SNÖSTORM!!

Eftersom jag har haft en gäst här, låt oss kalla honom... A, så har det inte blivit något bloggande då jag föredragit att vara social, så nu får jag ta allt på en gång.

Lördag: Såg Twilight på bio, något jag sett fram emot i en hel evighet. En helt underbar film! Och så otroligt mycket snygga killar också, se den, köp den, dyrka den. Eller... ni kanske kan vänta med att dyrka den, det var första gången jag såg den och det var en vecka sedan, så det kan hända att jag mirakelförklarat den en aning och behöver se den igen innan jag egentligen kan yttra mig... kanske går jag ser den på bio igen.

Söndag: Nu börjar det, snöstormen alltså, det började liksom byggas upp under dagen, och av någon anledning var jag ute och gick över en timme i ovädret, men det var ganska häftigt att se den mörka himlen när man stod ute på krutudden. Att försöka ta sig fram till buss stationen senare på kvällen när snön sved i ansiktet och öronen domnade bort på några sekunder, det var en annan sak.

Måndag: Jag hade gått och glatt mig över sovmorgonen, men innan man ens gått upp får man ett samtal från kompisen, det är ingen idé att ens försöka ta sig till skolan tydligen, bussarna gick inte. Inte för att jag klagade, jag tog ännu längre sovmorgon med A och pga av strömlöshet blev det sedan monopol för hela slanten, sen ett litet snökrig, sen bullbakning.... bullar med BÅDE kanel och vanilj, det ni ^^

Tisdag-Torsdag: Skola som vanligt tyvärr, men med A som följde med mig i skolan blev det lite roligare, synd att man dessutom hade två prov att plugga till, när man helst bara ville mysa framför en film, och ännu hellre bara få sova på morgonen... det vill man visserligen alltid... men allra helst när man har A på besök.

Fredag: Inte min dag. Kommer till skolan 08.45 och får reda på att inte börjar förrän 11.30 och det är typ enda lektionen förutom ett prov klockan ett som jag måste stanna och göra. Dessutom skulle A åka hem, egentligen 09.30, men jag är inte så bra på avsked och var redan små deppig... så det blev 11.30 istället, men dom två timmarna förgyllde nog ändå min dag en aning. Sen gick det dock utför, var tvungen att vänta på bussen i skolan i en timme, som blev försenad så att anslutningsbussen åkte ifrån mig... fick ringa och störa Farmor som fick hämta mig... Väl hemma blev inget som jag tänkt mig, det kändes mest ensamt och kallt istället för fredagskväll mys, jag somnade i soffan och jag är fortfarande inte riktigt vaken tror jag.

Fast dagens skratt var nog Johans uppträdande på Idol, han gick ner på knä och sjöng direkt till en tjej i publiken, vad gör hon konstant i typ en minut? Skriker HYSTERISKT. Hennes tjejkompis försökte till och med hålla för munnen på henne, men utan resultat. Efter framträdandet tar de upp samma tjej på scen, gissa vad hon gör? Skriker. Mirakel att hon fick ur sig sitt namn. Hon kramade faktiskt Johan också, men efter det stirrade hon på honom och skrek som om han varit en grön rymdvarelse som tänkte äta upp henne.

Här är ett annat kul klipp med Johan:

/>


Dagens citat:

Jag och Tessan kommer ut från biosalongen.

Jag:
"Det... Det är ju nästan som att älska med filmen!"
Tessan: "Ja! Det här är ju värsta orgasmen ju!"

Simhallen

Jag tycker att jag varit lite duktig idag, jag var på motionssim, men det verkar inte vara så många som var så duktiga, för jag var i stort sett ensam där.

Så, där simmar jag fram och tillbaka hela ensam... ljuset är dämpat... lågorna i i de små lyktor som är utställda kring bassängkanten fladdrar... avslappnade musik är på... och just då, JUST då, ljuder arkiv X melodin ut högtalarna.

Doo-di-do-di-doooo...

Jag kunde se mig själv ligga på botten med livlösa ögon och håret vajande med vågerna. scary.

Fast helt ensam var jag inte hela tiden, någon 60+ tant och... äldre man tittade in också.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Jag: "Anna och Kevin sjunger helt klart bäst, men tyvärr vet jag ingen vilken av dom jag hatar mest... Anna är så blödig... förut trodde man att det berodde på för mycket blod i kroppen, ska vi tappa henne på lite?"

(OBS: Jag har inga som helst reella planer på att tappa Anna på blod.)

(OBS: Lägg märe till twilight reklamen nedanför! För en gångs skull är jag stolt över att ha reklam på min blogg!)

