Studentlivet har börjat

Jag är trött, händer så mycket hela tiden! Igår var jag ute med de andra nollorna och festade, besökte kårhuset bland annat och det var ashärligt, två dansgolv, flera barer och i källaren fanns det ett lite mer publiknande ställe, jälvigt billigt också. Men det sliter på en, kom hem vid ett och idag skulle vi upp sju. Idag blir det lugnare, ser fram emot en lugn skön kväll och gå och lägga mig tidigt. Igår sov dessutom två tjejer hemma hos mig, de hade ingenstans att ta vägen efter festen och jag var glad att ha sällskap. Dessutom fick jag lite gratis öl idag som tack.

Det känns som jag varit här i en vecka snarare än två dagar. Vi är 70 pers i klassen så har långt ifrån pratat med alla, men man börjar känna igen människor i alla fall. På det hela känns det... okej. Ibland asbra, ibland inte lika bra. Men jag tyckte om våran första socialpsykologilektion idag, eller ja, de riktiga lektionerna har inte börjat men vi pratade ganska mycket om kursen och sådär. Dessutom pratade vi lite om vad vi förväntar oss, hoppas på och är rädda för kommer hända. De jag pratade med hade liknande tankar som jag, hoppas att utbildningen verkligen leder någonstans, är rädda för att det ska bli för jobbigt eller att man inte ska komma in bra i klassen.

Studentlivet verkar bra och kul i alla fall, och kurserna intressanta. Ikväll ska jag faktiskt ta tag i att göra en första uppgift vi fått. Ska grilla lite med resten av klassen också.

Hoppas, hoppas allt går bra... hoppas hoppas att det här är rätt för mig. Öppet sinne är det som gäller!

Pip på er! :-)

Bridget Jones och filmkyssar

Har precis haft myskväll i myslägenheten med Bridget Jones på TV:n. Det är verkligen en riktig mysfilm som jag aldrig riktigt tröttnar på. Helt min humor och kan helt sympatisera med Bridget, vet hur det är att säga fel saker hel tiden. Charmigt, charmigt, charmigt. Älskar dessutom både Mark och Daniel. Trots att Daniel är ett otroget svin lyckats han fortfarande vara så charmig som om "oj, jag snubblade liksom, det var egentligen inte mitt fel" när han varit otrogen.

Men nu är filmen slut, och på tal om det måste jag faktiskt komma med ett litet klagomål, på senaste tiden har jag studerat filmkyssar och tittar man nära så känns det så lätt att se att detta är inte två passionerade människor, det är två skådespelare som känslolöst trycker munnarna mot varandra, i de allra flesta fall öppnar de inte ens munnarna, bara försöker få det att se ut som om de gör det. Jag förstår visserligen, de spelar ju bara och jag har alltid undrat om det inte borde vara konstigt att kyssa när man spelar in en film. Men tittar man noga ser man det verkligen, de kysser inte varandra, de spelar.

Men nu ska jag sova, skola imorgon (!!!). För övrigt har jag gjort middag, diskat, och dushat för första gången i lägenheten idag.

Pip på er! :-) Önska mig lycka till imorgon!

Andra dagen

Förr eller senare måste jag sluta att döpa inläggen efter vilken dag det är i lägenheten, men inte ännu. Idag är ju faktiskt första hela dagen. Den har gått ganska så bra, först vinkade jag A hejdå imorse efter att han sovit över, sedan begav jag mig ut för att utforska staden. Hittade faktiskt en ICA butik som ligger relativt nära, handlade lite mer. Gick på stan och väntade på att butikerna skulle öppna. Köpte en jätte äckligt yoghurt som nu bara står och tar plats (välkomna hit och äta upp den, är typ smak av passionsfrukt, mango och vanilj eller något sådant, jätte god smak men med massa äckligt fruktkött i).

