Så nu var det dags igen...

Så nu är det dags, nu är det nyår igen. Efter att ha spenderat de två senaste nyåren i Töreboda, ska jag i år fira med Tess, och Tess hittade en fest i Örbyhus dit vi ska tillsammans med lite andra vänner. Detta ska onekligen bli spännande eftersom jag inte ens vet var Örbyhus egentligen ligger, jag vet att vi kört igenom det med bilen någon gång men... det är allt. Tydligen har de en tågstation, vilket inte alls verkar rättvist eftersom östhammar inte har någon, så vi åker dit med tåg från Uppsala. Tydligen är det även glittertema, och jag har inte så mycket som en antydan till glitter på mig. Glittrig ögonskugga kanske jag kan få till.



Förhoppningsvis får vi kul i alla fall, och jag önskar alla därute gott nytt år! Ett särskilt gott nytt år går ut till alla törebodingar (och invånare i kringliggande skogar)!


Övergiven?

Hm... Känns ju inte helt okej att jag övergivit bloggen lite de senaste dagarna, bottnar nog framför allt i att jag tagit upp ett rollspel på den sidan där jag träffade A. Exakt hur dett rollspel fungerar är allmänt jobbigt att förklara och har man inte upplevt det har folk en ovana att ändå inte fatta grejen, så jag håller mig till att säga att det är textbaserat rollspel där det handlar om att skapa en karraktär, spela den, och interagera med andras karraktärer. Det tar egentligen inte upp jätte mycket tid, då man skriver på sitt meddelande i kanske tjugo minuter, och sedan måste vänta på svar i kanske tjugo minuter, men det har lisom tagit upp mitt huvud.

För mig är detta fullt av massa härliga minnen och nostalgi, jag som sagt träffade A där och har hänt så mycket allmänt galna saker med mina karraktärer över åren. Funderar på när jag kan ha börjat med det, men vet verkligen inte. Det började med att jag sökte runt på webben efter roliga spel ett sommarlov när jag hade tråkigt i alla fall.

Så nu vet ni, men förutom det har jag shoppat och sett på bra filmer, och imorgon är det nyårsafton. Än så länge känner jag mig egentligen inte jättetaggad, snarare lat och gammal, typ helst av allt sitta hemma i soffan, men vi får försöka råda bot på det.



The Guild

Så, vad har uttråkade jag gjort större delen av kvällen? Tittat på The Guild! The Guild är en underbar serie om några onlinespelare som finns på youtube, började titta på den för länge sedan, men det har kommit en ny säsong så det var dags att börja titta ikapp. Varje avsnitt är drygt fem minuter, så det var inte så svårt. I alla fall är den jätte kul, speciellt eftersom jag råkar ha en pojkvän som är som hämtad ur denna serie, tror till och med att han är guildledare för sitt guild för tillfället. I alla fall, är ni lite nördiga och vill få er ett gott skratt så lägger jag upp första avsnittet. Serien blir bara bättre och bättre enligt mig, och mer påkostad. Rekommenderas högt! Titta! Pinsamt nog är nog A mest lik Bladezz. Fast å andra sidan känner jag mig lite som Codex, huvudpersonen ibland. Tur att jag hållt mig borta från onlinespel, nästan i alla fall.



Och det blir bara bättre.


Annandag jul

Nu är nog julen ändå över, A har åkt hem och vi är klara med att åka runt och besöka släktningar. Jag hade tänkt spendera kvällen med att vara lite nostalgisk och spela The Sims, men så blev det minsann inte. Stordatorn här hemma är inte mycket att hurra för och har bara blivit sämre sedan jag flyttade så spelet krashade väl 10 sekunder efter det startat och ljudet fungerande inte. Nu känner jag mig lite uppgiven och uttråkad. Dessutom får jag ångest varje gång jag råkar titta på en skolbok.

Kan inte låta bli att titta på resor hit och dit, bara åka bort och börja något nytt. Eftersom jag fått lite pengar i julklapp tänkte jag i alla fall ta och lägga in 1000 kronor till på mitt sparkonto, det vill säga reskonto. Fast sen överväger jag att köpa The Sims 3 till xboxen i julklapp till mig själv. På tal om julklappar så blev mina favoritklappar i år en värmefilt och säsong 2 av True blood på DVD. Dessutom fick jag väldigt söta örhängen och en "skämma-bort-sanna-kväll" av A.

