Ibland så kissar han

Ida (om programledaren Pär): "Vad håller han på med?"
Jag: "Åh, han kraffsar runt mest bara... ibland så kissar han väl faktiskt också."

Där ser ni hur insnöad man kan bli när man har katt, medan Ida tittade på Pär så tittade jag på kissemissen som höll på och lekte runt i lådan. Ikväll har det alltså blivit en myskväll framför Idol med Ida, med tillhörande glass och choklad dessutom. För en gångs skull hade vi den turen att helt rätt person åkte ut och vi kunde känna oss allmänt nöjda med kvällen. Mr Gold far dessutom runt som en galning större delen av kvällen, och Ida lyckades faktiskt få klia honom lite också, första gången sedan han kom hit.

Nu ska jag mysa framför datorn resten av kvällen.


Mr Gold

Efter att ha gömt sig några timmar i soffan, ja, det var i soffan han gömde sig, såg honom klättra upp i underredet liksom, så har bebisen vågat sig fram. Mr Gold kallades han av katthemmet, eftersom han är lite brun/guldaktig på ryggen. Det började väldigt väldigt försiktigt, titta fram lite, snabbt springa en meter fram och sen under soffan igen, och sen längre turer. Nu verkar han inte ha några planer på att gå tillbaka till soffan alls. Han sitter här i fönstret och spanar, men om jag gör för snabba rörelser eller närmar mig försvinner han illa knvickt. Han har i alla fall ätit lite, hittat lådan, och lekt med mina skor, samt klättrat omkring på soffan, sängen och bordet.

Lyckades ta några skakiga bilder med mobilen också.

Jama kan han sannerligen göra också, högljutt.


Veterinärbesök

Idag så följde jag med Caroline som driver katthemmet i Skövde till veterinären eftersom hon skulle ta dit hela sju katter och kunde behöva lite hjälp. Fick dessutom se lite av Skövdes omnejder, kommer inte ihåg exakt vart han fanns, men var en bit utanför Skövde i alla fall.

En katt skulle kolla tänderna, ett par stycken vaccineras, två chippas tror jag, och en kastreras. Sötast var helt klart de tre små svarta kattungarna som delade bur. För mig som aldrig varit med om det blev det dessutom en liten chock när den sövda katthonan som skulle kastreras helt enkelt slängdes upp på bordet och tejpades fast. Jag fick gärna titta på på nära håll för att se hur det gick till, men satte mig en bit bort. Föredrar att inte se en katts insida på nära håll, eller blod för den delen. Fast lite fascinerade var det att se hur man helt enkelt la ut hela livmodern , knöt åt, klippte av och slängde den i soptunnan. Saker och ting var förstås steriliserade dock, och veterinären professionell.

Sen blev det även så att en av de små svarta kattungarna följde med mig hem som min nya jourkatt så att säga, tänkte visa upp honom, men han är skygg (tanken är han ska kunna bli lite tamare hos mig) och jag tror att han just nu befinner sig i soffans innanmäte. Först var han under soffan, sedan plötsligt spårlöst försvunnen, men hört några ljud från soffan, så måste lyckats klättra upp på soffans undersida på något sätt...
Ord

Man börjar verkligen tänka på ord när man håller på med textbaserat rollspel, eller bara skriver överhuvudtaget faktiskt. Ord som man bara tagit för givet börjar man fundera på vad de egentligen betyder. Några exempel från ikväll: gänglig och oförställd. Finns massor egentligen, men naturligtvis kommer man inte på dem när man skulle behöva exempel.

I alla fall, imorgon ska jag följa med till veterinären, men berättar mer om det imorgon.It's all about the money

Ironisk nog så tror jag att mina två favoritlåtar ikväll är Pricetag och I Need A Dollar. Råkade bara bli så. Helt skilda texter, men när man tänker på det handlar det på sätt och vis om samma sak...

Det var ungefär allt jag hade tänkt säga egentligen, men när vi änder håller på kan jag berätta att jag varit duktig idag, hunnit med en föreläning, fika på stan med några klasskamrater och Dans Fuego Pass på Friskis och Svettis. Duktig är vad jag är.


