The Unforgiving

Det är inte ofta jag köper skivor nu för tiden, det känns typ sååå 2009, eller något. Minns faktiskt inte senast jag köpte en CD-skiva överhuvudtaget. Fast idag så hittade jag faktiskt ett paket från cdon i brevlådan med Within Temptations nya skiva The Unforgiving, för är det något band vars skiva jag helt enkelt måste ha är det Within Temptation, de är nog utan några större konkurrenter mitt favoritband genom tiderna. De håller dessutom fortfarande måttet. Här får ni ett smakprov från nya skivan.



Hoppas, hoppas, hoppas, att det blir konsert med dem när de kommer till Sverige i typ november. Tyvärr känner jag inte så många WT fans, men tror det ordnat sig. Hursomhelst, imorgon ska jag åka hem till Östhammar och hälsa på, hoppas på att snön försvunnit där med.


Phoenix Burn

Hittade en klockren låt som måste få ta lite plats på bloggen. Så här har ni nu dagens låt.



Förutom detta så känner jag mig otroligt sugen på Peace and Love 2011, någon annan som tänker i liknande banor? Skulle bara vilja samla alla som jag känner och slå upp ett stort läger mitt i skiten.


You're not gonna save me

Jag tror jag tar kind of bloggpaus, eller typ drar ner lite. Det är väl inget nytt egentligen, den här bloggen har alltid gott upp och ner, men nu är det mer medvetet. Men just nu blir det en dagens låt. Störigt nog får jag inte tag på den någonstans förutom youtube, tror att den kanske skrevs just för filmen Teenage Dirtbag som jag skrev om häromdagen. Det är en sån där låt som är så bra att det gör ont nästan, enligt mig i alla fall. Kan nog ha att göra med att jag sett filmen också.



God natt på er gott folk.






Burlesque

Nu har jag sett Burlesque! Först och främst måste jag säga att det är otroligt många galet snygga skådespelare med, man har liksom samlat alla snygga skådespelare från diverse serier och filmer och satt dem i en film. Handlingen duger absolut, men showen och musiken känns är anledningen man tittar egentligen. I rollerna har vi Cher, Christina Aguilera, min personliga favorit Cam Gigandet som slår alla sina tidigade hotnessrekord i denna film, Eric Dane (Mark aka Dr McSteamy från Grey's Anatomy), plus en massa andra halvkända snygga ansikten. Christina och Cher funkar riktigt bra bra som skådespelare också, till skillnad från vissa andra sångare (*host* Justin Timberlake i The Open Road).



Det är nästan lite Moulin Rouge känsla över det hela. Kommer jag garranterat att se flera gånger, om inte annat bara för att få titta på Cam och alla de snygga dansarna. Sörjer att jag inte såg den på bio, men den kom aldrig till Skövde. Watch it!


Inget är vettigt den här tiden på dygnet

Jag har så många vettiga intressanta saker jag skulle kunna skriva om, som den arga lappen jag skrev på frysen eller min promenad upp på Billingen, men naturligtvis är det inte det jag tänker skriva om. Nej, istället tänker jag tjata om Greek, för jag såg just säsongsfinalen av säsong 2 är och heeelt uppe i det. När jag denna gång inte hittade klippet jag ville visa så tog jag saken i egna händer, klippte ihop den i windows movie maker och la upp på youtube. Så nu presenterar jag stolt...



Älskar ni det? Jag älskar det. Från säsong två, avsnitt 21, näst sista alltså. Blev lite sugen på att börja klippa ihop lite videor med andra favoritscener också. Illa. Nu måste jag verkligen gå och lägga mig.


Yoga

I brist på annat att göra så fick jag ett ryck igår och gick till friksis och svettis. Först tog jag en tur på löpbandet, och sen prövade jag på ett yogapass. Jag går in för det här med att pröva nya saker just nu, och hur var det? Avslappande, men även ganska krävande faktiskt... Ibland när ledaren ville vi skulle andas djupt höll jag andan av ren ansträngning. För övrigt var det ganska mycket som det brukar se ut på TV faktiskt, man står i massa konstiga ställningar och fokuserar på andningen. Jag vet nu vad kobran, hunden, och det skrattande barnet är till exempel.

Men mest var det nog avslappnade ändå, det är väldigt skönt att bara vara i en nästan en timme. Fullkomligt älskade avslappningen i slutet då man inte ens behövde stå i någon konstig ställning utan bara låg på marken under en filt som de delade ut till alla innan vi började. Något som inte var avslappnade var att gå hem i mörkret och stormen vid niotiden på kvällen.


Ingen mer powerstrip

Kom just hem från gymmet, där jag hade tänkt gå på Powerstrip. Tyvärr så var det bara jag som dök upp och eftersom jag ogärna dansade endast med instruktören så blev det inget. Det är inte det värsta, tydligen var det här sista gången. Från och med nästa vecka är det ett nytt schema och då har de valt att ta bort Powerstrip eftersom det varit ganska dåligt med folk på de passen. Känns surt eftersom jag verkligen tyckte att det var roligt och det inte finns något liknande i skövde så vitt jag vet.

