Let's Dance och maskerad

Visst, Magnus (aka, världens starkaste man) hade antagligen sämre förutsättningar när han började programmet, visst, han hade dansglädje, visst han hade utvecklats en massa. Allt det är jätte fint, men bara att inse, kvalitén i Lailas showdans var helt enkelt oslagbar.

Det jag pratar om är förstår finalen i Let's Dance. Det finns inte så mycket mer att säga heller. Jag tycker om Magnus och han var duktig. Fast ändå, tävlingen är ju att utse det BÄSTA dansparet, och eftersom Lailas dans helt enkelt var VACKER (till och med för ointresserade mig) på ett helt enkelt "breathtaking" vis, så hoppades på henne. Men jag tänker inte sura, jag antar att Magnus hade utvecklats mest, men som sagt... vem som hade mest kvalité, det fanns det för mig inga tvivel om.Sj har jag varit på maskerad idag, och vill liksom bara tacka er som var där på något vis, för så mycket har jag inte skrattat på länge. Det var verkligen askul och är ledsen att jag var tvungen att åka hem så tidigt. Så, tack för det, var lite behövligt tror jag, jag tänker dock bara anta att ni fortsatte ha kul (hur kan man annat i det sällskapet?), så tänker inte lyckoönska er :-)

Anledningen att jag åkte hem tidigt var för att jag bär av mot Idre imorrn, får se om jag kommer ha internet där, kul ska jag försöka ha i alla fall, längtar efter att åka skidor så ^^

Och btw, min mobil är det ändå som får mitt humör att sjunka för tillfället är min krånglande mobil. Eller SIM-kort rättare sagt. Plötsligt fungerar det inte längre, och det gamla jag försökte sätta i går inte att ladda in pengar på. Så risken finns att jag kommer vara helt otillgänglig i Idre. Skulle panik uppstå kan ni säkert luska ut mamma eller syrrans nummer och nå mig där, eller eventuellt försöka nå mig på gamla numret.

Pip på er! :-)


Dagens citat (aka, små smakprov från kvällen):

Bea:
"Så, vilket ställe har du fantiserat om att ha sex på?"
Jossie: "Hm..."
Jag: "Åh, snälla! Säg på en regnbåge!"

Bea: "Så, vilken hade den sexigaste kostymen ikväll?"
Jossie: "Jag får nog säga Kirre, på grund av hennes klänning."
Jag: "Jo... jag förstår vad du menar, alla de där paljetterna... man vill helt enkelt ta på den."

Observationer

Det känns som jag har observerat en massa på sistone. Så nu så ska ni få höra.

Det första jag observerade var en svart råtta i diket när jag var på väg hem för några dagar sedan. Den kröp omkring lite innan den snabbt kröp in i ett rör som gick under vägen. Råttor är egentligen nästan söta och ofarliga djur, men det var nästan så man blev lite skrämd ändå, av någon anledning. Kanske för att råttor känns mer som husdjur, alltså mer som ohyra i hus än djur som faktiskt vågar leva ute i den riktiga världen.

Dagen efter det såg jag ett rådjur som stod precis utanför huset, till skillnad från råttorna ser dom riktigt mysiga ut på näta håll. Kom att tänka på att jag aldrig sett Bambi... Tror det var samma dag jag observerade den fina vädret och att det började bli vår, lite senare på dagen blev det snöstorm. Blä. Så länge jag får min skidsemester i Idre, till vilken jag åker till på söndag, så är jag nöjd med vintern, nu får det hemskt gärna bli vår.

Imorse såg jag också en ekorre på ganska nära håll när jag åt frukost. Det var lite mys. Den klättrade upp på fågelhuset ed fågelfrön i, och jag fick för mig att mamma sa att den var efter fåglarna. Kan ni tänka er en fågelätande ekorre? Det gjorde jag just då, den liksom hoppar på dem utsträckta armar och röda ögon fulla av blodtörst. Sen fick jag lära mig att ekorrar fatiskt äter fågelägg, så helt fel ute var jag kanske inte. Och J tycker jag kan se ut som en blodtörstig ekorre.

Gjorde ett Twilight personlighets test idag också, när jag borde gjort läxor, och.... da da daaaa!

Twilight Test
Twilight Test from Dumb Spot!

Precis som jag trodde, jag är trots allt klumpig, smått besvärad i de flesta sociala tillställningar, kan inte dansa, mina bästa vänner påstår sig vara vampyrer/demoner, och jag blir kär i killen som spenderar hälften av sin vakna tid på vampyrlajv som blodtörstig vampyr.

På på er! :-)


Dagens citat:

En tjej och en kille ~18 sitter och äter.

Tjejen: "Jag är förresten kär!"
Killen: "Oj, det gick fort. Tell me the story!"
Tjejen: "Jag såg på Twilight och nu är jag helt kär i Robert Pattinson…"
Killen (uppgivet): "Nej, inte du också! Vi män får faktiskt komplex!"
Tjejen (drömmande): "Han är så sexig, nu vill jag verkligen ha en vampyrkille."
Killen: "Jag vet inte en enda tjej som inte har blivit förvrängd av den där jävla vampyrfilmen. Den borde fan förbjudas, den rubbar liksom hela ekosystemet av människor. Det är inte så att vi kommer dö ut av kärnvapenkrig eller växthuseffekten, ni kvinnor kommer vägra ha sex med män bara för att de inte är Robert Pattinson!"

