På väg till Peace and Love

Nu har jag börjat resan mot Borlänge och Peace and Love, alldeles för tidigt, med för mycket packning och för litet sömn, men låt oss hoppas på att det blir en toppenvecka så är allt värt det.

I år ska jag dessutom vara funktionär och faktiskt arbeta för mitt uppehälle, det vill säga jag arbetar ca 24 timmar under festivalen på Peace and Love Shop och får inträde, camping och mat under passen gratis. Hoppas på att det med ska bli roligt, men om inte annat lär jag få se ett par grymma band som 30 seconds to Mars, Journey, Kings of Leon och The Ark.


Hjärtekatten

Nu har jag avslutat mitt hittills största amigurumi projekt, hjärtekatten. Det var detta mönster som fick mig att börja med amigurumi överhuvudtaget faktiskt, eftersom jag tyckte det var så sött och en en härlig idé. Hjärtekatten är nämligen ett litet välgörenhetsprojekt som går ut på att man virkar en hjärtekatt som skickas till barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, tanken är att så många barn som möjligt ska få en liten hjärtekatt. Det är även därför katten har ett litet stygn över hjärtat. Ni kan läsa mer om projektet på hjärtekattens blogg. Där kan man se bilder på andra hjärtekatter och hitta mönstret om man vill göra en.

Så efter att ha tagit ordentligt med foton på lilla... Ella (döpte henne just) så ska hon skickas iväg till projektet i Göteborg där hon kan göra någon glad. Min härliga pappa sa att hon snarare kommer skrämma barnen, men tror inte riktigt att virkade lila katter är hans expertområde.Premiär för säsong fyra

Idag har säsong fyra av True Blood premiär i USA! Men svensk tid så visas avsnitten inte förrän typ tre i natt eller något, så dröjer nog tills imorgon innan vi kan få tag på dem här i Sverige. Jag tänker faktiskt inte sitta uppe och hoppas på att de kommer inatt, trots att jag ser fram emot att se det en massa.Någon annan som spänt väntar på första avsnittet? Jag har redan sett första 8 minuterna, och tyckte om vad jag såg faktiskt, även om det var annorlunda. Kommer säkert uppdatera när jag väl sett första avsnittet. Men sen så far jag även iväg till Peace and Love på tisdag, så har fullt upp med att försöka organisera packning.


Waiting Sucks

För att liksom påminna er lite om att det bara är fyra dagar kvar till premiären av säsong fyra av True Blood tänkte jag visa en ny trailer som jag tyckte riktigt bra om. Nu för tiden finns det all möjligt sorters material från säsong fyra uppe, man kan till exempel titta på första åtta minuterna av första avsnittet, men har faktiskt inte gjort det ännu. I alla fall, här kommer trailern jag pratade om. Har ni inte sett säsong 3 än är det förstås inte en så bra idé att titta.Fyra dagar kvar mina vänner. Till preimären i USA i alla fall, men kan inte tänka mig att det tar många timmar innan det går att få tag på.


Gå under jord

Idag känns som en bra dag att gräva ner sig. Och är lite sugen på att fortsätta vara nergrävd fram till 7 juli. Jag ville visa något riktigt trevligt att gräva ner sig i, men youtube vill inte samarbeta idag så ni får följa länken till ett underbart klipp från säsong 4, avsnitt 9 med Chuck och Blair om ni känner för att titta. De ger Cappie och Casey från Greek hård konkurrens om första platsen som mitt favorit fiktiva par. Sen finns det ju ett visst par från True Blood också (i alla fall i mina drömmar), men de spelar liksom i en annan liga, inte nödvändigtvis bättre, bara annorlunda.

Efter att ha suttit och tittat på säsong fyra av Gossip Girl en bra stund nu med lillasyster ska jag nog ta och gräva ner mig lite i en gammal hederlig bok istället, Tears klippa av Robert Jordan, helt klart bra grejer.


Black Swan

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt lite lokala nöjen. Igår var jag på Cirkus Brazil Jack i Östhammar, och idag gick jag på bio i Östhammar. Ja, vi har en biograf, och ibland visar den till och med filmer. Nej, nu ska jag inte klaga på Östhammars biograf, den är billig och ibland går faktiskt filmerna där på permiärdagen. Filmen jag såg med Tess gjorde inte det, men fördelen var att den slutat gå i Uppsala så vi fick en andra chans att se den här. Filmen vi såg var Black Swan. Jag har varit nyfiken på den sedan Natalie Portman vann en Oscar för huvudrollen, tänkte vänta tills den kom på DVD, men när den gick i Östhammar kändes det lite som ett tecken.

Så var det värt det? Absolut. Den var väldigt obehaglig och intensiv, men det bidrog till att man satt som fastklistrad. Den handlar om en balettdansös som får sin drömroll i Svansjön, pressen på henne är enorm, framför allt från henne själv, och det börjar dyka upp sprickor under fasaden. Hon blir desperat, destruktiv, paranoid och gör allt för att framföra den perfekta svandrottningen.

En kritiker beskrev den som en skruvad psykosexuell thriller, och det är nog just vad det är.Förstår varför Natalie Portman fick en Oscar, men är väldigt förtjust i Mila Kunis som spelar mot henne också. Rekommenderar för er alla, varning för riktigt otäcka scener, men kan inte låta bli att bli berörd på ett eller annat sätt.


Vad är fel med världen?