Imorgon börjar skolan! Det lär ju mest vara introduktioner och sådär, men lite nervös är jag allt. Ska pröva ut en outfit senare, viktigt att göra rätt intryck på nya klasskamraterna. En av dem ska jag faktiskt möta upp före skolan så kan vi hjälpas åt att hitta rätt, vi hittade varandra via facebook.

Resten av dagen då? Ja... laga mat, diska, göra fint i lägenheten, spela TV spel och ta det lugnt tror jag. Efter att ha chockats av matpriserna igår köpte jag idag ett storpack med euroshopper fiskpinnar, så lågt har jag sjunkit. Fiskpinnar och pulvermos för hela slanten. Fast inte idag!

Pip på er! :-)

Första kvällen

Nu sitter jag i lägenheten! Har precis fått igång internet, vilket faktiskt inte var jätte svårt. Jag är lite mer bekymrad över kylskåper. Jag har satte sladden för ett par timmar sedan men det kändes inte som om det blivit kallt. Så hittade jag en grej man kunde skruva upp 1-6 på typ, så satte den på 5 typ, men det verkar bara gälla för frysfacket? För säkerhets skull la jag köttfärsen i den allmänna frysen, så får vi se om mjölken är varm imorgon bitti.

På tal om mat, det är ju svindyrt att typ leva! Köpte lite mat idag, pasta, flingor, köttfärs, mjölk, smör, ost bröd, några kryddor och några andra basic grejer, 422 kr! Det blir att börja planera och göra inköpslistor om man ska överleva. För övrigt hade de en jätte kul snabbkassa där man fick scanna in allt själv, ortsbon Fia hjälpte mig.

Har faktiskt umgåtts med lite folk också, fika hos en annan ortsbo Angelica med lite folk och en tur på stan där det var matfestival. Dessutom fick jag en grön nalle av Robin! Hur fick han den då? Jo det var ett "vinst varje gång ställe" och en kompis hade fiskat upp en liten grej (plus ägarens cigaretttändare som han också tog) och medan ägaren tittade bort fiskade robin också upp en grej och vips så fick alla något till priset av ett!

MOHAHAHA, ÄLSKA BEDRÄGERI!

Så det är min kväll så här långt, nu ska jag nog spela xbox eftersom jag faktiskt släpat med den. Vid ett något gång i natt kommer nog A hit, mys.

Pip på er! (från skövde) :-)

Ja, må jag leva, ja må jag leva..

Så nu var den här, och snart över, min födelsedag. Dagen har inte varit speciellt spektakulär, men jag är nöjd. Var ensam hemma på förmiddagen och xbox, älskar nya spelet jag köpte. På eftermiddagen kom Tess hit och sen var det kalas på kvällen. Fick några presenter också, örhängen, en golvlampa till lägenheten och lite galna mysko grejer av min lillasyster, bland annat en badmössa som ser ut som en anka.

Förra året var min födelsedag ingen jättehöjdare direkt, förutom att jag fick jätte fina 18-års presenter. Jag skulle till island dagen efter och hade lite ångest över det, och en riktigt jobbig urinvägsinfektion. Så var bara hemma med familjen på kvällen.

I år så ska jag ju till Skövde imorgon, fylla hemifrån på riktigt nu. Läskigt. Vi får se hur det går med internet, kanske tar ett par dagar att få igång det och sen har jag en helt galen nollningsvecka framför mig. Jag tror det blir askul, men är även asnervös. Det är naturligt. Nu ska jag packa det sista (måste släpa med bland annat xboxen och datorn så ni kan ju tänka er). Sen ska jag försöka spela lite mer innan jag går och lägger mig också!

Pip på er! :-)

Tänk på vad du skriver

När jag chattar eller mailar med någon som inte använder stor bokstav, punk, komma och ständigt stavar fel och använder talspråk så antar jag att personen ifråga är lite dum eller i alla fall otroligt ointresserad. Till exempel så börjar jag alltid ett mejl till någon jag inte känner med en hälsningsfras som "hej" och avslutar med "MVH" och mitt namn.

