Mördaränder

Den där idylliska bilen av en liten tant eller barn som kastar brödsmulor åt ett par söta änder existerar inte längre, den är helt utplånad, i alla fall i Skövde. Jag och Thomasteoremet hängde lite i parken häromdagen, och för en gångs skull hade vi faktiskt lite bröd som vi tänkte mata de där söta små änderna med. Trodde vi.

Det första som händer är att så fort vi dyker upp i deras synfält så stirrar unisont hela flocken på oss, som om de hade en inre radar för folk för med mat (tankeläsning?). När själva brödet faktiskt tas fram rusar/flyger de mot oss, vilket resulterar i att jag i panik kastar mitt bröd för att kunna distrahera dem länge nog för att själv komma undan. Istället träffar brödet tydligen Thomasteoremet, och det är ett under att han  undkom med livet i behåll. Han får sedan för sig att han ska locka med sig hela flocken med hjälp av att kasta smulor, varför man nu skulle vilja ha mördaränder med sig hem (eventuellt som privat armé?). Detta resulterade i att de helt blockerade en cykelväg.

Visste ni förresten att om man googlar mördar anka (ja, särskrivet) så får man fram bilder på Anna Anka. Haha.

Kaninen Mimmi

Helt apropå ingenting eftersom jag inte hade något bättre för mig gjorde jag klart en ny amigurumi idag. Själva virkningen har varit klar i en evighet, bara monterade delarna. Hatar att montera, bara massa pill och trots att man gör om det hundra gånger verkar det alltid bli snett någonstans. Nåja, ville mest få visa upp den, så här kommer den.
Sötaste jag någonsin virkat. Blir lite sugen på att börja med virkandet igen, och tror jag hittat ett roligt mönster att virka också. Ska bara påminna mig om hur man gjorde egentligen...

RSS 2.0