Melodifestivalen

Till att börja med Christine borde inte ha korta klänningar, hennes ben är bara läskiga att titta på. Men strunt i det, nu drar det igång.

1. Stop - Sibel: Konstig klänning, liknar enligt mamma en grönsak. Och dansarna? Ser ut att vara hämtade ur någon futuristisk pjäs i sina grå dykardräkter. Sibel har som tidigare känt inte den starkaste rösten, men det var i alla fall lite fart i låten och jag hatade den inte, men det blev snabbt tjatigt. Och Sibel enligt mig? Njeee...
Betyg: 5

2. Magisk Stjärna - Py Beckman "Gamlingen med John Lennon glasögonen": Ligger tydligen bakom låtarna Stad i ljus, Vandraren, och andra vinnarlåtar. Men det var nog ett misstag att denna gång sjunga själv. Ingen vidare sångare och dålig låt. Skitdåligt.
Betyg: 2

3. Human Frontier - Neo "Mika": Gillar 1700-tals klädseln. Ingen riktigt "ååååh upplevelse" men det är absolut något. Rösten är bra, låten är ganska disco. Vill tycka om den men... nja... fastnar inte riktigt. Men okej i allla fall. Det är ganska mycket Mika över honom. Jag gillar Mika.
Betyg: 6

4. Thursdays - Lovestoned "Norgeaporna": Första reaktionen här hemma: Vääääldigt lika Norges vinnarbidrag från förra året. Pop med folkmusik touch. Ganska bra, skön melodi, uppfattar inte vad den egentligen handlar om. Vore dock lite pinsamt att skicka dem till Eurovision.
Betyg: 6

5. This is my life - Anna Bergendahl "Färgglada Idoltjejen": Lika gammal som lilla jag, och gitarren får henne att se just liten ut i jämförelse, men rösten är stor och skön att lyssna till. Bästa låten hittills kanske. Söt och naturlig känns hon också. Kan väl inte tänka mig henne som vinnare av hela grejen direkt men... Tyckte kanske inte att röda converse var bästa valet till en finklänning.
Betyg: 7

6. Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren: Är hon inte lite för gammal för att hoppa omkring i en kort guldklänning och sjunga en poppig låt om förälskelse? Jag har aldrig varit ett fan, men hon borde väl kunna vara bättre än så? Hon är inte alls för gammal för melodifestivalen, bara för gammal för låten som enligt mig är poppig och intetsägande.
Betyg: 4

7. Idiot - Noll Diciplin: Trodde stackars Måns fel när han plötsligt sa "Idiot". Skate-Punk kallar de sin stil tydligen. Men det spelar ingen roll, man döper inte en roll till Idiot om man vill vinna. Melodin skulle visserligen kunna funka (den är dock väldigt bekant, även om jag inte minns namnet på låten), det är faktiskt ganska okej, med bättre sångare och kanske lite annorlunda text. Men till deras fördel hade de roligaste lilla "försnacket" om någon kille som spydde överallt.
Betyg: 4

8. Hollow - Peter Jöback "Mesen": Hela han skriker mesighet, men låten börjar förvånandsvärt bra. Verserna är faktiskt bättre än själva refrängen tycker jag. Duktig är han i alla fall. Med tanke på att den allmänna nivån idag var ganska låg så var han en av de bästa. Snygga kläder.
Betyg: 6

NU VILL VI SE DOLPH!!! DEN RIKTIGA VINNAREN!
Han är ju nästan lika bra som Björn Gustafsson var.

Men Anna Bergendahl var den som gick direkt vidare till Globen, och då hon var min favorit... goddie.
Nu kan väl Neo eller Jöback gå vidare också... Men Neo gick till andra chansen och Jöback vidare.

Två av de bättre låtarna gick vidare i allla fall, vi får väl vara nöjda. Dessutom refererade de till True Blood  och män som hatar kvinnor i paus underhållningen. Love it. Tyvärr kommer jag vara hos A under finalen så det blir väl blodbad om TV kontrollen.

Pip på er!


Dagens citat:

Emmy: "Åh, Måns är så snyyygg..."
Mamma (ger henne en hotfull blick): "Måns är min."
Emmy: "Han är min!"

Bokrea

Sagt och gjort, idag kikade jag runt på bokrean innan familjen åkte vidare till ett släktkalas. Tre böcker blev det, men lustigt nog var ingen av dem på rean. Har en ovana att göra så, åka in och titta på rea och hitta något jag absolut måste ha, som inte är på rean. De flesta av böckerna på rean var tråkiga faktaböcker och de andra var antingen deckare eller deprimerande böcker om typ... våldtäktsoffer och invandrarbarn. Men vilka böcker köpte jag då?

