Längtan, efter många saker

Nu måste ändå resten av veckan bli bra, för imorgon är det temadag i skolan, aka slappdag och dessutom ganska intressant tema. På kvällen åker vi till Kungsberget, skidsemester! Stannar där torsdag, åker hem fredagkväll. På lördag kommer A äntligen hit. Det var en evighet sedan, det vill säga tre väldigt långa veckor. Känns ännu längre. Jag vill ha någon att hålla om i min säng! Jag vill kyssas!

Så, tillbaka till verkligheten, försvann eventuellt i lite dagdrömmerier. Idag hade jag syomöte, och har nu skickat iväg en ansökan till högskolan, så här blev den:

1. Psykologprogrammet - Örebro Universitet
2. Personal, organisation och ledarskap - Skövde Högskola
3. Socionomprogrammet - Örebro Universitet

Fram till 15 April kan jag ändra i min ansökan, men lutar att det blir så här. Och lutar åt att jag inte kommer in på psykolog, men hyfsat enkelt kommer in på Pol och Socionom. Så antagligen blir det Pol.

Men imorgon, skidsemester! Nu; ska jag få läsa en bra bok eftersom jag äntligen är klar med religion och engelska boken, att bli påtvingad alla dessa böcker har påmint mig hur mycket jag älskar att läsa, och att vi inte uppskattar att vi kan välja böcker själva, tänk på alla förtrycka människor som bara får läsa de böcker de blir tilldelade, typ... studenter.

Pip på er!


Dagens citat:

Emmy till 118100:
"Var är min kameraladdare?"
118100: "Vi tror att din kameraladdare kan ligga under sängen, under en dyna i soffan, eller kanske i badrummet."


Shopaholic

På senaste tiden har jag blivit lite mer besatt av att handla, speciellt kläder. Tror att det har att göra med att jag har hittat en ny stil som jag känner mig så mycket mer bekväm i. Dessutom verkar modet numera gynna mig lite bättre. Dessutom har jag öppnat mig för lite fler färger, men tro nu inget, jag menar typ... grå, beige, och mörk blå... förutom endast rött och svart. Fast när jag har varit ute på stan har jag inte hittat riktigt vad jag velat ha... och nu när jag hade tråkigt gick jag in på nelly för att se vad det var för sida, och har hittat en massa mysiga tröjor som jag kan se mig själva springa omkring i tillsammans med ett par leggins i sommar... Tyvärr så sparar jag ju pengar till Peace and Love biljetter jag ska köpa så fort jag får nästa månads studiebidrag, och då försvinner ju alla pengar... tur att jag ska jobba lite på påsklovet.

I NEED MONEY!


Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag: "Aooooooo aooooooo voufff vouff!"
Syrran: "Auuuuue Auuuuuuuuuuue!"

Med andra ord, syrran och jag ylar/skäller för att hämnas på vår hund Billy som blivit skällig och gnällig på gamla dagar.

Dagens hjälte: Captain Jack Hartness

Jag tänkte skriva något helt annat, men efter att tittat på två avsnitt i rad av den brittiska sci-fi serien Torchwood känner jag mig tvungen att visa upp en viss Captain Jack Harkness och detta inlägg ska ägnas åt att förklara exakt varför han är dagens hjälte och helt jävla underbar, det är i alla fall vad jag tycker för stunden. Ska vi göra en punktlista? Vi gör en punktlista, en kortfattad.
  • Namnet
  • Utseendet
  • Charmen
  • Attityden
  • Mystiken
  • Fördomsfri och gay
Det sista är intressant, för han skulle kunna verka för macho och stereotyp, om det inte vore att han är gay och tycker det är lika naturligt som att solen går upp, spontan med det, men basunerar inte ut det. Låt oss titta på bilder.Låt oss inte glömma att han i serien är odödlig och räddar världen då och då. Har massor av hemligheter, lite tyst men stark, backar inte för någon, avslöjar aldrig allt. Så mycket mer jag ville säga, men det hinns inte. Citat hinns inte heller med. Men dagens hjälte är Jack Hartness.