I alla fall så sprang/gick jag på ett löpband istället, och när jag väl börjat gick det liksom inte att sluta. Hade tänkt att jag orkade väl stanna i en halvtimme högst, men fastnade på det där löpbandet över en timme. Jag brukar vara riktigt lat, men så fort det kom en låt man kände igen ville man ta i lite extra, och så var det roliga program på TV:n på gymmet. Läskigt nog verkade mina händer svullna efter ett tag.

Nu blir det hallon och Greek.


Teenage Dirtbag

Jag har just sett en underlig film. I jakt på filmer med min nya favorit Scott Michael Foster snubblade jag över en film vid namnet Teenage Dirtbag. I början var den helt enkelt tråkig, sen blev den konstig, sen berörde den på något underligt sätt, sen blev den nog konstig igen. På något sätt vill jag verkligen tycka om den, men... kanske behöver se den en andra gång, ska man kunna tycka om den måste man nog kunna uppskatta allt som antyds, för egentligen händer det väldigt lite. Den är speciell i alla fall. Filmen handlar om Amber, en populär high school tjej och Thayer, som är lite utav en outsider. De sitter brevid varandra i en klass om kreaktivt skrivande och mellan dem skapas en form av band.



Tyvärr verkar inte den trailer jag egentligen skulle vilja visa finnas att bädda in, den här är egentligen rätt missvisande tycker jag... men får väl duga. Det är en film som får en att tänka lite... Börjar inse saker nu i efterhand liksom. Om någon ser/sett den, berätta gärna vad ni tyckte/tycker!


Nothing like you and I

Måste nog ta och lägga upp min nya favoritlåt som jag nämnde tidigare i min lista. Jag hörde den första gången på Greek då den spelades under ett Casey/Evan moment, man jag tycker såklart att den är så mycket bättre till Casey/Cappie moments egentligen. Jättefin låt i alla fall, och har redan lagt ut en eller två låtar med bandet The Perishers som gjort den, de verkar dyka upp överallt med underbara låtar. Svenskar är de också.

Videon är med scener från filmen The Notebook som jag inte ens sett, men det var roligare än en massa tråkiga stillbilder i alla fall.



Ska nog ta och undersöka dem vidare, The Perishers alltså, gillar deras stil.


Lördagsgodis

Lyxade till det ikväll med chokladmousse och kiwi, var lite osäker på om det skulle fungera tillsammans, men blev väldigt positivt överraskad. Titta bara.



Det bästa är att jag har en portion chokladmousse till i kylskåpet (så går det när man har myskväll med sig själv) så kan göra en favorit i repris imorgon när jag köpt mer kiwi.


Mera listor åt folket

Jag har lite tråkigt, så tänkte ta och svara på en liten lista som min favoritbloggare Egoina hade svarat på.

Jag har insett att min senaste kyss…
var med en kille yngre än mig själv, inte okej.
Jag lyssnar på...
min nya favoritlåt "Nothing like you and I" med The Perishers.
Du mår bäst när du…
inte behöver tänka så mycket och bara får vara mig själv.
Stockholms bästa stadsdel är…
gamla stan, mysigt.
Jag pratar…
för mycket ibland.
Jag älskar/tycker om…
Ben and Jerrys.
Min första riktiga kyss…
var så galet nervös att jag hade ont i magen i dagar efteråt.
Jag avskyr när folk frågar…
vad det egentligen är jag ska arbeta med efter min utbildning.
Kärlek är…
meningen med livet.
Någonstans, tänker någon...
hur hamnade jag här?
Jag kommer alltid att vara…
lite galen.
Jag är hemligt förälskad i…
Alexander Skarsgård, fast det var kanske ingen hemlighet direkt.
Sist jag grät var…
igår när jag tittade på musikalen RENT.
Min mobiltelefon är…
jätteliten, men söt.
När jag vaknar på morgonen…
vill jag oftast inte gå upp ur sängen.
Innan jag går och lägger mig…
läser jag min nya bok om sex och kärlek.
Just nu tänker jag på…
om jag inte borde gå ut i solen, det är nästan kriminellt att låta den gå till spillo.
Bebisar är…
ganska söta när de inte skriker, kräks eller bajsar.
Homosexuella är…
för det mesta ovanligt vettiga människor.
Blondinbella är…
lite pretentiös, men rätt okej.
Ikväll ska jag…
ha en riktig myskväll med mig själv.
I morgon kommer jag…
träna på friskis och svettis och sen mysa lite till.
Jag vill verkligen…
åka på en spännande resa någonstans långt härifrån.

Lite rolig var den i alla fall, hoppas den gjorde någon därute lite lyckligare. Varsågoda att sno den.


Kärlekens validitet

Det märks att det är tentatider igen, socialpsykologiska undersöknings metoder denna gång. Idag när jag lyssna på låten "Seasons of Love" från RENT och de sjöng measure your life in love, började jag fundera över vilken samtidig validitet kärlek hade som mätinstrument... Snacka om att förstöra en bra låt, men å andra sidan, kind of intressant.

