Kattmat

Mindre lyckad dag idag, trots att jag var mycket väl medveten om att jag skulle vara i skolan halv åtta ställde jag igår klockan som om jag skulle vara där åtta, bara för att jag är så van vid att gruppen alltid träffas prick. Detta ledde i alla fall till att det blev ganska stressad imorse och följderna upptäckte jag vid lunchen. Istället för att ta min färdiga lunchlåda med makaroner och tonfisksås tog jag lådan med bara tonfisksås. Det värsta var att jag var så grymt hungrig idag på lunchen, så satt där och åt lite sås. kul. Dessutom såg det ut typ som kattmat.

Men till det positiva, förhoppningsvis har jag äntligen fått tag på boken som är omöjlig att få tag på, som typ hela delkursen baseras på. Får jag som jag vill ska jag hämta den i Göteborg på fredag, har inte tid att vänta på någon postleverans och ja... kan väl vara kul att åka till göteborg? Fast vore kul att göra något mer än att bara åka fram och tillbaka.

Ikväll blir det kungarna av Tylösand! Och vad ska man säga om det programmet... det är inte bra, det finns ingen poäng, det är i ärlighetens namn mest äckligt men... jag tror jag ska det ändå. Om inte annat för att Hanna kommer hit för att titta på det. A kommer nog förbi också. Och bara så ni vet, kungarna av tylösand är inte att jämföra med paradise hotel, som jag råkade bli beroende av förra året. För Kungana av Tylösand ja... det kan väl ingen egentligen tycka är bra? Man bara tittar ändå.

Pip på er! :-)

Hemma hemma

Nu är jag hemma hemma i snesslinge (snesslinge ligger alltså alldeles utanför östhammar ifall någon jag sagt östhammar till blev lite förvirrad). Det är intressant. Jag tror inte att jag insåg hur mycket ansvar det krävs för att bo ensam innan jag kom hem igen och det plötsligt inte krävdes lika mycket ansvar. Något annat är att det är så mycket plats överallt! Vårt hus känns verkligen stort efter min etta på 21 kvadratmeter (och jag skulle faktiskt gärna ha lite mer plats).

Det känns faktiskt riktigt skönt att vara hemma, men å andra sidan tycker jag om ansvaret med att bo ensam, trots allt betyder det också en massa frihet (och att alla mina saker inte försvinner under ett berg av alla andras saker). Jag uppskattar att vara hemma i helgen, men i längden skulle jag nog längta tillbaks till min minilägenhet, bäst är nog lite av båda. Dessutom så vet jag liksom att det är ett steg i rätt riktning, jag vill ju inte bo hemma och vara beroende av mina föräldrar hela livet.

Men medan jag är hemma ska jag njuta av att inte behöva städa, diska, eller laga mat! Trots allt är det ju kalas till min och syrrans ära idag, lite försenat födelsedagskalas för uppsalasläkten. Det är mys med hemma hemma.

Pip på er! :-)

Ordbajs is da shit

Ha... ha... ha... visst var jag rolig nu? Nej, men de senaste dagarna har min grupp jobbat hårt som in i helvete på några skoluppgifter som ska lämnas in, och svaret på allt är ordbajs. Hur ska man få ihop fyra sidor analys av fallen? Ordbajs, hur ska vi lyckas få något vettigt till översikten av socialpsykologins utveckling? ordbajs.

Tur att gruppen är så härlig som den är, annars hade jag nog inte orkat. Just nu är jag för övrigt helt jävla slut.Jobbade så hårt att vissa av oss somnade.

Pip på er! :-)

Nu är det kört

Det är lite så det känns efter att ha tittat på dagens val. Om någon lyckats missa det så kom Sverigedemokraterna in i riksdagen. Det känns bara riktigt obehagligt. Under partiledarens tal kändes stämningen som ku klux klan vs. svensexa. Obehagligt.

Men det finns ljuspunkter. Till exempel att alla andra partier inte ens försöker smyga med att de föraktar sverigedemokraterna. Trots att jag inte är för vänsterpartiet var jag riktigt stolt när deras partiledare vägrade sätta sig i samma sminkrum som Jimmie Eriksson (sverigedemokaternas ledare).

Själv röstade jag faktiskt på miljöpartiet, och för dem gick det väldigt bra, så det är ju kul. Men det jobbiga är att varken rött eller blått fick majoritet och att sverigedemokraterna kommer mer eller mindre avgöra i riksdagsvalen, vilket ger dem makt.

Visserligen så har sverige röstat in sverigedemokraterna i riksdagen, och då kan man ju tycka att det borde få sin chans att påverka sverige, men man måste också tänka såhär, resten av de som röstat, 95 % har röstat mot sverigedemokraterna, och de måste också få valuta för pengarna (så att säga). Det är nästan så jag känner för att bli politiskt aktiv bara för att kunna säga emot. Vi får väl se hur det blir.Nu, måste jag sova. Pip på er! :-)

Valvaka

Jag har inte ens längre koll på hur länge jag bott i lägenheten faktiskt, tre veckor kanske? Men jag stormtrivs. Igår städade jag en toalett för första gången, till och med det är ganska kul, för det är min toalett!