Pip på er! :-)

Turen har vänt

Lyckad helg kan vi inleda med. Krogkvällen igår blev lyckad, Tess och jag åkte in ensamma och hoppades på det bästa, och där vi satt ensamma vid ett bord fick vi syn på två killar som satt ensamma vid ett annat bord, den ena med en underlig ölflaska som var alldeles kort och tjock med en väldigt liten öppning. I ölen fanns dock en limeskiva... bara jag som undrar hur den kom dit? Så vi gick dit och frågade helt enkelt, isbrytare nr one liksom. Visade sig visserligen inte vara svårare än att den hade pressats ner.

Men vi hade tur ändå, för Christian och Johannes som de hette visade sig vara riktigt trevliga och Christian jobbade på att försöka vara annorlunda och ställa konstiga frågor, blev kul. Dessutom ska han ha en eloge för att han var en singel kille som fortsatte vara lika trevlig och intresserad även efter han fick reda på att jag var i ett seriöst förhållande, och för att han gav järnet på dansgolvet. Dessutom har han mitt nummer så... potentiell ny vän? :-)

På tal om dansgolvet finns de killar som man inte uppskattar lika mycket, de som tränger sig på lite för mycket... vilket en redan upptagen flicka inte uppskattar, så jag smet ivägen till fristaden på tjejtoaletten. Men inget ont som inte har något gott med sig, det ledde istället till att jag träffade på några tjejer som tyckte jag såg ensam ut, pratade lite med dom, och även med någon kille som kallade mig rödtott. I efterhand fick jag reda på att även bloggaren Kissie hade varit på samma krog, och särskilt stor är den inte, så ja... lite kul hade det varit att se henne, jag är inget fan direkt men hon är ju en sort för sig i alla fall. Och ja... kan vara kul att se tvättäkta silikon bröst på nära håll?

Vi tog oss i alla fall hem, sov i Tessans underbart mjuka säng och åkte hem idag. Idag då? Jo idag fick jag reda på att jag har fått ett sommarjobb, hos mitt första handsval dessutom, kontorshuset i Östhammar. I April ska vi mötas och diskutera arbetstider och liknande. PENGAR!!!

Pip på er! :-)


Dagen citat:

Tess:
"Svep resten av vinet nu!"
Jag: "Man kan inte svepa vin, man sippar!"
Tess: "Okej, sippa, sippa, sippa!"

Uuuut ikväll

Dagen har spenderats på ålandsbåten tur och retur tillsammans med Tess och hennes föräldrar. Vi gick inte ens i land, största anledningen till att vi åkte alls var för att det är ända stället en 18-åring kan köpa alkohol lagligt, att det egentligen inte är lagligt att ta in det i Sverige är en annan sak. Hur tänker de egentligen? Man får, typ inte dricka det på båten och man kan max vara i land i typ 20 min. Hon som satt i kassan verkade dock anta att jag skulle stanna på åland, där är det lagligt antar jag?

Hursomhelst, nu är det snart dags att åka in till krogen, sitter vid Tess dator medan hon gör sig i ordning, jag är helt enkelt snabbare än henne. Eftersom mitt hår är snyggast ruffsigt och jag inte har särskilt mycket smink så... ja.

Hur som helst skulle jag nu vilja citera en av Sveriges härligaste bloggare: "Vi ses i dimman!"
(Okej, kanske inte bara hon som säger det, men jag menade Egoina."

Egoina har även en tävling på sin blogg som jag tänkte delta i, man kan vinna en kamera kallad "bloggie" och här är min motivering:

På min blogg är foton och videor ett sällsynt fenomen eftersom den enda fungerande kameran har har min lillasyster (fjortis men älskad ändå) lagt beslag på, för att kunna ta egobilder, hon är även blondin så jag tycker att Egoina ska ge kameran till mig och ge en brunett chansen att ta lite egobilder istället!

Pip på er!


Dagens citat:

Jag:
"Titta, en idiot som håller på och fiskar bland isflaken! Eller vänta, han fiskade inte alls."
Tess: "Varför skulle han inte kunna fiska? Finns ju dom som gör hål i isen och pimpelfiskar."
Jag: "Alla fiskar är ju döda! Eller jag vet att de inte är döda, men det kändes rätt att säga... Jag skulle vilja flyta omkring på ett isflak och pimpelfiska..." (mäter upp ett litet hål mellan fingrarna för att illustrera)
Tess (ser skeptisk ut): "Genom det där lilla hålet får du väl inte upp någon fisk?"
Jag: "Du tänkte att jag faktiskt skulle fånga fisk? Äsh, man kan ju liksom dunka ihjäl fisken mot isen först, sedan skära upp ett större hål och ta upp den."