Utvald av P.C Cast och Kristin Cast: Är tredje delen i en serie jag läser. Den är lite som Harry Potter, fast istället för trollkarlsskola är det en vampyrskola det handlar om.

Tatuering - Handbok i kroppskonst av Vince Hemingson: Kan helt enkelt inte få nog av tatueringar, köpte nyligen en tidning om tatueringar också, som jag funderar på om jag ska börja prenumerera på.

Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafon: Hemma i bokhyllan finns redan hans förra bok "Vindens skugga" som var jätte mys. Utspelar sig i Barcelona på 20-talet, massa mystik, skumma personer och kärleksberättelser. Och de glömda böckernas gravkammare förstås.

Det var det. Men jag ska passa på att berätta att min lillasyster Emmy har börjat en blogg också. Den är ganska rosa och lite fjortisfaktor på hennes bilder, men hon är trots allt min syster.

Ikväll blir det såklart melodifestivalen också, tror jag ska ta och skriva lite om det. Det har väl aldrig hänt att jag inte har någon åsikt alls om det.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Pappa:
"Teliafamiljen ska splittras!"
Mamma: "Vem bryr sig?"
Pappa: "Gissa vilken som är den mest lästa nyheten på aftonbladet? Att Teliafamiljen ska splittras, sen kommer tsunamin."
Jag: "Det är väl klart, folk orkar inte läsa om en massa elände hela tiden."

Wazzup

Hemma nu. Resan hem gick faktikst helt och hållet efter tidsplanen, trevligt nog. Dessutom verkar det som jag kommer få tillbaka pengar från SJ för resan till Töreboda, då tåget var närmare 14 timmar försenat.

Men vad mer då? Jag är trött. Men här är ett litet youtubeklipp som fick mig att le, kanske det kan göra desamma för er. För övrigt A's kompis My som visade mig klippet. Hon och jag satt och kollade på roliga klipp medan Robin, hennes pojkvän och A brottades i soffan. Om jag ska vara ärlig, helt i min smak, klippet alltså.Det var nog allt. Tror jag. Imorgon ska jag kolla in bokrean lite.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jag (när A och jag tittar på Sagan om Konungens återkomst):
"Man tycker ju nästan lite synd om de där... ompalomperna. Men om alla orcher är onda och giriga kanske de också har det i blodet liksom."
A: "Ompalomperna? Du menar Olifanterna?"
Jag: "Just ja, jag vet att de inte är ompalomper egentligen, kommer bara aldrig ihåg vad de heter."
Jag (en stund senare): "Oj, han fick två ompalomper i en!"

Vinterdagar

Dags att uppdatera lite, främst för att klaga tror jag. Men vem skulle inte klaga om de spenderat lördagsdagen/natten med att sitta på ett tåg som var 14 timmar försenat? I åtta timmar satt vi fast i Örebro södra, och efter det fastnade vi i alla fall ett par timmar i Kumla också. På nästa station, hallsberg, satt vi fast i någon timma. Som om inte det räckte fanns det till slut inte en enda fungerande toalett på tåget. I Kumla fick vi dessutom ingen som helst information under vad som kändes som flera timmar, inte okej. Gud vad arg jag var, började i stort sett gråta av vanmakt. Försökte kolla upp taxibolag, men insåg att jag antagligen inte hade pengar nog på kortet för att betala en taxi. Får antagligen inte ens några pengar tillbaka, på grund av väderförhållandena så gäller inte SJ's resetidsgaranti. Halv sex på morgonen kom jag äntligen fram till Töreboda där A bor, och han kom faktiskt och mötte mig efter att jag ringt och väckt honom. Nåja, har redan klagat så mycket över det här så jag tror det räcker nu.

På tal om det här med oväder så spenderade jag några timmar igår med att skotta snö. Inte så speciellt direkt, förutom att vi inte skotta snö från marken, utan från taket. Jag nöjde mig med att skotta balkongen, någon så klantig som jag borde hålla sig borta från hustak. Dock så är det snö upp till låret till och med på mig, så det hade kanske inte varit så farligt att ramla ner. Ytterligare ett bevis på hur mycket snö det är, A kan inte spela innebandy eftersom det är rasrisk i idrottshallen, inte heller kan han gå till skolan, av samma anledning, vilket betyder att vi har hela veckan för oss själva. Idag ska vi färga A's hår rött, tro det eller ej, och det var inte ens min idé. Det kan hända att vi kommer matcha. Scary. Får se om jag kanske kan få honom att ställa upp på ett foto sen.