Tvärtemot vad alla säger har jag dessutom börjat laga massor med rolig mat sen jag kom hit, fast jag är ensam. Saken är att mat måste man ju ha hursomhelst, då kan man lika gärna göra något roligt och gott. Vanligtvis så innefattar söndagsrutinen att jag slappar lite, pluggar lite, lagar till något riktigt avancerat och tittar på söndagsfilmen på TV6, men ikväll är det annorlunda. Varför? Jo, på grund av valvakan. Jag hade faktiskt inte en tanke på att titta förrän min klasskamrat Hanna frågade om vi inte skulle titta på valvaka och äta chokladpudding. Valvaka, kanske inte jätte kul, men chokladpudding väger upp. I år har jag faktiskt röstat för första gången också, så det är väl inte mer än rätt att jag engagerar mig.

Vilken ska det bli? Rött eller blått?

Jag är nöjd så länge inte sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.

Pip på er! :-)

Proppen gick och la sig

Nu har jag haft en ny spännande upplevelse, jag tänkte göra lite te och titta på sex education. Så tar jag fram min nya vattenkokare som jag har fått i present av farmor och sätter i kontakten.

Helt plötsligt blev allt helt svart i lägenheten och jag undrar "Vad hände?".

Jag tittar ut i korridoren, och där är det minsann ljust, så varför får de ljud men inte jag? Antar att typ proppen gått, och ja... då ska man byta propp antar jag, om den nu gått... iväg. Men att byta propp utan en propp i en ny lägenheten är inte min grej, så först ringer jag A och klagar lite (som jag alltid gör när något galet händer). Sedan funderar jag på att ringa journumret till skövdebostäder. Men istället ringer jag en klasskompis som bor på våningen över som direkt säger "Jag kommer ner", och fixar allt på några minuter.

Vem behöver jouren? För mig räcker det med Hanna! Fast när det hände fem minuter senare igen fixade jag det faktiskt själv.

Pip på er! :-)

Idag är en bra dag

Idag är en dag då jag känner mig nöjd med mitt beslut att plugga att vidare direkt, så länge jag håller mig borta från sidor om volontärarbete i Afrika, då känner jag att jag kanske borde åkt till Afrika först.  Tyvärr är det ju jävligt dyrt med volontärarbete. Aja, livet är ju inte slut bara för att jag pluggar, det kommer finnas mer tid, och sommarlov. Jag skulle vara extra nöjd med mitt val att plugga om jag kunde boka in en resa någonstans... någon som har lust att åka på budgetsemster till något häftigt land? Fast jag ska ju inte glömma att jag kan göra utlandsstudier genom högskolan! Det är verkligen bra att komma ihåg, där får jag ju världens chans och skolan betalar. Ska titta på det.

Nu ska jag... diska, renskriva anteckningarna från dagens föreläsning och kanske läsa lite mer kurslitteratur, för tro mig, det kan man aldrig göra för mycket. Eller ja... man ju typ få härdsmälta i hjärnan av att försöka förstå allt.

Pip på er!


Dagens citat:

Vi ska börja med grupparbete i skolan, och jag hade lyckats hitta alla medlemmar i min grupp förutom en, som hette Tina.

En gruppmedlem (pekar på en kille):
"Sanna! Vi har fått en ny vän!"
Jag: "Jaha, så det är du som är Tina?"

Hans namn var egentligen Phillip, men eftersom Tina tydligen inte ens gick kursen kommer Phillip alltid få heta Tina.


Jag firar med köttfärspaj

Nu har jag bott i lägenheten i hela en vecka och jag firar med att, tro det eller ej, göra köttfärspaj till middag! Okej, köttfärspaj kanske inte är jätte komplicerat, men antagligen en av de mest avancerade rätterna jag kan göra. Dessutom bor jag ensam och har minimalt med plats så lite imponerande är det tycker jag.

Fast det gick ju inte helt problemfritt, för det första vet jag inte om det var en så bra idé att ta djuptfrys köttfärs och slänga i pannan direkt. Men det gick, seeeen upptäckte jag att det var någon papperslapp i botten som jag inte hade tagit bort, så fick liksom skrapa bort det översta lagret av köttfärs. Att lista ut hur den allmänna ugnen fungerade gick bra i alla fall, fast det var första gången jag använde den.Visst ser den väl god ut? Den var god i alla fall, köttfärspaj med massa fetaost i blev det alltså. Jag tänkte ringa mamma och fråga efter hennes recept, men hon svarade inte, så det är bara min förtjänst. Räcker nog ett tag dessutom.

Nu är för övrigt nolleveckan över och det känns skönt faktiskt. Det har varit kul att hitta på massa saker med klassen men det har blivit lite väl mycket, och nu börjar ju plugget på allvar också. Det här med plugget ja... jag ska försöka och göra mitt bästa, men ibland har jag mina tvivel om att jag är redo för det. Men det kanske känns annorlunda när man kommer in i det. Älskar skövde och lägenheten i alla fall!

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag: "Lådorna jag köpte på ikea suger, undrar om locken ens håller tätt om jag har dem i kylskåpet..."
Tess: "Klart de gör, det är ju inte som om det blåser i kylskåpet."

RSS 2.0