Ångest

Ångest verkar vara dagens tema. Dels så förbereder jag mig för att hålla i en presentation imorgon på Engelska C kursen om just ångest, dels har jag fått hem en "livet efter gymnasiet" tidning som ger mig ångest. Känns som precis alla tycker att det är bäst att jobba eller göra något annat i ett par år innan man pluggar vidare, lära känna sig själv, ta reda på vad man vill, och jag som inte har intresse för något alls skulle väl egentligen mest av allt behöva det. Men jag vill inte... Vet inte... Det var nog allt jag hade för idag, resten orkar jag inte klä i ord. Vet bara inte vad jag ska göra av mig själv, känner mig redan fastkedjad. Ena dagen känns utbildningen som en jätte bra idé, nästa som om det inte är ett äventyr stort nog, att jag bara gör det för att det är tryggt.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag: "Jag är kissssnödig"
A: "Kissa då :D"
Jag: "Jobbigt ju... men jag funderar/jobbar på det."

Kropp och Själ

Ja, här sitter jag och lyssnar på Kent och gör diverse halvvettiga saker. Nej, jag är ingen av alla de halv fanatiska kent älskarna (inte för att det är något fel på dessa), utan har tvärtemot i stort sett aldrig hört dem så tänkte de dem en chans, ska ju trots allt på P&L i sommar, och Kent kommer vara där.

En av de saker jag försöker göra är att skriva en filosofiuppgift som har fått de flesta av klassens hjärnor att gå i spillror. Det handlar om kropp och själv problematiken, som man kallar det. Antingen är man materialist och tror att vi endast består av celler och elektirska impulser, och att allt vi gör, ja de gör vi på grund av detta. Lägger vi handen på en varm platta så stimuleras smärtfibrer och man drar tillbaka handen. Alla val vi gör är bara inlärda beteenden. Eller så kan man vara idealist, och då tror man tvärtom att det materiella endast är en illusion, egentligen är vi bara medvetanden, själar. Man kan även vara dualist, och tro på en blandning mellan dessa. Då är då problemet, hur samverkar de två? Och vilka bevis har vi för att det är så?

Det är det sista jag irriterar mig på, för här gör man det helt enkelt onödigt krångligt. Jag tror jag har ett medvetande, något icke materiellt alltså, som kan styra över min kropp. Men att min kropp även påverkar mitt medvetande, de fungerar inte utan varandra. Mår man dåligt psykiskt kommer det påverka kroppen och vice versa. Ska det behöva vara så svårt? Detta är alltså bara grunderna jag förklarat, för det är så enkelt det borde vara, men på lektionerna krånglar de till det som in i helvete.

På tal om lektioner, var på öppet hus i Uppsala universitet idag också. Verkligheten tickar på. Inte långt kvar nu. Jag skulle nog verkligen vilja bli psykolog ändå... fick reda på att man själv, som en del av utbildningen måste genomgå en ganska genomgående terapi, skulle nog vara nyttigt. Har antagligen en massa issues inom mig.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Tess:
"Jo, det är varmt ute, men blev kallt nu när jag tog av mig handen."

Hemma uppe i Norrland (fast Uppland)

Hemma igen. Känns inte alls bra. Jag vill inte. Efter en slapphelg hos A känns det lite som en chock att komma hem till allt skolarbete och massa folk som vill saker... (egentligen är det inte så illa här hemma, bara när allt slår emot en som en våg av måsten). Besökte Skövde högskola också, det börjar kännas att det är på riktigt, studenten, flytta. Skräckblandad lycka.

Pip på er! :-)


En familj som alla andra

Jag tjänade just 200 kr på att gå ut i mörkret till mammas bil och hämta hennes mobil. Visst är det härligt med nydushade desperata föräldrar?
Det här är min lillasyster som står på pappas rygg och pratar spanska. Fullkomligt normalt.
Själv har jag tvättat trosor och pluggat hela dagen. Skolan håller på att ta död på mig, är det inte gymnasiet så är det val av högskola.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Pappa (som blir masserad av mamma eftersom han har ont i ryggen:
"Aaaah! Sanna! Rädda mig! Aaaaj!"
Emmy: "Sluta klaga så mycket pappa, var en man nu!"