Killen jag köpte mitt xbox av var riktigt hopplös, ingen hälsningsfras, inget namn i slutet, inga stora bokstäver, inga komman och han fattade sig så kort han bara kunde. Han verkade nästan motvillig. Det ledde till att jag var otroligt nervös idag när jag var tvungen att träffa honom, det måste ju vara fel på killen! Det kändes så sjukt otrevligt när jag skrev med honom över mejlen.

Så kom stunden när jag stod öga mot öga med honom, och tänka sig, han var hur trevlig som helst och verkade veta ganska mycket om xbox, knappast korkad. Av detta kanske man kan lära sig två saker, jag borde inte läsa in så mycket i folks språk, och folk borde lära sig skriva någorlunda vettigt i alla fall. Jag är knappast den enda som liksom får en bild av personen jag skriver med beroende på hur den skriver. Det ger ett så otroligt dåligt intryck utan att man kanske menar det när man skriver som skit. Det behöver inte vara perfekt, jag skriver då inte perfekt.

Nu är jag även officiellt 19 år, men mer om det imorgon.

Pip på er! :-)

Som en äkta bloggare

Min lillasyster lyckades just vända på skrivbordet, som om hade datorn på högkant liksom. Hon vet inte hur man får tillbaka det så nu får hon sitta med datorn på högkant. Detta bevisar att man inte blir mindre blond bara för att man färgar håret brunt (som min syster gjort idag). Ta nu inte illa upp blondiner där ute, men blondinskämt är helt enkelt kul.

Personligen är jag rätt trött, men tanken som håller mig uppe är att när familjen gått och lagt sig, det vill säga nu, ska jag starta min nya xbox för första gången. Och titta vad den förre ägaren har lämnat på hårddisken, tydligen hade han inte rensat. Men först tänkte jag vara riktigt bloggig och visa vad jag köpt idag!





Mycket för att vara mig, och ändå hade jag svårt att hitta det jag ville ha. Ville ju ha converse (fake converse vill säga) men storlekarna var helt fel, så funkade inte. De andra skorna jag tittat på var också slut i min storlek, de jag köpte var i stort sett de enda jag hittade som funkade alls. Men de var nedsatta från 400 till 120, så det kändes bra att köpa dem. Trots att jag nu har mer pengar än jag någonsin haft så sitter fattigmansvanorna kvar, nästan allt är köpt på rea, och både spelen och xboxen begagnade. Lika bra det, om man vill behålla pengarna.

Men nu ska jag pröva xboxen! Och imorgon fyller jag år!

Pip på er! :-)

Dags för shopping?

Älskar att sitta uppe när alla andra går och lägger sig för att de ska upp till skolan. Men jag borde väl inte vara allt för skadeglad, trots allt är det min tur på måndag (nervös). Idag har jag ägnat en hel del tid till åt att ordna med saker, internet till lägenheten framför allt. Men jag har också fått en massa pengar i lön, vilket känns asbra, för jag har märkt att precis ALLT kostar när man flyttar hemifrån.

Men pengarna ska förstås inte bara gå till nyttiga saker, har lite planer för imorgon som involverar en tur till Uppsala. Shoppinglista:

  • Skor som inte läcker (mina är fulla med hål)
  • Stor mysig skjorta
  • Snygga leggins
  • X-box spel
  • Lite smink

Sen så är det en till sak... hittat en begagnad x-box på blocket som jag ska köpa också, i läskiga Alunda. Kanske inte nödvändigaste i en lägenhet, men jag råkar tycka om att spela spel och det ska bli en födelsedagspresent till mig själv. Har ju en här hemma men den är ju tyvärr lillsyrrans. Dessutom får jag den till ett asbra pris. Får se hur mycket av det jag vill ha jag faktiskt hittar, uppdaterar imorgon!

För övrigt kom det värsta monsunregnet för en stund sedan.

