Matriell förälskelse

Snart är det ett nytt årtioende. Fast jag kan väl inte tycka att det egentligen är något så hemsk speciellt med det, jag minns faktiskt när det skulle bli ett nytt mellenium. Stavade jag det rätt? I vanliga fall brukar jag kolla upp stavningen på ord jag är osäker på, men orkar verkligen inte just nu.

Nu ska jag berätta hur jag spenderat de senaste dagarna, och de har innehållit en hel del the sims 3, jag har blivit helt beroende. Det började när A var här och jag fick för mig att vi skulle skapa oss själva i the sims, och sen fick jag idéer till andra familjer också. Det är dessutom inte det ända jag varit besatt av på senaste tiden, de senaste veckorna, eller någon dryg månad kanske, är ja... min matriella förälskelse.
Jag har en ovana att ibland bli helt besatt av någon pryl, och den här gången är det riktigt illa, förälskelsen har nära på gått över i kärlek, och jag vet att jag har pengarna! Inte blir det bättre av att A köpte en xbox 360 igår heller, det känns liksom som, ja, nu när han köpt något dyrt han egentligen inte behöver borde det berättiga att jag köper något jag egentligen inte behöver. Det jag pratar om är en mobil. Jag har köpt två mobiler, i hela mitt 18 åriga liv, vilket jag inte tycker är galet mycket. Jag tror att den är mobilen, en Sony Ericsson T707 verkligen skulle kunna bli som den första mobilen jag hade, min första egenköpta mobil älskade jag, och använde i drygt två år, och trots att jag tittade en del på andra mobiler under denna tid så hittade jag verkligen inte någon mobil som jag tyckte bättre om den, och ja... T707 skulle nog kunna bli en sådan mobil. Och jag har ju råd.

Såklart jag egentligen inte behöver den, men kanske ska jag tillåta mig själv att vara lite slösaktig och dum, och köpa en mobil jag egentligen inte behöver. Bara en gång? Snälla? Jag vill!

Visst måste man få unna sig något? Nyår kommer jag för övrigt att fira nyår hos A.

Pip på er!


Dagens citat:

Anna Anka (efter att syrran påpekat att hon är lik Cruella De Ville):
"Och idag ska jag gå ut och välja ut ett hundra hundvalpar som jag ska göra en rock av."

Dock bör jag påpeka att citatet är fabricerat, och det egentligen var jag som sa det, och att det lät mycket bättre om man verkligen kan höra min fantastiska imitationen av Anna Anka.Strålande Jul och ettårsdag

Nu är julafton alltså i stort sett över, även om vi kommer fira lite både imorgon och i övermorgon. Även om jag inte hade de där drömmarna jag har haft i stort sett varje år är jag nöjd med julen tror jag. För en gångs skull var vi inte så jätte många som firade hemma hos farmor ungefär... 7 stycken var vi, vilket var lite tråkigt, eftersom jag faktiskt tycker om att fira med stor släkt och träffa två av mina fastrar som vanligtvis bor långt bort, ingen av dem var med idag... Men jag är ändå nöjd, kollat på ett par av de där löjliga julfilmerna som nästan alltid involverar att tomten finns på riktigt och fått fina julklappar.

Några julklappar jag fått:

  • Små högtalare att koppla till ipoden
  • Skullcandy hörlurar
  • Halsband
  • Within Temptation skiva
  • Nagelset
Av A fick jag en klänning och ett jätte fint halsband. Klänningen är väldigt söt, men inget man har till vardags direkt, men storleken blev mirakulöst nog perfekt. Halsbandet var också väldigt fint, blänker en massa och känns nästan som något kungligheterna har på Oscarsgalan.... fast mitt har någon form av kristall, inte diamant. Men jag kommer nog känna mig väldigt glamorös i det i alla fall. A fick för övrigt ett presentkort på ölprovning av mig. Jag vet, vi låter väldigt vuxna, det är vi inte. Dessutom har vi ettårsdag idag <3

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Mtt julrim till pappa:
"Hörru gamla gubbe! Det här en en piiiip som attackerar!"

Paketet innehöll ett förkylningsbacill, förstorad en miljon gånger i form av ett gosedjur. Det är lite utav ett internskämt.

