Happy Halloween (but not for me)

Här sitter jag, halloweenälskaren som inte firar Halloween. Halloween är jätte mysigt och jag har inte ens fått se några dekorationer! Har inte haft pengar på ett bra tag så inte ens gått på stan och tittat heller.

Jag har bara gått runt i pjymas och tagit det lugnt, skrivit brev och spelat lite TV spel. Har visserligen kollat på lite skräckfilm också. Trots att allt det här är mysigt så känns det fortfarande som om jag gått miste om något. Orkade inte ta mig själv i kragen och försöka hitta på något och rent spontant var det inget som hände. Här ute på byn finns det inte ens barn som går "trick or treat", men är det någon som gör det här i Sverige egentligen? Tess berättade att det kommit förbi några ungar hos henne i Östhammar. När JAG var liten förbjöd mamma minsann mig att hålla på med sånt trams, och i ärlighetens namn var det ju ingen annan som gjorde det heller. Men tiderna kanske har förändrats?

Nåja, det kommer förhoppningvis fler Halloween, och det är nyttigt att ta det lugnt har jag hört, men då måste jag lova mig själv att fira det ordentligt nästa år. A var här under större delen av lovet, så lovet var lyckat hur som helst. Nu ska jag titta på hyrfilm och äta köttfärspaj med mina föräldrar, så det så.

Någon som hittat på något lite mer spännande under Halloween?

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag:
"Funderar på om jag ska ta och slänga ett par vita lakan över mina föräldrar för att få lite Halloween känsla i alla fall."

Jag är holländsk kändis!

Jo, så är det. Kanske. Nästan. Lite grann i alla fall.

När jag var i Mariestad och tittade på Within Temptation sommaren 08 så blev jag och Chris intervjuad av ett holländskt TV team som gjorde någon form av dokumentär om hur andra européer såg på Holland och just då letade de efter WT fans, då de är från Holland. Dock så bad de där människorna oss att vänta under ett träd efter intervjun eftersom de skulle komma tillbaka med papper som vi skulle skriva under, men kom sen aldrig tillbaka. Chris och jag väntade, men behövde till slut gå på toa och jag tänkte att det sket sig väl men... Nu ha en av A's kompisar hittat en film från nämnda konsert på youtube där jag är med. Jo, jag skulle nästan vilja säga att jag är den av de intervjuade som säger mest till och med. Tittar ni efter så ser ni att jag filmas under själva konserten.Sen kan man ju undra... om de där papprena var till för att de skulle få vårt tillstånd att visa de där bilderna, och vi aldrig skrev under... hur kommer de sig att de visas...? För er som tittar på videon, jo, jag vet att mina kommentarer kanske inte är de smartaste... men... ja... jag är textad på holländska i alla fall!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag:
"Jag hade ingen aning om att Within Temptation var holländska förrän ja... förrän jag fick reda på att de var holländska."

Krukor från Guatemala

"Visste ni att om det fanns allt för mycket jämställdhet här i världen skulle ingen vara speciell?"

Säger A som bestämt sig för att gästblogga lite här på bloggen. Ja, han fick bara skriva rubriken och någon rad, vem vet vad han annars skulle kunna få för sig? Och fråga mig inte hur den rubriken hänger samman med resten, men å andra sidan, det han skrev kanske kan vara värt att tänka över faktiskt? Vi är alla olika. Fast å andra sidan har A jobbat på bra med jämnställdheten idag, först bakade han scones helt själv och dessutom gjorde han köttfärsås till middagen. Woho! Men tänk på det där hörrni. Vet inte riktigt vad jag har att säga om det ännu.

Imorgon fyller mamma 50 år, vi ska överraska henne med champagne frukost på morgonen och sen blir det middag och teater i Uppsala.

