Favoritleksaken

En viss liten pälsboll såg till att jag inte kunde sova inatt, för lagom i tid till att jag ville sova fick hon tydligen en massa överskottsenergi. Hon upptäckte en ny lek, kasta sig över vilken den del av jourmatte som råkar befinna sig utanför täcket. Så trots att det var jättevarmt låg jag verkligen och gömde mig under täcket, ändå har jag rivmärken idag. När hon till slut ville sova ville hon göra det typ... runt min hals, vilket inte gjorde det lättare att sova.

Kanske borde man försöka aktivera henne mer om dagen, så köpte några leksaker idag. Hon hittade snabbt en favorit, en liten blå luddig mus.Har även, både för hennes och min skull, försökt klippa klorna lite idag, och lyckades rätt bra tror jag. Sally (som katthemmet kallar henne) har även mumsat i sig lite blötmat idag, som hon nog tyckte var roligare än torrfodret hon fick med från katthemmet.Jourhem

Vid sextiden idag fick jag hem en liten hårboll som ska bo hos mig i ungefär 2,5 veckor. Jag ska nämligen ställa upp som jourhem för skövde katthem. Den lilla hårbollen är ungefär 12 veckor och ganska mager. Hon hittades inklämd bland kundvagnarna på någon parkering. Jag ska ta hand om henne eftersom hon varit lite "snuvig" och kvinnan från katthemmet tror att hon kommer må bra av att komma bort från alla katterna på katthemmet. Men de har redan hittat en köpare till henne, så har henne bara tills hon vaccineras.I början var hon lite försiktig, men tog inte mer än en timme innan hon var i full fart med att riva ner mina gardiner och gosa ner sig bland håret i min nacke när jag tittade på TV.

Svårt att ta bra bilder eftersom jag bara har mobilkameran och hon inte alls tycker om att vara stilla, men lyckades skapligt i alla fall. Skapar nu en ny kategori där jag berätta om hur det går att vara jourhem. Än så länge gillas det starkt!


Vaknade ett år äldre

Somnade och vaknade upp ett år äldre idag, sånt där som kallas födelsedag med andra ord. Nu är jag inte längre tonåring, utan en ungdom som får  handla på systembolaget, känner mig rätt nöjd med det faktiskt. Hinner inte skriva så mycket mer om det, måste packa ner det sista för snart ska vi iväg till Uppsala för att handla och äta lite, sen sätter jag mig på ett tåg till Skövde där jag ska träffa lite kompisar och antagligen gå ut på krogen.


Värdelösa cambilder

Fräschade upp håret lite idag med en toning, blev någon form av mörk mahogny, rödbrun färg. Inte lika röd som innan, men det röda syns fortfarande tydligt i ljuset. I alla fall så har jag lite tråkigt, och när man har nyfärgat mysigt hår kan man liksom inte låta bli att att leka med det. Försökte i alla fall ta kort på håret med webcamen, men naturligtvis syns inte färgen, men hade lite kul i alla fall...


Sen började jag leka med effekter...

Börjar förstå varför det är så många bloggare som leker med webcamen och lägger upp onödiga bilder...


Runaway Jury

Snubblade över en oväntat bra film ikväll, en sån där som bara råkade gå på TV. Jag ville inte ens se den, var mina föräldrar som valde. Ändå blev det riktigt bra. Runaway Jury, eller De Utvalda på svenska handlar om en rättegång mellan en kvinna som förlorat sin man i en skottlossning och ett stort företag som tillverkar vapen. Fokus ligger dock på en av jurymedlemmarna, som har som mål att få medlemmarna att följa honom och sedan "sälja" domen till högstbjudande sida (underligt nog är detta filmens "hjälte", men vem kan motstå en antihjälte?).

Var inte alls imponerad när jag läste handlingen, men det jag gillar är att det är en smart film. Manipulering och planer, att dra i trådarna utan att någon fattar vad som hände. Dessutom så är det en massa härliga skådespelare med.Nu ska jag titta klart, den är inte slut än faktiskt. Hoppas inte slutet suger, då får jag komma tillbaka och radera inlägget.


Fullt hus

Nu har all släkt åt hem och lugnet lagt sig över huset igen. Idag har vi haft kalas, för både mammas och pappas släkt faktiskt. Har sådan enorm släkt att vi vanligtvis tar en i taget. Det var både syrran som fyllt 16 år och jag som fyller 20 år om en vecka som firades. Blev både smörgåstårta och en vanlig tårta, "min" med hallon och marräng i.