Det finns en första gång för allt

Jag har verkligen aldrig lyckats förstöra något i tvätten, inte en enda missfärgning eller förminskning. Hade nästan börja misstänka att det där med missfärgning var någon sägen. Men ikväll var det visst min tur. Har två skrikblå tröjor som jag fick under introveckan, står fadder på ryggen. Tvättade dem tillsammans med strumpor och underkläder och sånt för att de inte skulle färga av sig på något viktigt, och har inte haft problem med dem förr, men nu hade naturligtvis en av mina favorittröjor råkat hamna i samma maskin... Innan var den beige, nu är det typ... ljusgrön? Vill inte säga att de är helt förstörd, inte bestämt mig än, men tyckte i alla fall om den bättre förr.

Har någon tröttnat på sina vita/beiga kläder kan jag hyra ut dessa skrikblå tröjor mot en blygsam summa. Ett par vita strumpor blev även ljusblå. Spännande.


Billingeberget

Igår var jag så duktig att jag följde med Annelie upp på Billingeberget här i Skövde, det tog minst sagt sin lilla tid, vi var borta i över två timmar, men var otroligt mysigt uppe på berget. Påminner mig om alla gånger jag spungit omkring i skogen när jag var yngre i Snesslinge... Sen kunde jag dessutom sitta vid datorn resten av dagen med gott samvete, har tagit upp ett visst gammalt rollspel igen, får väl se hur länge det håller denna gång.

I alla fall, några bilder från Billingen, den första är från uppe på berget, de andra på utsikten.Riktigt fin dag var det också... för dagen på många som det inte ösregnade. Dagens prognos ser rätt ostadig ut, men hoppas att jag ska kunna ta mig torr fram till träningen lite senare.


Råttorna har tagit över mitt badrum

Jag tror att jag såg något blixtra till inne i badrummet. Jag vågar inte gå in och kolla vad det är. Har ni sett filmen The Secret of Nimh? Några forskare prövar läkemeldel på råttor, de blir smarta och rymmer. Sen bildar de en egen liten stad och snor el från människorna för att försörja den, och ja... det är mycket blixtrar i filmen helt enkelt, och nu är säkert smarta hämndlystna råttor i mitt badrum och genomför experiment.För det är den enda logiska förklaringen, det kanske inte vara någon lampa som glappar eller så.


Snälla bli min

Kvällens låt. Bitterljuv och innerlig på något sätt, perfekt för kalla höstkvällar.Underbar i sin enkelhet. Vanligtvis är jag inte alls ett fan av svensk musik, men ikväll så blir det mycket Veronica Maggio och Melissa Horn, väldigt förtjust i hennes låt destruktiv blues.
Halebop slår nya rekord

Hittat tillbaka till motivationen och energin idag. Dessutom så funkar TV:n perfekt igen (eller ja, så bra som den brukar i alla fall), den ville nog helt enkelt säga till mig att skärpa mig och sluta titta på TV igår.

På tal om min TV så såg jag just en ny reklam från halebop. Halebop reklamer är alltid weird, men denna tog nog konstigheten till nya höjder för min del. Nästan en aning förolämpande...? Vissa halebopreklamer måste jag dock säga är så konstiga att de blir roliga.Eller vad tycker ni?


TV:n protesterar

Min TV har börjat strejka. Eller ja, det är egentligen inte TV:n det är fel på utan antennsladden. Har alltid haft lite halvtaskig bild, men nu knäpper det liksom och stora vita ilskna streck blinkar förbi för jämnan. Eftersom teknik förstås också har känslor misstänker jag att det är en protest mot att jag har suttit framför TV:n hela morgonen istället för att göra något vettigt, men jag kan inte hjälpa det! Jag har noll motivation idag, och kan jag inte bara idag få vara lat och seg? Lite?