Nu har jag i alla fall svarat på första frågan i hemtentan och tänker ta ledigt resten av dagen eftersom tentan inte ska in förrän på fredag och jag redan gjort klart 25% av tentan. Dessutom är det ju lördag.


RENT

Nu har jag varit och sett skövdeuppsättningen av RENT. Jag trodde det skulle vara på engelska, men åh vad glad jag blev när jag till min förvåning upptäckte att de gjorde svenska versionen. Egentligen är den nog bäst på engelska, men eftersom jag för många år sedan såg svenska uppsättningen i Stockholm är det den som fastnat i mitt hjärta. Svenska känns mer äkta och nära för mig, trots att översättningen blir lite konstig ibland.

Skövdeuppsättningen visade sig för övrig vara ganska fantastisk. Jag skrattade, grät och allt där emellan ungefär. Förutom det så älskade jag deras Mimi, och upptäckte en del saker som jag inte mindes från förra gången, eller kanske var för ung för att förstå. Här är en av mina favoritlåtar, kan den så gott som utan till och det är typ andra låten som sjungs, var nära att börja gråta redan då.



Tror jag ska försöka ge filmen en andra chans. Det är klart att det aldrig kan mäta sig från att se det live, känslan är helt annorlunda, men kanske dömt den lite väl hårt ändå.


Att älska som en porrstjärna

Nu har jag läst ut Jenna Jamesons självbiografi Att älska som en porrstjärna. Vanligtvis är jag inte så förtjust i självbiografier, om det inte verkligen handlar om personer som intresserar mig, har ju tidigare läst Marilyn Mansons självbiografi också. Hade visserligen inte så stor koll på Jenna innan jag läste boken, men har man arbetat som strippa, porrskådis och numera har ett eget företag som producerar porr måste man ha en del att berätta.



Helt klart glad att jag läst den, hon har haft en spännande liv. I hennes ögon verkar porrindustrin inte heller nödvändigtvis vara något ont, tufft, men det finns det många branscher är. Jag är lite facinerad av själva fenomenet måste jag säga. Jag tror att boken visar upp både den ljusa och mörka sidan av industrin faktiskt. Rekommenderas!


God natt Skövde

Jag har just haft en ashärlig kväll med fröken Ida och fröken Annelie, tack för det tjejer! Nu vill jag egentligen bara säga god natt från ett nyligen snötäckt Skövde. Och så vill jag påpeka att öva poledancing med en lycktstolpe i snön inte är en bra idé, bara så ni vet. Vi får se om jag kanske återkommer med några spännande vimmelbilder från Bogrens imorgon, just nu borde jag verkligen gå och lägga mig.


Dagen i bilder

Min dag i bilder:

Köpte äntligen ett par ordentliga skor jag faktiskt kan gå i.




Gjorde hemmagjord pizza, eller ja, degen var färdigköpt. Känns inte som någon idé att försöka låtsas att jag gjort den själv när man ser "pizzakit" kartongen i bilden ovan. Halva pizzan är med köttfärs och fetaost, andra med tonfisk och fetaost. Var helt galet god.



Och till slut blev det en kväll framför TV:n med först Greek, och sen premiär av nya serien Off the Map på kanal fem. Kan inte säga att jag är jätteimponerad, konceptet är så uttjatat, trots att det här gänget är läkare i sydafrika istället för Seattle så känns karaktärerna desamma. Alla är de "hjältar" med tragisk förflutet... Det kan bli för mycket av det goda.

Så förutom att jag är pissed på en massa saker så har dagen varit bra. Ibland önskar man att man kunde snabbspola.



Vårtecken

Igår såg jag det första riktiga vårtecknet, och naturligtvis vill jag dela lyckan med er! Det här är helt klart några av de finaste små snödroppar jag någonsin sett.



Snö och slask vi hädan! Nu kommer våren!


Like a Lady

Sen Powerstripen kan jag inte få den här låten ur huvudet. Det är en av låtarna vi dansar till och är just en riktigt härlig danslåt. Framför allt refrängen tycker jag riktigt bra om.



Känner ni inte att det rycker lite i benen?




Hela dagen lång

Idag har jag hållt igång nonstop hela dagen, kom precis hem. Det började med grupparbete tio imorse, gruppen gjorde en observationsövning och tittade på hur rökare fimpade. Av de ca 40 rökare vi observerade tror jag det var 2 som slängde sin fimp i en sopkorg eller askkopp. Det spelade ingen roll att soptunnan var ungefär en meter bort, fimpen hamnade ändå på marken, helt stört.

Efter det lyckades jag övertyga Åland (tidigare kallad Ida, men numera heter hon Åland) och Sarah att de skulle hänga med mig på Powerstrip! Jag borde få rabatt för alla människor jag lyckats dra tid, visserligen har ingen av dem återvänt, men ändå. Det var  i alla fall roligt som vanligt (min tredje gång nu), och den här gången gjorde vi en koreografi jag varit med på en gång förut, så kände igen mig lite och tappade inte bort mig riktigt lika illa.