Rivmärken?

Danni, karraktären från Scrubs som har ihop det med JD några gånger gör riktigt grymma rivmärken. Jag är också rätt bra på att göra rivmärken, på mina egna händer av någon anledning. På något sätt har jag lyckats få händerna fulla av små svidande rivmärken, misstänker att det är idrottens fel.

Ni förstår, när jag faktiskt fick tag i den satans bollen vi spelade med höll jag så hårt i den att när någon tog den från mig så for händerna ihop och rev varandra, typ.

Helgen kommer bli underbar, svamparna, twilight, träffa Amanda igen, och så en viss annan mysig människa som kommer och hälsar på. Först behöver jag bara klara mig igenom proven imorgon, men eftersom det är det ända jag har under dagen känns det ganska slappt.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Jag: "Oj, jag måste ha kollat på fel tickare..."
Jenny: "Tickare....?"
Jag: "Du vet vad jag menar!"

Öppet hus

Nu har jag seriöst spenderat ca 12 timmar i skolan, okej om man hade sovit över av någon anledning, men jag har varit i skolan i 12 timmar i VAKET tillstånd. Eller okej, nästan, jag erkänner att jag somnade till några gånger möjligtvis.

Detta beror alltså på att det var öppet hus och jag anmält för att stå och berätta om samhällsprogrammet, precis som alla andra bara för att få ledigt en dag. Så det var massor med förberedelser som skulle ordnas med, fixa i ordning klassrummet där vi skulle vara, göra en "hall of fame" med kända personer som gått samhäll och massa sånt.

De där förberedelserna var ändå det roligaste, som till exempel sätta upp tusen skyltar, jag lovar, det var OMÖJLIGT att missa var vi höll hus, om man nu inte är blind, men dom fångade våra guider in, ingen kommer undan. Men det var den roliga delen som sagt, alla spang kors och tvärs och man blev lite speedad så där.  Att sedan stå där och säga hur hiiiiiiimla hur det var på sam var inte lika kul, jag menar... jag har ju flera gånger nästan ångrat att går där jag går? Men om dom lyckades få dit mig kan de andra lika gärna också gå i fällan, dom får åtminstone en bärbar dator och ska inte klaga.

Att man sedan har en intelligent kompis som berättar om min hemliga plan att avskräcka folk istället för att locka dit dem precis när läraren kommer är ju lite osmidigt.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Anders: "Har du varit med i  På andra sidan häcken Sanna?"
Jag: "Eum... Nej? Jag har inte ens sett den."
Anders: "För du låter precis som den speedade ekorren i den filmen."

Skidsemester

Åh, må hända att det är långt kvar, men detta skulle kunna vara ett litet upplyft i alla fall, skidsemester!

Det är alltid jag som planerar familjens skidsemester, vilket har en hel del fördelar faktiskt, och är värt arbetet. Eftersom det aldrig blev någon riktig skidsemester förra året så har jag istället blivit lovad en i år, och jag vill till Idre fjäll. Tänk er bara det, en hel dag i backen med slalomåkning och gnistrande snö, varmchokad i värmestugan och lifter från vilka man kan se hela fjället. Sen komma hem till en mysig liten fjällstuga där man kryper ner under en filt med varm choklad (ja, man får dricka varm choklad två gånger om dagen om man är på skidsemester).

Sen kommer såklart det där med att pjäxorna inte sitter rätt, man får skoskav, träningsverk i hela kroppen, det är kallt och man ramlar och får snö innanför tröjan, lilla syster blir ÄNNU gnälligare, och ja... men sånt glömmer man fort, och i ärlighetens namn är det sådant som hör till.

Jag minns ett år när vi kom fram och alla pustande sjönk ner i soffan. Då inser mamma som fått göra allt arbete med att packa, göra ordning mat och liknande att ingen packade in HENNES väska, oj vad arg hon var....

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Anders: "Det är lite jobbigt att spela warhammer och prata i telefon samtidigt... och så klagar telefonen över att den har dåligt batteri och att jag måste hela den! ...Eller jag menar ladda såklart..."

Uppsving någon?

Varenda gång jag kommit på tanken att skriva blogg de senaste dagarna så lyckas något komma upp som får mitt flummiga humör (som är bra att ha när man skriver blogg) att pysa all världens väg, och istället sjunker jag ner i depp-träsket. Undra om det skulle kunna vara så att den här bloggen har någon sorts dålig karma som påverkar mig, så fort jag kommer i närheten av den så händer dåliga saker, eller något i den stilen.