Kväll på stan

Gick och såg "Nine" på bio igår, verkar inte vara många som känner till den, men den hade alla förutsättningar för att bli en helt fantastisk film. Det var en musikal och några av skådespelarna var Nicole Kidman, Penélope Cruz och Kate Hudson. Men ja... Det var helt fantastiska och sexiga dans/sångnummer, alla var duktiga och sjöng bra, men handlingen verkade ha blivit åsidosatt, för det blev aldrig så mycket till handling, men satt liksom bara och väntade på att den skulle komma igång tills det tog slut. Men, men... sevärd ändå. Ska man se en musikal med Nicole Kidman rekommenderar jag nog Moulin Rouge dock, som jag såg för typ hundrade gången idag. Det skulle faktiskt kunna vara min absoluta favoritfilm.

Efter filmen så gick jag och Tess till Max och åt någon mysig choklad efterrätt, samt pratade om sex, förhållanden, killar, alkohol och en massa sånt. Särskilt efter det snacket så var vi lite sugna att dra ut på krogen. Tyvärr kände jag inte att jag hade varken ekonomi, klädsel, eller tid tyvärr, men vi vandrade omkring ett bra tag och letade efter en mysig pub istället utan resultat. Vi vandrade i alla fall omkring ett bra tag och letade efter en mysig pub, som vi inte hittade.

En sak vi kom in på var att Tess har en del bekanta med pojkvänner, som av den anledningen inte verkar vara intresserade av att gå på krogen (för alla inblandades skull behöver vi inte precisera vilka). Okej om man helt enkelt inte vill av andra anledningar, men jag, som har pojkvän, ser det absolut inte som en anledning att inte gå på krogen. Varför? Krogen är fortfarande ett bra tillfälle att bli lite små galen, dansa och ha kul med mina vänner, och förhoppningsvis träffa nya. Jag är trots allt nyfyllda 18, och vill passa på att få vara just lite galen, skapa lite historier liksom, och min pojkvän ser jag inte som ett hinder för mig att ha kul :-) Det vore dock intressant att gå på krogen tillsammas med A någon gång dock... För till skillnad från de andra kan jag ju faktiskt inte hångla upp någon random kille, vill ha min kille. Det var dagens moralpredikning gott folk.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tess: "Den manliga orgasmen är obefintlig."

Tankekraft...?

Imorse när jag satte mig på bussen till skolan så satte jag igång en mysig spellista och satte mig till rätta. Precis när jag gjort det så insåg jag att jag jätte gärna ville höra en låt som låg bland de sista låtarna på listan, när jag väl kom dit skulle jag antingen redan vara framme eller sova. Så jag tänkte att jag kunde ju ta och skaka på ipoden, vilket gör att låtarna blandas om, så skulle låten jag ville höra kanske komma närmare. Och vet ni vad? När jag skakde på ipoden så började låten jag ville höra spelas med en gång. Det var nästan lite läskigt.

Efter skolan tänkte jag som sagt köpa en ny almenacka, vilket jag motvilligt gjorde till slut. Varför så motvilligt? De hade inga söta/fina/praktiska almenackor! Antar att det inte riktigt är säsong, men ändå. Ingen var speciellt söt eller snygg för det första, och det var inte speciellt många som hade en vecka per uppslag som jag vill ha och spiralrygg. Den jag köpte känns egentligen för liten, inte speciellt praktisk och dessutom får lördag och söndan bara hälften så mycket plats som de andra dagarna! Det är ju helgplanerna man vill sitta och kluddra och drömma sig bort till!

Jag saknar verkligen min gamla almenacka, den var perfekt och jag hade massor fina små "teckningar", kludder och citat i den. Eftersom den borde ha dykt upp enligt alla logiska regler misstänker jag att det är en hemlig beundrare (aka stalker) som kidnappat den för att kunna följa mitt varje steg.