Helt kommer jag inte undan, ska försöka läsa lite kurslitteratur, men på det hela tror jag inte att det blir en så produktiv dag idag. Ska försöka handla, och kanske undersöka det här med antennsladeen (prata lite lugnande med den kanske? Köpa en present?)... Och ikväll blir det bowling med BEST (beteendevetarnas trivelselförening), det piggar nog upp.

Uppdatering: Bilden försvann nu helt. Antar att det inte är mening att jag ska ligga och titta på TV hela dagen.


Slötakon Roger

Jag har minst sagt legat på lastsidan när det gäller virkningen. Och jag har varit ännu latare med att faktiskt visa upp vad jag virkat, men nu är i alla fall mitt lilla mästerverk klart. Började redan i somras någon gång, men inte blivit mycket gjort sen jag kom till Skövde. I alla fall så tog jag mig i kragen på lunchen igår och gjorde klart kon Roger som var en väldigt försenad födelsdagspresent till Sarah. Slöta är förresten en liten ort (sekt?) utanför Falköping.Den är långt ifrån perfekt, men ändå det mest avancerade jag virkat än så länge och jag är ganska nöjd. Det var även första gången som jag använde mig att ett engelskt mönster, inte helt lätt. Mönstret köpte jag väldigt enkelt via denna sida. Går in där får ni se hur det är tänkt att den ska se ut, men tror nog att ni alla fall känner igen den. Jag vill förresten också ha sådana där snygga ögon som de har på sidan...
Fast tårta är ju gott

Har varit en lång dag. Först lektion nio till tolv, och sen en till tre till fem. Men som tur var bjöd Johanna som fyller år på lite tårta under lunchen, så jag överlevde eftermiddagspasset också.Men så fort jag kom så dog jag på soffan. Lyckades få i mig lite mat, sen låg jag och halvsov i ett par timmar. Fast med tanke på att de är de enda lektionerna den här veckan ska jag väl inte klaga. Tårta gjorde inte direkt några under för mitt galna sötsug som jag skulle behöva vänjas av från, men jag jobbar på det en annan dag. Jag åt i alla fall inga sockerflingor.


Att äta nyttigt

I ett nyinspirerat försök att vara nyttig så tog jag inget socker i mitt te. En liten stund senare åt jag en skål godisflingor. Antagligen mer socker än flingor i de där flingorna. Av någon anledning kändes det hela lite kontraproduktiv, skulle bara haft socker i téet istället. Just ja, nämnde jag att jag åt en muffin till téet?


Gå ut med hunden

Jag har lagt märke till en ny trend bland hundägare. Förut brukade "gå ut med hunden" betyda att man gick med hunden i ett koppel. Men numera tror jag att det betyder att man helt enkelt bär runt på hunden. Speciellt populärt med chiuauaor och liknande små hundar av ganska uppenbara anledningar. Som tur var har jag ännu inte sett några tecken på att detta spridit sig till de större hundarna. Men vem vet, snart kanske det kommer "hundvagnar" till dem så husse eller matte kan gå och putta på.Eller vänta, det fanns visst redan. Bildkälla.


The amazing spiderman

Jag kan inte hjälpa det, jag måste få klaga. Såg just denna trailer på imdb, och missförstå mig inte, jag är ett stort fan av spiderman, men en remake bara några år efter att förra filmen gjordes? Åh, någon viktig typ i kommentarerna påpekar att det INTE är en remake, i serievärlden så finns det olika serier med spiderman, och det påverkar hans liv på olika och bla, bla... Enligt vad man ser i trailern så har de verkligen inte tillfört tillräckligt mycket nytt för att försvara det faktum att det är samma film fast några år senare. Det känns verkligen som samma trailer som för förra filmen fast med nya skådespelare. Förutom att denna spiderman ser ut som en liten brat med Edward Cullen wannabe frisyr. Det för mig även till det jag faktiskt gillar, Emma Stone är med, älskar henne, gör mig lite ledsen att hon är med i en film jag mer eller mindre bestämt mig för att hata... och spelar Mary Jane dessutom, åtminstone när Kirsten Dunst spelade henne i förra Spiderman hade jag väldigt svårt för den karaktären.Naturligtvis blir jag tvungen att se den ändå, fast jag tycker själva idén suger. Varför inte göra Spiderman 4 istället? Älskade den tecknade Spiderman när jag var yngre, finns ju mycket kvar att berätta där tycker jag. Där Spiderman dessutom inte spelas av någon... eller okej, nu märkte jag att det var ju killen från Social Network, han var ju riktigt bra... skyller på stylisterna som fått honom att se typ 14 år gammal ut i trailern.


