Koppelpromenad

Lyckats göra en massa saker som jag behövde få gjort idag, och imorgon kommer det vara fullt upp hela dagen, möte med dels en personalvetare som ska ge mig lite tips, och dels med jobbcoachen, och sen jobb på eftermiddagen/kvällen. Det är då inte tråkigt att vara arbetslös, ja enligt arbetsförmedlingen är jag fortfarande arbetslös verkar det som.
 
Dessutom hann jag ta en koppelpromenad med Issa, var alldeles för länge sedan men hon verkade trivas, under sommaren har vi ändå hunnit få in vanan och varken jag eller Issa får panik när vi är ute.
 
 
 

Hennaguide

Nu sitter jag här med henna i håret igen. Har tänkt hundra gånger att jag ska skriva en liten guide för den som är nyfiken på hur jag färgar med henna, så det kanske är dags nu. Jag tyckte själv att det verkade så himla struligt innan jag själv provade. Det struligaste var nog dock att läsa på lite, eftersom jag hört lite skumma rykten om vad folk sa kunde hända, kontentan är dock att om du använder body art quality henna så kan inte så mycket hända, det kan användas på färgat hår, och kan färgas över med vanlig hårfärg. 
 
1. Köp henna av body art quality, tror det här stället är en av de få som säljer det.
2. Blanda pulvret med citronjuice tills det är tjockt som gröt ungefär, täck det sedan skålen ordentligt med plast, och låt det stå över natten.
3. Innan du börjar kladda, blanda ner lite mer citronjuice så färgen blir lite mer som youhurt.
4. Dela upp håret i sektioner och ha sedan på tjocka lager med hennageggan, de mer desto bättre. Du ska se ut som en alien är en tumregel. 
5. Vira in huvudet i plast, nu ser du verkligen ut som en alien. Man kan även vira in huvudet i en handduk ovanpå plasten så det blir riktigt varmt och gosigt där inne.
6. Låt färgen sitta i 2-4 timmar.
7. Nu är det dags att ställa sig i duschen och få geggan ur håret, det tar en stund och allt blir grönt, men å andra sidan är det trevligt med varma duschar. Brukar tvätta håret med shampoo också för att få ut det sista.
 
Vill man läsa en riktigt guide finns det en awesome där allt är samlat, det är den jag baserar det mesta av min kunskap på. Som sagt, använder man rätt henna så är det faktiskt bra för håret, som en inpackning.
 
 
Personligen tycker jag det är awesome, blir precis den färgen jag vill ha, håller fore ever, och inte ens utväxten syns speciellt bra eftersom färgen ändå ser ganska naturligt ut. Har färgat håret rött sen jag var 16, så har hunnit pröva en del olika färger dessutom.
 
 

Första intervjun

Idag var jag på min första jobbintervju sen jag blev arbetslös (exakt en månad sen, för den som är nyfiken). Trots att jag verkligen försökte övertyga mig själv om att jag inte behövde vara nervös, det handlade bara om ett ganska enkelt deltidsjobb, så skakade mina händer när jag satt och väntade utanför. Jag hade förberett anteckningar om företaget, och skrivit ner några av de största anledningarna till att jag borde få jobbet och så vidare, bara för att känna att jag inte skulle bli nollställd om det kom några sådana frågor.
 
Jag tänker faktiskt inte skriva så mycket mer om själva intervjun (åh, är jag en tease nu?) eftersom det inte känns riktigt okej att lämna ut saker om sin eventuella arbetsgivare, men självklart hade jag inte behövt vara så nervös som jag var. I slutänden lät det på intervjuledaren som att jag redan var anställd och att jag kunde börja på måndag, och dom där tuffa frågorna kom aldrig.
 
Men inte ropa hej förrän man är över bron, vi var fyra som var kallade till intervju, och endast två eller tre av dessa skulle få jobb, så jag väntar fortfarande på telefonsamtalet där jag får det konfirmerat.
 
Uppdatering: JAG ÄR ÖVER BRON!
 

Cookie Clicker

Vet ni vad som är roligare än allt jag borde göra just nu? Detta:
 
 
Världens löligaste och simplaste spel, som går ut på att baka så många kakor som möjligt. Man gör egentligen ingenting, man mest väntar. Men jag är fast. Jag har dock redan hunnit vara i stan och klippa mig, samt gå på en uppföljning på arbetsförmedlingen idag. Dessutom satte jag mig just visst skrivbordet, så... nu ser det ut som jag är seriös i alla fall.
 
