Vissa har det bra

På TV: "1800 kronor räcker till husrum, kläder och mat i ett år för ett barn i Tibet."
Jag: "Ja, tänk om man kunde ha det så bra!"

Lite elakt, jag vet, men jag gillar lite elaka skämt. Jag är i alla fall hemma i Snesslinge just nu, efter en konsert med Within Temptation i torsdags. Var riktigt nostalgiskt eftersom jag såg dem på exakt samma ställe för fyra år sedan. Vi hittade till och med några gamla bilder från den dagen. Tänk vad livet har förändras sedan dess... Within Temptation var i alla fal fortfarande lika bra, även om det inte var riktigt lika mycket drag i publiken denna gång. Det var ändå en häftig känsla att se deras awesome musik live. Idag tar jag det bara lugnt, har tittat på avatar och äter smågodis  (kan behövas efter mördartentan jag hade i onsdags), så jag har det ju riktigt bra jag med faktiskt.

Inside of love

Här är en låt jag tänkt lägga upp länge. Min nya favorit snyft-låt.Älskar musiken, rösten, och såklart texten.


En katt med klös

I andan att skjuta fram plugg jag inte orkar ta tag i har jag gjort ett collage med bilder på rivsår som missen Brownie bidragit med. Fast han är snäll egentligen faktiskt.


Förutom detta så har jag spelat The Sims. Effektiv är dagens ord. Sitter just nu och funderar på om jag ska orka träning, eller om jag ska stanna hemma och baka kladdmuffins. Vi kan säga så här, om jag pluggar lite först, får jag stanna hemma och baka muffins.
Beräknande barn

"I en  familj fungerar föräldrarna som styrande och barnen som en påtryckningsgrupp. Föräldrarna fattar bindande beslut  om läggtider, tv-tider och vem som får leka med vad. Föräldrar initierar social kontroll, och barnen är mottagare för föräldrarnas beslut. Barnen försöker i sin tur påverka beslutfattarna. De bestrider läggtiderna och påpekar att orättvisorna i att ett barn får någonting som ett annat också vill ha. De försöker slå split mellan de styrande genom att bedriva lobbying mot en förälder i taget. De bildar koalitioner (med syskon eller morföräldrar t. ex.) för att stärka sin förhandlingsposition."

Haha! Läste just detta i min skolbok "Nya perspektiv på organisation och ledarskap" och kunde nästan inte låta bli att skratta högt. De där barnen är allt beräknande små monster. Har haft så fullt upp med plugg på senaste tiden att jag verkligen inte haft någon lust för att blogga, men har hunnit med att ha lite roligt också.

Ska försöka skicka in hemtentan som jag sitter med just nu på fredag, och sen är det salstenta på onsdag i arbetsrätt. Sen får jag vara ledig i några dagar innan nästa kurs börjar!


Jourhund

Brownie (som jag nu kallar Mr Gold, eftersom jag vägrar kalla honom Mr Gold) tror bestämt att han är en hund. Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera om detta, men Brownie är alltså min jourkatt, som jag först fick för att han behövde bli tam. Att få honom tam tog dock bara dagar, men han har problem med magen och är därför kvar fortfarande.

Varför tror han då att han är en hund? Hans nya favoritlek är apport, och han är galet bra på det dessutom. Kan kasta hans leksaksråtta gång på gång och han kommer alltid tillbaka med den så jag kan kasta iväg den igen. Behöver jag säga att det är rätt bedårande? Särskilt när jag kastar leksaksmusen som är typ lika stor som hans huvud och han kommer tillbaka med den i munnen.


