Lite om Prag

Kom tillbaka från Prag i söndags, och det är kanske dags att dela med sig av lite erfarenheter och bilder. Låt mig börja med att säga hur otroligt skönt det var att bara komma iväg ett par dagar. Det spelade liksom ingen roll att det tog oss evigheter att hitta till hostelet på grund av att vi (*host* Tess *host*) misstog "escalator" för hiss istället för trappa, för vi var i en helt ny stad! Nytt land!

Första kvällen spenderade vi med att vandra omkring lite i gamla stan, det var ganska mörkt och kallt, men det gjorde inget, för alla byggnader var upplysta och jag köpte varm choklad i en av alla marknadsstånd på torget.Sen letade vi upp teatern vi bokat biljetter till, lite utav en blandning mellan pantomi och och modern dans där skådespelarna hade självlysande dräkter i den mörklaggda salongen. Nästa morgon hann vi med en gratis guidad tur, som kan nämnas var betydligt bättre än vissa turer jag betalat för, antagligen för att vår guide var så härlig. På bilden nedan är Tess och jag med Karlsbron i bakgrunden.På kvällen var det dags för pubcrawl á la Prag. Fri tillgång till shots och öl första timmen, sen en shot på varje ny bar. Behöver jag nämna att jag omöjligen kunde dricka allt det där? Kul var det i alla fall, träffade amerikanare, brasilianare och annat kul folk som vi dansade tillsammans med på centraleuropas största klubb, med fyra (eller var det fem?) våningar....och efteråt blev det pizza på pizzastället precis intill vårt hostel (bjuder den å så vackra bilden), kan erkänna att det dessutom var andra gången vi åt där den dagen...Sista dagen gick vi upp till slottet, shoppade, gick på spökmuseum, åt en otroligt mysig middag på en restaurang med otroligt otrevlig personal... och var tvungna att inse att vi var allt för trötta för att hitta på något speciellt alls sista kvällen, förutom middagen. På vägen hem lyckades vi med att tro att vi var väldigt försenade till flyget, till att upptäcka att vi var väldigt tidiga, för att vi hade åkt en timme tidigare än vi behövde från hostelet.

På det hela, härlig weekend med härliga upplevelser, med andra ord, värt att bli av med pengar och missa lite skola. Och var jättemysigt att få uppleva lite hostelliv igen, vill aldrig mer bo på hotell. Fast privatrum kan vara skönt faktiskt.
Kommentarer
Postat av: Jasmine

Roligt att läsa om din vistelse i Prag. :)

Kram

2011-11-19 @ 21:44:34
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0