Hemmakväll

Birdie uppdatering: Idag hittade Birdie på ett nytt, kreaktivt sätt att göra mig illa faktiskt. Det var fint väder och jag tänkte att jag skulle introducera henne för livet utanför huset. Eftersom det var första gången så hade jag satt ett nytt och fint koppel på henne, annars kan jag lätt tänka mig att det skulle bli så mycket nytt att undersöka att hon glömmer att komma tillbaka. Hon är dock fortfarande så liten att selen var lite stor på henne, gjorde inte så mycket trodde jag, men jag underskattade henne klart. Under de fem sekunder hon satt still funkade det fint. Sen fick hon syn på något som var lite läskigt och på en sekund så var hon ur selen. Jag fick panik och försökte direkt fånga upp henne, det jag inte såg var att lite brevid henne där jag siktade, fanns det en stor jävla brännnässla. Trots att det kändes som huden frätte bort fick jag dock tag i henne och satte in henne igen, varefter jag spenderade de närmaste timmarna med att kyla handen.

Kvällen har väl inte varit direkt underbar den heller, fick en liten attack av illamående, som dock gått över nu. Dessutom så är A på rollspel/lajv hela dagen så jag blir berövad på mitt godnatt-samtal. Vännerna mina däremot är ute och har kul, Tessie är på fest och skickar sms fulla av ömhetsbetygelser och vampyrissan är ute på gimo bussstation av någon anledning, kanske inte jätte kul iofs... men ändå. Jag blev själv lite rörd idag och kom på att Tessie, Vampyrissan, och Lilla syster Emmy måste vara brudtärnor om jag gifter mig. Den insikten gjorde att jag helt plötsligt kände mig väldigt nära dessa underbara männsikor (förutom min syster kanske). Hursomhelst, för att muntra upp mig blir det nu Chuck/Blair bild på bloggen. Har sett klart alla utgiva avsnitt, och saknaden är stor. Har gjort en spellista med GG-musik för mp3:an. Det positiva idag är btw att jag varit i Uppsala och hittat snygga kläder.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

 Emmy (som kollar på en sex scen ur Basic Instinct):
"Kolla, vad äckligt..."
Jag: "Det kallas sex Emmy."

Attack-kattens äventyr

"Attack-katten Birdie" borde bli hennes nya namn, min lilla söta kattunges namn alltså, eller möjligtvis "Daredevilen Birdie" efter dagens eskapader.

För det första så har hon kommit i in någon form av jaktperiod där hon utvecklar sitt sinne för jakt, och naturligtvis duger inte de fina leopardmönstrade mjukis mössen hon fått till det, inte heller bollarna som plingar. Nej, hon behöver LEVANDE mål. Hunden får hon inte komma i kontakt med, så gissa vilka som är illa ute? Man kan liksom bara sitta i soffan och ta det lugnt, klia sig lite på halsen, och plötsligt tar Birdie ett språng från ryggstödet och landar rakt på bröstkorgen. Liknande senarion kan hända tår, händer, eller de flesta delarna av kroppen (här skulle faktiskt en burka kunna vara att föredra). Likaså har jag insett att man behöver skydd om man ska " brottas" lite med henne, min hand är full av rivmärken. Charmigt nog hängde hon sig en dag fast sig i min hand när hon höll på att ramla ner för soffan, min hud höll inte.