Förresten, har ni något tråkigt ni absolut borde göra? Här är länken till spelet. Mohaha.
 
 

Guild Wars 2

Känner att det finns sådär hundra små saker jag skulle kunna skriva om, meeen... Jag håller på att ladda ner Guild Wars 2 och det känns mycket viktigare. Lekt runt med flera olika gratis MMORPG sen jag tröttnade på att betala månadsavgiften till WoW, men ja... inte riktigt fastnat, även om Nevervinter Online är min favorit av de jag prövat. Men nu tänker jag leka runt i Guild Wars 2.
 
 
Nedladdningen tar sådan tid bara... Men sen så impulsköpte visst Thomas en större TV som ska invigas med Star Trek: Into Darkness. Nördkväll i soffan framför mig alltså. Jag släpade mig dock ut för att rösta i Kyrkovalet först. Rösta är viktigt ungdomar!
 
 
 

Har någon sett min röst?

Någonstans i vimlet på kåren igår kväll så tappade jag bort min röst. Mot slutet av kvällen kunde jag knappt få fram mitt namn till de jag hälsade på. Själv var jag mest facinerad, och kunde ändå inte sluta försöka prata. Idag är det lite bättre, även om jag fortfarande är hes. Hursomhelst så ska jag snart sätta mig på tåget mot Östhammar, så jag kommer knappast behöva den på ett tag.
 
En riktigt bra kväll var det i alla fall, Thomas och studentorkestern spelade, jag träffade massvis med folk, och såg många snygga hattar. Inte riktigt redo att släppa studentlivet helt liksom.
 
 

Like a sir!

Ikväll ska det bli kåren, med temat "Like a sir!". Hm... Jaha? Like a sir? Nåja, tänkte ni ska få se en bild av min tolkning av detta "tema" i alla fall. Hade velat ha ett fickur också, eller en monokel.
 
 
Är framför allt ett fan av västen, köpt för halva priset på myrornas. Japp, rea på myrornas, det är vad jag kallar fynd, sådär 30-40 kr har jag för mig. Och nej, jag tog bara inte en bild som bara råkade bli nöjd med, jag tror inte NÅGON gör det, man tar minst 20. Och så borde det inte behöva vara, man borde helt enkelt ta en och skita i hur det ser ut, eller strunta i det här med bilder överhuvudtaget, det är min strategi för det mesta.
 
Snart dags att ge sig av, ha en bra kväll!
 
 

Som det borde se ut

Nu är det hög tid att visa några bilder på hur det blev i sovrummet. Var lite tveksam ett tag, men till slut blev det awesome. Det är liksom rum man vill vara i nu. 
 
Före:
 
 
 
Efter:
 
 
 
 
Issa vill såklart vara i centrum och med på varenda bild, så till slut fick hon en egen bild helt enkelt. Hårbollen.
 
Tyvärr sov jag inte något vidare inatt däremot, hjärnan gick på högvarv och bara spottade ut sig idéer till mejl jag borde skriva, folk jag borde höra av mig til, jobb jag borde söka... Varför fungerar den aldrig sådär bra när jag faktiskt sitter och söker jobb? Då står det still och jag har inga idéer alls. Var dock på jobbchansen på arbetsförmedlingen idag, och det känns faktiskt som jag lyckades imponera lite på en arbetsgivarna där, han verkade till och med villig att bortse från deras vanliga krav på bil och körkort, så vi får se, kanske, kanske, kanske, en intervju nästa vecka i så fall.
 
 
 
 
 

Örnen har landat

Något som missat att Obama är i Sverige idag? Jag kollar just nu på Obamas och Reinfeldts gemensamma presskoneferans, och såg även när Obama landade imorse. Egentligen har jag lite blandade känslor för hela grejen. Jag tycker det är kul och intressant att Obama kommer till Sverige, och naturligtvis vill jag då få en skymt av detta på TV, samtidigt som jag tycker att hela mediacicusen lätt blir... lite väl fjäskande och konstlad, som att lilla Sverige ska vara så tacksamma att stora mäktiga USA vill komma och hälsa på oss. 
 