Nej, vi har verkligen inte gjort dem själv, då brukar de ha en mer... barnslig touch (det viktigaste är ju faktiskt att de är goda, så vem bryr sig om det inte är så elegant att ösa godis över tårtan?). Vi hade även en tävling, vem som kunde bygga högst torn av plastmuggar på en minut, fick se många spännande stilar och strategier. Till slut blev det mamma och pappa som vann, men de hade ju faktiskt stått och tittat på när alla andra byggt också.


Växlande molnighet

Det har varit ett rätt underligt väder de senaste dagarna, antar att vädret inte riktigt kan bestämma mig om det ska vara sommar eller höst. Min favorit var igår när jag och Tess hade picnic på en brygga. Vi låg i solen och hade det riktigt skönt, men det kunde man inte tro när man såg molnen som omgav oss...Skulle ha tagit ett kort rakt upp ovanför oss också, så ni kunde få se att himlen faktiskt var helt blå ovanför oss. Så vi låg där och lyssnade på mullren i fjärran, som kom allt närmare... Sen kände vi hur det började blåsa upp... Men kunde ligga kvar där ända fram tills det började dugga, och just som vi kom innanför dörren öppnade sig himlen. Nåja, jag klagar inte, solsken och hällregn på samma dag, typ det bästa av två världar.


Give me everything tonight

Äntligen ska jag göra något annat än att övingsköra (kört ca 1,5 timme idag) och kolla mejlen. Tess kommer tillbaka till östhammar och det råkar även vara hennes sista helg i frihet på tio veckor (hon börjar arbeta på måndag) så nu ska vi fira det genom att gå ut i Uppsala! Vi har inte setts sen tågluffen, då vi inte lämnade varandras sida på tre veckor, så ska bli kul att få växa ihop lite med min siamesiska tvilling igen. På tal om det, det var en viss låt som spelades vart vi än gick när vi var i Nice och Barcelona, så det blev liksom vårt soundtrack. Har har ni den.Nu är bara frågan, vem ska uppdatera min inkorg var femte minut om inte jag är här? :-O


Kollar mejlen.... och inte så mycket mer

Jag tror nu bestämt att jag har spenderat större delen av dagen med att kolla mejlen. Sitter och uppdaterar inkorgen sådär var femte minut. Det är inte bara tråkigt och meningslöst, dessutom är det en stor besvikelse. Tror jag fått två mejl, och inget av dem var det jag väntade på.

Jag har mest tråkigt faktiskt. Om ni inte redan gissat det alltså.I wish I was the moon tonight

Sån där dag då jag gör allt och inget idag. Helt ensam i huset. Har tagit en powerwalk, tittat på true blood, läst lite, virkat lite, skrivit lite. Lite av allt. Längtar till skolan börjar för första gången i mitt liv tror jag. Inte för att jag är stormförtjust i att jag faktiskt måste plugga (fast har inte så mycket emot det heller) och tror det blir rätt tufft denna termin dessutom. Det är mer att jag vill till nya lägenheten, träffa vänner och få lite ordning på vardagen.

Nu tänkte jag dela med mig av låten som har snurrat i mitt huvudet senaste dagarna, råkar även vara låten som namngett avsnitt sex i säsong fyra av True Blood. Men inga spoilers, bara en låt som används i avsnittet. En bra låt dessutom.Imorgon ska jag komma igång på allvar med övningskörningen, har min första av tio lektioner som jag ska de tre närmaste veckorna.Grattis på dig lillasyster

Finns alldeles för mycket som jag tycker att jag borde blogga om, bilder från tågluffen, Prideparaden, nya virkningar. Bloggen är fortfarande lite halvnere, men kommer säkert få ryck och komma igång igen någon gång. Idag fyller i alla fall min lillasyster Emmy 16 år så tänkte tillägna henne en speciell låt. Nu hoppas jag hon minns det här, det var en seg eftermiddag i Valbo köpcentrum...Bjuder på en gammal systerbild också där Emmys inre väsen verkligen kommer fram...Nu ska det göras kakor och tårta till tonåringen. Pannkakstårta blir det till middag också!

RSS 2.0