Men nåja, jag hade kul igår kväll med svamparna i alla fall, det får man väl vara glad för. Vi flummade en massa och jag har en hel del citat jag skulle kunna skriva upp.

Det här skulle nog kunnat ha blivit ett kul inlägg om just det, men det blir det inte. Jag vet inte... jag skulle liksom verkligen behöva något verkligt uppsving, någon som vill rymma till Skottland? Eller komma med någon sån där riktigt god nyhet som man liksom gått och önskat sig hela livet...? Eller lägga in ett spontant skollov på en sådär tre veckor? Eller kanske ännu hellre en förändring i livet... Som ett byta utav skola, en nytt husdjur, eller byta rum?

Jag vet inte riktigt vad det egentligen är jag frågar efter, men jag hoppas det kommer snart.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Elina:
"Jag har hittat världens smartaste majsboll!"

Kaffesump

Min lillsyster och jag är ett bra team, ibland i alla fall, när vi till exempel inte hotar att kasta saker på varandra (som ungefär för en några timmar sedan) eller när vi stjäl från varandra (ungefär för fem min sedan, jag tuggar på en godis).

Förutom det, är vi ett bra team, som häromdagen när vi skrev en sång tillsammans medan vi väntade på bussen. Den gick ungefär såhär:

(det börjar med refrängen)
"Kaffesump, du är en kaffesump
Du är en kaffe, kaffe, kaffe, kaffesump
Kaffesump, du är en kaffesump
Du är en kaffe, kaffe, kaffe, kaffesump, oh eh oh!

(Och så kommer versen)
"Kaffe, kaffe, kaffe, kaffe, kaffesump
kaffe, kaffe, kaffe, kaffe, kaffesump"

(och så refrängen en gång till)
"Kaffesump, du är en kaffesump
Du är en kaffe, kaffe, kaffe, kaffesump, oh eh oh!"

Jag sa aldrig att det var ett mästerverk.
Och den heter "Du är en kaffesump" förresten.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Journalistikläraren:
"Jag kommer ihåg när jag var i eran ålder, då brukade man ju gå till parkerna, supa i buskarna och bli jagad av polisen... det var tider det. Och så fanns det folk från Gryt och Hälleås och andra ställen... och om man flirtade med tjejerna från Hälleås när man var från Gryt då kunde man ju räkna med att få stryk utanför staketet."
Elev: "Fick du stryk ofta?"
Journalistikläraren: "Ja, för fan"


Jungfrun

Jag läste just en sak om stjärntecknet Jungfru som jag aldrig hört förut.

"Blir lätt deppig"

Som ni kanske förstått, är jag Jungfru. När jag såg det där, tänkte jag efter lite... Blir jag lätt deppig? Jag vet inte riktigt... eller jo, på sätt och vis blir jag nog väldigt lätt deppig, men däremot tror jag att jag väldigt sällan låter det ta över. När det är mycket i skolan, tillvaron är grå, eller när jag saknar någon jag älskar, blir jag lätt deppig.

Men som jag sa, låter jag det där väldigt sällan ta över min hela tillvaro. Även om allting känns fel så betyder inte det att jag sätter på mig en stor svart munk tröja och gömmer mig i huvan, jag kan fortfarande uppskatta min favorit film eller skratta med mina vänner. Jag tror det är en ganska bra egenskap, för när allt är grått, är det inte extra viktigt att uppskatta ljuspunkterna i livet då, istället för att stänga dom ute? Det tror jag faktiskt. Ungefär så här:

Allt kanske inte är bra just nu, men man får ändå njuta av de stunder man får. Och kanske blir det snart bättre.

Förresten så försöker matteläraren övertala mig att läsa Matte C och D, för det har han bestämt. Det kan han ju glömma.

På på er :-)

Dagens citat:

Matteläraren: "Hej mina små gurkpluttar!"

Strymbyxorna som en gång var

Jag klippte upp mina strumpbyxor vid tårna eftersom dom var för trånga, så nu är mina tår fria. Hurra."But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open

Trying hard not to hear
But they talk so loud
Their piercing sounds fill my ears
Try to fill me with doubt
Yet I know that their goal
Is to keep me from falling

But nothing's greater
Than the rush that comes with your embrace
And in this world of loneliness
I see your face
Yet everyone around me
Thinks that I'm going crazy
Maybe, maybe
"

- Leona Lewis, Bleeding Love


Pip på er :-)


Dagens citat:

Mamma:
"Nu vet jag varför råttorna springer omkring så mycket där uppe i ventilen, dom har begravning för råttan som dog där!"
Jag: "Nej, dom äter upp hans döda kropp."Kiwi-fågel

Det var varit en bra och mysig helg faktiskt, det ända jag beklagar är att den tar slut så fort.