Detta är dock ganska normalt kattbeteende vad jag vet, men vår kisse är något utöver det extra. För någon timme sedan tänkte jag rädda henne från hennes ensamhet i emmys rum och ta med henne in till mig, jag hade hört att hon suttit därinne och skrikit lite. Så, jag öppnar dörren, vanligtvis brukar hon då springa till mötes. Jag drar igen dörren lite och hör ett pip, kanske hon satt bakom dörren? Nej. Snabbt genomsöker jag rummet utan resultat så  jag går istället ut till mamma för rådgivning. Precis när jag ska stänga dörren ser jag något. OVANPÅ dörren hänger min lilla katt. "Kattdjävel!" var min spontana reaktion, mest för att jag blev skrämd tror jag. Men vem skulle inte om de spontant fick se en kattunge hänga uppe på en normalstor, helt slät dörr. Däremot hängde det några badrockar på dörren, antar att hon klättrat på dom, hur hon verkligen lyckades hänga över dörren, är lite utav ett mysterium för mig.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Mamma (träffar en sten när hon försöker slå ut sin boll från skogen):
"Åh nej! Jag fick en jätte stor repa på klubban!"
Jag: "Du rubbade bollen innan du slog också, det är egentligen plikt på det vet du."
Mamma: "Resten av rundan har du gått runt som en blind zombie, men när jag rubbar bollen en millimeter ser du det minsann, tänk på min klubba istället!"

Dansuppvisning

Idag har jag tittat på dansuppvisningen med Östhammars alla dansgrupper, ungdomar allt mellan typp 8-18 eller nått. Den verkliga anledningen jag åkte dit var såklart för att titta på Vampyrissan och Tessie som dansade i nätstrumpbyxor.

Alltsammans var hemskt nostalgiskt. J som jag satt brevid hade också dansat en gång i tiden, precis som jag (tro det eller ej, dessutom var jag med i orkestern i sex år och hade liknande uppvisningar, det saknar jag lite faktiskt). Fast hon tappade kjolen under en uppvisning och slutade efter det tror jag. Själv så blev det till slut som många intressen jag haft, mer en plåga än ett nöje. Men nog minns jag när man stod där i spegelsalen tillsammans med Junji (typ världens sämsta stavning, men hon är från rumänien eller liknande) som påminde en om att dra in magen, fast det gjorde hon nog med de flesta. Man måste dock beundra hur hon med järnhand tar hand om alla skitungar, och att hon inte verkar ha förändrats överhuvudtaget de senaste tio åren, och då är hon verkligen i form. Fast lite väl hård är hon nog mot de stackars svenska ungdomarna om hon kommer med kommentarer som "sätt upp håret, annars ser ditt huvud så litet ut". Ändå verkar hon hänga med i dagens dansstilar, musik, och vara lite hipp.

Små ungarna lullade omkring som vanligt, tio-tolv åringarna dansade i tajta dräkter till "Like a virgin" vilket kanske kändes LITE fel visserligen... och sen hade vi såklart Vampyrissan och Tessie i nätstrumpbyxorna med mera, vilket var roligast att se, inte bara för att de var så snygga, utan för att deras grupp var bäst att dansa också.

Och på tal om dans så har jag världens nyhet. Jag och mina J (förhoppningvis båda) ska gå på Britney Spears i sommar! Pop är inte min favorit musik, men det spelar ingen roll, Britney är tusan Drottningen av pop, och dessutom en legend, ungefär som Spice Girls. Så klart man måste gå och se henne om man får chansen. Hon är ändå en världsartist liksom, och det skulle vara grymt att se henne.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Junji: "Barnen kan stanna kvar i skolan och äta om de vill eller så kan deras föräldrar ta hem dem och äta dem."

(Svenska språket är inte alltid lätt alltså, dessutom sa de i fika pausen "De medverkande serveras bredvid", vilket man ju kan tolka som man vill...)

Identitetskris och vägarbetare

Jag fick just en mindre identitetskris när mamma ringde och sa att mitt namnbyte nu gått igenom officiellt. Från och med nu heter jag inte längre Eriksson.

Det känns underligt hur något som bestått hela livet plötsligt är något annat. Jag är inte Eriksson längre. Naturligtvis står det fortfarande det i pass och allt sånt tills jag fått det fixat, men egentligen, så är det inte mitt namn. Det känns fortfarande som jag är Sanna Eriksson. Jag måste börja öva mig på att presentera mig, och skriva min namnteckning. Inte för att min namnteckning kan bli VÄRRE, när jag skrev Eriksson glömde jag offtast i:et. Jag tror dock att det är ett bra underligt det här, jag kan nog vänja mig, om ett par år kommer väl Sanna Eriksson bara vara ett minne blott. Det skrämmer mig lite, för jag är ju Sanna Eriksson, jag vill inte bli bortglömd. Fast det är jag väl redan antar jag, eftersom Sanna Eriksson (i alla fall den här Sanna Eriksson) inte längre existerar. spooky. 

