Nördighet på nya höjder

Jag har alltid varit lite utav en nörd, inte någon sådan där som kan hacka sig in på FBI's hemsida eller ligger på högsta level på något onlinespel någonstans, utan en sådan sorts nörd som satt med näsan i en bok hela uppväxten. En väldigt speciell sorts böcker dessutom, nämligen fantasy, allra helst high fantasy, det vill säga sådant som utspelar sig en helt annan, påhittad värld.

Nu har jag bestämt mig för att djupdyka lite i min inre fantasynörd efter att ha låtit den ligga i dvala, och blivit medarbetare på fantasy.ifokus, med fantasyfilmer som "mitt" område (böcker var upptaget). Än så länge är det bara på prov, men känns bra att involvera mig i något, för om jag ska vara ärlig har jag en massa fritid just nu.

Så, nu har jag gjort lite reklam också, tycker ni om fantasy, film, böcker, eller spel, kika in där. Dessutom är ifokus en underbar sajt, finns forum för precis allt. Har jag något jag undrar över är det där jag frågar.


Ny lägenhet

Ni minns väl att jag är på lägenhetsjakt? Nå, igår var jag på visning i en lägenhet där jag anmält intresse och nu har jag tackat ja! Här har ni mitt nya hem från och med första augusti:Förutom att lägenheten ser fin ut så ligger den i samma hus som Annelie bor. Har blivit så van vid att ha vänner i samma hus nu så känns kul att få fortsätta ha det så. Inte för att jag flyttar speciellt långt, nu när jag sitter vid datorn i nuvarande lägenheten ser jag in genom fönstret på nya lägenheten, den ligger bara på andra sidan gatan, fast lite högre upp. Tror det blir asbra det här, ska bli skönt med lite mer plats. Den nya är på 30 kvadratmeter.


I will follow you into the dark

En underligt fin och tröstande låt... som faktiskt får mig på bra humör när jag lyssnar på den.Sen måste jag erkänna att jag är lite förälskad i bandet på grund av namnet också... Death Cab for Cutie. Nu är det snart dags att springa iväg på föreläsning.


Up in the air

Jag blev plötsligt lite förälskad i George Clooney igår när jag såg honom på TV, så nu har jag precis tittat på hans film Up in the air. En ganska mysig film, som är lite lustig ibland, men på det hela tycker jag ändå att den känns ganska vemodig.Fick mig att börja tänka mycket över individualitet, hur det kan både lyfta upp oss och dra ner oss... att den är både underskattad och överskattad. På sätt och vis tror jag på att man bör sätta sig själv främst i de flesta fallen, hur egoistisk än må låta, samtidigt som jag tror att vad man än uppnår i livet är det värdelöst om man inte har någon att dela det med.

Tankvärd film i alla fall, ingen sådan där explosion, lite långsam och grå men väldigt fin på sitt sätt. Och jag är lite kär i George Clooney som sagt, älskar män som kan åldras med stil, George Clooney, Pierce Brosnan, Harrison Ford. Riktiga klassiker.


Påskägg

Nu har jag återvänt till Skövde efter att ha spenderat påskveckan hemma i Östhammar. Har tagit promenader i solen, målat påskägg, träffat släkt, och läst ut två böcker faktiskt. Har inte rört en kursbok, otroligt skönt. Tänkte i alla fall ta och dela med mig av mina konstverk.

Medan jag var i Östhammar har det tydligen blivit sommar i Skövde, det är grönt överallt och strålande sol. Än har jag någon dag på mig innan det är dags att ta tag i skolan igen, och ska nog bara ta och njuta av ledigheten.


Ett fynd från Göteborg

I torsdags sov hela familjen över i lilla lägenheten, men det gick faktiskt riktigt bra. Det slutade visserligen att jag fick sova på en madrass på golvet, men lyckades göra en rätt mysig hörna åt mig. Igår åkte mamma och pappa vidare till Jönköping och Emmy åkte på en shoppingrunda i Göteborg. Nu tänkte jag visa upp det största fyndet av alla...Kommer ni ihåg att jag berättade att man gjort en serie med serietidningar baserade på True Blood karraktärerna? Men att den inte gick att beställa till Sverige? De hade den på SF-bokhandeln i Göteborg! Så jag är nu en stolt ägare av första volymen med tidningar. Får tacka bloggen truebloods som tipsade mig om att det nog fanns att få tag på där. Har inte läst den ännu, bara bläddrat lite, men är helt försälskad. På SF-bokhandeln såg jag dessutom en hel bok om Dr Horrible's sing along blog som jag gärna hade köpt om jag haft mer pengar. Synd att man inte är där oftare, SF-bokhandeln är full av skatter. Killen i kassan frågade om jag inte ville köpa en True Blood också, en dryck som ser ut precis som den från serien, men istället innehåller blodapelsinjuice.

Nu ska jag visa Emmy runt i Skövde, och ikväll blir det I am number four på bio.