Jag reste söderut, och kanske var det lika bra, eftersom det ju är vad fåglar gör nu för tiden har jag hört, och enligt en av söderlänningarna där ner är jag så chockartat lik en kiwi-fågel att man faktiskt skulle kunna kalla mig en kiwi.

Kan ni se likheten?

Jag erkänner att jag tog en av de gulligare bilderna, eftersom att jag hellre blir liknad vid en gullig kiwi än en ful. Men visst kan man tänka sig varför de heter kiwi? Dom är faktiskt lite lika frukten, runda och ludna liksom.

Jag tror faktiskt jag kanske blev lite smått onykter också, var intressant, mitt balanssinne som brukar ligga på 0 hamnade istället på typ... -7. Varför just -7 undrar ni? Jo, för att jag tycker det ska vara -7.

Men som man säger... underbart är kort... imorgon börjar skolan och lidandet... vi ses... kanske...

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Wesker:
"Nu! Nu vet jag vad du är för något!"
Jag: "Jasså...?"
Wesker: "Du är en kiwi!"
Jag: "Va?! Är jag en hårig, rund, liten frukt?"

Ingen lektion för mig

Nu är läraren till journalistiken över 40 min försenad, nog borde man kanske ge upp då? Det roliga är att jag redan efter fem minuter kände på mig att han inte skulle komma, för att helt enkelt glömma bort en lektion är en sådan sak man kan tänka sig att Hasse gör faktiskt. Han är en sådan där mysig lärare som kan sitta och berätta historier från lumpen halva lektionen, eller prata om hur det varit i helgen.

En lärare som är mindre mysig är idrottsläraren, eller i själva verket är hon en jättemysig lärare, men ingen kan liksom göra ämnet idrott roligt för min del. Fast jag tycker ändå om henne, så låt oss säga att det var själva ämnet idrott som försökte ta död på oss idag. Intervall träning i bassängen, så att när vi blir trötta, drunknar vi.
Jag lyckades faktiskt överleva, vilket faktiskt är lite utav ett mirakel med tanke på att jag efter 4 längder crawl hade 200 i puls, är det nyttigt? Det kändes inte så i alla fall, snarare som om jag skulle drunkna.

Men medan man simmade omkring med en puls på 200 glömde man i alla fall bort spöktimmen på lektionen innan som gjorde mig bara en aning... paranoid. Ska jag vara ärlig är jag smått överlycklig över att inte behöva sova ensam i natt, minnet av saker som gengångare har en ovana att komma tillbaka när det är mörkt och tyst.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Elev 1: "Vilken tur att jag hittade det här spelet!"
Elev 2: "JAG hittade det, inte du! Du är inte ens värd att spela det!"


Ett första hopp

Hej alla mina små stjärnor! Det har skett lite förändringar på bloggen, plötsligt dök där upp en stjärnhimmel (En stjärnhimmel som tog ett antal timmar att få dit snyggt visserligen). Vem vet vad jag kanske hittar på i framtiden?
Men precis som gud när han skapade världen tycker jag att jag förtjänar en dag ledigt, fast trots allt är jag inte gud, så jag tar hela helgen ledigt och reser bort istället.

Nu kan det dock vara ett bra tillfälle att gå vidare till vad jag faktiskt ville skriva om. För ett par månader sedan, började jag med lite nybörjar ridning en dag i veckan, och idag hoppade jag för första gången faktiskt över ett hinder, och gjorde det bra om man ska tro åskådarna. Och vet ni vad? Jag tyckte verkligen om det.  Den pirrande rädlsan före och uppåt-tjacket som får hjärtat att pumpa efteråt när man klarat det, en rush i lagom storlek för min smak. Fast det var första gången, och jag höll fast i manen allt vad jag kunde. Som tur var hade läraren påpekat att det inte var någon poäng med att försöka göra det sakta, då skulle hästen snubbla och ryttaren (i det här fallet jag) ramla av, och det finns trevligare saker än det så det var bra fart i epipaget när vi närmade oss hindret.

Åter till min lilla semester. Väskan som ligger halvpackad på golvet är rent av patetisk, varför? Den kommer antagligen inte bli mer än halvfull och det ser ju löjligt ut ju. Jag funderar nästan på att lägga i såna där små frigolit bitar, det vore allt en rolig syn som jag sedan kastade ut dom över det nystädade rummet hos min värd... *smider planer*
Fast... jag har lite ont om frigolit, kanske kan jag hitta något liknande istället, eller fylla den med onödigheter.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Matteläraren:
"Du kan väl det här....?"
Jag: "Jo... men jag kan inte svara utan att behöva tänka först och därför räcker jag inte upp handen."

