Balkongväder

Solen ligger på så att det nästan är varmare på vår inglasade balkong än i själva lägenheten idag, så har dörren öppen så att Issa kan utforska där ute.
 
 
 
 
Ska ut och njuta av solen i sådär tio sekunder innan vi måste åka för att hinna med tåget till Göteborg. Awesome dag för att gå omkring i Gbg förresten, hoppas solen håller i sig.
 

Att bli med diskmaskin

Oj vad här har hänt saker, inte bara har vi fått internet, utan håller för stunden på att inviga diskmaskinen också. En maskin i köket som diskar åt en känns helt surrealistiskt, trots att jag växt upp med diskmaskin i huset (får erkänna att det aldrig riktigt var jag som skötte det där). Det funkar i alla fall så att man ställer ner en massa saker i den där maskinen och när de kommer ut är det rena. Bara sådär så var det mycket trevligare i köket. 
 
Fast bara och bara, eftersom varken jag eller Thomas haft diskmaskin förut i vuxen ålder, och det i manualen stod att man skulle ha alla möjliga saker så var det lite utav en mysterium i början. Sen hittade vi ett 3-in-1 diskmedel och gissade att det egentligen bara är vi som ens bryr oss om att försöka läsa manualen, vi drog dock gränsen när manualen tyckte att vi skulle ringa kommunen för att fråga vilken hårdhet vi har på vattnet. Jag tycker det känns mjukt. Punkt.
 

Grannar

Haha! Har upptäckt att en av grannarna har ett oskyddat wifi, som vi nu har har använt de senaste dagarna. Det må inte vara snabbt, men guld värt ändå. Jag skulle vilja tacka denna granne av hela mitt hjärta, sätta upp en lapp i trappuppgången kanske, men då skulle även hen upptäcka att hen har ett oskyddat wifi som vi utnyttjat... och kanske se till att lösenordsskydda det. 
 
Några grannar som jag inte har något övers för är barnfamiljen ovanför. I vissa stunder har jag på allvar oroat mig en aning över dessa barn, som har förmågan att låta som minst ett dussin. Det springs, studsas, och ibland låter det som de åker rullskridskor där uppe. Dessutom verkar det nästan alltid vara minst en unge som gallskriker. Framför allt är det dock springandet jag stör mig på. Dunk, dunk, dunk, dunk över golven, oavbrutet. Hur orkar de överhuvudtaget, eller är de så många att de kan turas om?
 
På det hela tycker jag mest att det är synd att man inte känner sina grannar bättre, har aldrig skapat ögonkontakt eller sett en granne vid mer än ett tillfälle än så länge. Vi bor i samma hus, om inte annat vore det praktisk att känna dem. I studentområdet träffade man på folk man kände för jämnan, tror att jag till och med, på riktigt, gick över för att låna mjöl vid ett tillfälle.
 

Fortfarande strandsatt

Så nej, fortfarande inget internet i lägenheten, vilket gör detta till... 12:de dagen utan internet. Nu kändes det ännu längre. Igår hyrde vi faktiskt film. Jag har nog inte hyrt film på två år kanske, Thomas påstår att han inte hyrt film sen internet kom. Fan, kom just på att jag måste lämna tillbaka filmen innan jag går hem.
 

Quest: Lord Voldemort

Vi fortsätter att göra framsteg med att skapa ordning i kaoset som är vår lägenhet varje dag, även om det fortfarande är den där skruven som vi aldrig fick i när vi monterade soffan och barbordet eventuellt står lite snett (men inte tillräckligt snett för att runda saker ska rulla när de ligger på det, så vi är nöjda). Dessutom har vi fortfarande inget internet. Men istället för att tråka ut er med mer lägenhetsprat så ska jag berätta om drömmen jag hade här om natten.
 
Jag har pendlat lite i min nördidentitet, har allltid velat identifiera mig med nördigheten, men inte vartit säker på om jag uppfyllt de nödvändiga kriterierna, nu känner jag mig rätt säker. I min dröm så var jag min karaktär från World of Worldcraft (Pandaren Rogue, för övrigt) och mitt uppdrag bestod i att döda Lord Voldemort. Innan jag vaknade var jag i full färd med att planera för hur jag skulle använda mina skills för att övermanna honom.
 
Så ja, jag är en nörd, utan internet.
 

Framsteg

Så vi har inget internet i nya lägenheten ännu, vilket man inte alls tänkte på i början (för det finns då alltid annat som behöver göras) men nu börjar bli lite frustrerande. Nästan så att det var värt att gå till skolan idag bara för att kolla facebook på datorn istället för mobilen, men sen så har jag skolarbete som krävde internet också, faktiskt. I alla fall så är allt kaos i lägenheten fortfarande, men jag börjar se potentialen. Igår var vi så ambitiösa att vi målade om ett helt rum, och för ett par första gångs målare så måste jag säga att jag är nöjd med resultatet. Jag som aldrig ens vågat sätta upp en tavla på väggen själv (väntar istället tills min far som bor sådär 40 mil bort "har vägarna förbi") kände mig plötsligt som Martin Timell i Äntligen Hemma. Skulle gärna visa bilder på detta men eftersom sladden för att överföra bilder är i lägenheten utan internet kan det bli svårt. 
 
För övrigt kan jag berätta att jag igår upptäckte en helt ny lampa när jag försökte släcka taklampan i hallen, varpå Thomas påpekade att vår lägenhet helt enkelt är för stor. Vi utforskar helt enkelt fortfarande, och fortsätter att göra små framsteg varje dag. Hoppas på en tur till IKEA i veckan också.
 

RSS 2.0