:s figurer rosa får du göra det själv."
Tobbe: "Nej, om jag gör det kommer han bli helt cp på mig, du skulle ju komma undan med det!"
Jag: "Jope, vi flickvänner kommer undan med mycket."
Tobbe: "Ja, det är tutt-regeln, tjejer kommer undan med en massa saker och får gratis grejer."
Jag: "Men killar får ju högre lön så..."
Tobbe: "Ja, det är penis-regeln."

Sömnbrist

De senaste dagarna har inte varit något vidare, antar att det är därför jag inte direkt haft någon tid för bloggen heller.

För en gångs skull har det varit ganska mycket i skolan, och jag har haft ingen som helst ork. Känns som jag inte sovit på hela veckan men varit konstant trött. Igår började huvudvärken dessutom, hade ont i huvudet när jag somnade och hade ont i huvudet när jag vaknade. Vore inte helt överraskad om det visade att jag är på väg att bli sjuk, men jag vägrar, har inte tid att bli sjuk, särskilt inte eftersom jag ska tatuera mig om... typ tio dagar, vill vara så frisk som möjligt. Fast mediaproduktionen är nästan kul, snart kommer ju vår första tidning ut, och den kommer vara på hela 20 sidor, fastän vi bara är 7 i klassen. En annan klass var på 14 pers och deras tidning hade 12 sidor, oduglingar....

Men i alla fall, imorgon tar helvetet slut (även om jag skulle få IG på provet så är det åtminstone helg sedan, dock tror jag aldrig att jag fått sämre än VG på ett prov i gymnasiet... och ett IG skulle nog knäcka mig). Fast jag lovar, den av A:s vänner som får för sig och ringa, oanmälda rusa in i rummet eller på något annat sätt störa min sömn... kommer aldrig förlåtas. Ja, jag ska till A i helgen, och det är välbehövligt också. Nu måste jag väl försöka plugga något... eller så förskjuter jag det ytterligare genom att laga middag.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag:
"Religion har en hel del fördelar, det ger människor tröst, hopp, en mening med livet..."
A: "Nja, mening med livet kan man väl inte säga? Det har ju liksom inget direkt mål ellers så."
Jag: "Älskling, meningen med livet är ingen Warhammer quest direkt."

Vild helg

Okej, vild helg är säkert att överdriva, men det låter i alla fall lite äventyrligt. Först var det ju kryssningen, vilket var kul. God mat, massor med choklad mousse (vilket är typ halva nöjet med hela kryssningen). Förutom det så dansade jag och Tess en hel del, och blev jagade av äldre, mindre attraktiva män. Sämsta raggningsrepliken ever var nog "Jag spelar bla bla bla i Tibia!". För er som har ännu sämre koll än jag, Tibia är ett onlinerollspel, typ. Men förutom att dansa så sprang vi omkring en massa, J tyckte det var kul att lägga sig på heltäckningsmattan, vilket jag absolut förstår, dom är ju som gjorde för att spontant slå sig ner mitt på golvet. Kan tilläggas att jag inte drack något, men jag kände mig ändå kind of påverkad av hela atmosfären. Vi träffade faktiskt ett par trevliga killar som vi pratade ett tag med också.

Men, även om jag inte drack något så var det 18:års gräns i taxfree butiken på väg till Finland, så jag passade på att köpa två alkoläsk och en flaska passoa. De hade en gräns på 21%. Dock visste jag inte detta, men ville jag inte ha något starkare heller och fick inga problem med det.

Det som var lite mindre kul var att en man hoppade från båten. Det är så högt att man nästan slår sig sönder och samman när man träffar vattenytan... Men han överlevde, och allt jag behövde se av det var en helikopter som hissade ner en dykare i vattnet.

