Zingo

Tänkte slänga in ett inlägg om min nuvarande jourkatt. Hennes ägare har blivit allergisk mot katter, så därför hamnade hon hos mig. Femårig, gosig, lite rund dam vid namn Zingo. Märktes fort att hon var lite mer rutinerad än de ibland halvvilda kattungarna haft tidigare, hon gömde sig minsann inte utan det var hennes lägenhet från början.

Idag hittade hon en ny sovplats, skulle själva vilja sova där om jag kunde ibland... så kallt i lägenheten att på elementet antagligen är enda varma stället.


För det mesta är hon härlig att ha och göra med, men imorse när jag låg sådär riktigt nermyst i sängen och vaknade av att hon hulkade och kräktes var jag lite mindre glad... Visst är det synd om henne, men lite synd om mig som städar efter henne med. I alla fall har hon redan hittat en barnfamilj som vill ha henne och kommer och hämtar henne inom några dagar.

Luftslott

Upptäckte imorse att jag har drygt 160 sidor som jag borde läsa inför ett seminarium imorgon, och då är jag ändå snäll mot mig själv, ska jag vara noga är det ännu mer. Så går det när man inte läser igenom studiehänvisningarna förrän dagen innan seminariumet. Men på något magiskt sätt så har jag redan läst 60 av dessa sidor, så kanske inte är en total omöjlighet. Boken visade sig dessutom vara intressantare än jag trodde och piggar upp med underbara små citat i varje nytt stycke.
"Neurotiker bygger luftslott,
psykotiker bor i dem och
psykiatriker inkasserar hyran."

Känns som det finns en massa sanning i det där. Boken råkar vara Gruppsykologi av Lars Svedberg om någon skulle råka vara intresserad. Nu ska jag ta mig ann resterande 100 sidor, finns en risk att det blir lite skumläsning, kanske bara lite sådär.


Fint väder och ondskefulla planer

Alla verkar skriva om det underbara vädret idag, och jag håller med, det var underbart, men när jag först tog en promenad på vägen hem från T, bara för att när jag väl kom hem upptäcka att jag glömt mina nycklar i lägenheten, fick gå tillbaka till T, hämta extranyckel, och sedan hem igen, var jag lite mindre sugen på promenad.

I helgen har jag även hunnit med en spontan maskerad. Vad klär man då ut sig till på en spontan maskerad? Min tanke var att jag ville använda mina röda strumpbyxor och mantel, så det fick med lite fantasi bli en superskurk, sydde fast ett coolt "S" på bröstet och allt. Men tyvärr verkar det inte hjälpa vad man har på sig i övrigt när man har en röd mantel, detta är tredje gången jag använder den, och alla verkar alltid anta att jag är rödluvan, vilket jag endast varit en av gångerna.


Försöker på bilden se ond ut, resultaten är möjligtvis lite tveksamt, men lägg märke till handskarna med typ ormskinn, creepy. Blev en bra kväll i alla fall, såg en del intressanta utklädnader som vanligt när det är maskerad på kåren.

Dagens citat:

Random kille på kåren: "Vad har du gjort för ondskefullt idag då?"
Jag: "Ehm... kanske inget egentligen..."
Kille: "Men du måste ju ha gjort något ondskefullt om du är superskurk."
Jag: "Jag smider hemliga ondskefulla planer!"
Kille: "Jaha?"
Jag: "Berättar jag om dem är de ju inte hemliga!"7th Heaven

Kan glädja er med att min plan att svälta alienbebisarna har lyckats, magsmärtorna har gått över. Men nu fick jag nästan dåligt samvete över att ha mördat alienbebisar istället. 

På tal om inget får jag snart psykbryt på serien Seventh Heaven, där de målar upp det som att sex är fel om man inte har skaffat sig en utbildning, karriär och giftermål först, har du sex så mycket som en gång innan dess så blir du gravid. Vad är det som de lär ut till folk egentligen? Att man ska skämmas över sex och att det inte finns något sådant som preventinmedel? För DET skapar ju en hälsosam syn på sex... Har du sex är du en dålig människa utan framtid. Och just ja, man ska aldrig ha sex utan att fråga sina föräldrar om lov först. Skenheliga skit. Dessutom skapar de sådant tabu kring det att det inte är förvånande att ungdomar blir besatta av tanken på det.

Detta envisas med att komma upp igen och igen i olika former och jag blir lika frustrerad varje gång, så varför slutar jag inte bara titta?


RSS 2.0