Avatar

Låt oss låtsas, bara för en liten stund att klockan inte är över tolv och att det rent tekniskt är julafton, för jag vill så gärna få skriva lite om filmen avatar som jag såg i förrgår.

Den var så allmänt amazing! Bästa filmen jag sett på länge, även om den nästan var lite för påfrestande, där vanliga filmer har en eller ett par intensiva scener fortsatte denna film att bara kasta dem på dig. Att jag såg den på bio gjorde ju sitt, det är svårt att hålla på med mycket annat än att titta på filmen då, men det kändes verkligen som en sån där film där man helt enkelt inte sitter och tänker på annat under. Den var stark, och vacker, och så massa häftig action :-P Även om det egentligen är en science fiction känns det helt klart som om den är lite kritisk mot flera saker i dagens samhälle.För att sammanfatta hela filmen skulle man kunna kalla den en vuxen och ballare version av pocahontas. I alla fall, asbra film, kanske till och med 5/5. Men nu orkar jag inte mer, tomten kommer ju i natt, måste sova. Så länge jag minns brukar jag alltid drömma, natten till julafton, att jag vaknar, och hela julafton försvinner i ett svep, och jag har ångest över att det inte alls blev så mysigt som jag tänkt mig, innan jag inser att jag fortfarande sover, och detta drömmer jag flera gånger om under större delen av natten tills jag till slut vaknar på riktigt.

Än tänker jag inte säga god jul, det är inte riktig jul förrän jag har vaknat på morgonen.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Vi ska bara lämna in en hyrd DVD och mamma svänger in på handikapparkeringen för en halv minut, efter lite tjaffs blir det Emmy som får lämna in filmen, och mamma backar ut från handikapparkeringen.
Jag:
"Vi kände oss plötsligt bättre!"
Pappa: "Ja, vi kände oss bättre nu när Emmy gick."

Vuxenpoäng

Nu är jag hemma igen, kom hem i förrigår faktiskt, men först nu jag känner att jag liksom tagit igen mig och kommit in i vardagen igen. Som jag trodde, var London allmänt askul. Musikalerna var fantastiska, i slutet av We will rock you stod i stort sett hela pubilken upp och skrek, det kändes som om man kunde ana hur det var när Queen en gång i tiden fyllde hela arenor med skrikande människor. Med deras musik, förstår jag att det var möjligt.

Dessutom shoppade jag i Camden (vill aldrig mer shoppa i Sverige, Camden var fantastiskt!) och tog en och annan öl på puben. Min kusins lilla boende var just ganska litet, men mysigt. Den äldre damen som de delade baddrum med låg dessutom på sjukhus så... behövde inte dela. Läskigt nog drömde jag dock om henne första natten, trots att hon aldrig var i huset samtidigt som jag.

Nog om London, nu är jag hemma igen och idag har jag samlat en massa vuxen poäng genom att gå till banken mitt på dagen (före skolan) och aktivera internetbank, samt uppgradera mitt Maestro kort till ett visakort, så... inget mer behöva be föräldrarna om lov att låna kort varje gång jag vill köpa något på nätet. Vilket antagligen dock kommer resultera i att jag får betala mer saker själv... tyvärr. Men, så är det att vara vuxen! Angående det här med mina framtidsplaner är jag ganska inställd på att söka psykolog i Örebro och Personal, organisation och ledarskap programmet i Skövde. Kommer jag in på psykolog vore det kul... annars är det andra programmet något jag tror jag verkligen kan ha nytta av, dessutom är det i skövde och bara på tre år, så det är väldigt värt. Försöker i allmänhet avdramatisera hela saken, är utbildningen kass, går det att hoppa av. Efter att ha varit i London, och pratat mycket med min kusin (som jag för övrigt hade jätte kul med) så har jag fått mersmak på att resa också... men det får nog vänta lite.

Bara för att bevisa att jag inte är jätte vuxen och tråkig kan jag berätta att jag lekt med sån där plåstersprej idag, först på mig själv, sen på en massa andra grejer, bara för att se om det fungerade. Funkade tyvärr inte på papper, men myntet fick nån kul plastig hinna.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Elev (när vi skulle berätta vad vi tyckte att den egna indiven hade personligt ansvar för):
"Kan jag säga att jag tycker att jag har personligt ansvar för miljön och samhället även om jag inte tar något ansvar?"