Jag måste helt få klaga lite helt enkelt, såg just följande annons:

Vill du vara otrogen?
Saknar du krydda i föhållandet? Chatta & flörta på Prime-Date.se
www.prime-date.se/otrogen

VAD ÄR FEL MED VÄRLDEN? Väx upp, ta ansvar för dina handlingar! Jag har sagt det förut, att man är otrogen en enstaka gång och erkänner detta för sin partner är det en sak, även om jag inte tycker om det KAN det hända antar jag. Men sidor som ovanstående? Noll respekt för sin partner är vad man har då, och vad är poängen med att att vara tillsammans med någon man har noll respekt för? Måste du verkligen strula runt? Hitta då någon som du kan ha ett öppet förhållande med på lika villkor, då har man i alla fall respekt för varandra.


Musen Norah

Då var ännu en liten amigurumi klar, en väldgt enkel liten en, kände för det. Även detta mönster kommer från Mia Bengtsson bok Virka Amigurumi. Denna gång blev det i alla fall en liten mus som jag döpt till Norah.Började på den igår tror jag, och blev klar idag. Förutom det så har jag bokat in en massa körlektioner, ska ta och köra väldigt intensivt i 2-3 veckor i början av augusti och hoppas på att det blir ett körkort snart... Sen har jag förhoppningsvis arbetsschemat till Peace and Love klart nu också, så bokade lite tågbiljetter. Snart börjar det hända saker.


Sköldpaddan August

Det var en lång resa, men nu är sköldpaddan Agust klar. Under tiden som han virkades så lärde jag mig en hel del nya saker om virkning. Min förra amigurumi virkades på fel sätt, och dessutom har jag lärt mig en del små knep som gör det snyggare när man virkar. Jag vågar nog påstå att Agust därför är bra mycket stiligare än Koi faktiskt, även om huvudet fortfarande är virkat på "fel" sätt.Mönstret fick jag från Mia Bengtssons bok Virka Amigurumi, som jag lånade på biblioteket. Har redan en nytt litet projekt på gång. Häromdagen kändes det som jag tänkte i maskor mer eller mindre.
Interrailpass

Nu är Interrailpassen köpta och resan till Berlin bokad. Den 7 Juli bär det av, då åker vi ner till Malmö och sen tar vi nattåget till Berlin. Så underbart, nu händer det verkligen, är mindre än tre veckor kvar nu. Än så länge är resan till Berlin bokad, ett vandrarhem i Venedig, och flyget hem från Barcelona. Sen har vi en plan för större delen av resan, men försöker lämna plats för lite spontanitet också, känns som en del av grejen med att tågluffa. Ska försöka uppdatera bloggen lite under resan när jag får tillgång till internet så ni här hemma kan följa lite vart vi är.Förutom att planera tågluff, så har jag virkat en hel del, så imorgon ska jag lägga upp en bild på mitt nya tillskott som heter Agust, döpt av syrran.


Possibility

Har blivit lite kär i den här sången. Hörde den första gången i filmen New Moon där den passar perfekt. Även fristående från filmen är det en underbar sång när man verkligen tar sig tid att lyssna på den. Riktigt mys. Längtar efter att sitta och lyssna på den under en riktigt regning dag.Upptäckte att den dessutom sjungs av svenska Lykke Li som jag kommer se på Peace and Love, inte helt fel.


Bakluckan

Lördagen har spenderats med Tessie på bakluckan i Norrskedika. Eftersom det inte fanns några bra bussar var jag dessutom duktig och cyklade dit, och sen var både jag och Tessie och jag duktiga och gick hem till mig därifrån, förutom korta bitar då vi turades om att skjutsa varandra på cykeln.

På sjäva bakluckan, den största loppisen i trakten, var det såklart helt otroligt varmt, kändes verkligen som om huvudet överhettades, men lyckades ändå göra några små fynd. Tessie storhandlade hon, tror hon köpte en bok, armband, halsband, fällkniv, tält, ölvagn, och säkert något mer som jag missar. Men dessa blev mina inköp.Sömnlös av Stephen King - 10 kr (eller möjligtvis 20 kr, lite osäker där).
Medaljong - 20 kr
Påse med pärlor - 10 kr

Det sistnämnda tänkte jag såklart använda till mina amigurumis, har redan börjat på en andra, men den är lite klurigare, så får se när den blir klar. Dessutom köpte jag en obligatorisk glass och kall läsk.


Jordlösa bönder

När jag var i Uppsala för ett tag sedan såg jag dessa underbara skyltar, men har glömt att skriva om det. Så här kommer nu en tribut till Uppsalas jordlösa bönder som slitit upp några (kanske saknades de redan?) gatustenar längs fyrisån för att odla morötter. Helt otroligt charmigt.

Makt åt folket!


Katten Koi

Nu ska ni få se anledningen till att jag är så dålig på att blogga, eller ja, en av anledningarna kanske. Jag har skaffat mig en ny hobby nämligen (i brist på liv här ute i Östhammar) som gör att jag inte sitter vid datorn hela dagarna, eller okej, mönstret jag utgick ifrån fanns på datorn så på sätt och vis satt jag vid datorn men... Hursomhelst, nu vill jag presentera Katten Koi!

Koi är en virkad Amigurumi (förklaring på wikipedia) som jag har gjort helt själv. Med tanke på att jag aldrig vrikat i hela mitt liv är jag ganska nöjd. Och detta är alltså min nya hobby, som jag just nu är helt kär i alla fall, men har bara hållt på i tre dagar ungefär. I ära till detta har jag startat en ny kategori, pyssel, där jag kommer lägga upp sånt här. Det finns allt en liten pysslare inom mig.


RSS 2.0