Hur har alla andras jul varit? Några roliga julklappar? Någon annan än jag som längtar efter att resa bort just nu?


God jul!

Ingen har väl ändå missat att det faktiskt är julafton idag? Jag har då inte gjort det, har sett fram emot det galet mycket. Men förutom julafton är det faktiskt min och A's två års dag idag. Måste kasta mig in i bilen snart för att åka till mammas syster där vi firar jul i år, men först bjuder jag på några bilder eftersom jag just upptäckt hur kul det är att leka webcam. God jul på er, hoppas ni har en asbra jul!





Bebiskatten Tia och A önskar också god jul!


Och.... där tog min energi slut

Jag tror att all min julighet och gladhet plötsligt tog slut, idag har jag bara känt mig totalt viljelös och slö, skulle nog kunnat stirra in i väggen hela dagen. Känner verkligen att jag skulle behöva åka bort till en liten paradisö. Men snart kommer föräldrarna hem så då blir det i alla fall mat och kanske göra lite julgodis.  I allmänhet så ger jag upp den här dagen lite och hoppas att jag är omladdad till imorgon istället. Mitt hår är i alla fall assnyggt.


Pepparkakshustävling

Nu ska jag berätta om vår epic pepparkakshustävling. Istället för att Emmy och jag tillsammans öser på så mycket godis och socker vi kan på en bit pepparkaka och kladdar ihop det (poängen är ändå att det ska vara gott) så köpte mamma två pepparkakshus och tänkte ha en tävling, vem bygger det snyggaste huset? Pappa och A mot Emmy och mig, mamma är domare. Två pepparkakshus, två skålar med godis, två skålar med glasyr, men det kan bara finnas en vinnare.

Klara, färdiga...




Pappa började med att ha sönder en av delarna... eller.. tydligen skulle det stärka konstruktionen.




Här är Emmys och mitt slutresultat, inte ihopbyggt än, men ni förstår idén...




Här är Pappas och A's...



Ni kan ju avgöra själva vem som vann, men det var nästan synd om A, innerst inne är han en estet som verkligen ville göra ett vackert hus, men det är inte pappas starka sida, han sa snarare, SMETA PÅ HÄR! Personligen tycker jag det var riktigt intressant att försöka göra ett fint pepparkakshus, och anser att vi lyckades. Som sagt, vanligvis smetar vi på så mycket som möjligt bara...


Åland tur och retur

Sen jag kom hem har aktiviteten varit på högvarv. Idag började dagen ganska dåligt får man väl säga, vi skulle upp tidigt för att åka med ålandsbåten fram och tillbaka till åland. För att få mer plats så bör jag handväska, men lyckades glömma både plånboken och Tess födelsedagspresent i handväskan jag inte tog med. Inte helt underligt att jag blev lite sur? Men fick låna pengar av Tess och A under dagen så jag klarade mig. Råkade kanske be A köpa lite alkohol också, måste ha något att dricka på nyår trots allt. Det märktes att man var tillbaka i Östhammar, med på båten fanns en gammal klasskamrat, en granne, och mammas jobbarkompisar.



Efteråt gick vi en sväng hem till Tess för att tona mitt år så man kan vara lite tjusig nu till jul utan en massa brun utväxt, så nu är håret rött som det ska vara. Hemma blev det ett en epic pepparkakshustävling, men berättar mer om den strax med lite bildbevis.


American Beauty

När jag väl packat klart slog jag mig ner och tittade på American Beauty, skriven av Alan Ball, som även ligger bakom True Blood. Jag kände till American Beauty sedan tidigare, men när mannen bakom min favoritserie ligger bakom blev jag lite mer sporrad att se den, något jag inte ångrar. Drama, är verkligen inte min grej i vanliga fall, men American Beauty är faktiskt... vacker, på något sätt. Det är inte tråkigt och trist som jag anser de flesta draman vara, och inte heller bara konstig som många filmer som försöker vara djupa är. Kanske är något med hur just Alan Ball gör det som tilltalar just mig antar jag.



