Slutspurten i Barcelona

Igår kom jag tillbaka till Sverige igen, en resa som påbörjades redan halv tre på natten då jag tog en taxi från hostelet i Barcelona. Flyget däremot gick inte förrän sju och ungefär tio var jag i Sverige. Dagen innan hade vi dessutom varit ute på nattklubb i Barcelona så på det hela sov jag fem timmar på två dygn, känner att det nog var någon form av rekord för mig. Ändå hände det så mycket under de här två dygnen att jag nästan aldrig kände mig trött.

Barcelona blev en positiv överraskning, gillade känslan i stan, hostelet, alla människor vi mötte, och det lilla jag lärde mig om historian var ganska spännande det med. Bästa kvällen var helt klart när vi gav oss ut i Barcelonas nattliv. Genom hostelet fick vi komma in gratis på olika nattklubbar varje kväll, och kvällen vi gick ut var det klubben Opium som gällde. Men först var det förfest på hostelet där vi drack öl tillsammans med några brasilianare och senare några britter som vi gick ut tillsammans med. Turen till Opium var inte förrän kvart i två, vilket kändes lite halvskumt, i Sverige stänger ju de flesta klubbarna två eller tre, i alla fall i Uppsala och Skövde där jag brukar gå ut. Klubben var i alla fall rätt häftig, även om den inte var jätteimponerande. Jag är dock glad att vi kom in gratis med tanke på att det kostade 5 euro för vatten och 8 för en heineken där inne. Kvällens bästa var ändå efter att vi hoppat över staketet ut på stranden (vi hittade seriöst ingen utgång) och Tess och jag bestämde oss för att ta av oss strumpbyxorna för att gå i vattnet längs strandkanten. Klockan var fem på morgonen, vågorna slog på benen, i fjärran lös blixtrar upp himlen, och det var ett minne för livet helt enkelt. Dessutom köpte jag helt random en natt av en kille som gick runt på stranden med ett gäng.

Nu är jag hemma och packar om, imorgon ska vi till skövde för att flytta alla saker till nya lägeheten och sen åker vi direkt till Västervik på husvagnsemester. Att vara hemma igen känns bitterljuvt, saknar att få träffa så mycket roliga människor var och varannan kväll, att kunna gå ut om kvällen på små gator som sjuder av liv, och alla vackra platser jag sett. Alla möjligheterna. Men på sätt och vis är det även skönt att sova mer en två nätter på samma ställe, sakta ner lite, och ha ett eget rum. Bara göra ingenting. En sak är ändå säker, ut och resa ska jag igen.Kaos i Nice

Nu var det ett tag sedan jag hade tid att skriva, sist var jag i Ljubljana. Darifran akte vi till Venedig, och sen till Genova, en stad vid italienska kusten, fran vilken vi utforskde andra italienska kuststader och sag lutande tornet i Pisa. Igar anlande vi vill Nice pa franska rivieran, dar vi i sista minuten hade lyckades boka vad som verkade vara ett underbart hostel nar alllt annat var fullt.

Visst later det for bra for att vara sant? Det var det. Under vara forsta timmar i Nice gick allt fel. Forst hittade vi inte hostelet, och nar vi val gjorde det sa visade det sig att vi bokat Augusti istallet for Juli, de kunde klamma in oss en natt, sa vi forsokte desperat hitta ett annat boende for vara aterstaende tva natter. Till slut lyckades vi fa plats pa ett konferanshotell for 450 kr natten och 500 ar var dagsbudget; sa billig mat far det bli. I alla fall hade vi en kvall pa vart fantastiska ungdomshostel, sa vi tankte vi skulle utnyttja det ordentligt. Kvallen spenderades alltsa till storsta delen i hostelbaren. Blev en lite galen, men valdigt rolig kvall. Vi hittade dels nagra svenskar som vi pratade med en stund, och sen en massa amerikanare. Vart vi an gar verkar vi springa in i amerikanare. Kanske for att en del av stereotyperna kind of stammer, manga ar ganska hogljudda och utatgaende, men aven roliga och trevliga. Latta att forsta eftersom de pratar sa bra engelska, men ens egen engelska verkar ju inte riktigt lik bra langre.
Nu ar de nog dags att sluta hanga kvar pa hostelet och leta upp varat gammelmans hotell istallet. Och sa ska vi till stranden saklart!