I lördags, när vi kom tillbaka till Stockholm åkte jag och Tess direkt till en fest i Uppsala. Jag ska vara ärlig, när jag kom dig var jag så nervös eftersom jag inte kände någon att jag svepte i mig mina två alkoläsk väldigt fort. Men jag hade faktiskt väldigt kul, lärde känna massa människor och drack en hel del... Bland annat lärde jag känna Zlatan, asgo liten kille som faktiskt heter Zlatan, på riktigt. I någon timme eller mer satt dessutom jag och två tjejer till inlåsta på toaletten och hade tjejsnack, jätte mysigt att få disskutera med dem. Till slut vinglade vi iväg till busshållplatsen. Och så kan det ha varit så att Tess och jag hånglade lite också. A tycker faktiskt att det är okej att jag hånglar med tjejer. Eller "okej" är en underdrift, han försöker få mig att göra det. På busshållplatsen träffade vi en kille som inte hade några kontanter, så Tess sålde sitt busskort till honom för en trasig fm radio och ett hångel. Nu orkar jag inte skriva mer, så ni får några bilder i stället.
Lite folk jag lärde känna, Henke, Zlatan och Ruben, tror jag.
Frida och Tess hade kul.
Och jag tyckte det var hemskt kul att Zlatan hade tagit med sig ett par skidglasögon som han hade som någon sorts acessoar, så jag prövade också.

Hursomhelst var det en kul och vid vissa tillfällen lite utflippad kväll =D

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Kille på båten:
"Your father is crazy!"

(efter att min pappa gått fram till en kille som pratade med mig och Tess och sagt något till honom)
På väg

Okej, om en timme och 45 minuter ska jag sitta i en bil på väg mot Stockholm eftersom jag ska på kryssning ikväll och fest imorgon kväll (jag vet, jag gör faktiskt saker den här helgen). Det ända som sabbar dagens underbara outfit jag satt ihop är en svullnad på vänster arm. Sprutan igår var inte så farlig dock, det var nästan värre att jag behövde stå ute i 5-10 minuter och frysa. Dock så hörde jag att andra fått vänta i två timmar så. Dock så känns det lite som om jag har riktigt jobbig träningsvärk i armen, samma för de andra, gör ont som bara den att höja armen.

Men, jag har dåligt med tid just nu så ja... bara så ni vet, kryssning ikväll med Tess, J, familj och Maria. Förresten så har jag hunnit med att skriva ett CV idag också! Kan ha att göra med att jag stannade hemma från skolan, hade bara en lektion och på den skulle vi titta på teater. Skulle behövt vänta timtal både före och efter lektion, ovärt. Men hursomhelst, jag har diskuterat sommarjobb med pappa, i år tänker jag minsann vara ute i tid, och idag så frågade han min ingifta faster på coop om de behövde hjälp, och hon sa att de behövde hjälp både i jul och på sommarlovet, så nu vill de ha mitt CV, woho! Pipen behöver pengar, det är ett som är klart.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Tess:
"Både Eli och Raffe är alltså halvfinska, de kan ju sitta och prata dirtytalk på finska!"
Jag: ”Nej ush! Finska är så  otroligt osexigt, mumin liksom! Finländarna måste antagligen vara tysta en timme innan de ska ha sex bara för att alls kunna bli upphetsade, och en timme efteråt för att inte förstöra det. Jag tycker synd om alla som måste ha sex på finska!”

Svininfluensavaccin

Panik! Mamma ringde mig just i skolan och berättade att jag ska vaccinerade mig mot svininfluensa imorgon klockan nio på morgonen.

Det är bara att inse, det spelar ingen roll att man är över 18 år, så länge man bor hemma har man ingen fri vilja. Egentligen så är jag ju inte rädd för sprutor, jag har ingen riktig sprutskräck, men den senaste tiden... det vill säga de senaste åren, sedan typ mellanstadiet har jag undviket dem så gott det går och nu var det så länge sedan att jag i ärlighetens namn känner mig ganska panikslagen. Jag kommer inte ens ihåg när jag tog en spruta sist. Dessutom kan man ju få massa farliga bieffekter! Okej, egentligen är jag inte så orolig för det, historien har visat att vad jag än gör med min kropp verkar den ta det med ro och överreagerar i stort aldrig mot något överhuvudtaget, på gott och ont. Jag bara vet att det är så. Fast jag har en bad feeling angående detta visserligen.