Så nu har jag sett den i alla fall, och rekommenderar den till alla som vill se en lite annorlunda film som ändå inte känns överpretentiös, tråkig, eller bara konstig. Vacker på något sätt som sagt. För att beskriva handlingen med bara några ord: En amerikansk familj som bara finns på ytan, går i gamla hjulspår utan att leva, tills de plötsligt bryter sig loss ur allt. Hoppas jag inte låter överpretentiös nu bara för det, och hoppas jag stavar det rätt.


Julkänsla

Det här gick inte så bra. Jag hade planerat att ta en massa fina bilder på Liseberg att visa er här på bloggen. Jag tog med kameran hem till A kvällen före, jag tog med den i bilen till Göteborg, och sen glömde jag den där, i bilen. Men jag skulle kunna ta kort med mobilen tänkte jag, men så insåg jag att jag tappat bort mobilen (återfunnen nu dock). Jag fick i alla fall A att ta en bild på mig när vi var där med hans mobil, och den blev faktiskt jättebra. Han skickade den till mig med mms, men nu hittar jag inget sätt att få över den till datorn. Det är som om universum försöker säga åt mig att jag inte borde lägga ut några bilder från jul på Lisebergbesöket. Det var i alla fall jättemysigt, men lite jobbigt att det i stort sett var omöjligt att bara ta en mysig ficka och sitta ner en stund för det var så mycket folk överallt. Lite jobbigt var det också att jag frös så mycket om fötterna att det verkligen gjorde ont till slut, men i övrigt så frös jag faktiskt inte.

Så här skulle det kunna se ut om jag tagit några egna kort, tyvärr hittade jag denna på google.



Det bästa var nästan all mat och godsaker som fanns, jag drack varm choklad med pepparkaka, åt kanderat äpple med strössel, kanderade mandlar, och pita bröd med renskav, sallad och dressing. Synd som sagt att det inte fanns någonstans där man kunde sitta ner i lugn och ro och njuta av det som sagt.

Nu har jag i alla fall julkänsla i kroppen, och imorgon åker jag och A upp till Östhammar för att fira jul. Se nu till att äta pepparkakor och klä granar och annat juligt!


Mot Töreboda

Nu ska jag dra mig iväg till Töreboda eftersom jag ska åka till Liseberg imorgon tillsammans med törebodingarna. Ska bli skönt att kanske faktiskt ha en hel dag utan skola, jag kan inte säga att jag egentligen varit jätte effektivt på pluggfronten, men hemtentan är i alla fall klar, eller ett utdrag till hemtenta i alla fall, får ta några tittar till på den innan jag lämnar in den. För övrigt hände det en kul sak när jag skulle inte på västtrafiks hemsida, råkade skriva fel och hamnade på en någon vänsterextrem sida som jämförde Reinfeldt med Hitler, så kan man ju också tycka.

Nu, springa mot bussen! Eller ja, packa klart och sen gå till bussen i alla fall. Tar med mig kamran imorgon också, så kanske blir några fina bilder.


Spotifykrig

Nu när jag flyttat hemifrån så träffar jag uppenbarligen inte mina föräldrar lika mycket, ringer ganska ofta och pratar med mamma, men pappa pratar jag inte så ofta med. Som tur var har vi nu hittat en ny kommunikationsmetod, vi delar nämligen spotifykonto, eller ja, det är mitt men han har åtkomst till det skulle jag vilja säga. I alla fall så händer det att den ena går in medan den andra är inne, och kastar alltså ut den som först använde konto. Idag hade vi ett sådant litet krig där han vägrade ge sig, utan bara fortsatte att kasta ut mig, vilket ledde till att jag fortsatte kasta ut honom. Så jag skickar sms till honom att låta bli spotify, till svar får jag "Åk hem".

Så ja, antar att det är pappas nya metod att få träffa mig, om han jävlas tillräckligt länge så ger jag upp och åker hem bara för att få slut på det. Men vi har i alla fått nått en kompromiss, när jag åker hem på måndag kan han använda kontot hur mycket som helst eftersom jag kommer sitta i en bil hela dagen. Så nu är det musik på högsta volym medan jag steker pannkakor.


