En nagel i ögat

Vi känner väl alla till uttrycket, men jag råkade ut för det lite mer... bokstavligen. Naturligtvis är det Birdie som varit framme igen, och hon har rivit mig. På hornhinnan. Ta det lugnt, jag har inte blivit blind, atm är ögat mest väldigt rött. Sjuksöterskan säger att jag inte behöver åka in till sjukhuset såvida det ej blir värre, varar eller så. Tänkte lägga in en bild så vill ni inte se... har ni otur är det för sent, men om ni inte sett bilden än och inte vill se, scrolla inte ner (så illa är det inte, men det finns ju de som inte tycker om sånt här så).Och på tal om inget åker jag till A imorrn och kommer hem på måndag, Tessie och Kirre ska också dit för att titta på Töreboda festivalen. Typ Beach Boys och Backyard Babies, vi får se hur det går ^^

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag: "Är det farligt att skära upp hornhinnan?"

Intensiv vecka

Ja, otroligt vilken intensiv vecka man har haft. På midsommar var jag visserligen bara hemma med släkten och A, jag hade tillsammans med A tänkt joina de 95 % av ungdomarna som åkte till öregrund, men alla bussar var fullsatta så det blev inte av. Sen blev det malmö, sen Töreboda, och sex månaders jubileum, innan man åkte hem igen, hade kväll med tjejkompisarna, spelade golf, badade....

I Malmö hälsade jag såklart på skåninnan och vi var hemskt kulturella (och ekonomiska). Vi gick till malmö konsthall, folkets park, handlade en picknick på Lidl... inte ens säker på att det stavas så, det var första och sista gången jag handlade där. Inte för att det egentligen var något fel på kakorna vi köpte, men jag är emot Lidl, satsar hellre på svenskt och kvalité (får se om jag fortfarande säger det om något år när jag är fattig student). Men hur kom det sig då att vi båda blev så fattiga när nästan allt detta var gratis...? Shopping, shopping, mina vänner... och förutom det, dyr restaurang. Den var i själva fallet så dyr att vi bestämde att vi inte hade råd att dricka något till maten, vilken servetrisen verkade lite förbryllade av, och visste kändes det fel att sitta där med tomma glas, men vad gör man om man är fattig?

Efter det blev det töreboda, fast nu låter det enklare än det var, för det var det inte. Först var jag tvungen att ta tåget från Svedala till Malmö, sen från Malmö till Nässjö, och sen Nässjö till Falköping, och till slut Falköping till Töreboda. Väl där firade jag och A våran sexmånaders dag med mys picknick badminton, faktiskt. Jag tänkte dock ta och lägga ut en video jag har gjort i ära till denna dagen. Lite mys bilder mest.Ikväll får jag inte heller ta det lugnt, då blir det spelkväll med risk och eventuellt drakborgen. Det får räcka atm tror jag.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

På gatan går en hund med ryggsäck.

Jag (som bärt på kassar och väskor hela dagen):
"Vad smart! Jag ska skaffa en stor hund som kan bära mina saker!"
Skåninnan: "Du kan väl inte skaffa en stor hund bara för att den ska bära dina saker heller."
Jag: "Nje... men om man ändå har en är det en bra idé, istället för att ha en liten chiuauava som måste åka i en barnstol typ... fast det är klart... då kan man ju ha saker i vagnen."
Skåninnan: "Kan du inte bara skaffa en barnstol?"
Jag: "Nej, det ser ju dumt ju... men det är klart... man har ju barn i barnstolar också... men nje, tror inte jag ska skaffa barn bara för att kunna lägga mina kassar i barnvagnen."

Nationaldagen och annat krafs

Jag är verkligen inte en sådan person som firar nationaldagen om ingen drar med mig på något. Vi har väl mer att vara stolta över än typ Nordkorea, men så himla jätte bra är vi väl inte. Efter tolv i fredags stod jag dock på torget i Mariestad och sjöng nationalsång med lite kul folk, som någon annan alkis liksom. Då kände jag mig dock väldigt nationalistisk. Efter det gjorde vi något annat väldigt svenskt, köpte hambugare på den lokala kiosken. Själva den nattliga promenaden genom Mariestad tillsammans med A och lite folk var dock väldigt mysig, jag frös inte ens.

