Fest i Töreboda

Kom hem igår, men kände mig helt död. Hemresan från Töreboda gick inte helt som planerat, tåget var försenat, vi missade bussen från Enköping, mådde lite illa efter för mycket onyttig mat... men jag har haft det bra i alla fall.

I lördags hjälpte jag A's mormor att flytta. Det var faktiskt första gången jag hjälpte någon att fytta och samtidigt som vi flyttade ut var det några andra som flyttade in. Det var kul på sätt och vis. Man var liksom en av "flyttfolket". Fast sen skulle jag ju ännu hellre ha varit hemma och sovit. Då skulle jag trots allt varit med i en ännu trevligare grupp kallad "sovmorgon".

Samma kväll hade vi ju lite fest. Lite i alla fall och vi hade en del roliga saker för oss också.Vi prövade bland annat hur många sugrör som man kunde sticka in i Rickis skägg.
A spelade banjo och Ricki dansade glatt till musiken.

Tyvärr så är jag ju tillbaka i vardagen nu, och det är plugg, plugg, plugg som gäller... men det går framåt, långsamt.

(Förresten, förresten, min lilla syster har en pojkvän! Han heter Olof!)

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tess: "Kom, vi kan kissa i kors!"
Jag: "Va?!"
Tess: "Eller ja... vi kan väl kissa på tjejviset men du kan väl följa med i alla fall?"

Bullar kan göra vem som helst glad

Jag åkte inte till A idag. Om jag skulle bli sjuk så förstör det trots allt större delen av helgen. Men klockan två imorgon är jag framme i Töreboda!

Denna dag har jag gjort massa sådana där saker man aldrig har tid för, skrivit brev, bakat bullar, fixat naglarna och faktisk tillagat min middag. Folk har fått för sig att det inte räknas som att göra mat när man sätter in en färdigrätt i mikron. Bullbakandet fick mig dessutom på riktigt bra humör. Jag må ha bränt mig på ugnen som jag alltid gör (den hatar mig) men jag vet att mina bullar är grymma (ja, bullar, sådana där man gör av mjöl, jäst och sånt, inget andra bullar såklart).

Visst blev ni sugna? Jag vet att ni blev det!

Gissa vem som kommer få smaka på bullarna? A, för dag (fast nu är klockan är tolv, så egentligen igår) är våran nio månaders dag. Mys. Men jag har lagt in några bullar i frysen också, så om ni kommer hit och hämtar dom själva kan ni också få en bulle.

På lördag är det fest, tihi.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Min lillasysters killkompis:
"Har du någon syster?"
Min lillasyster: "Jaaa...?"
Min lillasysters killkompis: "Hur gammal är hon?"
Min lillasyster: "18"
Min lillasysters killkompis: "aaah.."
Min lillasyster:
"Hon har pojvän"
Min lillasysters killkompis:
"Men jag har muskler, jag kan spöa honom!"
Min lillasyster:
"Han är 20"
Min lillasysters killkompis:
"Jag har muskler!"
Min lillasyster:
"Nej, det har du inte."

Jag vill nog inte festa med Marilyn Manson

Jag förstår mig inte på min musiksmak, just nu har jag lust att göra en spellista med lika stora delar bestående av Darin och Lillasyster. Eller förresten, det räcker nog med en... fyra låtar av Darin. Fast nu vet vi alla att jag inte kommer skapa denna spellista. Jag HATAR Darin (även när jag har lust att lyssna på honom).

Men det händer en massa förutom det. Nyss när jag mös ner mig i soffa för att äta flingor och titta på True Blood upptäckte jag att det var nötter i de nya flingorna jag köpt. Stora nötter. Skitäckligt. Men det var i alla fall ett bra avsnitt.

Det jag BORDE göra är packa. Imorgon bär det av till Töreboda och på lördag är det fest (wiii!) för mig och A. Jag är ju egentligen inte riktigt festtypen, men har en bra känsla inför denna. Alla mina favoritmänniskor kommer vara där. Eller ja, många av dom i alla fall. Jag menar, bara för att jag gillar Marilyn Manson betyder det inte att han kommer vara där. I ärlighetens namn, jag vill nog inte det heller. Han känns som den sortens snubbe som kan få en fest att spåra ur, eller kanske han bara går på urspårade fester.