Ironman vs. Hulken

Så... här har det varit tyst, men det är man nog van vid om man följer den här bloggen. Hursomhelst, jag hade en "VADIHELEVTE!" upplevelse ikväll. Hade tänkt ha en liten myskväll, först med vampire diaries och glass, och sen fortsatte det med en ansiktsmask och The Incredible Hulk. Är lite förvirrad över alla versioner av hulken som verkar finnas. Jag minns en version som jag sett några gånger där hulken blir hulken, och trodde det jag såg var fortsättningen till denna, men kände inte igen tillbakablickarna de gjorde, även om det rent "handlingsmässigt" passade perfekt. Sedan insåg jag att det även är helt andra skådespelare i denna, till skillnad från den från 2003 som jag sett, tydligen finns det en massa versioner av hulken som kommit ut samtidigt i alla fall, och jag får inte rätsida på vilken film den jag såg var fortsättning på egentligen, men strunt samma.

Nu till poängen, i slutet av filmen kommer skådespelaren Robert Downey Jr. in, han som spelar Mr Stark i Ironman, och jag mest tänker vad i helvete gör han där? Men jaja, det kanske inte har något Ironman att göra, sen kallar någon honom för "Mr Stark" och jag undrar verkligen vad som händer, helt plötsligt bara, stiger Ironman in i Hulken och säger något om att han har en idé för hur de ska fånga hulken. Så... nu kommer det alltså komma en Hulken 3/Ironman 3, som alltså är samma film antar jag. Okej, jag kanske är lite nördig som alls bryr mig, men tycker det är allmänt sjukt, de ska inte vara i samma film! Det går inte! Måste ta och se Ironman 2 och se om det antyds något där, samt forska mer i detta... nu är ni nog trötta på mig, så jag håller tyst.



Ja, jag gjorde den själv, så bra är jag. Nu måste jag sova, mer hemtenta imorgon.

Men btw, JAG KOMMER INTE BEHÖVA TANDSTÄLLNING!


On stranger tides

Egentligen borde jag nu sitta och skriva hemtenta och snart ska jag till tandläkarspecialisten som bestämmer om jag borde ha tandställningen eller inte (paniken är fullkomlig, tro mig) men jag såg just något som måste delas med av, just i detta ögonblick. Den första trailern för nästa Pirates of the Caribbean film, det vill säga fyran. Visst, det kanske känns lite som om de gör en film till bara för att tjäna pengar, men den verkar fortfarande riktigt bra. Dessutom är Keira Knightly och Orlando Bloom (hoppas allt blev rätt stavat) utbytta mot Penelope Cruz, något som välkomnas utav mig, tycker mycket bättre om Penelope än någon av de andra. Naturligtvis är Johnny Depp med, och till min stora lättnad ser jag inte Zack Efron någonstans (en gång i tidens ryktades det om att skulle vara med, stod till och med på wikipedia, och då måste det ju vara sant). Men nu ska jag bara låta er titta.



Vad tycks? Tror ni att de kan hålla måttet? Eller blir en fjärde film bara en besvikelse? Kan Johnny Depp någonsin vara en besvikelse?

Såg att den även finns en förlängd trailer med ett intro av en viss Captain Jack Sparrow, vill se denna så hittar ni länk hääär.


Vi kommer nog lära oss om ångest i alla fall

Skönt att vara hemma efter en lång dag i skolan med föreläsningar om psykologiska sjukdomar och behandlingsmetoder. Men tänka sig, dagen gick faktiskt ganska fort, antagligen för att det var riktigt intressanta föreläsningar. Dessutom var det vår sista föreläsning i Psykologins grunder, nu är det bara ett seminarium och salstenta kvar. Salstenta på tjockisboken, mitt smeknamn på psykologiboken. Jag har faktiskt inte fullkomplig panik över tentan, tydligen kommer 40% av frågorna från exempeltentan återanvändas, och man behöver bara ha 60% rätt. Om man fokuserar på det läraren sagt på föreläsningarna så bör man kunna plugga in rätt saker för att klara de 20%.

Men är det konstigt att man blir lite nervös när man måste läsa denna bok? DEN STIRRAR ANKLAGANDE PÅ MIG FÖR ATT JAG INTE HAR LÄST TILLRÄCKLIGT! DEN STIRRAR PÅ DIG!



Creepy är vad den är, alla de där tomma ögonen som bara stirrar. Med tanke på att det är typ 800 hundra sidor vi ska läsa i denna anklagande tjockisbok är det inte helt lätt att hinna läsa, själv har jag nog läst hälften av allt jag måste läsa till tentan.