Vem du än är, var du än är, ge mig min älskade tillbaka! Du vet var du kan hitta mig.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

A:
"Burr! Jag fryser älskling! Mamma tvingar mig att gå ut med hunden."
Jag: "Jag ligger på golvet framför brasan med en filt."

Inget fel på skadeglädje, för övrigt somnade jag faktiskt en stund på golvet framför datorn.

Tiden rinner iväg

Från och med det att jag kom hem så har jag inte gjort något vettigt alls nästan. Det började med att jag skulle titta på förhäxad som var en av mina absoluta favoritprogram när jag var yngre och nu har börjat gå från början på femman. Det är fortfarande ett favoritprogram, det var bara länge sedan det visades på TV. Efter det började något annat och efter det något annat. Plötsligt var klockan ganska mycket. Tror inte att jag kände mig särskilt motiverad att göra något heller, för tillfälllet vill jag bara att tiden ska gå känns det som, gärna ända till sommarlovet, eller i alla fram till helgen. Det skrämmer mig lite att jag inte känner att det finns något värde i att ta vara på den tid som är just nu, all denna tid som bara är... verkar jag helst bara vilja sova bort tills det händer något roligare. Men all tid är väl viktig? Majoriteten av våra liv är ju trots allt bara tid, då det egentligen inte händer något särskilt. Vill jag verkligen sova bort majoriteten av mitt liv?

På tal om tid har jag tappat bort min kalender, vilket är otroligt störande, jag känner mig lite förlorad och har inte någon koll alls, vilket också bidrar till att det känns som om jag förlorar tid tror jag. Det har varit borta sen före lovet och eftersom den inte dykt upp så tar jag och köper en ny imorgon, bara att börja planera igen! Har faktiskt sökt tre jobb till i sommar än så länge *stolt*. På tal om att göra något roligt så vill jag verkligen se nya filmerna Nine och Alice i underlandet. Kanske ska offra lite pengar på ett biobesök i helgen.

Pip på er! :-)


Dagens citat:


Elev: "Varför åka till Berlin liksom...? Ligger inte det i Tyskland?"
Jag: "Joo, det är väl Tysklands huvudstad?"
Elev: "Åh fan..."

Känns som jag äntligen får lite upprättelse här, en klasskamrat som är sämre på geografi än jag!

Jack? Ja tack!

Någon mer än jag som stör sig något enormt på tres reklamer för mobil telefoni? Reklamerna med slagordet "Jack? Nej tack!". Jag stör mig något enormt i alla fall. Inte på reklamerna i sig, men på budskapet. Jag skulle då verkligen inte vilja flytta hemnumret till mobilen!

Nu vet jag att jag kanske är lite extra klantig, men vad händer om man tappar bort mobilen eller den går sönder? Eller om man tappar bort laddaren? Strömavbrott med oladdad mobil? Då sitter man alltså där helt isolerad utan att kunna få kontakt med omvärlden. Ett annat problem, som jag dock antar att tre har löst på något bra sätt, är förstås kostnaden. Att ringa från hemtelefon till hemtelefon är ju i stort sett gratis, i alla fall om man jämför med att ringa till mobil. Vad har man överhuvudtaget att vinna på det? Mobil är man ju redan med mobilen! Dessutom så låter jag ofta mobilen ligga avstängd ibland när jag är hemma och inte orkat ladda den, men jag vet ju att om det är något viktigt ringer folk till hemtelefonen, så behöver intre stressa med att alltid ha mobilen laddad.

Det jag stör mig så mycket på är nog just det att jag tycker att det är så otroligt dumt, men inte kan så säga emot liksom, medan de sitter där och hånar gamla hederliga jack. Vet ju bara hur det är här hemma under den tiden då vi bara hade trådlösa telefoner under en period, slutade med att vi hade tappat bort alla fyra, eller så hade de inget batteri.

Nej, jack ska det vara, och Pierce Brosnan som James Bond. Nu skiter jag i läxorna och tittar på... just det, James Bond.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

M:
"If you must, use Mrs Carver to ger information."
Bond: "I doubt that she remember me."
M: "Remind her, then pump her for information."
Monneypenny: "It's up to you to decide how much pumping that is needed."

Britterna vet minsann hur man porrar sig.

RSS 2.0