Till killarnas försvar vill jag säga att Robert Pattisson faktiskt inte är så otroligt het, han ser mest dum ut alldeles för ofta. Cam Gigandet som spelar James däremot...

Att sega runt

Det är vad jag gör just nu, vilket också är vad jag har gjort min lilla lediga tidiga de senaste veckorna. Ledig tid har jag dock inte haft mycket. Det har varit mycket A, mycket läxor, lite sjukdom och mycket trötthet. Trött, det är jag just nu också.

Denna trötthet satte mig nästan i trubbel idag. Kommer någon ihåg inlägget där jag berättade att jag somnade på bussen och fick gå av tre hållplatser längre bort? Idag var jag nära att göra samma sak, fast på ett intercity tåg, inte jätte smart. Undrar var jag skulle hamnat då dock... har ingen aning om vilka stopp tåget gör mellan Enköping och Stockholm.

Men så var det också så att jag gick upp halv sex i lördags, bara för att åka på SM i volleyboll. Ja, SM som i "stiftelsemästarskap" och det var alltså bara ungdomar till amatörer inom svenska kyrkans unga som spelade, men ändå. De sista matcherna om de tre första platserna var till och med spännande. A:s lag hämtade sig från 5-10 till 15-10 och kom på tredjeplats. Ett annat lag från samma församling kom etta.

Men nog med verklighetsförankring och "detta har hänt". Jag tittade också på sällskapsresan filmer i helgen, svensk film när den är som bäst. Efter "SOS" trodde jag att jag saknade skärgården, men efter att ha tittat på filmen när de åker till alperna så saknar jag nog skidåkningen ännu mer. Som tur var åker jag till Idre om en vecka, ska bli underbart. Sen är det inte långt kvart till Taizé (var på förberedelsemöte förra lördagen) och däremellan har vi ju Påsk, så inte blir det lugnt nu heller inte. Men å andra sidan, det är såhär jag vill ha det, tråkvardagen dödar mig långsamt men säkert om det inte finns saker att se fram emot.

Fast jag har lite tråkiga nyheter också... Burt, med andra ord femte generationen i A:s och och min tamagotchi har blivit en liten ängel under volleybollturneringen... Men vi försöker se på det som om han helt enkelt blivit en ängel nu, han har ju alltid varit det innerst inne (förutom när han pep på spanska lektionen). Det kommer nog dröja lite innan det kommer en ny bebis, vi behöver helt klart föräldraledighet.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

A och jag spelar wacked, spelet som går ut på att ha död på varrandra med allt från häftpistoler, högafflar, kaktusar, och kanoner. Allt i glada färger.

Jag:
"Ha! Jag vann! Äntligen!"
A: "Det där såg jag inte, jag vet inte vad du pratar om."

(A och jag kom förut fram till att vi antagligen tar ut våra omedvetna agressioner mot varandra i alla former av spel, istället för att skrika på varrandra som en del andra par.)

En släkt full av kriminella

Vet ni vad? Jag älskar radavstånd 1,5. Särskilt när man sitter hemma och har en tre sidor lång bokrecension att skriva, samt två pm. Helt plötsligt inser man att lärare faktiskt brukar vilja ha radavstånd 1,5 och plötsligt verkar den där lilla texten man skrapat ihop täcka flera sidor, och fort går det när man fortsätter skirva också!

Vet ni vad jag mer har kommit på? Jo, jag tittade på en triss reklam, den där när det är en kille som vill köpa en trisslott, men inte får för att det är 18-års gräns. Jag har aldrig tänt på att de har en åldersgräns på det förut. Jag har aldrig kommit på tanken att köpa en triss lott, men om jag skulle fått för mig det skulle jag nog bara gjort det, inte tänkt tanken på att det skulle vara olagligt. Men eftersom det finns, då tycker jag att man dessutom borde kunna kalla majoriteten av min släkt för langare? De flesta av dem har köpt trisslotter till med vid något tillfälle ju. Dessutom måste jag erkänna att jag nu är lite lockad att se om jag kan lyckas köpa en, fast jag egentligen är minderårig. Eller kanske ska jag ställa mig utanför affären och be någon köpa ut en trisslott åt mig.

Vad kan jag säga? Kriminaliteten finns i släkten.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Emmy och hennes kompis sitter vid datan, de ska skapa mig som en simskarraktär.

Emmy:
"Sanna, vad tänder du på?"
Jag: "Det är inget jag tänker diskutera med DIG."
Emmy: "A har svart hår, det tar vi."

Den osäkra framtiden

Vad är det för fyllegrubbar som sitter och röstar i melodifestivalen nu för tiden egentligen? Christina af Ugla (jag skitar i om det är felstavat) framför the Pilots? Visst, jag tycker inte att man alltid borde rösta på de söta pojkbanden, men när det är Uggla vs. Pilot så är de små sockerpojkarna guld värda, även om deras låt lät VÄLDIGT bekant.