Dagens citat:

Mamma:
"Var det inte något spel du önskade dig i julklapp?"
Jag: "Jo, The Sims 3 till xbox."
Mamma: "Är inte det ett barnspel?"
Jag: "NEJ DET ÄR DET VERKLIGEN INTE!"


Red riding hood

Jag har helt glömt berätta att jag såg nya Harry Potter filmen i fredags. Den var toppen, mycket mer dramatisk och eländig än de tidigare filmerna, men det är så det ska vara, helvetet har brakat lös liksom. Dessutom kände jag mig väldigt nostalgisk, en gång i tiden var jag lika besatt av Harry Potter som jag nu är av True Blood. Jag har växt upp med Harry Potter liksom, även om jag fölorat mycket intresse på senaste tiden.

Men, det jag egentligen ville berätta om var att när vi var och såg Harry Potter så såg jag en trailer för en film som jag tyckte verkade helt otrolig, Red Riding Hood (rödluvan). Titta in reklamen och säg vad ni tycker! Ingen  är nog överraskad av vad jag tycker om den, förbjuden kärlek, en sexig bad guy och en släng av övernaturligt, mitt recept på en bra historia som aldrig blir tråkig.



Det är ingen subtil "rödluva" de har i filmen heller, älskar den.


Tänk positivt

Idag drömde jag om att all snö var borta, inte riktigt bahamas direkt, men en bit på vägen i alla fall. Fast så länge det ska vara kallt får det hemskt gärna också vara snö för min del, för det är egentligen inte snön jag stör mig på, utan kylan. Snön är riktigt fin. Jag har länge tänkt nu att jag ska lägga ut en lista med fördelar med kyla och vinter som jag tänkt lite på när jag varit ute och gått, så här kommer den.
  • Det är faktiskt otroligt vackert med all glittrande snö ibland.
  • All julbelysning och liknande skapar en riktigt mysig känsla.
  • Man har en bra ursäkt till att dricka en massa varm choklad.
  • Man har en bra ursäkt till att inte gå utanför dörren på hela dagen, om man inte känner för det.
  • Jag inbillar mig i alla fall att det är mycket färre våldtäktsmän ute om nätterna, inte ens de kan väl stå och vänta hur många timmar som helst när det är typ -20 ute? Och vill de faktiskt våldta någon måste de dra ner byxorna, alltså blir det ännu kallare. Detta får mig faktiskt att känna mig lite säkrare om kvällen.
  • Snart är det jul.
Så det kan ni alltid tänka på när ni känner för att gnälla på kylan, det finns fördelar, speciellt att det är färre våldtäktsmän. Detta förhindrar inte mig att gnälla en massa när det blir riktigt kallt, men ändå. På tal om vinter, ha en bra Lucia! Själv fick jag se ett litet luciatåg i skolan av några modiga elever som helt enkelt gick runt, sjöng lite, och bjöd på pepparkakor.


Fellowship of the sun

Så, häromdagen tipade jag om Jessica babyvamps blogg, och nu tänkte jag tipsa om något liknande jag hittat. Mer... störande bara. Hursomhelst tycker jag att det är helt otroligt att HBO (verkar i alla fall vara de som skapar sidor som dessa eftersom de riktiga skådespelarna medverkar) lägger ner tid på sån här.

Dagens tips är alltså Fellowship of the suns's hemsida. Jessicas blogg skulle föreställa en tonårsblogg så även om den kändes äkta var den inte speciellt avancerad, denna däremot är riktigt imponerande tycker jag. Det finns till och med en packlista för vad man ska ha med sig om man åker på ett fellowship of the sun läger.



Det som är störande med denna sida tycker jag är att Fellowship of the sun är i serien egentligen inget annat än rasister, så att de ska ha en egen hemsida är... intressant. De kan inte ha såå stor uppriktig publik, vem orkar sitta och titta på serien och bara hata vampyrerna? Lite jobbigt. Men sidan är rätt underhållande, det finns videor med Sarah och Steve när de reflekterar över samhället, så kallade "reflections of light" som är riktigt kul.

Om ni går in och tittar, tryck även på logga in knappen så får man se lite dagboksanteckningar från en "soldier of the sun" samt fler videor, dessa mest på vampyrer som som attackerar människor och annat som bevisar hur onda de är och någon från träningen tror jag, som sagt, detaljrikt är vad det är.