 

*flera timmar senare*

 

Tyvärr fick jag aldrig chansen att posta inlägget förut, eftersom brandlarmet gick av och jag var tvungen att logga ut. Branbilden kom och allting, men som vanligt så fanns det ingen brand inte. Sista lektionen fick vi odla krasse och rita ed kritor, det tyckte jag om. Och på vägen hem såg vi den här:

 

 

Jag vet inte om det är solglasögonen, den coola minen, eller faktum att han barbröstad under den där trafikvästen, men bara titta på honom liksom. TITTA!

 

Pip på er! :-)

 

 

Dagens citat:


Jag: "Mamma är på kurs och pappa är bortrest någonstans."

J: "Vad, i Sverige?"

Jag: "Neeej, kanske typ asien, det lät lite som Venesuela tror jag, det hade i alla fall det är ljudet, typ... ieeeee"

J: "Men det finns ju inget i-ljud i Venesuela?"

Jag: "Nej, men du vet, det där... enee... typ, en vokal, en konsonant och sen en vokal, det var ett land eller en stad som hade det."

 


I've done it again! (men det gör inget)

Ja, så är det. Ännu en gång har jag gjort sådär som jag inte borde, jag har massor med bra ämnen jag vill skriva om, händelser jag vill berättta om, men har inte tagit tag i det och när man upptäcker att man har tre färdiga inlägg i huvudet börjar det ta emot att sätta sig ner och skriva dem allesammans. Jag tror jag skyller det på min nya mobil, tack vare den kan jag ta snygga bilder att illustrera bloggen med, men är för lat för att ladda upp dem på datan, kanske ska överväga att mobilblogga....

*försvinner från datorn i någon/några timmar*

Men som tur var för mig, hände just något som gör typ allt annat som hänt den senaste veckan ganska oväsentligt. Min syster kom in till mitt rum, för att irritera som vanligt trodde jag, men istället säger hon de magiska orden "mamma har tagit med sig en kattunge hem". Jag vet inte hur många gånger jag drömt liknande saker, men den här gången var hon faktiskt där, min Birdie som hon ska heta. Korthårdig och brun/svart/vit fläckig. Till råga på allt verkar det som min gammelkatt Tusse får gå omkring och skrangla ett tag till. Visst ser han ut som ett benrangel, men såret på tassen verkar läka fint och han är kelig och glad, så farfar Tusse får lulla omkring lite som han vill ett tag till :-D När Birdie först såg denna för henne gigandiska sak fällde hon dock bak öronen och såg hemskt fientlig ut, medan jag kan svära på att Tusse antingen inte förstod att det var en katt, eller helt enkelt gav blanka tusan i barnungen. Förhoppningvis kanske det nu blir ett slut på min kattungeabstinens, och så kanske jag slutar gå omkring och klappa folk på huvudet.


Birdie


Just ja, de andra nyheterna, jag spray-tan:ade mig, bara för att J drog med mig, men det visade sig bli riktigt bra. Dessutom har jag spelat golf (hata Olandsbygdens GK) och var hos A i helgen. Hälsade på hans dvärgpudel Rambo, en av de mest energiska hundar jag någonsin träffat, och som gärna leker apport ett hundra gånger i rad. Jag träffade J:s alla djur också förra veckan, hon har nästan världens mysigaste (och största) hund.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag:
"Hon sa att det var lika bra att spraya sig utan någon bikiniöverdel, så att det inte blir några linjer eller något."
J: "Jasså, det är så lätt att få dig topless inför en främling."

Hyllning till Fyra Kilometer

Jag vet inte hur mångar gånger jag läst den här texten eller hur många gånger den fått mig att gråta (det finns tillfällen då jag närmast hatar min inlevelseförmåga) men jag lär nog läsa den många gånger till.