Därefter gick vi raka vägen till Anki och åt massa pannkakor med glass, hallon, banan, nutella, sylt och helt enkelt massa goda saker. Helt otroligt gott var det. Nu är jag till slut hemma och tänkte ta det lugnt en stund innan det är dags att gå och lägga sig. Hoppas på att sova riktigt ordentligt eftersom jag minsann inte kunde sova igår och hållt i gång hela dagen. Bra skit.


Take a bow

En till dagens låt som jag först hörde på Ediths Friskis och Svettis pass. Jag är vanligtvis inget stort fan av Rihanna så sett, men här är en låt jag blev väldigt förtjust i. Kanske har sina anledningar. Dessutom måste jag säga att Rihanna ser ovanligt bra ut i sitt svarta linne i den här videon.



Livet skulle allt kännas tomt utan musik.



Denna gång är det Sam som retas...

Nu har det kommit en ny teaser till säsong fyra av true blood igen! Denna gång är det Sam och den nya karaktären Luna som är i rampljuset. Sounds interesting...



Älskar att det kommer mer och mer nytt material nu. Är inte så långt kvar till 12 juni... På tal om True Blood så såg jag och Angelica klart säsong två idag och ska antagligen fortsätta med säsong tre, orkar inte vänta med att se den efter sommaren. Eller ja, jag orkar inte vänta med att se om den till efter sommaren får man väl säga eftersom jag redan sett den. Innan den kommer till Sverige lär väl säsong fyra redan ha visats i USA.




Melodifestivalen 2011

Så nu är melodifestivalen över ännu en gång. I år blir det ingen riktig resumé, är helt enkelt för trött och i ärlighets namn tycker jag att de flesta låtarna riktigt halvdana. Men måste ju i alla fall ta ioch berätta vilken som var min favorit. Blev inte riktigt imponerad av någon låt i år, men favoriten var nog Oh My God med The Moniker. Egentligen så var det nog mer på grung av sångaren Daniel än låten, för jag fullkomligt älskade honom i Idol och blev ordenligt sur när han åkte ut, så hoppades verkligen på en comeback nu, och för all del, tredje plats är inte dåligt.



För övrigt var jag väldigt förtjust i Nicke Borgs låt; Leaving home, synd att själva Nicke ser så... rent ut äcklig ut. Men sjunga kan han i alla fall. Att Erik Saade vann känns inte som någon överraskning, och med tanke på utbudet i år kan jag inte säga att det var det värsta som kunde heller även om han inte var min favorit. Det fanns helt enkelt ingen låt som verkligen  höjde sig över de andra, utan det blev inte mycket bättre än b-artister som Saade och Danny.

Något annat som var lite synd var att det inte fanns någon ordentligt rolig pausunderhållning i år! De senaste åren har vi blivit bortskämda med Björn Gustavsson och Dolph Lundgren. Även om jag tycker om Stormare, så var hela "Hurricane-grejen" inte mycket att hurra för.

Nåja, jag hade en trevlig kväll tillsammans med choklad och Annelie i alla fall och nu ska jag gå och lägga mig.


Blame it on the toe

Känns som att jag är i en svacka just nu, och använder den enorma blåsan på stortån som ursäkt för att inte lämna lägenheten. Behöver verkligen skor jag kan gå i. Allt jag egentligen gjort idag är nog att titta på Greek, och lyssna på lite musik. Igår hade vi i alla fall roligt, förutom att vi alla var lite väl trötta. Flera av tjejerna hade skrivit tenta samma dag och själv så hade jag fått för lite sömn helt enkelt. Låt oss titta på några bilder.













Orkar inte ens bildtexter idag. Fast så mycket alkohol blev det inte för min del i alla fall, vi hade så otroligt mycket mat och gott att äta att det helt enkelt inte fick plats något mer i magen kändes det lite som.

Ikväll ska jag i alla fall bege mig hela 200 meter bort för att titta på melodifestivalen hos Annelie. Förutom det tänker jag nog inte göra något. Äta fiskbullar och ris kanske.


Mot Falköping

Förutom att jag gick upp åtta imorse för att gå på ett sista möte med välbefinnande experimentet har jag verkligen inte gjort mycket vettigt idag. Jag tvättade lite, och sen dess har jag bara... tittat på TV, lite Greek, ätit flingor. Eftersom de som hade omtenta skrev den idag tyckte jag att jag förtjänade en riktig slappdag eftersom jag har tentan avklarad. Den senaste timmen har jag långsamt gjort mig i ordning för tjejkvällen hos Therese i Falköping. Ja, det stämmer, jag ska nu för första gången i mitt liv besöka Falköping. Har varit där en gång förut, men då lämnade jag aldrig stationen. Kan inte säga att jag hört något direkt bra om det heller, men det är bra tjejer jag ska dit med, så ordnar sig nog.