Så ja, känner man för det kan man alltid besöka deras hemsida. Det är väldigt... stepford wifes. Hoppas jag har några läsare som är intresserade av True blood, annars måste den här bloggen börja bli riktigt tråkig.


Vita ständer, blå hav, och palmer

Hela dagen idag har det varit soligt och fint ute, så när väljer jag att gå ut? När det är beckmörkt och kallt. Kom just tillbaka från en snabb promenad till ICA för att köpa lite pepparkakor (och några chokladkakor). Tyvärr så kände jag verkligen inte att jag hann med att åka till Töreboda på adventsfika, vi har så galet mycket plugg just nu, och tyvärr har jag inte varit den effektivaste på den fronten denna vecka. Så, när jag pluggat klart ska jag ha ett eget adventsfika med varm choklad, pepparkakor och tända ljus.

Men, på tal om kallt och mörkt så hade jag väldigt svårt att komma ur sängen imorse, jag drömde att familjen och A var på typ Bahamas eller något annat varmt ställe med vita stränder, blå hav och palmer. Det jag minns från drömmen var verkligen en sådan där paradisbild. Jag vill helt galet mycket iväg till någon solig paradisplats med palmer. Det var smärtsamt att inse att det är inte någonstans i närheten av att hända.



Lite läskigt att jag egentligen inte ens har en aning om vart bahamas ligger, men när jag sökte på det på google ser bilderna ut som tagna från min dröm. Men å andra sidan, vems dröm skulle denna bild inte passa in i? Synd att jag inte är någon storbloggare som kan dra iväg till paradisöar jämnt och ständigt utan får nöja mig med att drömma.


Berocca boost

Nu ska jag dela med mig av ett litet tips, nämligen Berocca boost tabletter. Imorse hade jag föreläsning mellan 9 och 12 ungefär, och eftersom jag inte haft några föreläsningar utan varit hemma de senaste två dagarna var inte min dygnsrytm den bästa och sov inte så mycket inatt. Sen är ju saken den att på en psykologiföreläsning måste man helt enkelt vara med, för snart är det salstenta och boken är på över 1000 sidor.

En boost tablett och jag var inte bara vaken hela föreläsningen, jag var pigg och antecknade så pennan glödde. Berocca borde betala mig för det här tycker jag, vilken reklam de får. Man blir pigg fort och för mig känns det perfekt. Sen somnade jag typ direkt när jag kom hem och egentligen borde ha läst organisation och ledarskap, men det är en annan sak, någon gång måste man trots allt ta igen den förlorade sömnen.



Så, berocca rekommenderas alltså (tack till annelie som visade dem för mig). Nu ska jag ner på stan för lite shopping, och sen mat och bio med A.

På tal om föreläsningen imorse fick vi även se en massa råttsex, inte attraktivt alls faktiskt.


Dagens statistik

Så vad har jag gjort idag? Låt oss ta en titt på statistiken.
  • Antal steg utanför dörren: 0
  • Antal brännsår: 1
  • Antal chokladkakor ätna: 2
  • Antal kapitel lästa i psykogiboken (aka tjockisboken): 1
  • Antal pluggtimmar: Typ massor
  • Antal ord skriva på min fanfiction: Typ massor
  • Antal diskade föremål: 0
  • Antal spotify timmar: Typ massor
Jag tror det sammanfattar det ganska bra, men med andra ord har jag suttit inne hela dagen, pluggat ganska duktigt tills jag blev för sur (försökte skriva en sammanfattning på ett kapitel, men när två sidor tar typ en timme och man ska göra sammanfattning på typ 40 inser man att det inte funkar riktigt). Sen har jag skrivit på min True blood fanfiction, och just det tänkte jag fortsätta med en stund till. Sov så gott mina vänner!


Babyvamp Jessica

Ååååh, har jag ett trueblood tips för er! Själv blev jag lite eld och lågor när jag hittade detta, mest för att det var en så kul grej, och för att jag sväljer allt True blood material jag kommer över liksom. Det jag hittat är Jessicas blogg, alltså inte skådespelerskan bakom Jessica, utan en blogg som faktiskt ska föreställa vara vampyren Jessicas. Hon gör små videor där hon lär sig använda huggtänderna, och skriver om lite om vardagsbesvären med att vara nyfödd vampyr. I en video försöker hon även att intervjua Pam.