Men jag orkar inte tjata om det där. Jag orkar inte tjata så mycket alls. Men jag fick i alla fall hit min sjuka A fredag-söndag, hurra för det, och veckan som ligger framför mig är inte allt för ansträngande. Jag känner att den kommande veckan för tillfället ligger och väger på många sätt. Den skulle kunna bli väldigt bra, den skulle kunna bli alldaglig, eller i värsta fall rätt deppig om jag gör bort mig. Men det är inte så krävande i alla fall, så jag tror det ska funka. I värsta fall sak jag försöka bara flyta genom den, i bästa fall kommer jag ha riktigt kul.

En sak kommer jag i alla fall definitivt göra, prova på karate. Återkommer om hur det går senare. Dessutom är det ju Melodifestival final, en stor händelse i vanliga fall, men får se hur det blir i år då man inte kommer vara hemma med schalger familjen i år.

btw, att skrapa av nagellack är min alldeles egna destruktiva handling jag gör när jag är lite nere, att faktiskt göra sig själv illa, det är ju väldigt onödigt så jag håller mig till detta. Dessutom är de icke permanenta spåren av det passande för mina små plötsliga depp anfall som kan gå över lika fort.


En kille på helgon anklagade mig idag för att ha snott hans älskling, som han var gift med, hm.... har A hemligheter för mig?


Pip på er! :-)


Dagens citat:

Blair: "So what do we have, Chuck? You tell me."
Chuck: "Tonight, so shut up and dance with me."

Mirakel och Bakslag

Ja, båda har jag nu fått erfara, när jag egentligen borde plugga inför det fyra timmar långa matteprovet imorgon, men det krävs det nog ett mirakel för att jag ska göra.

Igår kämpade jag med att få igång en eld i detta kalla hus, men utan resultat så till slut sket jag i det. När jag suttit vid teven i kanske en halvtimma såg jag helt plötsligt hur det flammade till. Någon minut så satt jag bara där och stirrade på den, inna jag gick dit för att titta närmare, de verkade ta sig. Jag kunde svurit på att elden var allvarligt döende när jag lämnade den, näst intill stendöd. Men mirakel sker visst.

På kvällen blev huset bombhotat, eller nästan i alla fall, det var vad pappa som inte såg vad som hänt trodde (jag måste tillägga att han suttit och tittat på en film om just det: bomber alldeles innan) själv hade jag bevittnat händelsen från vardagsrummet. Ingen bomd var det, men nog för att golvet skulle skaka till under mina fötter. En jävla massa kilo snö hade rasat ner från taket, glad att man inte var ute och hämtade ved och fick det över sig. Typ lavinräddningen nästa.

Men det riktiga bakslaget är faktiskt att stackars A blivit sjuk, kanske är det kebaben som slutligen fått honom, det hoppas jag faktiskt på, för matförgiftning går i alla fall över fortare än magsjuka. Han påpekade att det lät som jag hade en liten baktanke med det där, eftersom tanken var att han skulle komma hit på torsdag. Kan stämma, men lika mycket vill jag faktiskt att han ska må bättre, så ni an ju skicka några "get well" tankar, antingen för hans eller för min skull.

Skyddsängeln ville att jag skulle skriva om honom också, så nu skriver jag om dig. Och du, när jag ändå håller på, tycker jag du kan göra A frisk min skyddsängel :-)

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Jossan: "Jag litar inte på folk som inte tycker om småkakor."

Frihet

Så, nu har islänningarna åkt hem, efter att jag blivit övertalad på projektgruppernas "suparfest" mitt ute i skogen.

Tänk er två bord, tänk er alkohol, tänk er alldeles för hög musik. Visserligen tycker till och med jag att det skulle kunnat vara lockande om jag fått bestämma hur resten skulle se ut. Men lägg till att du inte dricker och att de flesta förutom du växit upp tillsammans. De få du känner har dessutom ingen önskan att vara sociala med någon annan, har i själva verket ingen önskan att vara där alls, ungefär som du själv vid det laget faktiskt.

Underligt nog fick ändå festen mig att på sätt och vis tycka bättre om mina klasskamrater som var där, för några av dem försökte ändå se till att det blev bra, dessvärre hade de ingen större chans.

Så, det var ingen vidare lyckad kväll, för det mesta är jag nog mer av en "mysa framför en film med några av bästa vännerna typ". Visst finns det undantag, och så länge man tycker om människorna kan man göra det mesta roligt. Men just denna kväll hade jag drivits bättre hemma.

Navve har för övrigt vuxit upp till en myra och jag har varit duckit och träna. Mina föräldrar sitter just nu oalgligt och tittar på den senaste Dirty Harry filmen, men en väääldigt gammal Clint Eastwood, ungefär i stil med att man tror att han ska slå folk i huvudet med käppen. Dessutom är ljudet extremt efter, så går det när man är olaglig barn, då får man en sjukt gammal Clinst Eastwood och stumfilm på halsen.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Blondin till sin blondin kompis som nyss spottat på golvet inomhus:
"Nämen Sofie! Din BUSE!"