Vilar ut i Ljubljana

En snabb halsning fran Ljubljana i Slovenien. Ja, jag ar i Slovenien av alla stallen, kanns sagt minst annorlunda. Men visade sig inte vara sa himla annorlunda fran nagot annat stalle, och vi har sett fler svenskar har an nagon annanstans ironisk nog. Vagen hit var allt annat an problemfri dock. Vi skulle med ett nattag halv tva pa natten, och tankte ga fran vart hostel klockan tolv far att vara pa den sakra sidan. Vi skulle bara ungefar 500 m till lokalbussen, som fortfarande gick, det hade vi kollat pa tidtabellen. Nar vi skulle ga drog varldens storm igang med hallregn och blixtrar som gick langt over himlen. Vi var ordentligt blota efter de dar 500 m till hallplatsen. Nat vi kom dit upptackte vi en liten finstilt text pa tyska... som vi fick anta betydde att bussarna inte gick da eftersom det inte kom nagra. Kanske om vi gick in till centrum, da kanske det gick nagra darifran? Nejda, slutade med att vi fick ga med full packning genom hela staden till tagstationen, en promenad pa drygt en timme. Men vi hann i alla fall med taget, kunde byta om till torra klader, och nar vi anlande till Ljubljana slappte de in oss pa rummet fast man egentligen inte fick checka in forran elva sa vi fick sova lite.

Sa igar sov vi mest, idag har vi promnerat lite runt staden, och atit slovenskt mat, vilket i mitt fall blev en fisksoppa med sma babyblackfiskar... (bebisar i soppan!) Kanner mig lite acklad av de sahar i efterhand. Nu ska vi forsoka sova, for kvart i sju imorgon ska vi aka vidare till Venedig.

Pip fran Ljubljana!

Love in Salzburg

Jag ar utan tvekan kar i Salzburg, sa otroligt mysig och charmig stad, och anda full av liv. Och pa vart hostel Muffin ar det underbar stamning, redan nar vi kom hit sent i mandagskvall sa halsade vi valkomna av massa Amerikanare, Australienare och massa andra som ocksa precis hade kommit. De gjorde sitt basta for att anordna en fest i kallaren, men med tanke pa hostelets bar for tillfallet inte hade nagon alkohol var det lite svart. Anda bjod nogon snall manniska oss pa ol och sen drog vi ner ett gang pa stan vid tolvtiden. Vi var ett brokigt gang, tva svenskar, tva fransyskor, en australienare, en full spanjor som visade vagen och en kille med okand nationalitet. Visserligen ar Salyburg inte ett sa stort stalle, och det var efter tolv pa en mandag, sa fanns knappt nagot folk ute. Anda lyckades vi ga till sakert fyra olika stallen och komma hem efter fyra. Vi borjade helt enkelt dansa i gangen mellan baren och borden sa hangde folk pa.

Har under tiden har traffat sa mycket roligt folk, som den unga operasangaren fran Los Angeles som ar har med sin kor for att ga pa auditions och tavla i nagan kortavling, och britter som var har for att titta pa fotboll.

Idag tog vi taget till Werfen och besteg ett berg for att titta pa varldens storsta isgrottor. Sen vandrade vi bara runt i Salzburg, som ar otroligt vackert pa kvallen med alla upplysta byggnader och omgivande bergen. Helt plotsligt vandrarde vi in i en performancedans forestallning framfor en upplyst kyrka som var helt oppen for allmanheten.

Nu regnar det dock, och vi sitter pa Muffin, dvs hostelet for att vanta pa vart tag, som gar halv tva inatt... Efter att ha varit ute de tva senaste natterna har i Salzburg ar jag minst sagt lite trott, men med tanke pa att natttaget till vart nasta stopp, Ljubljana i Slovenien bara ar fyra timmar langt, alltsa framme runt sex pa morgonen lar det inte bli mycket till somn.

Pip fran den magiska staden Salzburg!

Sömnlös natt pa taget till Wien

Det här skulle nog bli roligare om ni kunde se alla bilder jag tagit, men har ingenstans att koppla in kameran, sa det kommer nog tyvärr inte hända förrän jag är hemma. Istället far ni nöja er med mitt prat.

Idag är jag i alla fall i Wien, vi kom hit sex imorse med nattaget fran Berlin, 12 timmar tog det! Var ingen snabbt tag direkt, och vi hade sittplatser i en kupé för sex. I början var det riktigt mysigt, jag, Tess och Filip hade kupén för oss själva och kunde sträcka ut oss, spela kort, och äta var medhavda mat, men i Prag blev den helt full. Vi prövade alla möjliga och omöjliga sovställningar, speciellt Tess, men ingen av fick mycket till sömn. Jag satte mig till och med pa golvet ett tag. Att hitta till vart hostel, som tillhör samma kedja som det i Berlin var inga problem, men precis som i Berlin far vi inte tillgang till rummet före tva, sa efter en all-you-can-eat frukost och ingen sömn gav vi oss ut pa stan. Allt vi egentligen tittade pa var en katedral mitt i gamla stan och Mozarts hus, sedan gick vi lite vilse... erkänner att det nog var mitt fel, men att lasa kartor när man är galet trött och solen steker är inte det roligaste. I Wien är dessutom allt stängt pa söndagar sa fanns inte sa mycket att göra. Till slut hittade vi lite välfötjänad glass och nu är vi tillbaka pa hostelet för att vänta pa vart rum sa vi kan fa lite efterlängtad sömn.