Ska bli en tjejkväll deluxe, laga middag och fransk chokladkaka tillsammans, kanske sjunga lite singstar och lite (eller ja, vi får väl se) alkohol. Ska ta med kameran också så får vi se om det kanske bli några bilder.


Längesen

Trots pissväder och trötthet kom jag iväg till Friskis och Svettis idag (guldstjärna med mig). Någon annan som förtjänar en guldstjärna är ledaren Edith som när de började spela låten Bad Things från True Blood under en jobbig magövning bad alla tänka på Alexander Skarsgård, made my day.

Just Edith brukar i allmänhet ha riktigt bra musik på sina pass, här en är en annan underbar låt jag upptäckt tack vare henne.



That one is for you Cappie. I brist på äkta kärleksliv får jag leva på fiktionellt sådant. Sov gott världen.


Opepp

Imorse vad det tredje dagen med välmående experimentet där vi ska lära oss må bättre, som ungefär går ut på att vi fyra dagar i rad kommer dit och i 20 minuter ska sitta och skriva om "vårt bästa jag". Vi ska alltså föreställa oss en framtid där allt har har gått vår väg, blivit bästa möjliga så att säga och skriva ner det här. Första dagen var det riktigt deprimerande, för jag förstod det som att man skulle skriva om den bästa personen man kunde vara, vilket mer eller mindre betyder att man ska tänka sig hur bra man kunde vara, men inte är, deprimerande.

Igår gick det bättre, då försöka jag snarare beskriva en positiv framtid, jag var dessutom pissed på Victoria Milans reklam så skrev om hur de i framtiden gick i konkurs. Och att det gjordes tio säsonger av True Blood. Lite oseriöst kanske, men det är inte helt lätt att beskriva samma sak tjugo minuter om dagen. Idag hade jag verkligen ingen aning om vad skulle skriva, har inte ens någon klar vision om hur jag vill att framtiden ska se ut. Slutade med att jag beskrev en underbar liten lägenhet i Venedig och vad jag skulle göra om dagarna när jag var där, mer eller mindre.

Nu ska jag snart iväg på ett seminarium jag känner mig otroligt opeppad för. Har spenderat senaste timmen med att lyssna på sånger från Dr Horrible, helt underbara.


Oh Cappie, where are thou?

Tyvärr för er kan jag inte hålla något för mig själv, och just nu är jag upp över öronen kär i Cappie och Casey från Greek. Än så länge har jag bara sett första sex avsnitten av första säsongen av serien, men jag har fallit handlös. De är nästan som mina nya Sookie och Eric. Nej, Sookie och Eric är inte tillsammans och inte Cappie och Casey heller, men det vore ju inte jag om jag faktiskt kunde idealisera ett par som faktiskt höll ihop och var lyckliga tillsammans.

För er skull så sitter jag på youtube för att hitta en scen från avsnitt fyra, som jag tyckte kunde få representera hela deras relation, men att försöka hitta rätt scen på youtube är riskfullt, stället dryper av spoilers (det positiva är att ett par med så många fanvideos måste ha någon form av framtid). Sorgligt nog är den enda versionen av scenan jag hittar dubbad till spanska.... Och tro mig, det vill ni inte se. Ah, nu hittade jag en på engelska med spansk (fast kanske inte spansk egentligen) text! Innehåller visserligen fler scener från avsnittet än "garderobsscenen" som jag ville visa, men är ändå bara 4 minuter.

Videon ger faktiskt ganska bra överblick av storyn, men låt mig ge en snabb resumé ändå om karaktärernas bakgrund. Cappie och Casey dejtade en gång i tiden när de båda började College, han var hennes första så att säga. Men Casey dumpade honom och de tillhör nu rivialiserande elevhem. Numera har Casey en ny elegantare pojkvän, men under en svag stund är han otrogen. Casey får reda på detta, ligger med Cappie för att hämnas, men vill sedan få det att fungera med pojkvännen Evan. Casey och hennes pojkvän Evan går vidare (lite två fel gör ett rätt logik).



Det känns som om jag just gav termen "Too much information" en helt ny innebörd, men ja... jag kunde inte låta bli, blir helt enkelt passionerad över dumma saker ibland. Jag kan bara hoppas på att någon där ute hade riktigt tråkigt och blev lite road av att läsa/titta. Nu ska jag lämna er ifred, gå och lägga mig.


Den nya branschen: Otrohet

Jag är knappast den första att kommentera det, men idag var första gången jag såg Victoria Milans reklam själv. Jag tror inte ens att jag ska säga något, titta själva. Jag lovar att det är värt att se om man missat det, för vad den än är, tror jag nog alla ha en åsikt om det här.



Personligen blev jag bara... wtf? Jag ser mig själv som en väldigt diplomatisk person, jag kan förstå att man saknar passion, närhet och allt det som de nämner i reklamen, men då har man två val. Man försöker jobba på relationen, hitta passionen igen, eller så gör man slut, och sen kan man leka runt på dejtingssidor hur mycket man vill! Jag är inte för att man ska slösa bort livet i en relation som inte fungerar. Jag kan också förstå att vissa människor kanske helt enkelt inte är skapta för monogama förhållande, men för guds skull, ha då inte en monogam relation med någon som vill ha det.