The Three Musketeers

Kom just hem efter att ha sett The Three Musketeers med Angelica på bio. Anade att det skulle vara en film i min smak, och jag hade rätt. Vad kan man säga? Extravaganta kostymer, löjligt häftiga fighting scener, listiga planer, högtravande retorik, omöjliga trapatskonster och flygande luftskepp. It's entertainment! För första gången är jag även imponerad av Orlando Bloms insats, spelar en härligt sprupellös bov med galna kläder, hår och accent. Många bra skådespelare med för den delen, blev ganska förtjust i Juno Temple som spelar drottningen.Det är ganska mycket som pirates of the caribbean med ett lite annorlunda tema, det är inte fantastisk, men väldigt underhållande! Och ska man absolut titta på 3D (hatar 3D) så är detta nog en ganska bra film för det. Verkar dessutom som om det kommer en uppföljare, om den säljer bra nog dvs. När det kommer till själva historien om de tre musketörerna så föredrar jag dock väldigt mycket den äldre filmen.Skicka lätt med posten!

Såg just en hysterisk sak på blogget. Tittade på mina vanliga bevakningar, och till höger om annonserna så har blocket alltid en liten skicka guide, där man räkna ut porto och så vidare. Saken var bara den att det var katter jag tittade på.Kanske med lufthål...?


Iväg på bröllop

Här har ni dagens outfit, gissa vad jag ska göra idag?
Okej, dåligt att be er gissa och sedan berätta, men gör det ändå. Ska iväg på bröllop! Första gången då jag faktiskt är gammal nog för att minnas att jag går på bröllop. Tydligen var jag typ en sådan där blomflicka eller något när jag var liten, men allt jag minns av det bröllopet är att hunden kissade på mammas handväska.

Claudia Black

Jag har just gjort en spännande upptäckt! Sitter och slötittar på Stargate SG-1 och i detta avsnitt råkade Vala Mal Doran vara med, en karaktär som spelas av Claudia Black. Upptäckte att jag verkligen kände igen hennes röst och hennes sätt att tala, som om jag hört rösten någon annanstan. Hon gör rösten till karaktären Morrigan i TV-spelet Dragon Age Origins! Hennes karaktär där, och hennes karaktär i Stargate är otroligt lika till sättet, och den animerade Morrigan i spelet ser till och med ut som Claudia Black.Så okej, det kanske bara var jag som tyckte att det var värsta upptäckten, men kanske råkar jag ha någon läsare som är intresserad av Stargate, Dragon Age eller Claudia Black, och i så fall, varsågoda! Jag gillar karaktären starkt för övrigt, sådan där härlig skrupelfri anti-hjälte med svart humor.


Beer Pong

Nu har jag faktiskt spelat Beer Pong på riktigt, det blev en episkt match igår på collegefesten mellan tjejer och killar. Jag tror faktiskt inte att jag överdriver om jag påstår att det höll på i typ två timmar, det kändes i alla fall så. I början så gick det faktiskt inte alls bra för oss, när vi bara hade en kopp kvar hade killarna säkert sex stycken kvar, men de träffade aldrig den där sista så kom ikapp, tills båda lagen hade en kopp kvar. Tror att jag själv tog i alla fall fyra av deras koppar.Jag får erkänna att vi tog lite hjälp av några killar faktiskt, och råkade vara en kille som tog killarnas sista kopp, men det var fortfarande tjejerna som vann kampen mellan könen. Annelie den förrädaren spelade för killsidan, men så kom vi på att det på den sidan killarna fanns.... Så var kanske inte så dumt tänkt av henne.

Idag blir det mjukiskläder och en Angelica som kommer på besök.


Collegeparty

Nu är det effektivitet som gäller (och ändå sitter jag och bloggar). Kom nyss hem och klockan sex ska jag vara hos Annelie på förfest. Det är inte vilken fest som helst vi ska till heller, utan college party, så ska även hinna förvandla mig till sorority girl, hur nu en sådan ser ut. Tanken är att man ska klä ut sig till en college stereotyp... bara jag som känner mig lite förvirrad? Visst finns det stereotyper, men collegemänniskor är väl ändå människor de med... så helt lätt blir det inte, men kort svart kjol och knuten skjorta får nog bli min tolkning av sorority girl i alla fall.

Att googla var inte mycket till hjälp det heller. Men, nu måste jag springa!


RSS 2.0