Pip på er! :-)

Paradise hotel is back

Har ni hört? HAR NI HÖRT?! Eller okej, det är inte en så stor sak egentligen, men såg just på TV att den nya säsongen av Paradise hotel kommer snart. Som alla vet, är jag löjligt beroende av Paradise hotel. Fast det känns lite som om de omöjligen kan hitta lika bra deltagare som förra säsongens, de flera av dem var vettiga, smarta och riktigt jävliga. På sätt och vis söta också, vissa par var riktigt kärleksfulla. Nu när det är andra säsongens känns det som alla galningar kommer att ha sökt, och TV6 som tror att de drar tittare kommer säkert ha tagit med dem.

Men jag kommer antagligen titta ändå, älskar själva programidén, ett socialt maktspel, om deltagarna är smarta nog att göra det intressant. Någon mer än jag som kommer att titta?





Nu borde jag göra något vettigt, som att ta reda på mer exakt när serien börjar. Hehe. Nej, men kanske en promenad? Eller skriva brev?

Pip på er! :-)

Clash of the Titans

Här har vi en film som överraskade positivt. Trodde att Clash of the titans knappt hade en handling, att det bara skulle vara massa specialeffekter och strider. Men den var riktigt bra, med en riktigt bra handning. Särskilt om man som jag är lite små intresserad av gregisk mytologi, jag är inget stort fan men tycker det är ganska mysigt. Det var lite som en modern Odysseus, fastän inte riktigt samma handling. Tänker inte sitta och berätta exakt vad den handlar om, det är vad man har wikipedia till. För övrigt så var det en massa coola specialeffekter, också.





Var jag den enda som tvingades att se den gamla filmen om Odysseus och Illiaden på högstadiet? Den har en viss... håriga män och fula specialeffekter charm faktiskt.

Pip på er! :-)

Rödhårig(are) igen!

Enda gången på hela veckan då jag faktiskt måste vara någonstans och jag försover mig, onödigt. Men det blev ingen katastrof, kastade på mig kläder och gick till bussen, var till och med där för tidigt. Vart någonstans var det då jag skulle? Jo, något så otroligt viktigt som frisören. Har haft ångest över vad jag ska göra med håret, men nu känner jag mig nöjd, det är rött, lite kortare i fram och allmänt uppfräshat.



Inte så bra bild på mig, men ignorera mig och titta på håret! Det är myyys. Älskar färgen. Haft den förr, men på senaste tiden har de varit ljusare och brunare. Försökte färga det brunt sist, men då lyste det röda igenom hursomhelst. Rött är helt enkelt rätt!

(På tal om rött hår, det enda som jag ändrat i bilden till höger på mig är det svartvita, mitt hår var faktiskt så rött, love it)

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Pappa (när vi sitter och gissar lösenoret till fångarna på fortet): "Det enda ord som fungerar ihop med fluga och båt måste ju vara fiske. Flugfiske och fiskebåt."
Jag: "Hm... Flugskit och skitbåt?"
Mamma: "Undra om man får använda sådana ord i TV."

Det börjar nästan se ut som ett hem nu

Jag glömde nog att jag lovade att visa lite mer bilder på lägenheten igår, men nu ska vi ordna det. Nu är visserligen alla möbler på plats, men det finns fortfarande lite kvar att göra, jag ska boa in mig, hänga upp lite saker, ordna och fixa i allmänhet. Men såhär ser det ut just nu!




Lite så ser det ut! På lördag får man väl säga att jag flyttar, för visserligen är min säng och alla kläder där (störigt) men jag är hemma i en vecka eftersom jag fyller år på fredag och vill fira hemma. Men som sagt, det är störigt att vara hemma och inte ha några av mina favoritkläder eller säng här.

Idag är det för övrigt mysdag, planen är att jag ska baka något och titta på Casablanca. Tyvärr finns det lite "studera och flytta hemifrån" saker att göra, sådana saker verkar det aldrig ta slut av.