Romeo och Julia kan slänga sig i väggen. Tristan och Isolde kan slänga sig i väggen. Tusan, det är nästan så Chuck och Blair kan slänga sig i väggen också. Det må inte vara någon storslagen romans eller saga, det är bara som det är. Alla dessa enkla saker, som man känner igen sig i när man är förälskad. Pubertets dikter på internet och skatter av fallande stjärnor. Och varför skulle någon vilja vinna ett krig i kärlekens namn när man kan klippa ut ett tusen pappershjärtan? Jag ger upp att försöka beskriva texten, så ni kan LÄSA den istället. Det lilla understrukna ordet där uppe, är en länk, om någon på ett mirakulöst vis missat det.

Jag vill bara hylla denna lilla historia om kärlek, dess rätta ansikte. Jag kan inte ta mig någon som helst credit för texten, författaren hittar ni på sidan och vet således inte hur pass verklighetsbaserad texten är, men känns så fel att alltsammans skulle vara påhittat. För övrigt så sitter jag och skriver blogg när jag verklige borde plugga, fy skäms på mig, men nu har jag fått gjort min hyllning och kan således kanske gå vidare med livet, kanske.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Maria (räcker mig snusdosa):
"Tycker du att det luktar rök?"
Jag: "Nej. Det luktar... fisk, helt klart. Fisk."

Ännu ett onödigt inlägg om GG

Bara så ni vet överväger jag att börja avsluta mina inlägg med "xoxo", precis som Gossip Girl. De senaste dagarna har jag sett ett avsnitt per dag och de där slutklämmen får mig alltid att liksom spritta till lite extra.

Eftersom ingen som läser min blogg tittar på GG, så får jag spoila lite tycker jag. Som dagens avsnitt, Chuck och Vanessa? Det är så FEL, det är så FÖRBJUDET att det helt enkelt inte finns. Jag ÄLSKAR henne. Visst, hon kanske förlorade lite integritet, men å andra sidan, att skita i allt och alla och ha sex med kvarterets avskum nummer ett, är på sitt eget sätt, ganska... hon, eftersom hon gör det för sig själv och skiter i alla andra. Fast att kyssa honom rent spontant mitt framför ögonen på hennes/hans ex:or (haha, ett ex, flera ex:or) var också så otroligt fräckt att jag måste älska det. Tycker allt att dom kan ha en liten affär. Myyyys.... Måste nästan få A att titta på GG. En kväll med A och GG liksom, bättre hemmakväll går nog inte att hitta.

Pip på er! :-) (Jag skämtade faktiskt bara när jag sa att jag skulle börja skriva xoxo)


Dagens citat:

J: "Kom nu Sanna!"
Jag: "Neeej, jag vill stanna här och värma mig vid elementet."
J: "Aaaah.... der rumpfen värmer!"

Eurovision vs. Gossip Girl

Dagens läxa är enkel, nej till rysk eurovision, och ja, ja, ja till Gossip Girl.

Jag funderade en hel på ifall Eurovisions (semifinalen) programledare verligen var dumma, eller helt enkelt inte kunde prata engelska. Dessutom, när samhällsläraren på gymnasiet inte tillåter eleverna att läsa inantill, borde väl en inernationell programledare kunna klara det också? Och att säga fel, FAST man läser inantill, det blir helt enkelt ett IG. Dessutom, vad är det med ryska kvinnor? De har alla en... manlig touch. Ta inget jag säger just nu för bostavligt dock, det FINNS snygga ryska kvinnor, men för tillfället är det sent och jag känner för att trasha Eurovision. Ännu en sak JAG stör mig på med som tydligen är jätte bra, är att folk inte kan sjunga på ENGELSKA. Ja, jag vet att inte Sverige sjunger på engelska, vilket jag inte heller gillar riktigt, det hade varit kul att veta vad vårat vinnande bidrag handlar om, eller i alla fall heter. Fast t.A.T.u kan få sjunga på ryska, dock förestod de med gott exempel och sjöng på engelska, (eller sjöng och sjöng, tydligare playback får man väl leta efter, de brydde sig inte ens om att sjunga i micken ju) det var antagligen det bästa på hela kvällen.