För er som vill veta, högskoleprovet gick okej typ, jag fick dessutom redan på att jag ska få ännu en kusin och att en vän fått åka in till sjukhuset, blev väldigt intensiv dag.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag (som tar fram köttfärs ur kylen):
"Ja, men det här är alltså köttfärs från ett riktigt djur. Från älgen som dom sköt under älgjakten, som hängde i ladan."
A: "Från ett riktigt djur? Till skillnad från allt annat kött menar du?"

Mysfredag

Hurra, hade inga lektioner idag, det fanns visserligen någon föreläsning på skolan som min föredetta samhällslärare tyckte att vi skulle gå på men... jag läser inte ens samhäll. Dessutom kändes det verkligen som jag behövde den extra sömnen efter det senaste dagarna så... jag har varit hemma och... börjat städa mitt rum?

Jag hoppas dock på att få en riktigt mysfredag. Mamma och pappa är i Stockholm så blir bara Emmy och jag. Det positiva är att hon vill ta hit kompisar imorgon så nu måste hon städa hela huset. Ser fram emot en kväll med glass, rock tema på idol och... middag? mat? Jag är faktiskt väldigt hungrig nu när jag tänker på det... Kan ha att göra med att klockan snart är fem och jag bara ätit frukost... (gick upp vid elva så det blev en blandning av lunch och frukost). Så kanske man borde göra i ordning någon mysig middag också. Så fort jag skrivit klart inlägget ska jag gå och jaga middag i frysen/kylen som en äkta grottkvinna.

Tyvärr lär det bli en del skolarbete också, trots att höstlovet har börjat. Imorgon är det ju högskole prov... ush och fy och blä för det. Jag jobbar för det första inte alls bra under tidspress och Törnfågel tipsade om att det är ganska dåligt om tid. Dessutom tror jag omöjligen att jag kommer orka fokusera hela provet (kommer vara på skolan mellan 8.10 och 16.20). Som tur var är det inte världens grej... jag har rätt bra betyg och tänkte hursomhelst inte söka till läkare eller något liknande.

Hemska tanke att jag ska behöva räkna matte igen... *ryser*

Nej, mysfredag till folket säger jag! Så ta och mys ordentligt nu folk.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag:
"Ush, jag tror jag fått en sån där förkylningsblåsa i munnen... gör jätte ont, gör ont att äta."
A (med tangentknapprande i bakgrunden): "haha"
Jag: "Det är tänkt att du ska säga att det är synd om mig...?"
A: "Eh... ja, det är synd om dig älskling."
Jag: "Och varför är det synd om mig...?"
A: "Hm... för att det inte går som du vill?"
Jag: "Det känns bra att du lyssnar älskling."

Zzzzz

Gud, jag visste knappt att det var möjligt att vara så här trött. Sitter jag stilla i mer en 30 sekunder somnar jag vill. Jag vill så gärna bara få dra ihop två stolar och sova på, det vore gudomligt. Att faktiskt ligga och sova p¨å en av skolans soffor vore gudomligt.

På senaste tiden, senaste veckan verkar jag nästan utvecklat ett mindre sömnproblem, det är inte bara det att jag inte går och lägger mig i tid, det händer visserligen det med, men framför allt så kan jag helt enkelt inte somna. Det händer ibland, men eftersom jag nu börjat tänka på det som ett "problem" tror jag att det blir det också. Det har hänt förut att jag haft svårt att sova, men har inte tänkt på det, bara fortsätta försöka. Men när jag började kalla det ett porblem, även bara för det själv, verkar min kropp just göra det till ett problem. Ni ska veta att det inte är lätt att lyfte fingarna för att skriva och att jag närmast hunnit somna till några gånger endast under detta inlägg.

Tur att det är lov snart, och att A kommer, har alltid sagt att jag sover mycket sämre när vi tränger ihop oss i min lilla säng, men å andra sidan har jag mycket lättare för att somna. Du gör mig trygg älskling.