Birdie har inte bättrat sig. Vi har numera blodstänk på dataskärmen eftersom hon rev upp mitt finger så det droppade blod om det och jag vägrar torka bort blodet. Jag ser det liksom som ett minnesmonument i ära till mitt lidande och offer. Efter det så fjäskade hon dock in sig igen genom att ligga och sova i mitt knä.

Snart så är det skolavslutning också, sista provet var i tisdags, känns SÅ skönt att komma hem utan att behöva stressa upp sig över alla läxor. Istället spelar jag The Sims 3 som jag erkänner är helt beroendeframkallande. Det har dock en del intressanta buggar. Min första Sim fastnade i ett evigt barnafödande. Det var som om spelet inte mindes att hon redan fött barnet och gjorde om scenariot. Tror hon hade sju barn när jag gav upp och insåg att det inte skulle ordna sig.

Och vet ni vad! Idag hade vi våran sista samhällslektion, och läraren berättade om resultaten på nutidskrysset som vi har gjort då och då. Jag trodde faktiskt inte riktigt mina öron när hon sa vem som vunnit..... "Sanna Andersson!" Delvis därför att jag verkligen inte heter Andersson i efternamn. Det här med efternamnsbytet verkar förvirra en del, men Andersson har jag verkligen aldrig hetat. Hursomhelst vann jag, och det var nästan löjligt hut glad jag egentligen blev. Vi har hållt på med nutidskryss sedan mellanstadiet, och att äntligen vinna skiten var helt overkligt. Allt jag egentligen fick var en bok som jag tror att jag redan har, men det är inte poängen.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

J:
"Jag kan typ få reda på hela ditt liv genom att rota igenom ditt skåp"
Jag: "Jo, det kan man nog faktiskt."
J (släpper en stor bunt papper i papperskorgen): "Nu slänger jag ditt liv."

Direkt från orten med stort T

Sitter för tillfället vid A: s dator medan A själv är ute och går med hunden i regnet. Kärlek i all ära, men det är väldigt varmt och trevligt inomhus. Något som inte alls är trevligt är A:s total kassa internet. Vet inte om det bror på att han har en så gammal version av explorer eller om det är för att internetet är så långsamt men min nya header som jag tänkt visa kan inte visas här. Inte nog med det, internet klarar inte ens av attt visa ordet "Pipleksak" rätt, utan det står med typ arial eller något, vilket bara råkar vara dey fulaste typsnittet någonsin.

Jag hade nästan tänkt ta och lägga in min blogg som hans första sida, som en pik mot att han aldrig läser den, men med tanke på hur den visas på den här datorn är jag nog glad att den inte gör det.

Men, nu får jag ta och vara social.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jossie (som citerar någon annan):
"Jag lever med mig själv 24 timmar om dygnet, jag är tusan helt underbar!"

(lessen om jag inte direktciterar jossie, har dåligt minne)


Renovering

Som ni kanske märkt eller kommer märka så håller jag på gör lite förändringar på bloggen, och jag vet, för tillfället är det verkligen inte vackert. Nya headern blandas med den gamla och den nya har fel mått. Värst av allt är kanske att jag stavade fel till mitt eget namn på headern, men ser den här som ett test. Nu vet jag i alla fall att jag kan få dit den, yay!

Har länkat till lite vänners bloggar också, bara för att. Risken finns att jag kommer att sitta och fixa med bloggen hela kvällen istället för att göra läxor men... det är väl smällar man får ta när man är för lat för att göra läxor.

På tal om ingenting så tror jag (om J hunnit beställa biljetterna än) att jag nu har biljetter till Britney Spears i Globen! Jag vet, mobba mig ni, jag ska gå ändå. J, A, och jag, tror faktiskt det blir asbra, både sällskapet, konserten och alltsammans.

Birdie var lite söt i natt också, istället för att klösa mig sönder och samman sov hon på min mage.

Nu ska jag nog återgå till pysslandet med bloggen, det är nästan lite mysigt. Jag har aldrig varit bra på att måla, rita eller något sådant, men på det här sättet kan kanske till och med jag få till något hyffsat.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Birdie (som står på tangentbordet):
"cfz++++88h¨'cxjuuucxd"

RSS 2.0