"Vad-ska-jag-göra-med-mitt-liv-kris"

För det första, Barack Obama vann valet, wooooh! Jag satt uppe och valvakade till halv tre ungefär, sen somnade jag i soffan, men nog var det lite kul i alla fall, trots allt är det en historisk dag, USA har just fått sin första svarta president, och för en gångs skull har de imponerat för mig, jag trodde faktiskt att det var omöjligt än på ett bra tag.

Men nu tycker jag att vi fokuserat på något annat än mig tillräckligt länge. Jag fick mer eller mindre en liten kris idag under syo-informationen, när jag insåg att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra med mitt liv. För tillfället går jag samhällsprogrammet, och det är nog det ända jag velat göra också, men att gå samhällsprogrammet på högskolan kommer inte direkt hjälpa mig att bestämma vad jag ska arbeta med. Så jag begravde mig i böcker med titlar som "Välja Yrke" och "Högskolekatalogen" och kom fram till att mitt nya kall är...

...Socionom!

Eller okej, nu när jag tänkt på det en hel dag (nästan) är jag inte så säker på det längre, men det är åtminstone ett förslag att överväga, mer än vad jag hade när jag gick till skolan alltså.

Avslutningvis ska jag meddela att det kommer ske en del förändringar här, jag försöker lära mig att designa bloggen, och idag tog jag det första steget! Någon som sett vad som är annorlunda? Äsh, ingen kommer märka det ändå.
Förut stod det "OM" över min bild till höger, det är nu borta.

Pip på er! :-)

Dagens citat:

Engelskaläraren: "Så vilka argument finns det mot djurförsök?"
Elev: "Djur har också känslor...."

Presidentval

Jag har lovat mig själv att jag ska bli mer aktiv, så varför inte skriva idag igen?

Idag har jag ägnat mig åt en av mina favoritsysslor, det vill säga att titta på när resten av klassen har idrott. Ni förstår, jag älskar faktiskt idrott väldigt innerligt, så länge inte jag innefattas av den.

Istället satt jag och läste den väldigt förvirrande boken "Att bota en fanatiker" som handlar just om fanatism, någon som läst den? Min åsikt är nog att författaren antingen borde få Nobelpris, eller förtidspensionera sig. Men jag är inte så berörd att jag egentligen bryr mig om vilket.

Jag funderar på att sitta uppe hela natten för att följa USA:s presidentval, dels för att jag faktiskt är intresserad, dels bara för att det är en kul grej att göra. Nu när jag försökt att faktiskt sätta mig in kandidaterna lite mer slogs jag dock av att jag tusan kommer sakna den gamla stollen Bush, inte för att jag på något sätt tycker att han varit en bra president, utan snarare för att han är sådan person jag älskar att hata, att USA skulle skaffa en president jag faktiskt tycker om känns otänkbart.

Nåja, jag kommer inte älska honom vem det än blir, men för USA:s skull hoppas jag på Obama, McCain skulle antagligen föra USA typ tio snepp tillbaka i utvecklingen.

Pip på er :-)

Dagens citat:

Geografiläraren Tommy:
"Så var tror ni att det vore bäst att placera produktionen?"
Elev: "Tjaaa... Om det är papperstillverkning vore det väl bra att ha det nära... vad man nu gör papper av."


3:e november

Ja, mina vänner, idag är det den tredje november. En dag att minnas, en dag jag minns, en dag full av nostalgi....

...En dag som för de allra flesta bara en helt vanlig måndag, surt.

Och ska jag vara ärlig så går jag på nyttig-diet måndag-fredag den här veckan så jag kan inte ens ta den där chokladmuffinsen och mini-fira lite för mig själv.

Det är inte ens en särskilt bra måndag om jag ska vara ärlig, en kort stund var jag övetygad om att det här var en jätte bra dag, sedan ändrade jag mig. Men än är inte allt hopp ute och än går det att pressa ur lite meningsfullhet ur den, så jag råder er att jag göra desamma som jag, pressa så hårt ni bara kan! Och glad tredje november!

Pip på er :-)

Dagens citat:

Jag: "Svara seriöst nu, vad tycker du om att torget blivit bilfritt?"
Elina: "Det är dött. Jag ska försvinna härifrån så fort jag bara kan!"

RSS 2.0