Nej nu ger jag upp och är nöjd med att jag kom igenom ett helt inlägg utan att kolapsa. Hör ni inte av mig på ett tag så har jag väl typ somnat i något lite skrymsle där jag blivit instängd.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Manlig elev (demenstrerar stretchövning):
"Så här gör du om du vill strecha ländryggen, tryck upp ryggen och håll i benet bara."
Blond kvinlig elev: "Va? Jag förstår inte."
Manlig elev: "Men det är lättare om du ställer dig på alla fyra och svankar."
Blond kvinlig elev: "Va? Förstår fortfarande inte"
Manlig elev: "Meh... som om du ska bli tagen doggystyle då"

(Ska inte svära på det, men det verkade som om hon faktiskt förstod då)


Det goda livet

Det finns faktiskt ganska mycket jag skulle kunna tänka mig att skriva om just nu, men jag blev lite inspirerad av törnfågel när jag läste hennes blogg nyss, och tänker fokusera på allt det positiva! Sen att jag nyss skakade hela huset med ett avgrundsvrål då jag fick se mitt nya schema som börjar gälla imorgon är en annan sak. Var helt övertygad om att jag skulle sluta klockan ett, till jag tittade på nya schemat. Hade jag bara hittat en praktikplats i Töreboda hade jag fortfarande varit med A och hade sluppit skolan... men just ja, positiva saker.

För det första har jag en helt underbar pojkvän som jag går omkring och älskar lite extra atm, kanske för att han varit så gosig på sistone. Sen så har jag massor av saker att se fram emot, som jag skrivit om i tidigare inlägg. Dessutom  är bebiskatten pigg och kry och har just nu busryck.

Helgen har varit allmänt kul. Åkte ganska spontant till Töreboda. Hann med ett besök i Skövde och fest hos A's kompis (festen var alltså inte i skövde, först skövde, sen fest). Drack ganska lagom mycket och sa nej till allt vad shotar hette, pallar inte shotar längre, jag börjar väl bli gammal... Drack dock tillräckligt mycket för att dansa bugg och tillräckligt mycket för att hela väääärlden skulle snurra när jag gjorde det. Tittade in på krogen också, första gången för mig, dock var både A och jag panka och köpte inget, bara tittade på när lite folk spelade Guitar Hero. Sen ville jag, som höll på att somna där jag satt gå hem.

En annan sak... IDAG BÖRJADE NYA GOSSIP GIRL SÄSONGEN! Var så länge sedan jag tittade på ett GG avsnitt som jag inte redan sett minst en gång tidigare att det är lite utav ett historisk ögonblick.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Pappa:
"Det kommer bli jätte billigt för Emmy att ringa i fortsättningen."
Jag: "Jasså?"
Pappa: "Jo, för hon har ingen täckning på sitt nya SIM-kort."

Mental block

Det går inte, det går bara inte. Känns som jag har massor av läxor och har inte skrivit ett ord sen jag kom hem. Det positiva är i alla fall att jag inte har någon fysisk block, gymmade i fredags och igen idag.

Känns som jag vill göra precis allt förutom att plugga. Det GÅR bara inte. Däremot låg jag och sov en stund. Nåja... ingen av mina läxor är kanske livsviktiga just nu, så kanske, kanske kan jag skjuta upp det lite...
Jag går runt och längtar efter bättre tider, jag längtar till torsdag då jag är ledig, jag längtar till nästa vecka då jag troligtvis får praktisera, jag längtar till lovet då det är massa kul, jag längtar till kryssningen veckan efter lovet, jag längtar efter att tatuera mig, jag längtar efter att gå på Cats, längtar efter att åka till London veckan före jul, längtar efter julafton...