*en stund senare*

Min bra känsla ersattes just av en betydligt sämre. A har inte mått något vidare idag, hade det bara varit förkylning skulle jag visserligen tyckt synd om honom, men inte tvekat att åka dit. Men det är magen som krånglar och förstår inte hur jag ska kunna undgå att smittas om jag kommer dit med fyra tåget imorgon. Jag har fobi för att spy, och har inte gjort det sen... jag minns inte när (förutom en gång, men jag var för påverkad för att det skulle vara hemskt jobbigt, dessutom visste jag ju varför jag gjorde det och att det skulle vara över efter att gått och lagt mig). Jag är RÄDD för det... tillräckligt rädd för att det ska få mig att undra om jag borde vänta en dag med att åka till A, och då är det RIKTIGT illa. Jag menar, var det "bara" svininfluensan han hade till exempel skulle jag inte tveka. Samtidigt vill man gärna finnas där för dom man älskar när de mår dåligt... men om jag blir smittad förstör det festen också, vilket inte lär göra A så glad. Ush... varför kan man inte bara få vara glad? Har sett fram emot det här så länge, men något måste såklart smutsa ner det.

Pip på er :-( (ni som läst bloggen förut vet att det är riktigt illa när pipen gör lesen smiley)


Dagens citat:

Journalist Elev:
"...och sedan fotade jag honom med kläderna på..."

Jag är riktigt elak här som tar dessa ord ur sitt sammanhang, där är de är helt logiska, men visst är det roligare såhär? ;-PKyrkoval och katt-tratt

Åter igen har jag gjort något vuxet, jag har röstat i kyrkovalet (egentligen var det mamma som tvingade iväg mig och pappa att rösta, ett tag övervägde vi att helt enkelt slänga våra röstsedlar i soptunnan och typ åka och fika istället, bara för att). Visserligen är jag inte särskilt intresserad, men många är ändå involverade i kyrkan på någotv vis, det betyder att de som styr kyrkan kan påverka dessa personers åsikter. Alltså, vill jag inte ha sverigedemokraterna i närheten av kyrkan. Sverigedemokraterna skulle faktiskt få en hel del att säga till om enligt förundersökningar bara för att det inte är någon som röstar i kyrkovalet, bara 10% av alla de som har rätt att rösta hörde jag idag, medan sverigedemokraterna faktiskt har ganska hängivna anhängare som röstar. Så genom att INTE rösta, stöder man sverigedemoraterna, mer eller mindre. Inte okej.

En kul sak som hände, pappa sa till mig att ta med hans röstpapper, på vilket jag svarade att han är en vuxen människa som kan ta vara på sina egna papper. När vi kom dit så sa pappa att han hade glömt sina papper till kontrollanterna, men han visade leg och fick rösta ändå. När vi kommer ut tar han fram valpapprerna, som han tydligen haft hela tiden, han ville bara kolla om det funkade ändå. Tydligen kände han sig busig idag.

Men till något helt annat. Det är synd om min lilla kisse, hon har steriliserats och måste ha tratt, det tycker hon inte om alls. Hon försöker liksom backa ur den fast den bara följer med.

Igår matade jag henne med sked, det är inte så lätt att äta med tratt på huvudet inte. Men när vi försökte ta av tratten så var hon på stygnen direkt så... nu får den minsann sitta där.

Pip på er! :-)


Dagens citat

Jenny: "I förra talet sa rektorn faktiskt ganska tänkvärda saker ju, typ ni har bla bla bla och bla bla bla..."

True Blood

Ja, serien True Blood är det väl få som missat att den börjat och ikväll går fjärde avsnittet, tror jag i alla fall, svårt att hålla räkningen.

Jag har lite svårt att få grepp om den här serien, den är mycket... råare än de serien jag brukar följa, inte för att det är något fel med det råa, men det är nog inte vad jag vanligen dras mot i en serie i alla fall. Sen är det ju såklart en hel del sex också, vilket jag absolut inte har något problem med. Eller ja... eftersom mina föräldrar också följer serien så kan det bli en sådär lite "awkward" stämning då och då när de drar igång inte allt för cencurerade scener med kinky vampyrsex.