Och visst, vuxna människor har rätt till sina egna beslut, och det kommer alltid finnas otrogna människor. Men att uppmuntra otrohet är att uppmuntra till att såra och förnedra människor, och det behövs väl ändå inte ett helt jävla företag till att göra det? Hjälpa dem planera det? Personligen förstår jag INTE vad poängen är med att ha ett förhållande om man väljer att vara otrogen upprepade gånger. Då vill man uppenbarligen inte ha eller klarar av en monogam relation.


Feministiskt självförsvar

Har hunnit med att både äta semlor och gå en snabbkurs i feministisk självförsvar idag i ära till semledagen och kvinnodagen. Tydligen var det enligt mamma pannkaksdagen idag också, men det missade jag helt i så fall.

Men som sagt, idag fick Powerstripen ge vika för en snabbkurs i feministiskt själsförsvar istället tillsammans med Angelica. Vi diskuterade lite kring vad som är våldtäkt, synen på kvinnor, och lära oss förstås en del knep för att försvara oss också. Det började med att vi fick lära oss säga NEJ, och hur vi kan skrika ordentligt med magstöd. Dels är det bra att vara tydlig, och dels kan man förhoppsningvis lyckas locka till sig uppmärksamhet från människor runt omking.

Sen fick vi lära oss känsliga punker att slå på, ögon, halsgrop, skrev, och knän tror jag var de viktigaste. Till slut övade vi även på hur man kan försöka ta sig ur olika situationer där man är i underläge, som om man har någon över sig eller strypgrepp.

På det hela nyttig information, hoppas bara att man faktiskt kommer ihåg den om man någonsin skulle behöva det.


Greek

Oavsett vad jag gör under dagen/kvällen så vill jag för det mesta till sist bara få mysa ner mig i min underbara soffa och titta på en bra serie eller film. Mitt nya projekt är Greek, handlar om ungdomar på College, och framför allt livet i studentföreningarna (fraternities/sororities). Efter två avsnitt känner mig redan lite kär i karaktären Cappie. Samt lite avundsjuk på studentlivet i USA.



Cappie: "Give us a second, Pledge."
Rusty: "Pledge? Is that a part of the whole hazing thing?"
Cappie: No, I just can't remember his name."

Det är lite som en American Pie film som aldrig slutar, inte djupt, inget mästervärk, bara good old fashion fun.

Imorgon är det dags för nästa del i välbefinnade experimentet jag är med i, delen då vi ska lära oss må bättre. Kommer nog bli intressant, om det blir en avslappningsövning kommer jag antagligen somna med tanke på att det är nio på morgonen.


Effektivitet

Idag är en effektiv dag! Jag har redan hunnit ha gruppmöte i skolan, läsa lite kurslitteratur, simma en kilometer, och varit på skövdebostäderskontor för att ta en kopia på hyreskontraktet så jag kan få bostadsbidrag snart. Flera av dessa saker gick visserligen väldigt snabbt, men det är just att man ser till att faktiskt GÖRA det som är grejen. Vilket skillnad, igår vid den här tiden satt jag fortfarande i min pjyamas, utan att ha gjort någonting alls.

Innan dagen är slut tänker jag dessutom handla lite på ICA, läsa lite mer kurslitteratur och söka ett sommarjobb. Nu har jag skrivit det på bloggen, så då måste jag göra det säger vi.


The golf swing by Roy McAvoy

Alla filmer jag sett som handlat om golf är helt enkelt underbara. Det är något med det mentala spelet i golf som verkar göra sig väldigt bra på film helt enkelt. Igår natt gick Tin Cup på TV, en av de mysiga filmer som finns om golf. Tyvärr så började den runt två och slutade runt fyra så jag orkade inte titta klart, men har sett den många gånger förut. Finns just en scen i första halvan som får mig att vilja springa ut på golfbanan just NU. Trots att det mest är en massa skitsnack.



Jag började spela när jag var nio år tror jag, för jag minns att jag visste att Tiger Woods gjorde sin första Hole-in-one när han var nio år, och den lilla nioåriga jag tänkte att jag fortfarande hade chansen att vara lika bra som Tiger Woods liksom. Så jag har alltså spelat i tio år, men förra året spelade jag i och för sig bara en enda runda. Tror att jag hade 16,8 eller något som lägst i handicap, nu har jag 17 något, men spelar nog inte så bra i praktiken. Inspirerad av Tin Cup känner jag att det minsann ska bli fler rundor i år, men vi får väl se hur det blir med det.


He's such a tease...

AAAAAAHHH! Det har kommit ut en ny teaser till säsong fyra av True Blood! Som om detta inte var underbart nog så är den dessutom ur Erics perspektiv. Det man får se är mer eller mindre än scen från inspelningsplatsen med Eric. Som vanligt, vill ni inte veta, titta inte, men det är bara en liten teaser som sagt.



