Kemiska biverkningar och mirakelsalvor

Så, nu var julen förbi och det kanske är lika bra att släppa det där och fokusera på nyår, mitt nya år kommer att firas mycket långt från denna lilla villa i denna lilla skog, lämpligt nog så jag får nog passa på att säga gott nytt år redan nu, gott nytt år :-)

Men vad har hänt idag då? Jo, jag tänkte främst vända mig till alla fåfänga kvinnor därute idag. Alla ni kvnnor som liksom jag söker efter släta vackra ben (Oj, jag skulle tusan kunna söka jobb hos Veet's vaxningsprodukter eller något så bra som jag är på det här). Faktum med är att det är just Veet hårborttagningsmedel jag brukar använda, har alltid funkat bra, tummen upp till Veet, men just idag så sved det liksom lite, och senare upptäcker jag röda underliga märken på benen. Om ni råkar ut för det här och tror (precis som jag) att "Oh, vad skönt det vore med lite kylande bodylotion" har ni FEL, tro mig, det svider som utav helvete om det kommer i närheten.

Så, jag tar istället helt enkelt och dränker en handduk i kallt vatten istället (eller försökte, det var en riktigt SKUM handduk förstår ni, typ vattenavstötande på något mirakulöst sätt). Detta känns lite bättre, men hjälpte ju faktiskt inte. Men så kommer min kära mamma med någon sorts kortisonsalva, till vilken jag var hemskt misstänksam, men prövade, eftersom min idé uppenbarligen var en stor flopp, och mirakulöst som en skänk från ovan var dessa... märken? utslag? vad man nu vill kalla det borta efter en timme. Borta verkligen, som om dom trollats bort, putt sveck bara! Dessa som trodde bosatt sig för den närmaste veckan eller så.

Hoppas att ni nu känner er lite visare och kan gå in i det nya året med nya kunskapet, det här var allt för mig i år i alla fall! (Troligen, man vet ju aldrig). Jag tror till och med att det varit ett bra år.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Elina: "Jag tycker att sex är väldigt osexigt."

GOD JUL!

Nu är alltså dagen här! Julafton för hela slanten, eller, jag, ingen undkommer att det ÄR julafton, som om man vill och kan fira är ju en annan sak.

Jag har i alla fall firat enligt familjetraditionen med julstrumpa på morgonen, och firande med släkten på eftermiddagen. Eftersom vi firade med min kusin som fyller år på julafton så var det dock först födelsedagskalas, och julen började först klockan tre. Även om det är mysigt med all släkt var detta inte precis höjdpunkten, jag satt med och dosade i en fåtölj med paus för några få flyktiga konversationer med släktmedlemmerna.  Mina minsta kusiner gick mig på nerverna för det mesta, riktigt omöjliga små barn som till och med går varandra på nerverna för det mesta. Visst, pedagogisk uppfostran är jätte fint, men det finns nog också dom som skulle må bra av att man någon gång röt till åt dom. Men det är mycket möjligt att jag har helt fel, barnuppfostran samt barnen själva överlåter jag mer än gärna åt dom faktiskt får ut något utav att vara i deras närhet.

Men A förtjäner däremot en eloge, för att ha gjort min julafton till något speciellt till och med när han är på andra sidan landet, så... eloge till dig A, du förgyller alltid min tillvaro (tänk att jag fortfarande tycker att det är precis lika roande att skriva det, ja "A" alltså).

En annan av de mest uppskattade julklapparna var en mp3, jo, jag vet, min mp3 är bara ett år gammal och duger bra... jag borde tänka på fattiga barn eller något, men jag råkar vara en riktig mp3 nörd och njuter otroligt mycket av musiken i mitt liv, den förtjänar ett nytt krypin.

Dagens citat:

Alla jag pratat med idag:
"God jul!"


Dagen före dagen

Snart är det här, julen, kan knappt tro det... rent officiellt är det jul om mindre än en timme.