Hursomhelst, även om serien ännu inte riktigt har tagit mig med storm (dom verkar ju bara ta varandra, höhö) så kommer jag sannerligen sitta klistrad framför teven ikväll. Har lite problem med huvudkarraktären Sookie, jobbig accent och lite allmänt... jobbig och osmidig bondjänta, men om Bill (vem i HELVETE döpte den heta vampyren till BILL?!), den manliga vampyrkarraktären kan älska henne kanske jag också kan det. Dessutom, snart ska vi nog få se på lite smaskis vampyr adel, det blir nog en stämningshöjare. En annan sak jag älskar, sången dom spelar i öppningen "Because before the night is over I'm gonna do bad things to you..." Den är mys.

Eftersom det är svt, finns det heller inga pauser, vilket NÄSTAN stör mig, när ska man göra kvällsfika, när ska man kissa? Tur att man har en bra box och i alla fall teoretiskt sätt kan pausa (pratiskt sätt så skulle pappa bara trycka på play igen så fort jag lämnat rummet). Men nu ska jag nog göra allt det där jag skulle gjort i den icke existerande pausen, och dusha, det gör jag vanligtvis inte under pausen.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Manlig Elev:
"Men det verkar som en jävla chansning det här med islamen, be fem gånger om dagen, lära sig koranen utan till, och så får man inte reda på om det funkar förrän man är död."

Vuxen

Det känns verkligen som om jag börjar bli riktigt bra på det här med att planera livet efter gymnasiet. Eller ja... bra ska jag väl inte säga, eftersom jag får beslutsångest så fort jag tror jag bestämt mig för något, men jag ägnar det i alla fall en hel del tid och försöker.

Idag känner jag mig särskilt vuxen eftersom jag nu står i två olika bostadsköer, Örebro och Skövde. Örebro har jag varit riktigt... "inne" på de senaste månaderna, och att där läsa till socionom, men hela tiden haft en gnagande oro i bahuvudet liksom. Vill jag verkligen detta? Är typ årets fråga. Skövde, tycker jag mycket om som stad, men dom har inte riktigt haft något program jag är intresserad av. Men nu läste jag på lite om det socialpsykologiska programmet och ja... just nu känns det nästan MER lockande än socionom, just därför att det är bredare. Å andra sidan... det är inte lika yrkesinriktat. Men, på sätt och vis tycker jag om detta, eftersom jag egentligen inte riktigt vet vad jag vill arbeta med...

Jag försöker i alla fall, mycket mer kan jag inte göra. Förutom att sova på det, det ska jag göra nu.

Förresten så har jag nu lagt ut mina islandbilder på facebook och bdb, sök upp mig på någon av dem. E-mail address: captive_fairytale@hotmail.com, bdb: ThePipen

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tessie (med röda märken på halsen och en halsduk som döljer dem):
"Jag har fått spetälska..."

Då och nu

So, here I go again...

Helgen spenderades i Töreboda med A. Vi handlade/fikade (rättare sagt handlade och fikade han, jag upptäckte att jag bara hade tio kr kvar på kontot, något som jag faktiskt aldrig tror hänt mig förut... lite som Nate i GG när han upptäcker att hela hans konto är tömt. Nate har inget med saken att göra egentligen, ville bara påpeka vilken Gossip Girl nörd jag är). Var var jag nu igen? Just ja, vi var i Skövde och sen när vi kom tillbaka bjöd My (My är ett så coolt namn att det inte behövs ett kodnamn) på nybakade bullar. Dessutom mös vi till det med snacks, hyrfilm och levande ljus senare på kvällen, så... en lyckad helg :-) Förutom en jävla surkärring till förare på bussen mot Enköping, tackvare henne fick jag betala 120 kr för en biljett jag bara hade behövt betala 45 kr för, ska skicka ett jävligt jobbigt klagomejl till ul.

Det här med att kulturnatten i Uppsala missade jag helt, trodde att den redan varit fram till för några dagar sedan. Lite synd, Melody Club höll gratis konsert och en av sakerna jag ångrar den här sommaren är att jag inte höll mig kvar långt framme och lyssnade när de spelade i Töreboda, dessutom verkade Eli och Tessie haft kul så det var synd att missa (Eli är den nya vampyrissan, kortare och enklare). Fast... även OM jag känt till kulturnatten hade jag ju ändå åkt till A, tre veckor utan pojkvännen är inte kul.