Gossip Girl däremot, hur lyckas du ännu en gång att förtrolla mig? Särskilt Chuck/Blair, tittade tillbaka på några favorit-moments med de två idag, men att lyckas ha med nästan en skandal sex scen per program är inte heller illa. Dessutom har GG bland de bästa sex-scenerna som finns. De slänger på en rockig låt (för det mesta, några få gånger är det ju faktiskt romantiskt också) och lite coola effekter som helt enkelt ger gåshud. Dessutom är det... värdigt gjort på något sätt, antagligen för att de har med ungdomar att göra, men fortfarande, jag är helt nöjd med antydningarna i GG, det behövs inte mer liksom, de lägger inte in någon maffig sex scen bara för att. Nu har jag fått skriva av mig.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag (under en laboration):
"Har vi hållt på några frätande ämnen eller så? Det känns som något fräter på mina händer..."
J: "Äsh, alla ämnen är väl lite frätande, hämta en pipett istället."

Återställd

Nu var det exakt en vecka sedan jag kom hem från Taizé, så antar att man får säga att jag fått nog med tid att återhämta mig nu.

Däremot är jag nog för lat för att berätta om Taizé. Bara för att man råkar ha varit i Frankrike så verkar precis ALLA vilja ställa frågan "Så hur var det i Frankrike?" och det är kul de första gångerna, man berättar gärna livligt och glatt, nu håller jag mig till någon form av torftigt standard svar. Dessvärre är det inte så lättt att beskriva livet i Taizé med bara några ord, så brukar ändå sluta med att jag får dra dagsschemat för att folk ska få ett hum om det. Fast bara för att folket jag åkte med var så snälla ska jag nog publicera en gruppbild där alla är med i alla fall. Det vill säga en grupp bild på alla utom A, han sprang omkring och letade efter folk som hittade tillbaka långt före han gjorde det.

Charmknutten som ligger längst fram är den svenska brodern Johan. Vill ni se fler bilder och läsa lite vad jag hållt på med är det bara att gå in på min bdb. Bussresa var inte så jobbig btw, vi spelade en hel massa Settlers.

På tal om ingenting så har min skola gjort något riktigt sött. Dom har spärrat av ett område med koner och plastband, antagligen någon form av ombyggnad trodde jag, men det visade sig vara ett andbo! Dessutom ligger andmamman till och med där och ruvar på äggen, mitt i rabatten. Trodde dom ville ha bon närmare vattnet, och J hävdar att det inte är så långt till Gimo-dammen. Men jag har bott i trakten i snart 18 år utan att någonsin se den jäte gimodammen, som tydligen ska vara jättelik, så jag vet inte jag.

Förutom det så har jag också vara på älgsafari, visste ni att älgar tycker om bananer? Jag fick til och med klappa älgen Daniel, och hur många har klappat en levande älg. På tal om det var två älgar döpta till Daniel och Victoria. Nu var Victoria gravid och hade dessutom misshandlat Daniel för att få lite utrymme, vore inte det något för skvallerpressen? Man behöver ju inte nämna vilka Victoria och Daniel man pratar om.

På älgsafarin fanns det även ett vildmarksgalleri, ett annat ord för fler uppstoppade döda djur jag sett i hela mitt liv, dessutom fanns det mackor med rökt älghjärta. Tror bestämt att jag håller mig till renkorv jag.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag sätter rövaren på Elias markområden.

Elias (med dödlig blick): "Slyna..."

Efter 30 timmar på en buss kan det hända att man börjar ta ett visst spel på lite för stort allvar ;P

Tillbaka bland madrasser och snabbmat

Lite snabbt tillkännagivande, nu är jag hemma igen. Mer detaljerad info samt en del bilder kommer följa, inte nu bara, för Pipen är sjuk och trött.

RSS 2.0