Så, hur har jag spenderat denna sista dag? Låt se... jag har fikat, förfrusit (nästan i alla fall) en massa kroppsdelar när jag var ute och gick med en av svampvännerna. Sen har jag spelat en massa guitar hero med min syster, och det var länge sedan jag skrattade så mycket. Jag vet inte VAD hon gjorde, men på något vis lyckades vi bli utbuade eftersom vi båda två skrattade så mycket att ingen av oss träffade en ton. Jag tror problemet var att hon satt och sa "blapp, blapp, blapp" varje gång hon träffade en ton, eller något sånt.

Detta resulterade att vi kom fram till vad vi har gemensamt egentligen, vi är båda galna helt enkelt. Mamma och pappa är bra var och en för sig, men slår man ihop deras gener blir det galenskap, eller som emmy uttrycker det, det blir.... KABOOOM! Hon la även in smarta kommentarer som "Det skramlar i köket, ROCK N' ROLL!"

Så kan man alltså också spendera sin dag... avsutad med filmklassikern "Casblanca". Jag insåg för ett tag sen att det var en sån film alla bode se och laddade ner den, och jag är glad att jag gjorde det. Så många underbara klassiska citat. Tar och skriver mer om den vid senare tillfälle.

Ha nu alla en GOD JUL! Jag befaller er!

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Maria:
"Det finns prinskorv om du vill ha?"
Jag: "Nej, tack. Jag har aldrig tyckt om prinskors. Det känns... för litet helt enkelt, det är onaturligt."


Pudel

Japp, mina vänner, jag ser ut som en pudel, det är den enkla sanningen. Men jag tror att det är på ett positivt sätt... dessutom är jag en röd pudel!

Jag färgade om håret idag samt klippte förstår ni, färgade det rött och klippte upp. När man klipper upp håret brukar det bli lite lättare och lockigare, visst, men jag blev en pudel. Tror dock att det har lugnat sig lite imorgon, annars får jag helt enkelt gå på lydnadskurs med mitt hår. Kan säkert vara intressant.

Idag har jag en dagens läxa också...

KOMMUNIKATION!

Vill man att saker ska funka måste man prata med varandra, enkelt. Jag har inte alltid varit så bra på det själv, det finns saker som verkligen är svårt att erkänna för en annan människa.

Är det viktigt, tänk inte "Vill hon/han ordna upp det här får väl han/hon prata med mig" utan "Vad kan jag göra för att det ska bli okej igen?" Snälla, det spelar ingen roll vem som gjort fel från början, om någon gjort fel, eller vem som borde säga förlåt.

Om vi blir osams, om jag gör något dumt älskling, säg bara vad det är du vill, vad som behövs för att göra det bra så ska jag kämpa för dig...

Dagens citat:

Jag (till emmy som klippt sig): "NU blev du ju riktigt söt!"

Spindelharpan

Nu känns det lite som jag nått botten, jag har svarat på alla gb inlägg på helgon som jag aldrig orkar svara på och nu sitter jag och spelar spindelharpan. Har man ingen bättre för sig än att spela spindelharpan är man nästan sorglig, ändå känns det som jag har alldeles för lite tid jämnt, och titta hur jag spederar den? Men spindelharpan.

Visst finns det bättre saker jag skulle kunna göra, men de kräver alla tid och engagemang, något jag är ganska snål med, särskilt de dagar då jag inte somnar förrän två på natten. Underligt nog är jag visserligen inte så trött... seg visserligen, men när är jag inte seg? Jag mindes just att jag egentligen hade tänkt att jag måste städa rummet idag, i alla fall börja, men... men... men...

Jag skriver lite till, allt för skjuta upp det. Pipleksaken har haft en lite småjobbig natt, eftersom hon inte somnade förrän två, tänkt för mycket och skickat sms mitt i natten, sånt är inte nyttigt. Men vet vad ni som ät nyttigt? Piroger, och jag är hungrig.

Yaaaaay! Nu kom mamma hem med ett brev till mig!