Ojdå, jag borde tusan inte klaga, det här är ju perfekt, jag har roliga saker utspridda mellan nästa vecka och julafton liksom. Tur det, har jag inget att se fram emot är det lätt att drunkna i skolarbete, saknad, och allmänt jobbiga saker. Senaste tiden har jag haft lite extra ångest angående vad jag ska göra efter gymnasiet. Varenda gång jag bestämmer mig för något så får jag ångest över att jag bestämt mig och att de närmaste tre åren är förutbestämda. Jag vill göra något oväntat, något jag inte tänkt mig. En sak är jag dock säker på, jag skulle vilja flytta till Skövde, och även om jag är 18, har rätt att bestämma själv osv, känns det som om jag måste läsa vidare... jag tycker inte om måsten just nu... jag vill göra något oväntat!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

A:
"Du är underbar"
Jag: "Aow, du är underbar!"
A: "Nej, jag har ju kalsonger på mig."
Jag: "Haha, men i så fall är inte jag heller underbar ju, jag har trosor och pjymasbyxor."
A: "Inte i min fantasi"
Jag: "Men i mina fantasier är vi underbara tillsammans"

East street

NU HAR JA BOKAT TID, 24 NOVEMBER KLOCKAN FYRA!

Det jag vill säga med detta är alltså att jag idag bokat tid för att tatuera mig på East street tatueringsstudio i Stockholm. Det är såååå skönt att det äntligen blivit av, ingen ångest, bara massa lycka och hyperhet är vad jag känt mest hela dagen. Det jag är nervös över är att tatueraren kanske inte ska få till en design som är riktigt som jag tänkt mig, men... vem vet, den kanske blir bättre än jag tänkt mig.

Var jätte nervös innan jag gick in i studion, men så fort jag kom in kändes det nästan bättre, där inne fanns det människor i alla åldrar och samhällsklasser och killen som stog i receptionen (som för övrigt hade en kul finsk accent) var jätte trevlig och hjälpsam, jag kände mig ganska välkommen helt enkelt.

Dessutom var inte väntetiden alls så lång som jag hade fått höra att den skulle vara. Sju veckor ungefär. Priset var ungefär vad jag hade förväntat mig, någonstans mellan 1800 och 2200 sade killen i receptionen. Visserligen säger alla att East Street är dyra, men hade väntat mig att det skulle kosta något sånt, dessutom är det värt att betala extra för att få den gjord på ett ställe där man känner sig bekväm och vet att de är seriösa.

Om någon har missat det så är det en svartvit älva jag ska tatuera, på axeln/överarm, hur man nu ser det. Hade turen att få studions enda tjej som tatuerare också, har en känsla av att jag kommer känna mig mer bekväm med en tjej faktiskt, av någon anledning. Killar är ju läskiga.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Manlig elev:
"Fröken, du måste ge mig din mejladress efter lektionen så vi kan *blink blink* prata lite när jag är borta på praktik."
Lärare: "Nicklas, försöker du charma mig?"

Turbolens

Jag har haft en liten skakig vecka kan man säga. I söndags så försvann min bebis Birdie, och har gått och deppat över det större delen av veckan. Så, precis när jag började ge upp hoppet, kom hon tillbaka igår. Hon är jätte mager, operationsåret har gått upp lite, och hon är inte riktigt sitt vanliga pigga jag, men jag skulle ändå vilja säga att hon är relativt oskadd.

Så, nu kan jag liksom börja njuta av att resten av mitt liv verkar gå ganska bra. Har klarat av veckans prov och redovisningar bra, och i helgen kommer A hit. DESSUTOM så ska jag kolla på tatueringsstudior i Stockholm. Har skrivit upp fyra lika studior jag kan tänka mig och någon av dom måste ha överkomligt pris och väntetid. Jag lämnar inte Stockholm utan en bokad tatueringstid, så enkelt är det.

Allting pekar åt att det kan bli en helt okej helg om jag inte sabbar det på något vis. Ska till och med gymma lite idag innan jag möter A vid bussen tror jag. Om jag hinner så.

(Förresten är jag en dålig människa, jag köpte ipod touch, men jag älskar den ändå)

PEP PEP PEP! (eftersom jag just nu inte orkar vara så glad som jag borde vara, försöker jag peppa mig själv lite.)