Pip på er! :-)

Lite fest

Igår hann jag inte mer än komma hem och duscha innan jag skulle iväg igen, en kompis hade fest/chillkväll. En helt lyckad kväll skulle jag vilja säga! Hon hade gjort jätte mysigt med filtar ute på gräsmattan, vattenpipa, snittar och frukt att äta av. Trevligt folk, en del alkohol, kanske en hel del alkohol. Men har man som jag bara festat två gånger under hela sommaren så förtjänar man det.

Kvällen innehöll bland annat tjejsnack på toaletten, jag som låg i ett tomt badkar och pratade med A i mobilen, allsång till gamla låtar, och dansande till greaselåtar. Ett recept på en helt okej kväll. Mycket sömn blev det dock inte och jag längtar efter min stora sköna säng, men får jag sova i den i natt kanske? Nej, för den är i skövde och jag är hemma i en vecka till, så får väl sova i soffan. Men kommer nog sova gott ändå.

Återkommer lite senare med några bilder från lägenheten nu när jag fått in alla grejer. De fick plats, men bara knappt, inte något golvutrymme kvar direkt.

Pip på er! :-)

Klockan fem är ju typ mitt i natten

Om några timmar bär det av till Skövde med ett helt lass med grejer. Ja, jag sa om ett par timmar. Eftersom mina föräldrar ska åka fram och tillbaka över dagen och man måste köra så långsamt med kärra envisas de med att åka fem på morgonen. Jag vägrar gå upp så tidigt och tänkte därför istället vara vaken hela natten. Dessutom ligger ju min säng ute på kärran.

Fast nu tror jag ändå att jag kanske sover ett par timmar i soffan, många blir det inte, men kan fortsätta sova i bilen sen. Ska bli spännande imorgon när vi ska flytta in resten av grejerna i lägenheten, jag ska lite info från skövde bostäder och vem vet, kanske ser jag någon av mina framtida grannar? Ska vara där nere ett par dagar också, men troligtvis hos A eftersom det bara är ett par dagar och han jobbar.

Ska visa lite bilder igen när jag fått in alla saker i lägenheten, hoppas de får plats! För övrigt är jag hungrig, men vi har varken mackor eller någon mjölk att göra flingor och mjölk på så får helt enkelt somna hungrig.

Pip på er! :-)

Det ordnar sig

Jag tror det ordnar sig med den jävligt obehagliga filmen. Kunde förstås inte låta bli att titta ändå. Men det verkar som han överlever och svinen åker fast. På sätt och vis var det en bra film, men way för obehaglig innan man insåg att alllt skulle ordna sig. Nu ska jag titta på lite hederligt two and a half men.

Pip på er! :-)

Bara jävligt obehaglig

Det går en helt störd film på TV som håller på att förstöra min kväll, men mina föräldrar tittar så kan inte byta kanal. Försöker verkligen att inte titta. Verkar handla om någon kille som har problem med hjärtat, men har väldigt ovanlig blodgrupp så det är svårt att hitta en donator. Till slut hittar det ett hjärta. Men under operationen så blir han inte sövd ordentligt, utan är vaken men kan inte röra sig. Han gör alltid för att inte få panik medan de skär upp honom. Den här delen var obehaglig nog. Medan läkarna pratar inser han dessutom att det är något skumt på gång, att läkarna planerar något, något olagligt och att han antagligen inte kommer överleva. Det finns en massa mer att säga men ska försöka fatta mig kort. Det visar sig att hans fru är med på det, läkarna kommer ta död på honom och dela på pengarna hon får i testamentet. Han hör allt, men kan inte göra något.

Ville bara säga att jag inte tål sådana här filmer, och att det bara är jävligt obehagligt allt ihop. Awake heter filmen. Hoppas verkligen att killen överlever och får hämnd på allt och alla, annars är kvällen förstörd. Och en lång kväll kommer jag ha, berättar mer om det lite senare i natt.