Pip på er! :-)

Dagens citat:

sysspelare 1: "Exakt! Sociala liv är helt värdelösa!"
sysspelare 2: "Inte vet jag, man kan inte ens samla på dem, eller byta dem."
sysspelare 3: "Man kan inte ens SÄLJA dem!"

Jag saknar sys...


Nu tändas tusen juleljus...

Nu känner jag mig lite duktig som gjort fint i vardagsrummet innan mina föräldrar kommer hem. Visserligen så är vardagsrums stöket bara som en liten mus i jämfört med draken som jag förr eller senare måste möta på mitt rum. Jag tror dock att jag tar och skjuter upp det ett tag tack. För övrigt börjar jag nästan känna mig lite mer hoppfull, jag behöver faktiskt bara utlida fyra dagar till i skolan. Hade de inte varit för två prov, en uppsats, och en redovisning hade jag kanske till och med varit glad. Men åtminstone spanska provet kan ju inte gå allt för illa, jag kan det rätt bra.

Fredagen räknar jag inte, då är det julavslutning, kan ju rent av bli mysigt. Dessutom kommer A hit då, så jag överlever nog. I helgen ska vi göra pepparkakshus och leta gran... förstå att det snart är jul! Det är helt otroligt. Och dessutom ser jag verkligen fram emot det. Det är ju liksom jul ju.

Så, sjung lite julsånger och kom i stämning nu gått folk!

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Beth: "We could do it in the... butt, if you want."
Andy Stitzer: "But if I want what?"
Beth: "You know... butt!"
Andy Stitzer: "But... what?"

Tröga dagar

Det känns som dagarna fram till jullovet kommer bli av den sorten som helt enkelt passerar, alldeles för långtsamt om jag ska vara ärlig. Jag är trött på skolan, längtar efter jul, trött på plugg, vill få SOVA på morgonen... och sitta uppe på kvällen!

Nu tror jag att jag går och lägger mig, knappt fått någon vettig sömn.

För övrigt har jag panik över inviduella valet, var helt säker på att jag skulle ha Engelska C, men kursen verkar vara riktigt jobbig, läraren har tydligen elever att börja GRÅTA på lektionerna, och det finns många andra kurser jag verkligen är intresserad av! Men å andra sidan vill jag ha de satans meritpoängen...

Trött på skolan helt enkelt.

Jenny och jag kommer gå in i en depression nästa vecka, just nu är vi bara i en recession, och runt tisdag kommer vi krasha helt. Sen när jullovet börjar går vi upp i högkonjutur igen, antagligen på grund av att staten (familjen) satsar pengar på att få upp konjukturen (julfirandet). Vi har läst FÖR mycket samhällsekonomi.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Emmy: "Payback is a fjortis"

Tre hållplatser

Helgen har varit mysig, som den brukar vara hos A (Jag var helt enkelt tvungen att berätta det bara för att få skriva A, jag har blivit smått kär i det smeknamnet, visst låter det lite som något hämtat ur en Bond film eller kanske ur Gossip Girl?). Jag såg Twilight igen och nu kanske jag vågar säga att ni gärna får dyrka den, det överväger jag att göra.

Synd att idag inte var lika bra. Hade svårt att somna igår, eller rättare sagt så hade jag svårt att överhuvudtaget gå och lägga mig. När jag faktiskt gjorde det insåg jag att katten tagit över sängen och gick och la mig på soffan istället. Trots att jag medvetet lagt mig i den lilla soffan så kändes det ensamt och dessutom hade jag sovit för länge på morgonen för att kunna somna förra ett. Detta resulterade i att jag på morgonen mådde illa och var äckligt trött, så jag åkte faktiskt hem tidigare från skolan, risken finns att det är ett tecken på världens undergång eller något annat drastiskt, så jag råder er att hålla ögonen öppna.