Imorgon aker vi vidare till Salzburg, där vi precis har bokat boende pa Muffin Hostel.

Hoppas ni har det bra där hemma, pip fran Wien!


From Berlin

Tyvarr hann jag inte uppdatera, eller rattare sagt hade jag sa mycket annat att tanka pa innan jag gav mig innan jag gav mig av pa min taglaff. Min nu tanke jag ge er en snabb uppdatering pa lite svengelska innan min datortid tar slut. Vi gav oss av igar, akte till Malmo och darifran sa tog vi nattaget till Berlin. Att aka i liggkupe var en spannan de upplevelse, den var antagligen inte pa mer an 5 kvm och dar sov vi tre pa hojden, jag var hogst upp. Tyvarr kunde jag verkligen inte sova alls, det var ackelvarmt och knappt nagon luft.

Sa ni kan ju tanka er att jag var lite trott nar vi anlande till Berlin klockan sex imorse, och det var ocksa Tess och Filip, en annan taglaffare som reser med oss. Vi hittade i alla fall vart hostel, och acven om vi inte fick checka in kunde vi lamna in vart bagage har och sitta och hanga vid all you can eat frukostbuffen tills vi var ordentligt matta. Med ny, trots brist pa somn ar det trots allt spannade att vara i en ny stad, gav vi oss ut i Berlin och letatde reda pa diverse sevardigheter, som East side Gallery, judiska museet, och checkpoint charlie till exempel. Vi tre, fyra tiden gav vi oss dock tillbaka for att checka in och vila upp oss lite. Men, nar vi skulle checka visade det sig att det de kranglat till det med dubbelbokning eller nagot sant, sa istallet for att bo i sovsal med 6 andra sa blir vi uppgraderade till ett privat dubbelrum med egen dusch for samma pris, gissa om vi var glada, ackliga och trotta som vi var. Dar sov vi faktiskt ngaon timme eller tva.

Nar vi vaknade gav vi oss ut i jakt pa middag, som vi sedan tillagade i det fina gastkoket. Nar vi atit gick vi for att besoka den underbara takbaren, 1 euro for en ol under happy Hour. Dar spenderade vi sen storsta kvallen med billig ol och biljard. Det var sammanfattningen, nu tar min tid slut, sa....

Pip pa er fran Berlin!


Peace and Love 2011

Efter en ordentlig dusch och en natts sömn är jag en människa efter Peace and Love. Tänkte jag skulle göra en liten sammanfattning av festivalen här.

Festivalens bästa.

1. The Arks spelning var utan större konkurrens den bästa jag var på under hela festivalen, och antagligen den näst häftigaste konsertupplevelse jag haft överhuvudtaget. Grät genom halva spelningen.
2. Den nybakade munken efter The Ark spelningen, lätt den godaste munk jag någonsin ätit.

Festivalens sämsta.

1. Att jag missade Journey, som med tanke på det jag såg från mitt jobb i kiosken verkade helt grymma. Vem handlar läst när Journey spelar Don't Stop Belivin'?
2. Smärtan i nacke, korsrygg, och ben till följd av min oförmåga att sova på liggunderlag, och taskig arbetsmiljö.

Positiva överraskningar: Snubblade in på en föreläsning med Paolo Roberto som visade sig vara asbra. Paolo blandade humor med allvar, med en ordentlig portion självförtroende. På det hela, väldigt underhållande och rörande.
En annan positiv överraskning var The Moniker, som jag gick och såg på stan. Älskade honom på den tiden han var med i Idol och han hade flera riktigt bra låtar även om han spelade på en liten scen med liten publik.

På det hela en häftig upplevelse, hur skulle Sveriges största festival med över 50 000 besökare kunna vara något annat? Men det är skönt att vara hemma, i alla fall jag tröttnar på att sova i tält och vara omgiven av massor med människor 24 timmar om dugnet. Jobbet fungerade bra, även om det var ganska stressigt då det hände att det var konstant kö i flera timmar till den lilla kiosken där jag jobbade.

Bilder från grymmaste The Ark konserten.

Nu är det bara att böja packa om, på torsdag bär det av på tågluff. Ska in till Uppsala för några sista inköp inför resan idag.

RSS 2.0