Om ni skulle vilja ha lite spoilermaterial inför säsong fyra så har något som kallas PaleyFest just ägt rum i USA. Jag är inte helt på det klara på vad PaleyFest är egentligen, men True Blood teamet var där i alla fall och svarade på frågor om säsong fyra, och True Blood's Nest har sammanfattat vad de fick reda på här, tillsammans med en massa bilder. För er som väntar på att säsong 3 ska komma till Sverige, den kommer tyvärr inte förrän EFTER sommaren. Inte okej av SVT att säga att den först skulle komma i början av 2011, och nu säga att den kommer efter sommaren.

När vi ändå talar om det, ikväll ska det tittas på True Blood tillsammans med Angelica, säsong två.


Dr Horrible

På maskeraden råkade jag på en kille som jag trodde skulle föreställa en galen vetenskapsman, men icke, han föreställde Dr Horrible. Så, vem är Dr Horrible undrade jag? Jo, under en författarstrejk i USA så gjorde skådespelaren Neil Patrick Harris (spelar Barney i How I met your mother) ett litet eget projekt, där han spelar en ond superskurk som kallas Dr Horrible som försöker komma in i den onda superskruksligan typ. Denna lilla serie kallas Dr Horrible's Sing Along Blog och är gjord som en musikal.

Idag letade jag upp serien på youtube och blev direkt helt kär, storyn är härlig, Felicia Day som är med i den underbara webserien The Guild är med, och även han som spelar Wolowits i The Big Bang Theory. Dessutom är vissa låtar riktigt bra och Neil Patrick Harris är helt enkelt underbar.



Finns egentligen bara två avsnitt tror jag, men de är uppdelade i flera delar. Inte helt lätt att hitta dem i rätt ordning, mitt tips om ni vill se mer är att gå in på KarikiNeroli's (som lagt upp videon ovan) kanal eftersom han lagt upp hela serien och helt enkelt se de äldsta videoinläggen först och så vidare.

Så titta nu! Den är helt underbar, och killen som var utklädd till Dr Horrible var riktigt lik.


Maskerad med BEST

Så, antar att ni vill se lite bilder från maskeraden igår? Jag ska inte vara helt omöjlig.

Till slut blev det faktiskt rödluvan jag klädde ut mig till. Fast några människor på Kåren envisades med att tro att jag var "de där från filmen The Village".




Rödluvan hade sällskap av bland annat Grynet och Snövit.




Även av en... indisk skådespelerska som jag inte minns namnet på och Taylor Swift. Bild lånad av Hanna.




Väl på förfesten hittde vi massa andra roliga typer också, som Madonna, Barney Stinson och Michael Jackson.



Pris för bästa utklädnad och gestaltning vann allas våran Grynet, vilket jag nog kan säga att hon förtjänade. Om hon fått en tia för varje gång hon sa "helt sjuuukt bra" under kvällen... Det fanns för övrigt en Dita von Teese på förfesten! Var helt säker på att jag hade en bild på henne, men den verkar spårlöst försvunnen.

Som vanligt var jag kass på att ta bilder, orkar helt enkelt inte, men nu fick ni se lite i alla fall, och det var helt klart en lyckad kväll. Väl på Kåren fanns det ännu mer spännande kostymer, bland det mest orginella var nog en restskattssedel... Och jag hittade åter igen en liten efterfest. Idag fick jag ryck och städade en massa, tog det lugnt, samt tittade på film med Hanna och Lisa.


Håll mig borta från vassa saker idag

Idag är inte riktigt min dag tänkte jag säga, men det är faktiskt inte riktigt sant. Dagen har varit bra såhär långt, vi fick tillbaka ett grupparbete som vi fick massor med beröm för och har roliga planer för ikväll. Däremot borde jag nog hålla mig borta från vassa saker. Först lyckas jag skära mig på rivjärnet, och sen på en matkniv. Ja, en matkniv. Jag bokstavligt talat skar mig i fingret med den, som när man skär segt kött eller något. Duktigt där Sanna.



Okej, det gör faktiskt inte ens ont längre efter att jag hittat ett plåster jag fick med reklamen, men jag är bra på att se ledsen ut, typ ledsen i alla fall. Nu måste jag snart skynda iväg för att möta My.


Hjälte eller skitstövel?

Jag har alltid "kind of" älskat Charlie Sheen, han är lite kult helt enkelt (i filmer som Major League, Men at work, Hot Shots och serierna Spin city och Two and a half men är han underbar). Han brukade i alla fall vara riktigt härlig. Nu känns det verkligen som han spårat ur, big time. Man har hört ryktena, han misshandlar sin fru, är ständigt hög, köper prostituerade och misshandlar dem också... Hittade en intervju med honom på hotmails hemsida som var intressant. Han sa att han helt enkelt tänkte omfamna hela rock n' roll livet, att han inte ville försöka stå emot det längre. Just det skulle jag nästan vilja ge honom lite kredit för. Han hycklar i alla fall inte och påstår att han kommer sluta dricka, ta droger och slösa löjligt mycket pengar. Så länge han inte skadar någon annan får han väl göra vad han vill med sitt liv.