För övrigt funderade jag på en sak igår när A berättade om en blogg han läst, en som handlade till största delen om sex, jag skulle också vilja skriva om sex! Men jag ändrade mig rätt fort igen. Känns inte som det passar min lilla besökarskara. Dessutom, let's face it, lite blyg är jag när det kommer till såna grejer och skulle antagligen gå som katten kring het gröt.

På tal om katter drömde jag att jag hade kanske ett dussin katter som såg ut ungefär som min lilla bebiskatt Birdie. Av någon anledning hade jag knutit snören i olika färger kring halsen på dem och en dag när jag kom hem var två av katterna halshuggna. Tydligen hade det utbrutit någon form av gängbråk mellan katterna med olika färger på halsbanden. Minns att dom med röda halsband var värst av alla, riktigt elaka. Kanske en blandning av min saknad efter Birdie och Gudfadern filmen jag såg för ett tag sedan?

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Anders (inte min A alltså, utan A's syrras pojkvän som heter Anders):
"Min mage har börjat blivit senil, den kommer inte ihåg att den redan har rapat, utan måste rapa igen."
Jag: "Jasså? Tror du kan ha smittat A med det där."
Anders: "Jope, det är luftburet."

Kväll på krogen

Låt oss glömma det faktum att det var en evighet sedan jag skrev, ingen poäng med att slösa tid på ursäkter, jag skriver när jag har tid och lust bara.

Nå, i onsdags var jag ute på en ordentlig krogkväll för första gången. Jag har varit på puben förut och tagit en öl typ men... inte på något fest ställe direkt. Men i onsdags drog Tess, Kirre, Frida och jag ut på krogen. Tess lärde mig shota Tequila, och det värsta var att det gick ju faktiskt. Trodde jag inte kunde shota längre, det har liksom varit en total block där för min del men... Två Tequila shots gick det ner. Och efter den äckelsöta drinken på passoa som jag druckit på vägen in gick ett par öl ner väldigt lätt också. Det stämmer, jag som brukade hata öl lovprisar dem numera. Tror det är eftersom att de har en egen smak liksom, visst finns det godare och sämre drinkar, men de har alla den där smaken av alkohol... öl har inte det på samma sätt tycker jag.

Det blev i alla fall mycket dans, och toabesök typ en gång i kvarten kändes det som. Har nog aldrig dansat så mycket, eller tyckt att det var så kul i alla fall. Efter ett tag träffade vi kul folk också, någon kände tydligen någon som kände någon och sen var vi alla bästa vänner. Vet att jag pratade med två trevliga killar som var nykterister för kvällen, vilket känns lite pinsamt då jag... inte var så nykter. Men det var helt okej i alla fall, jag gjorde inte något dumt. Sen snackade jag med en annan kille som var rätt mysko, han var rätt påverkat och verkade flirta/mobba mig? Han kunde verkligen inte släppa att jag gick gymnasiet i Gimo. Träffade en jätte trevlig och i ärlighetens namn riktigt het tjej också som tyckte om min tatuering, tyckte att den liknade mig, fast jag inte hade några vingar. Någon av killarna verkade däremot inte se vad det var (vi skyller på att han säkert hade druckit för mycket).

Krogen stängde klockan tre, bussen gick hem halv fem. Skitkul. Vi hittade i alla fall ett nattöppet McDonalds där jag åt en chokladmuffin och ChickenNuggets. Klockan sex kom vi hem till Tess, hennes föräldrar hade redan gått upp. Med kläderna på la jag mig på Tessies säng och typ sov i en timme, sen var det dags för skola. Behöver jag nämna att det inte var den roligaste skoldag jag varit med om direkt?

Imorgon far jag till A och är borta större delen av lovet, så om inte A's dator lärt sig att blogga lär det dröja lika länge till innan jag skriver!

Pip på er!  :-P


Dagens citat:

Kille som kommer fram till mig på krogen:
"Snygga skor!"
Jag (som hör lite dåligt): "Har du tappat bort dina skor?"
Jag börjar leta på golvet.
Tessie: "Hon har pojkvän, men tack ändå."
Kille borta innan jag hinner sätta mig upp igen. Tess förklarar.
Tessie: "Han flirtade med dig, han hade inte ens sett dina skor."

Jag har pojkvän aka minns inte ens det här med att flirta, hur ska jag veta att prat om skor betyder flirt? Fast alla har väl hört klassikern "Snygga skosnören, ska vi hångla?".RSS 2.0