Nej, det blir inget pip.

Binturong

Någon mer än jag som sett Parkens zoo's reklam som går på TV just nu? De pratar lite om lika djur? I den jag tänker på säger de ungefär såhär: "Den ser ut som en blandning mellan en katt, och en björn. Fast med mustash. Den sover på dagarna och jagar på natten."

Bara jag som tycker att det där djuret verkar skitläskigt?! I reklamen går den liksom omkring med lysande ögon i mörkret och fräser ilsket som om den bara väntar på att slita dig i stycken. Nu har jag letat reda på vad de var för djur, hittade inte någon riktigt lika läskig bild som den de har i reklamen, men titta på den, den är ute efter dig!!! Den kommer att leta upp dig och stjäla en strumpa i varje par!



Jag blev nästan lite besviken när jag läste om den och det visar sig att den har temperament som en hund ungefär och används som husdjur ibland och tycker om att göra akrobatiska konster. På alla bilder förutom denna såg den jätte söt ut. Men man får se det positivt, nu kanske jag kan sova lugnt om natten. Dessutom har jag inga hela par strumpor som den kan stjäla.

Men vem vet... håll ögonen öppna...

Pip på er! :-)

Min plikt som dotter

I helgen har det varit KM på goldklubben, själv har jag bara spelat en runda i år och tänkte absolut inte vara med, men golfgalningen mamma var naturligtvis där för att försvara sin titel. Det var ett sådant där udda tillfälle då jag som dotter helt enkelt kände mig lite tvungen att ställa upp för min mamma så sista rundan, finalrundan så att säga gick jag caddie åt henne. Det vill säga bar alla hennes grejer.

Kul var det inte direkt men... ja, ibland får man väl helt enkelt ställa upp. Fast jag vet inte om jag gjorde ett så bra jobb med tanke på att den runda som jag var med var mammas sämsta runda. Men jag blev faktiskt lite sugen på att spela golf. Som sagt, jag har bara spelat en enda runda i år, och jag har ingen direkt lust att spela heller, men kanske om några år? Jag hatar rent generellt all sport, men golf hatar jag minst i alla fall.

Sen finns det ju coola sporter, typ fäktning, men det är för jobbigt, jag har prövat. Fast det skulle nästan kunna vara värt att bygga upp lite kondition bara för att kunna lära sig fäktning. Pilbåge är rätt coolt med, men då måste jag ju bygga upp muskler, för det har jag inte heller.

För övrigt kom mamma etta i sin åldersklass och tvåa av alla damer.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Sårad soldat: "My guts are hanging outside! Just leave me here!"
Soldat: "Well, we will just have to put them in there again!"
Sårad soldat: "But they wont fit!"
Soldat: "Of course they gonna fit!"

Från dog soldier jag såg igår, urlöjlig film som försöker vara läskig.

Casablanca affishen är förevigad

Har precis ramat in min underbara Casablanca affish som jag köpte i Amsterdam. Ramen (som jag köpte på ikea igår) är till och med ännu större än själva affishen så... den kommer väl ta upp en hel vägg. Men är riktig nöjd, det blev asbra och ingen kommer kunna missa den direkt. Till och med pappa tyckte att jag lyckats få den rak, då måste den vara rak. Jag kämpade minsann med linjalen. Tanken var att jag skulle limma också så att den sitter på plats, men vågade inte, var säker på att jag skulle förstöra allt på något sätt.



Kommer säkert se ännu bättre ut när den sitter på väggen i nya lägenheten!

Pip på er! :-)

Sista dagen på jobbet

Idag var det sista dagen på jobbet, känns lite nostalgiskt, trots att jag inte kommer sakna att gå upp tidigt varje morgon. Nu när man lärt känns gänget så tycker jag att de är riktigt härliga och roliga. Tror de tyckt om mig också, fick en jättetjusig kalender som present idag under eftermiddagsfikat av chefen som sa mycket snällt. Hoppas på att få komma tillbaka och jobba där faktiskt. Ska man jobba kan man lika bra göra det med trevligt folk och på ett intressant ställe liksom.