Vad är nackdelen att åka buss när man är trött? Jo, men missar sin hållplats och vaknar typ tre hållplatser längre bort. Så, jag som kände mig sjuklig fick glädjen att gå genom ledsundet och titta på ett mysigt vattendrag och gå på en bro över det mysiga vattenfenomenet... (Det här säger jag bara för att påpeka att jag hamnade i ett helt annat SAMHÄLLE, eller ja... en annan samling hus i alla fall).

Nu känns det inte som jag hunnit med något jag skulle hinna med... men funderar på att baka lite för att få upp humöret! Eller i ärlighetens namn bara för att jag vill äta chokladsmet...

Pip på er :-)

Dagens citat:

Gabban: "Är det år 2008 eller 2009 just nu....?"

Änglar

Begränsat med sömn är kanske bra för mig i längden trots allt! Jag menar, visst är man trött på morgonen, men jag blir generellt en mycket flummigare och trevligare människa. Som sista lektionen idag, hade jag sovit ordentligt skulle jag antagligen suttit precis hela lektionen (typ två timmar) och läst om utdöende korallrev, istället så gjorde jag änglar med Jenny och Jossan! Denna viktiga uppgift var seriöst så viktig att Jossan missade bussen, nu ska ni få se på några av resultaten, om det funkar som det ska vill säga.

Mitt första försök tror jag:

  ()
<  >
  ||

Jossans förslag:

  o
`O´
 | |

Nu börjar vi bli varma i kläderna:

  __
   ()
>(  )<
  /   \
  
’ o ’
\`|´/
  | |

Några av mina mindre lyckade försök, kallade "plåtnicklas", "snögubben" och "hula-gubben":

    /()\
***[]***
    /  \

 ____
( + + )
   ¨¨¨¨
 (      )
 (      )
   || ||

   o
~( )~
  / \


Sen måste jag ju ta med Jossans "gullunge", som jag just döpte den till:

    o
 [`O´]
    ;;

Tyvärr hann jag inte spara jennys skapelser, men dom var... intressanta.


Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jenny (som nyss skickat ett massa @ över msn): "Titta! Det är en hel hop med änglar, sedda uppifrån!"

Moulin Rouge

Nu när det är julhysteri tänkte jag att jag skulle krypa ner i soffan under ett täcke med Moulin Rouge.

Men nu i efterhand tror jag inte att det var den bästa sysselsättningen för en ensam och kär pipleksak som får i sig lite extra hormoner för tillfället. Jag som var säker på att jag slutat snyfta till den vid det här laget, fel hade jag. Snyftandet utvecklades till hyperventilering och strömmande tårar... Det är något speciellt med den filmer alltså.

Vad spelar det för roll att kärleken lever vidare om man måste leva vidare ensam med den....? Det är så orättvist.... Men filmen är fortfarande helt jävla underbar. Jo, jag kan svära, men bara vid extremtillfällen. Har ni inte redan sett den så ska ni veta att den är med på min "obligatoriska filmer" lista som alla måste se.

Det fick mig dock att tänka, och nu har jag gjort en lista på några av mina favoritpar genom tiderna!

  • Christian och Satine
  • Chuck och Blair
  • Johnny och Baby
  • Edward och Bella
  • Lan och Nynaeve
  • Stanton och Serena
  • Cole och Phoebe
  • Roiben och Kaye

Först tänkte jag säga att man är obildad om man inte kände till alla... men sen gick det lite överstyr och jag tog upp karraktärer från gamla böcker som inte ens jag kan inbilla mig att folk känner till... Ett par fattas dock, det där med en riktig badboy och en tjej från den goda sidan som helt enkelt inte kan motstå hans mörka charm... Cole och Phoebe är riktigt nära, likaså Stanton och Serena, men det perfekta paret har jag kanske ändå inte hittat riktigt än...

Inte konstigt att jag tycker kärlek är svårt när jag tycker att det perfekta paret är dom som är menade att förgöra varandra, varken historien Cole och Phoebe eller Stanton och Serena slutar lyckligt kan jag ju säga...

Dagens citat:

Cole: "Don't you think you're being a little paranoid?"
Phoebe: "With my demon ex-husband from hell?"

RSS 2.0