Musketörerna är inte rädda för parker

Har haft en härlig kväll i Falköping där de tre tappra musketörerna (fråga mig inte varför jag helt plötsligt kallar Ida, Sarah och mig själv för musketörer, kanske för att vi var modiga och tog den farliga mörka vägen genom parken påväg till tågstationen) samlades för att äta efterlängtad pizza och klaga på idoldeltagarna. Det är underbart att veta att man har vänner som man kan bara hänga med utan att egentligen  göra något särskilt och ändå lyckas ha en toppenkväll.

Jag måste även få säga att Sarah har den roligaste dusch jag någonsin sett, man liksom viker undan handfatet på något mystisk sätt och skapar på så sett en liten duschkabin...


Sally åker vidare

Idag var jag tvungen att säga hej då till pälsbollen Sally, lite ledsamt, men inte oväntat. Det var dags att få sista vaccinationen och sen vidare till nya ägaren där jag hoppas hon får det riktigt bra. Lånade Annelies systemkamera för att försöka ta några bra bilder på henne i alla fall och tänkte visa några favoriter.På sista bilden inspekterar hon transbortburen som hon tyckte förvånandsvärt mycket om faktiskt. Hon fick dessutom med sig en av sina favoritleksaker i buren imorse, inte den blå musen dock, men har hon lyckats gömma någonstans. Eller ätit upp. Antagligen kommer jag få ny katt redan i helgen, troligtvis även den en kattunge, men vild. Längtar, när man väl haft katt vill man inte vara utan.


Det är inte lätt när det är svårt

Singellivet är tufft. Som ett substitut blev jag lite förälskad i en TV-spelkaraktär. Idag hade våra karaktärer ett stort bråk, han ogillade med -10. Då blev jag lite ledsen. Illa.

Fast oroa er inte, tror jag repar mig faktiskt. Kan alltid köpa en massa silvermedaljonger till honom (försök uppskatta min humör istället för att ringa efter männen i vita rockar).


Vuxenpost

Fick riktig vuxenpost idag, en räkning från radiotjänst och svar på min ansökan om ICA-kort. Ja, jag har förresten åkt dit på radiotjänst. Tidigare har de aldrig hört av sig, men när de väl gjorde de kunde jag inte ljuga, speciellt inte när jag inte bor i studentkorridor längre, annars hade man ju kunnat påpekat att vi hade en allmän TV i korridoren. Sen så tycker jag ju egentligen att alla ska betala, annars kommer det sluta med att företagen eller staten kontrollerar världen och ingen vågar tänka själv. Behövs lite granskande, fristående journalistik. Sen att jag aldrig tittar på svt eller nyheterna är en annan sak.

Förresten så är det storm i Skövde idag och jag tänker bara sitta inne och myyysa.Spindelsex

Föreläsare: "Bara för att man har doktorerat behöver det inte betyda att man är kompetent. Man kan till exempel ha doktorerat i spindeldjurets sexuella aktiviteter nattetid. Det betyder inte att man kan undervisa i organisationslära."

Skolan har kommit igång på allvar och jag har fullt upp. Kanske inte just med plugget riktigt ännu, men man måste ju ta igen all förlorad tid med klasskamraterna också, så det har blivit mycket fest och häng. Sen måste man handla, laga mat, tvätta, diska, städa... Men jag trivs i min nya lägenhet! Ska försöka göra riktigt fint här imorgon kanske, så kan jag ta lite bilder.


RSS 2.0