Vi hade många intressanta diskussioner idag på jobbet, bland annat diskuterade vi artikeln i aftonbladet som påstår att iphone ägare har mer sex än de som föredrar android, och om detta vore skäl till att köpa iphone. Och hur ska man tolka det om en kund kommer in och ber om iphone respektive android? Kanske borde sätta upp artikeln på väggen? Vi funderade även över hur det kommer sig att randig tandkräm är randig, när den är blandad i själva tuben?

Ännu ett uppdrag för 118 100 kanske?

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Christoffer:
"Ska han till Gröna lund efter fikat borde han äta mer av rulltårtan med choklad och hallon, tänk vilken trevlig färgkombination det borde bli när han spyr upp den."

Love the way you lie

Snubblade just över den här låten med Eminem och Rihanna. Eminem har varit en favorit länge, rapp rent generellt är inget för mig men Eminem... han är i en klass för sig själv.

Hursomhelst, grymt häftigt låt och video tycker jag personligen, starka, bitterljuva känslor... It's awesome. Ta en titt och säg vad ni tycker.





Pip på er! :-)

Jag vill bara få sova

Jag har aldrig försovit mig på allvar i hela mitt liv, någon gång kanske jag gått upp lite sent, men inte så jag missat skola/jobb eller vad det nu var jag skulle till. På den tiden då jag gick i skolan (Oj, vad läskigt att säga så!) så försovde sig mamma en gång, och eftersom tanken var att hon skulle väcka mig försov jag mig med.

Idag försovde jag mig för första gången på riktigt, vaknade 09.02, och jag börjar 09.00. Det var ett litet missförstånd mellan mig och snooze funktionen som var anledningen. Hursomhelst kastade jag mig upp och var på jobbet typ 09.15, inte illa enligt mig själv. Dessutom sålde jag två mobiler under förmiddagen, inte illa det heller.

Pip på er! :-)


Dagens citat:

Äldre man:
"Oj! Vilket fint paket!"
Jag: "Det är jag som slagit in det."
Äldre man: "Är det? Du har en ljus framtid framför dig!"

Första titten på lägenheten

Igår så hände det, igår besökte jag lägenheten i Skövde för första gången. Det var lite skrämmande, blev helt plötsligt mycket mer verkligt. Men min första reaktion var att det var ett jätte fint område. Men sedan råkade vi ta fel ingång till huset och kom in i en skum mörk korridor, vilket var lite läskigt. Till slut hittade vi in i lägenheten.

Ni ska nog få se lite bilder helt enkelt. Det kräver lite arbete, men när jag är klar blir det nog mysigt.



Soffan och hyllan var i stort sett det jag fick med mig den här gången.




Älskar de stora härliga fönstren.




Lilla kökdelen. Kylskåpet var mögligt (?!) för någon hade stängt av det och stängt det medan de var blött. Här har jag precis utrotat det ner till minsta partikel med disktrasa och allrengöring, lite smakprov på att bo ensam, och städa ensam.




Ashärligt badrum.

På det hela; helt okej. Lite slitet, färgfläckar och repor. Men det ordnar sig! Det jag är mest nervös över är mina grannar, vi delar ju ett stort kök och allrum. Det mystiska är att alla lappar i aallrummet är på engelska och alla mina grannar har utländska namn, så misstänker att jag hamnat med massa utbytesstudenten kanske, känns inte som om det bara kan vara en slump att alla förutom jag har utländskt ursrpung bara ändå. Det kan visserligen bli spännande, men framför allt hoppas jag bara att jag hamnar med vettiga kul människor! Annars får jag väl gömma mig på rummet.

