Övergiven

Igår åkte gruppen från skolan en sväng till Thaihouse på lunchen för att fira att vi snart är klara med en inlämningsuppgift, eller ja, kanske inte snart som vi hade hoppats, men finns alltid tid för thaibuffé. När vi kommer dit får i alla fall Anki syn på den här lilla gubben som satt och såg allmänt förvirrad ut under ett träd, med kopplet liggande bredvid på marken och ingen ägare inom synhåll.Räddningspatrullen i form av grupp F1 kom förstås genast till räddning (hade det börjat regna kan jag slå vad om att vissa djurälskare i gruppen ställt sig på alla fyra bara för att han inte skulle bli blöt, eller tagit med honom hem). Polisen ringdes, men fick inget svar. Istället pratade vi med några poliser på plats för att äta lunch som ringde dit en patrull. Efter att polisen tagit över hunden och vi var inne för att äta hade tydligen någon kommit förbi och plockat upp honom. Man får hoppas att det var någon stackars tant som tappat kopplet, och inte en idiot som tror att det är okej att lämna en hund lös mitt i stan medan man äter. Han gör ett ganska duktigt jobb på att se övergiven och emlig ut i alla fall, och det funkade nog för honom, många klappar fick han.

Huskur mot deppighet

Idag var en sådan dag, man bara vaknade och visste att idag gick ingenting. Men, jag tror att jag börjar lära känna mig själv så pass bra att jag vet ungefär hur jag ska kurera mig mot just denna sorts deppighet som bara kommer utan konkret anledning, så här kommer min huskur.
  1. Gråt en skvätt om du känner för det, lika bra att få det ur systemet.
  2. Ät så mycket choklad du vill och titta på en gammal film du redan sett massa gånger, men som du vet att du älskar.
  3. Nu när du ägnat några timmar åt att tycka synd om dig själv, ta tag i det där du skulle ta tag i, i mitt fall städa badrummet och köket, du kommer bara vara arg på dig själv om du skjuter upp det och känner dg duktig efteråt.
  4. Vid det här laget mår du nog lite bättre, ta och laga en god middag, något du är riktig sugen på och planera gärna in något roligt till kvällen, om så det bara är att ta och börja titta på den där serien du längtat efter att se.
Funkar för mig, en skitdag kanske aldrig kan bli en toppendag, men bra mycket bättre blir det i alla fall. Nu ska jag ta tag i steg fyra, göra amerikanska pannkakor och senare blir det American Horror Story med T.

Om

Så idag gick jag upp klockan sju för att sitta och lära mig statistikprogram, t-tester och regressionsanalys, så spännande är mitt liv. Och alla som någonsin behövt gå upp tidigare än de är vana vid vet väl att det förstås är omöjligt att somna kvällen innan? Det är det. Jag tänker inte tråka ut någon med statistiktest, istället tar vi och lägger ut en låt. Råkar vara en av världens finaste.


Nu ska här iväg och storhandlas (handlas i alla fall) och senare blir det pannkaksdejt. Mums, mycket roligare än statistik.

Tredje pris

Ska snart springa iväg till tåget för att åka hem till Östhammar på lite påsklov, men har hunnit med att springa till ICA för att hämta ett paket. I förra veckan fick jag veta att jag vunnit 3:de pris i en tävling på backpackning, i samarbete med HP. Mindes knappt att jag varit med, man skulle svara på någon fråga om HP:s nyaste dator (som jag gissade på) och skriva om sin drömresa. Idag kom i alla fall vinsten. Det var ett resekit, med rätt mycket nyttiga saker i. Fast lite surt att första pris var en splitterny laptop. Här har ni innehållet:

- hudvårdskit i små praktiska flaskor från dermalogica,
- små platsflaskor att ha t. ex. shampoo i när man reser,
- förpackning med resorb vätskeersättning,
- liten flaska med Listerine munskölj.
- alvedon,
- tandborste med fodral,
- handdesinfektion,
- universal adapter till uttag,
- uppblåsbar nackkudde,
- försvarets hudsalva,
- läderfodral att ha pass, biljetter, och liknande i,
- och till sist, en väska att ha allt i.


Känner mig lite som en sådan där storbloggerska som blir sponsrad med grejer och får paket hela tiden. Att säga att man får lust att resa är i alla fall en underdrift... Slänga ner denna och lite kläder i min fina limegröna backpackingryggsäck bara... Varför ska jag jobba hela sommaren nu igen? Resa upp sparkontot istället kanske?

RSS 2.0