Men å andra sidan, visst är det lite imponerande att se Obama stå där bredvid Reinfeldt, kanske för att han är lite som en sagofigur som man inte var riktigt säker existerade på riktigt. Fortfarande inte helt säker. Fast efter det jag sett erkänner jag att blir lite charmad, jag vill liksom tro gott om honom, måste vara praktisk egenskap som president, om det nu funkar på fler än mig.
 
Konferansen känns som... väldigt mycket politistiskt prat, som i alla fall jag har svårt att få grepp om. Det känns väldigt amerikanskt. Men med tanke på hur mycket makt och inflytande USA faktiskt har, ska man nog inte se deras politik som ointressant. Men nu orkar jag inte mer, har mitt egna lilla liv att ta hand om.
 
P.S. Nu fjäskar Reinfeldt. Vad då Sverige har en stark tro på USA?
 

Slit och Slip

Så då var det dags att börja måla. Jag funderade på att göra en liten steg för steg skola i hur man målar om här, men eftersom vi själva knappt vet vad vi håller på med är det nog ingen bra idé. Men random människor på internet verkar hålla med oss om att det inte behöver vara så komplicerat att måla över tapet upptäckte jag efter en snabb googling. Så här såg det ut efter lite förarbete (snarare mycket, och helt oresonligt tråkigt).
 
 
Och så dags att börja måla.
 
 
Nu är första lagret målat, nästa ska vi göra imorgon, så... fortsättning följer. Vi löste för övrigt aldrig logistikproblemet, utan tog ut allt annat, sköt iväg säng och skrivbord så mycket vi kunde, och accpeterade att det var lite trångt. Behöver jag påpeka att det är kaos i lägenheten?
 
 

Nu ska det bli mocca

Så bestämde vi oss sådär helt spontant för att måla om sovrummet. Vi har väl alltid typ velat måla om därinne, för inte är det vackert, men så idag på Ö&B så upptäckte vi att de hade billig färg i en någorlunda vettig nyans som kommer passa till en den enorma väggbonaden (kan man kalla det väggbonad? Har någon som inte bor i ett slott på medeltiden väggbonader?) som vi köpte i Amsterdam, vilket egentligen är anledningen till att vi målar om.
 
 
Nu har vi bara vissa... logistiska problem att lösa. Vi har en stor säng och ett skrivbord som inte går att flytta ut från sovrummet utan att montera ner. Skrivbordet är en samling ostabilt hopsnickrade plankor som föregående hyresgäst lämande, och den överlever nog inte att monteras ner, och sängen orkar vi helt enkelt inte montera ner. Som det är nu är måste i alla fall någon av dem ut om vi ska få plats att måla om. Den mest lockade lösningen är att slänga högen med bräder som kallas skrivbord, å andra sidan behöver jag verkligen ett skrivbord... Någon som har lust att erbjuda mig ett nytt om jag slänger de gamla?
 
 

Första gången med Colour of Love

Igår kväll arbetade jag med Colour of Love för första gången under matfestivalen här i Skövde. Kanske har ni hört talas om Colour of Love, kanske inte, så jag passar på att göra lite reklam. CoL är ett projekt som drivs gemensamt av RRSL, RFSU, och RFSL ungdom, och syftet är att sprida kunskap och fakta om hur man har säkrare sex, kort beskrivet. 
 
Målgruppen är unga vuxna, och CoL är ofta närvarande på till exempel festivaler runt om i landet där man går runt och pratar med ungdomar. Det var alltså detta vi skulle göra igår, och jag gick en utbildning för några månader sedan för att förbereda mig, men det här var alltså första gången jag faktiskt skulle vara med och prata med ungdomar. Som tur var gick jag tillsammans med en riktigt erfaren och duktig tjej som både var påläst och bra på att hantera folk. Men efter ett tag gick det ganska smidigt faktiskt, vi använde oss mest av sant eller falskt påståenden som de vi pratade med fick svara på och efter ett par frågor fick alla ett varsitt kondom-kit. 
 
Kort sagt så blev många ungdomar minst lika nervösa som jag när vi började prata om sex, men många var även nyfikna när man väl började berätta om saker de inte kände till sen tidigare. Det känns bra att ha bidragit till något som jag själv tror är viktigt, och lite galet att jag kanske faktiskt påverkat någon av dem som vi pratade med igår. Roligt att tänka sig.
 
 

RSS 2.0