För att komma fram till nuet, jag är ensam i huset med inte bara EN utan TRE snorungar hela kvällen/natten. Mamma/pappa spelare golf... någonstans och genast invaderade de små parasiterna. Visserligen håller de sig till Emmys rum atm, så jag överlever. Men om ni inte hör något mer från mig... så vet ni vilka som är att skylla.

Just ja, vet i vad, vet ni vad! Jag har mejlat en tatuerings studio i Stockholm, än har dom inte svarat, men det känns hur bra som helst att verkligen komma någonstans liksom.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Telefonförsäljare:
"Är Anders Eriksson där?"
Jag: "Nej, han kommer hem vid fem typ."
Telefonförsäljare: "Så, är det hustrun jag pratar med?"
Jag: "Nej, dottern."
Telefonförsäljare: "Okej, men du låter väldigt mogen så det ska du ta som en komplimang."

På svensk mark igen

Jag hade nästan hunnit glömma bort hur det var att vara sådär riktigt förkyld, ni vet när näsan rinner så man måste snyta sig var femte minut (vilket även gör att näsan SVIDER som bara den) och febern aldrig är långt borta. Har en väldigt stor lust att bara sätta en stor tuss i näsan så det slutar rinna (sa jag vara ärli gjorde jag det faktiskt nyss).

Men jag lyckades minsann hitta en på Island, en förkylning alltså. Och eftersom jag varit på Island i en vecka känns det som om jag verkligen inte får missa skolan nu heller, vilket är en riktigt plåga, eftersom jag annars med gott samvete stannat hemma en dag eller två för tillfället.

Bilder från Island kommer upp när jag hittar sladden till min mobil, eller när jag får bilderna från J's kamera, eller när jag inser att jag inte kommer få något av ovan och bluetoothar dom till min dator istället.

För att trösta mig själv funderar jag över vad jag skulle kunna köpa för mina födelsedags pengar, hittills har är detta vad jag funderar på:

  • Playstation Portable 3000
  • Epilator
  • Ritbord till datorn (fast tyvärr måste jag nog inte att jag inte KAN rita och inte skulle ha någon nytta av det)

Jag har alltså närmare två tusen att röra mig med och vill ha något som skulle kunna sätta guldkant på tillvaron. Något kul. Någon som har några förslag?

Nu ska jag försöka få lite behövlig sömn.

Pip på er! :-) *host*


Dagens citat:

Jag (i en ödestuga på island):
"Här brevid mig finns det en ledig sovplats."
Oscar: "Okej, men skulle jag snarka eller göra något... konstigt i sömnen, väck mig."

Ny insikt

Jag har massor att skriva om Island, och jag är fortfarande kvar på Island, men just nu ska jag egentligen arbeta så det ska jag inte skriva om nu. Jag vill bara få framföra en ny... slogan, skulle man kunna kalla det.

"Jag är inte mot mänskliga rättigheter, bara för miljöns och jordens rättigheter."

Detta kom jag fram till när jag diskuterade med Jenny. Jag skrev lite oseriöst in en teori i vårat projektarbete som hon ville att jag skulle ta bort. Nämligen att vi verkligen borde satsa på biobränsle, vilket kommer leda till att mindre mat produceras, vilket kommer leda till att en del av jordens befolkning faktiskt svälter. Detta är faktiskt precis vad JORDEN skulle behöva, för just nu är det ett faktum att den är överbefolkad och att vi omöjligen kan mätta alla munnar utan att allvarligt skada vår jord och miljö.

Tyvärr så blir man kallas grym och omänsklig så fort man faktiskt försöker tänka på JORDENS rättigheter. Och i ärlighetens namn, jag skulle nog inte kunna promota idén att låta så många människor svälta ihjäl, men det kanske borde få folk att börja tänka på miljön också i alla fall.

Pip på er!


Dagens citat:

Jenny (om mitt sälgosedjur):
"Du borde döpa sälen till Gislí, eller Bjarki, den liknar dom lite."
Jag: "Islännngar liknar väl helt enkelt sälar... Vem vet, de kanske utvecklades från sälar, det finns ju inga apor här direkt."

Nej, jag är inte dum på riktigt, jag tycker bara om att komma med lite... annorlunda, teorier, fastän jag vet mycket bättre.

RSS 2.0