Hur otroligt det än är så är jag mycket mer orolig inför en vanlig spruta, än för att tatuera mig om tre veckor. Dels så vill jag ju faktiskt otroligt gärna ha min tatuering, och dels så går tatueringsmaskinen bara in någon milimeter under huden, men sprutor trycker man in, rakt genom fet och muskler bara. Jag tror jag ska svimma nu.

Pip på er! :S (ja, detta förtjänar en väldigt osäker smiley!)


Dagens citat:

Elev 1:
"Visst stavas journ, med två o?"
(Det är tyst en stund.)
Elev 2: "....men... det gör det väl inte...?"
Elev 1: "Nej, jag skämtade?"

(Fantasilöst citat, jag vet, men blogg.se krånglar och vill hinna posta det här innan nästa lektion börjar, allmänheten måste meddelas, så de letar efter mig när jag har svimmat.)


Scream Awards 2009

Här om kvällen, när jag satt helt ensam i soffan under Halloween och zappade på TV:en så råkade jag på något kallat Scream Awards. Visade sig vara en gala för skräck, sci-fi, och fantasy filmer. Fast det liknande mer en rockkonsert faktiskt. Det hela började lite sjukt, då två blonda tvillingar i 8-års åldern, som såg lite allmän scary ut på det där dockaktiga sättet kom in på scenen och helt lugnt skärde den ena halsen av sig själv, vilket resulterade i att blodet började forsa från den andres hals. Man kan tycka att de där två borde få men för livet...?

Men i alla fall så kom ingen annan än Jessica Alba in på scen, och jag kan inte låta bli att tänka okej, här har vi en av världens största nördsammankomster (inget illa om nördar, jag älskar nördar och är ganska nördig själv) och så får de dit Jessica Alba, alla nördars favorit skådespelerska, ja, om man inte får räkna de animerade brudarna alltså (kom ihåg att jag fortfarande älskar er nördar!). Hursomhelst var detta den bästa galan ever! Mitt favorit pris var nog priset för bästa filmskurk (fri översättning), riktigt spännande blev det också, både Alexander Skarsgård från True blood och Cam Gigandet från Twilight var nominerade. Redan här har vi två favoriter bland manliga skådespelare, och det blev Alexander Skarsgård som vann. Han tackade för övrigt sin slöjdlärare från Sverige som inspirerat honom att vara så ond. Som om det inte kunde bli bättre tar dom dessutom in Johnny Depp ett par gånger, som råkar vara ännu hetare. Jag vet inte om han vann något pris, men Alice i underlandet, som han är med i, vann i alla fall pris för den mest efterlängtade filmen har jag för mig. Både True Blood och Twilight fick en del priser (hurra!). Bland annat fick Anna Paquin pris för bästa skräckskådespelerska.

Sverige var riktigt poppis, låt den rätte komma in var nomnerad flera gånger. Jag förstår inte, sitter amerikanerna seriöst och tittar på den, på svenska? I ärlighetens namn tycker jag inte att den är något vidare alls, och då förstår jag ändå vad dom säger, till skillnad från amerikanarna.

Ett annat kul fakta från Scream, Megan Fox vann ett pris och frågade "Varför fortsätter ni rösta på mig egentligen?", vilket gör att jag inte kan låta bli att tänka... ja, hon är ju faktiskt utnämnd till en av världens sexigaste kvinnor, på en nördgala. George A Romaro fick pris också, och han är ju faktiskt en klasskier inom skräck (visste till och med jag). De visade lite nasty bilder från hans filmer, lite väl mycket splatter för min smak.

Summan av det hela: Många bra skådisar, många bra filmer, helgalna utklädda fans, riktig cool sceen, rekvisita, bästa galan ever!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tess:
"Jag fick ett sms idag där det stod något om SM-guld..."
Jag: "Jasså? SM är ju i alla fall Sverige Mästerskap... Vad kan det vara för sport?"
Tess: "Vet inte..."
Jag: "Hm... det börjar ju bli höst, så antar att det kanske är fotboll, deras säsong borde vara slut antar jag."

Okej, har fattat att det var fotboll, men kan något förklara varför de då får gyllena hockeyhjälmar som pris?!


RSS 2.0