Dress for Success (om du är man)

Såg just ett inslag i TV4:s nyhetsmorgon om hur man ska "dress for success". Det börjar med att vi får se två arbetsplatser, en advokatbyrå och skatteverkets kontor tror jag det var, och de pratar med lite anställda om deras klädsel. INTE EN ENDA KVINNA. Sen går de tillbaka till studion och visar lite förslag på hur man kan klä sig som chef, respektive anställd på olika former av företag. Naturligtvis är det bara traditionellt manliga kläder som visas (även om kvinnor naturligtvis kan klä sig i samma kläder nämndes det inte en enda gång).
 
Det finns sjävklart massvis med inslag som riktar sig till kvinnor, men då handlar det nästan uteslutande om hur du ska lyfta fram dina bästa attribut (ben, rumpa, midja, bröst) för att bli snyggast på festen och attrahera män. Så fort det handlar om framgång och makt finns inte kvinnorna med alls. Det sänder sitt tydliga budskap om mäns och kvinnors plats i samhället. Varför inte ha dress for success där både kvinnor och män är representerade? Varför inte ha ett inslag om partykläderna där män och kvinnor är representerade?
 
Jag förstår inte hur TV4 tänkt här, eller snarare att de inte tänkt alls. Detta är varför vi behöver feminism 2014 människor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0