Förresten, grattis till min lillasyster som fyller 15 år idag! Pip på er! :-)

Varför toalettköer egentligen?

Visste ni att det finns 2 toaletter per person i Sverige? Det betyder att om alla måste gå på toa exakt samtidigt och fördelar sig jämnt över Sverige kommer det ändå inte vara några köer. Faktum är att hälften av alla toaletter fortfarande kommer vara lediga! Ändå står man ständigt och köar till toaletten, speciellt på damtoaletten.

I de fattigare delarna av Bombai i Indien finns det bara en toalett per 1000 invånare. Snacka om vilka köer det måste vara där. Dessutom förenar det vattnet och människor förgiftas och dör, också värt att tänka på.

Man måste bara älska 118100, detta var saker jag satt och tänkte på när jag åkte massa timmar bil igår.

Nu ska jag till en loppis i Norrskedika för att se om jag kanske kan hitta ett soffbord till lägenheten.

Pip på er! :-)

De där bilderna

Här kommer nu slutligen några bilder för att sammanfatta bilandet genom Europa, tog väl ungefär 270 bilder. Det här några av de viktigaste helt enkelt. Sen måste jag berätta om lägenheten!




Husbåtskyrkogård i Amsterdam. Fanns massa sådana här vrak överallt, som bara låg där.




Vi åkte guidade turer på kanalerna i amsterdam.




Vi gick även på madame Taussuds (stavning?) som är fullt av vaxdockor, här är jag med Freddie Mercury.




Och åt världens coolaste och godaste pannkaka med ost och salami på.




Vidare till paris, triumfbågen.




Notredam




En av fönstren från insidan.




Antar att jag inte behöver säga vad den här bilden föreställer?




Jag utanför mitt älskade Moulin Rouge.




Sacre-cour, nästan den häftigaste byggnaden i hela Paris.




Utsikten tre hundra trappsten upp i sacre-cour. Trapporna var smala och asläskiga.




Slutligen, Disneyland Paris.




Min absoluta favoritdel var såklart adventureland och Pirates of the Caribbean!

Det var allt, återkommer senare med nyheter om lägenheten!

Pip på er! :-)

Hemma from da Eurotrip

Jag är hemma, jag jobbar igen, och jag är trött. Men på fredag gott folk, på fredag, då ska jag besöka min lägenhet i Skövde för första gången.

Men resan då? Jag har ju bilat genom Europa i en husbil tillsammans med min familj. Allt har gått bra, men att umgås med familjen 24/7 i tio dagar var lite mycket, vi gick varandra på nerverna en del. Mest tid spenderade vi i Amsterdam och Paris. Amsterdam var en otroligt mysig stad, inte som Venedig men fortfarande en massa små gator och lite kanaler. En sån stad som trots att vi bara var där i 1,5 dag kände sig lite hemma i. Red light district var ju lite speciellt också, prostitution är visserligen inte lagligt, men striptease och sexshoper med leksaker var det då verkligen, allt helt öppet mitt i ett speciellt område i stan. På sätt och vis... uppfriskande.

Paris var verkligen helt annorlunda. Jätte stort och helt omöjligt att få grepp om liksom, med helt galen trafik. Men å andra sidan med otroligt vackra byggnaden och massor av dem. Vi funderade lite över vad Sverige och alla andra länder gjorde medan Paris byggdes. La timmerhus eller något kanske. Naturligtvis åkte jag och tittade på Moulin Rouge, inte själva showen men huset. Åkte inte upp Eiffeltornet, var två timmars kö och jag är höjdrädd. Däremot klättrade vi upp i sacre-coer, lite omedvetet. Vi läste något om en crypta och trodde vi skulle ner under jord, men i själva verket var det 300 hundra sted upp en smal spiraltrappa vi skulle. Lite läskigt var det. Var livrädd för att jag skulle snubbla och aldrig sluta falla liksom, rulla 300 steg.

Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon, ha det bra, pip på er! :-)

RSS 2.0