Melodifestivalen

Till att börja med Christine borde inte ha korta klänningar, hennes ben är bara läskiga att titta på. Men strunt i det, nu drar det igång.

1. Stop - Sibel: Konstig klänning, liknar enligt mamma en grönsak. Och dansarna? Ser ut att vara hämtade ur någon futuristisk pjäs i sina grå dykardräkter. Sibel har som tidigare känt inte den starkaste rösten, men det var i alla fall lite fart i låten och jag hatade den inte, men det blev snabbt tjatigt. Och Sibel enligt mig? Njeee...
Betyg: 5

2. Magisk Stjärna - Py Beckman "Gamlingen med John Lennon glasögonen": Ligger tydligen bakom låtarna Stad i ljus, Vandraren, och andra vinnarlåtar. Men det var nog ett misstag att denna gång sjunga själv. Ingen vidare sångare och dålig låt. Skitdåligt.
Betyg: 2

3. Human Frontier - Neo "Mika": Gillar 1700-tals klädseln. Ingen riktigt "ååååh upplevelse" men det är absolut något. Rösten är bra, låten är ganska disco. Vill tycka om den men... nja... fastnar inte riktigt. Men okej i allla fall. Det är ganska mycket Mika över honom. Jag gillar Mika.
Betyg: 6

4. Thursdays - Lovestoned "Norgeaporna": Första reaktionen här hemma: Vääääldigt lika Norges vinnarbidrag från förra året. Pop med folkmusik touch. Ganska bra, skön melodi, uppfattar inte vad den egentligen handlar om. Vore dock lite pinsamt att skicka dem till Eurovision.
Betyg: 6

5. This is my life - Anna Bergendahl "Färgglada Idoltjejen": Lika gammal som lilla jag, och gitarren får henne att se just liten ut i jämförelse, men rösten är stor och skön att lyssna till. Bästa låten hittills kanske. Söt och naturlig känns hon också. Kan väl inte tänka mig henne som vinnare av hela grejen direkt men... Tyckte kanske inte att röda converse var bästa valet till en finklänning.
Betyg: 7

6. Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren: Är hon inte lite för gammal för att hoppa omkring i en kort guldklänning och sjunga en poppig låt om förälskelse? Jag har aldrig varit ett fan, men hon borde väl kunna vara bättre än så? Hon är inte alls för gammal för melodifestivalen, bara för gammal för låten som enligt mig är poppig och intetsägande.
Betyg: 4

7. Idiot - Noll Diciplin: Trodde stackars Måns fel när han plötsligt sa "Idiot". Skate-Punk kallar de sin stil tydligen. Men det spelar ingen roll, man döper inte en roll till Idiot om man vill vinna. Melodin skulle visserligen kunna funka (den är dock väldigt bekant, även om jag inte minns namnet på låten), det är faktiskt ganska okej, med bättre sångare och kanske lite annorlunda text. Men till deras fördel hade de roligaste lilla "försnacket" om någon kille som spydde överallt.
Betyg: 4

8. Hollow - Peter Jöback "Mesen": Hela han skriker mesighet, men låten börjar förvånandsvärt bra. Verserna är faktiskt bättre än själva refrängen tycker jag. Duktig är han i alla fall. Med tanke på att den allmänna nivån idag var ganska låg så var han en av de bästa. Snygga kläder.
Betyg: 6

NU VILL VI SE DOLPH!!! DEN RIKTIGA VINNAREN!
Han är ju nästan lika bra som Björn Gustafsson var.

Men Anna Bergendahl var den som gick direkt vidare till Globen, och då hon var min favorit... goddie.
Nu kan väl Neo eller Jöback gå vidare också... Men Neo gick till andra chansen och Jöback vidare.

Två av de bättre låtarna gick vidare i allla fall, vi får väl vara nöjda. Dessutom refererade de till True Blood  och män som hatar kvinnor i paus underhållningen. Love it. Tyvärr kommer jag vara hos A under finalen så det blir väl blodbad om TV kontrollen.

Pip på er!


Dagens citat:

Emmy: "Åh, Måns är så snyyygg..."
Mamma (ger henne en hotfull blick): "Måns är min."
Emmy: "Han är min!"

Kommentarer
Postat av: Eli

Njee, Måns är min! (y)

2010-02-28 @ 13:04:25
Postat av: Jasmine

Jag håller med dig om Christines ben. x)

Jag tycker det var helt okej bidrag som gick vidare. :)Kram

2010-02-28 @ 13:51:44
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0