Jag hittade inte exakt den versionen av intervjun på youtube, men det här är från samma intervju och det är rätt klart att ja... lite speciell är han allt i alla fall. De flesta som kommenterande videon tyckte att han var en hjälte, jag kan väl inte riktigt hålla med men... det är otroligt att han kan spela in något alls, han ser ut som skit. För tillfället spelar han visserligen inte in något, eftersom two and a half men är nere för tillfället i alla fall.



Jag tror visserligen den sorgliga sanningen är att han helt enkelt är en skitstövel, men han är en intressant skitstövel i alla fall. Ville bara säga något om detta innan jag gick och la mig. God natt.


Ett litet experiment

En av de intressanta sakerna med att studera på högskolan är att man ständigt blir tillfrågad om man vill medverka i olika former av experiment och undersökningar. Anmälde mig till ett experiment tidigare som aldrig blev av, men nu ska jag delta i ett nytt. Detta kommer handla om välmående. Tre gånger om dagen kommer jag få ett sms, och då ska jag svara med en siffra mellan 1 och 10 på hur bra jag mår. Vi ska även få pröva på metoder för att öka välbefinnande. På det hela låter det väldigt bra tycker jag, vi ska öva på att må bättre.

Första mötet var imorse, vi fick svara på massa frågor om hur vi mådde och hur nöjda vi är med vårt liv. Aningen läskigt. Är jag nöjd med vart jag är i mitt liv nu? Tycker jag att jag har fått allt viktigt jag velat ha i mitt i liv så här långt? Hur är jag som person?

Nu ska jag försöka plugga lite, senare idag är det seminarium i socialpsykologiska undersökningsmetoder som gäller. Och vet ni vad? Jag sitter med ryggen mot fönstret och solen värmer så det nästan bränns. Våren är påväg.


Där går nog min gräns

Sarah: "På måndag har William namnsdag, det är min framtida son."
Jag: "Jaha, ska jag säga grattis till dina äggstockar då eller?"

Min kväll har spenderats i soffan med min bästa vän värmefilten, hallon, och filmen Inception. Andra gången jag ser den nu, ännu bättre denna gång. Speciellt eftersom jag denna gång väljer att tro att den förbannade snurran slutade snurra. HÖR NI DET?! DEN SLUTADE SNURRA! Och är ni av annan åsikt, håll tyst.


Mat

Jag tar ofta kort på mat jag lagat eftersom jag tänker att jag stolt ska visa upp den på bloggen, men oftast så orkar jag inte föra över bilderna sen. Så, nu tänkte jag liksom komma ikapp och ni ska få se all god mat jag ätit på senaste tiden. Eller lite av den i alla fall. Nu ska ni inte tro att jag för så här vettig mat varje dag, men jag tar inte direkt kort när jag värmt en skål burksoppa.

Låt oss börja med dagens verk! Det blev ingen Powerstrip eftersom ledaren var sjuk, så gick hem och gjorde en jättegod köttfärspaj med fetaost istället. Insåg i efterhand att jag gjorde en massa saker "fel" men blev gott, så vem bryr sig.




Igår, gjorde jag ett försök att vara riktigt nyttig, det såg ut såhär.




Och till sist, i fredags så gjorde jag amerikanska pannkakor som skulle bli lunch, men klockan blev så mycket att det blev middag istället.




Så, är ni hungriga nu?



Oscarsgalan 2011

Anne Hathaway: "It used to be; get naked, get nominated."

De senaste två timmarna har jag spenderat med att titta på sammandraget av Oscarsgalan, något jag faktiskt inte gjort förut, men nu ska jag nog försöka göra det till tradition. Om inte annat får man många bra filmtips. Tyvärr så har många av filmerna bara precis börjats visa på bio i Sverige, så har liksom inte haft någon chans att se dem.

James Franco och Anne Hathaway gjorde bra jobb som programledare, melodifestivalens programledare borde titta mer på Oscarsgalan. Anne lyckades dessutom ta sig igenom en imponerande mängd klänningar under kvällen, tyvärr räknade jag inte exakt hur många. Några av höjdpunkterna:

Natalie Portman vann bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i Black Swan.
Colin Firth vann bästa manliga skådespelare för sin roll i The King's Speech.
The King's Speech vann bästa film.

Några andra filmer som nämndes ofta var True Grit, The Social Network, Alice i Underlandet, Toy Story 3, Inception, The Kids are alright, The Fighter, 127 Hours, och Winter's Bone. Black Swan och The King's Speech blev jag väldigt sugen på att se i alla fall. Lite synd att Inception inte vann fler priser, men vann inte så förvånande nog bland annat Bästa specialeffekter i alla fall. The Social Network var också en av mina favoriter, vann bästa adapterade manus och Bästa musik eller liknande tror jag.

Sverige fick också vara med på en kant, för bästa utländska film blev In a better world, en dansk film som Mikael Persbrandt är med i. Nu har jag varit vaken alldeles för länge och ska gå och lägga mig.


RSS 2.0