Hemma igen

Så var vi hemma igen. Det är lite blandade känslor kring det. När jag är ute och reser känns det som att det finns så många möjligheter, dagen kan sluta var som helst, det är en helt annan atmosfär. Så det är lite bittert när det är dags att komma hem, samtidigt som det är klart att det finns en trygghet i att befinna sig i det som är bekant, komma hem till lägenheten och Issa.
 
Tänkte försöka bjuda på en snabbgenomgång av några höjdpunkter.  Som husbåten vi bodde på och damen som hyrde ut den, ofta kändes det som vi hade husbåten för oss själv, och den var så mysig. Damen som hyrde ut den och också bodde där var dessutom extremt hjälpsam det slutade flera gånger med att vi gick till ställen som hon rekommenderade.
 
 
 
Stor del av resan strövade vi omkring i staden mest, extra länge strövade vi omkring på marknaden på waterlooplein, det var nog enda stället där vi verkligen shoppade, smycken, kläder, och en... stor tyg grej vi tänker hänga på väggen bakom sängen. En härlig hippiestil genomsyrade hela marknaden. Vi la nog inte pengar på någon av de "stora turistgrejerna", istället för en kanaltur tog vi till exempel en gratis färja som gick genom hamnen till andra sidan sundet. Där hittade vi världen coolaste bar byggd av containers.
 
 
 
 
Vad har vi gjort mer, hängt i vondelpark, besökt lokala bryggerier, lyssnat på livemusik på the waterhole, besökt Amsterdam Museum, ätit marockansk mat, besökt botaniska trädgården, strövat i red light district, klappat på katterna som verkar bo på varenda bar och café, ätit glass, våfflor, milkshakes, och holländsk ost... Ja, alltså, jag lägger in lite bilder på sakerna ovan och sen får det räcka helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett litet tips förresten, allt ni hört om cyklarna i Amsterdam är sant, de är döden som svischar förbi på två hjul. Thomas har oräkneliga gånger tagit tag i mig i sista sekund när jag varit på väg att gå ut framför en cykel som kommer i ljusets hastighet typ. Vad man än gör, undvik cykelbanorna, vilket inte är så lätt, för att det är verkligen cyklarna som är prioriterade, även när det finns en gångväg för oss som går så är den ofta blockerad på så sätt att man måste gå på cykelbanan.
 
Till slut, en hälsning från gåsen som bodde utanför vårt fönster på husbåten och första natten höll oss vakna genom att skriiiika.
 
 
Nu är det dags att ta tag i hemmalivet igen antar jag.
 

Kommentarer
Postat av: Angelica G

Kul att se bilder! Amsterdam verkar myyys :)

2013-09-01 @ 00:35:07
URL: http://djungelsoda.wordpress.com
Postat av: Jasmine

Amsterdam ser ut att vara en fin stad. Dina bilder gör mig bara än mer sugen på att åka dit. :)

Sanna, vad är det egentligen du har läst på högskolan? Inte socionomprogrammet va? För det är det jag har börjat fundera på att läsa, men vet inte riktigt om det är rätt. Kanske. Kan inte du berätta lite om utbildningen som du gick, vad den fokuserar på och vad du tyckte om den. Det skulle vara kanon! Maila mig gärna. :)

Kram

Svar: Mejlat dig på rosanatt@live.se nu! :)
Pipen

2013-09-13 @ 11:51:45
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0