London

Nu har vi det där problemet igen, ja har haft massor med bra idéer till inlägg, men på grund av tidsbrist och en kind of ofungerande dator har de inte blivit något av med det.

En sak jag tänkte berätta är att jag äntligen besegrat sängindustrin och hittat en säng! Jag har till och med sovit i den de två senaste nätterna. Det är helt otroligt fin och det för någon som sovit på tunn skummadrass hela livet så är dessutom resårmadrassen från ikea helt underbar... så varför ligger jag inte och sover i den just nu? Det vore smart av mig, jag måste upp halv sju, men dels så gick jag inte up förrän halv ett idag, så är inte så trött, och så håller jag på och trasslar med det förbannade itunes. Ipods må vara snygga och roliga, men itunes är tusan inte användarvänligt.

Varför ska jag upp halv sju imorgon? Det råkar vara så att jag ska flyga till London imorgon och hälsa på min kusin, dessutom gå på musikalen och ha skoj. Än verkar inte min hjärna ha accepterat det och jag känner mig nästan lite ovillig, som om jag skulle föredra att bara ta det lugnt hemma. Men... det blir nog bra. Jag har bara glömt bort att förbereda mig mentalt, dessutom är det lite läskigt att jag ska flyga Arlanda-Heathrow helt på egen hand. Sist jag flög själv var det Skavsta-Lübeck, och det var ändå nära att jag hamnade i Paris.

Det kommer bli kul. Jag är bara nervös. Så nu måste jag gå och göra någon av alla de saker jag egentligen måste göra.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jackie: "Patrik är en konstig kåt hobbit."

Neurotiska små egenheter

Jag måste verkligen börja skriva oftare, när jag väl sätter mig ner och skriver finns det så många olika saker jag vill skriva om att inläggen liksom blir en ostrukturerad hög med lösa tankar. På tal om detta så har jag nog insett ett par saker om mig själv. Ja, jag är, på sätt och vis, en perfektonist, och antagligen har jag några drag av kontrollbehov också. Vad sägs om att jag här om dagen skrev ett brev på sex sidor, men sen tyckte att de var för kluddiga och ostrukturerade, så jag skrev om alla sex sidor, vilket resulterade i att jag satt uppe till någon gång efter midnatt och var astrött i skolan sedan. Men, jag tror att vi alla har våra neurotiska små egenheter... och jag är ganska nöjd med att vara som jag är. Kanske för att jag balanserar det genom att ha ett rum som ser ut som en spotipp (dock så röjde jag lite därinne idag).

På tal om rum (och neurotiska egenheter, för baserat på följande text är jag nog paranoid också), så har hela jävla sängindustrin bildat kartell och bestämt sig för att motarbeta mig. Jag kollar blocket i stort sett varje dag efter sängar. Igår, när jag hade glömt kolla på tre dagar fanns där en helt perfekt säng, riktigt billig, jag ringer på studs, men tror ni inte att den redan är såld? precis som de två tidigare sängarna jag har ringt på. En tröst är i alla fall att jag lyckats hacka mig in på Emmys spotify konto.

En liten uppföljare till förra inlägget: Imorgon ska jag på utbildsningsmässa, och hoppas på att jag där kanske ska få lite inspiration, då jag som sagt har en total brist på drömmar. Det ska faktiskt bli riktigt kul, så klart jag är klar med det här ska jag gå in och titta på vilka seminarier jag vill gå på. Förhoppningvis har skövdehögskola en monter också.

A kommer hit imorgon dessutom, och vet ni vad? Idag har han köpt en bil (som visserligen bara kostade 2000 kr), det är väl vuxenpoäng om något! Körkortet har han förhoppningvis fixat till jul, tills dess ska han sitta och meka på bilen. Det skulle jag nästan vilja se. Läskig tanke att han sen kommer ha både bil och körkort, men väldigt praktisk. Men nu har jag inte tid för det här längre, jag ska ägna mig åt mina neurotiska små egenheter och leta efter en dröm (kanske gör jag läxor också).

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Mamma: "Emmy, nu tycker jag faktiskt att du börjar spåra ut lite."
Jag: "Det har jag ju sagt länge nu, men ingen lyssnar på mig. Hon är som växthuseffekten, ingen märker något förrän det redan är för sent att göra något åt det!"

RSS 2.0