Stötande reklam

Det har varit en hel del prat om Jack och Jones nya reklam, den ska tydligen vara sexistisk och kvinnoförnedrande. Jag kan faktiskt inte påstå att jag håller med direkt, men tänkte att det finns nog med seriösa bloggar som skriver om det redan, så jag ska ta upp en annan reklam som jag tycker är stötande.Är det bara jag som tycker den här reklamen är rent utav obehaglig? Jag får rysningar av att titta på den. Den går dessutom emot allt jag trodde jag visste om marknadsföring, visst, den kanske sticker ut, men den skrämmer människor, i alla fall mig. Det känns som en blandning mellan ett gammaldags mentalsjukhus och det kollektiva självmordet i Jonestown. Skulle inte bli förvånad om små barn börjar klaga på monster under sängen efter att de sett den. Tidigare hade jag ingen uppfattning om företaget Hornbach, nu tycker jag att de är jävligt creepy. Vad tycker ni?

Och förresten, jag blev erbjuden lägenheten jag visade er häromdagen, men tackade nej eftersom det kom ut en annan som passade mig bättre. Tyvärr hann den nya lägenheten försvinna innan fick börja göra nya intresseanmälningar så jag blev utan, men det är en sådan sorts lägenhet jag vill ha, så håller ögonen öppna nu.
Ett nytt hem

Jag råkade just göra en intresseanmälan på en lägenhet, eller okej, jag råkade inte, det var mycket väl medvetet, men det känns ändå drastisk på något sätt.

Saken är den att jag bor i en lägenhet på 21 kvadratmeter för 3248 kr i månaden (inklusive el och två hyresfria månader). Jag trivs faktiskt ganska bra, läget är perfekt och det funkar att bo på 21 kvadratmeter. Men nu är det så att i huset mittemot mitt kan jag bo på 29 kvadratmeter för 3506 kr, och då faktiskt få ett separat kök, eller ja, pentry i alla fall. Med tanke på att jag just börjat få bostadsbidrag på 800 kr i månaden och inte hade några problem innan dess heller så skulle 250 kr extra i hyra inte vara något problem. Just den här sortens lägenheter försvinner direkt så hoppade liksom på den så fort jag såg annonsen.Mitt nya hem kanske? Vi får väl se, en intresseanmälan är bara en intresseanmälan än så länge. Kan vara så att den är på marknivå också, och det vet jag inte om jag är så sugen på. Nära marken ska det vara, så man kan hoppa ut genom fönstret om det börjar brinna eller något annat läskigt, men helst inte på marknivå där alla nyfikan människor tittar in.
Sucker Punch

Jag har precis varit och sett Sucker Punch på bio. Förväntningarna var höga, och den gjorde mig inte besviken, kanske ingen perfekt film, men jag fick ut det jag förväntat mig om jag säger så. De första fem minuterna var nästan det bästa i hela filmen, och jag tänkte direkt att jag kommer älska det här. Jag älskade färgerna, vinklarna, och framför allt musiken! Det var lite som Sagan om ringen vs. Matrix med heta katolska skolflickor, ja, det var spårat, men underbart att titta på. Dessutom fanns där en lite utmanande story, med fantasi på fantasi...Kändes lite som en explosion, och främsta anledningen till att se filmen är nog just för effekterna, musiken, och för att det helt enkelt är så häftigt att titta på. Känns helt klart som ett bra beslut att se den på bio. Rekommenderas starkt, kanske inte faller alla lika bra i smaken, men det var helt klart min sorts film. Nu är jag helt slut.


Wonder woman

De senaste dagarna har varit relativt fullplanerade, och desamma gäller för de kommande dagarna. Men trots att min instink är att bara slöa så mycket som möjligt börjar jag misstänka att jag mår bra av att ha fullplanerade dagar. Att jag faktiskt får energi av det. Idag har jag hunnit med föreläsning, grupparbete, storhandla, plugga, diska och laga mat, och sen plugga lite mer med ett par kompisar som kom över. Hann dessutom varva ner med en kopp te framför TV:n efteråt. Känns otroligt bra faktiskt. Här har ni sönderklottrade almenackan.Som tur var har jag ganska mycket roliga saker inplanerade också, imorgon ska jag bowla med BEST, och på fredag gå på bio. Resten av tiden ska ägnas åt tentaplugg och lite grupparbete. Dessutom ska jag på ett friskispass imorgon eftersom jag knappt tränat varken förra veckan eller denna. Jag känner mig nästan som wonder woman.


Mat är väl inte så viktigt

Jag (påväg upp för en lång trappa): "Se det positivt, nu tränar vi bort en del av alla kalorier vi får i oss med alkoholen."
Kirre: "Just ja, det är väl typ jättemycket kalorier i alkohol?"
Jag: "Jo, men så kan man ju inte tänka liksom, man kan ju inte suta dricka alkohol för att det är mycket kalorier i."
Kirre: "Nä, man drar väl hellre ner på något annat typ... mat."

Just nu sitter jag vid min gamla laptop Jamie eftersom jag inte tog med mig min nuvarande (som för övrigt heter Zoey) till Östhammar. Härlig liten nostalgitripp, fast inte lika trevligt att jag måste snarare slå än trycka på vissa tangenter för att det ska bli något, och att allt tar evigheter.

I och för sig är det där sista ganska passande, efter en ordentlig festkväll igår erkänner jag att jag är ordentligt seg idag. Känner mig väldigt nöjd med att sitta hemma i mjukiskläder, och att det snart blir tacos och film med familjen. Trots att vi ibland blir lite galna på varandra (som när jag tidigare idag stängde av TV:n bara för att pappa inte skulle få se det han ville titta när jag minsann inte fick se det jag ville) så är det riktigt skönt med en hederlig familjekväll.

Hoppas ni har en bra och lagom slapp söndagskväll ni med.

RSS 2.0