Pip på er! :-)


Dagens citat:

(Mitt och J's biobränsle projekt har blivit uppmärksammat av några politiker och eventuellt blir det besök av någon polttisk viktigpetter med mera, vilket jag diskuterar med chris)

Chris:
"Vad menar du med att det inte är ett seriöst projekt?"
Jag: "Jo, men islänningarna och finländarna verkar knappt veta vad källkritik är för något och hela arbetet är allmänt lulligt och osammanhängande."
Chris: "Du får väl helt enkelt säga att Finland och Island är helt inkompetenta att arbeta med."
Jag: "haha, jo jag säger att Island och Finland är helt inkompetenta i typ rikstäckande TV så får vi se vad som händer!"
Chris: "Gör du det är du fan min idol :P"


Kanelbulledag

Detta måste vara en av de mest bortglömda små högtidsdagarna under året. I alla fall utav dom som man måste fira. Jag menar, jag tänker inte räkna med dagar som FN-dagen eller alla barnens dag (nu när jag är över 18 har jag väl ingen anledning att bry mig om den längre heller?)

Mamma påminde dock mig imorse och när hon kommer hem från kören så skall vi äta kanelbullar.Detta är i själva fallet bara en random bulle som jag hittade på nätet.

Vet ni vad jag gjorde för smart grej i fredags förresten? Låste in nyckeln i skåpet. Den ena extranyckeln låg i väskan, som låg i skåpet, det andra hemma, och hem kom jag inte utan pengar eller busskort som låg i väskan, så jag fick knippsa upp låset. Det värsta är jag inte alls är förvånad. Det var dömt att hända.

Över till en annan dålig nyhet, kind of i alla fall. Funderar på att köpa en ipod touch imorgon när jag är inne i Uppsala, för mina födelsedagspengar. Detta är en dålig nyhet för att jag hatar apple, egentligen liksom. Men ipod verkar i ärlighetens namn så braaa (min lilla syster har en, vågar inte ens berätta att jag tänker köpa en, fast nyare version än hennes). Jag har redan börjat använda itunes. Dessutom är det lite synd på min gamla mp3-spelare... det är faktiskt inget större fel på den, fast den hänger sig ibland och är lite opraktisk. Men ipod kan jag ju göra så mycket mer med... det är nog bara inse att jag är fast och det är ju faktiskt mina pengar födelsedagspengar så...

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Tessie: "Tack för inatt Sanna..."

Taskig planering

Alla fina planer jag hade för dagen... gick ganska mycket om intet.

Egentligen gick det fel redan när jag gick och la mig igår, eftersom jag la mig för sent och var trött imorse. Men jag genomförde i alla fall psykologi provet (vilket var min enda lektion) och gick till bussen. När jag kom till östhammar upptäckte jag att det numera inte går någon buss hem från östhammar klockan 12.10. Så, jag var fast i östhammar i ungefär två och en halv timme. Efter att ha hämtat ut nya p-piller satt jag på biblioteket, där jag var nära att bli instängd. Bibliotekarien hade låst och släckt ner innan jag frågade om hon tänkte stänga, tydligen hade hon inte sett mig. Med lite otur hade jag blivit instängd på biblioteket alltså.

Efter att jag kommit hem blev det inte riktigt heller som jag tänkt. Jag hade tänkt jag skulle göra så mycket trevliga mysiga saker, men det enda jag faktiskt gjorde var att bädda rent sängen. Egentligen skulle jag bland annat ha ringt tatueringsstudion, men jag vågade inte riktigt. Lustigt nog är jag inte rädd för att göra själva tatueringen, men för att ringa till en okänd människa är minsann läskigt. Tror dock att jag ska gå direkt till studion på måndag istället, då får jag ju se vad det är för människa också.

Är det bara jag som tycker att det här blev ett otroligt ointressant inlägg?

Pip på er! :-)


Dagens citat:

William Wallace (ur braveheart):
"Your heart is free. Have the courage to follow it."

RSS 2.0