Tanken bakom det hela är att Jessica satt hemma i Bills hus och kände sig ensam så hon startade en blogg för att hitta andra nyfödda vampyrer typ. Lika läskigt är det, för de har verkligen fått det att kännas som en äkta tonårsblogg, vilket får alltsammans att kännas mycket mer äkta, fastän jag är medveten om att nej, Jessica är inte en riktigt person (tyvärr inte Eric heller).

Bra att veta dock, bloggen kan såklart innehålla spoilers eftersom den har uppdaterats under säsong 3, men om man redan sett säsong 3 eller inte är rädd för spoilers så ta en titt på Babyvamp Jessicas blogg. Underhållande och kul idé. För att förtydliga är detta alltså ingen amatörblogg, utan de riktiga skådespelarna från True blood medverkar.


Det var två timmar jag inte får tillbaka

Visst är det roligt när man ägnar runt två timmar på något och sedan kommer fram till att nä, jag struntar nog i det, har ingen lust längre. Det är vad jag gjort idag i alla fall. Fick för mig att göra en fanvideo till TB, men först var jag tvungen att ladda ner rätt program för det, sedan var jag tvungen att få tag på en låt jag ville ha, sen letade jag efter en effekt jag ville ha, och började kartlägga ungefär var som händer i avsnitten för att hitta rätt scener, och sen... struntade jag i det. Det blev för mycket krångel, och det finns videor på youtube som är bättre än mina någonsin skulle bli ändå.

Lite surt, men eftersom det var tid jag la på True blood, kan jag inte riktigt kalla den bortslösad. Nu har jag i alla fall ännu mer ont i huvudet än jag hade när jag kom hem och tänker gå och lägga mig. Imorgon är det redovisning. Typ lika med panik, jag har gjort jätte ambitiösa fina kort av kartong men känner mig ändå dåligt förberedd. Tur att det är tillsammans med gruppen. Nu, sova bort huvudvärk.


Det var väl helt enkelt fårens tur

På msn:s hemsida hade de ett nyhetsinslag som hette "Veckan i bilder" som jag tittade igenom lite snabbt, hittar den här bilden med texten "Några får står och hänger på en snötäckt äng i Olching väster om München".



Bara jag som tänker... hände det verkligen inget viktigare under veckan? Hur tänkte man? "Nä, vi tar den där bilen på får som står och hänger". Jag antar att det kanske är en nyhet för maan inte brukar ha snö i München? Eller för att någon stackare lämnat fåren ute? Eller vad är grejen liksom? Jag har ingen aning, men vad roligt för fåren, nu får de sina 15 minuter i rampljuset.

Jag, ska gå och lägga mig. Och för övrigt så fick jag de första riktiga julkänslorna idag när jag var hos Robin på adventsfika och lyssnade på julmusik. Snart är det jul!



Vampyrer glittrar i solen?

Idag blir det en härlig bild på min TB favorit (nej, vi säger inte True Blood längre, det är för jobbigt att skriva, vi säger TB). Kan just tänka mig vad Eric Northman skulle tycka om Twilight. Om någon missat det, så ja i Twilight så glittrar vampyrerna i solsken eftersom de har "diamanthy".



True Blood är badass minsann, inget glittrande. För övrigt så började säsong 4 spelas in 30 november och kommer troligtvis börja visas i USA 12 Juni. Har berättat om detta förut, men nu hittade jag faktiskt exakta datum. Det känns bra att inspelningen kanske håller på i just denna stund. Under tiden håller jag på och läser bok två, som skiljer sig ganska mycket från säsong två.


En annorlunda tradition

Jag tror att jag har skapat mig en lite annorlunda jultradition i år, att varje dag medverka i Tekniksmagasinets rimtävling. Varje dag så ger de bort en pryl till den som kan komma på bästa julklappsrimmet till prylen ifråga, och de senaste två dagarna har jag varit där och skickat in rim. Nu hoppas jag bara att jag faktiskt vinner något också.

Vill ni höra dagens rim? Klart ni får.

Om du vill bli babylen,
behöver du bästa kvalitén.
Stubb blir ett minne blott,
med denna pryl i blått.




Naturligtvis fungerade detta rim bättre i mitt huvud, när jag fått för mig att det var en blå epilator som var priset, inte en grön som jag nu upptäckte. Fail.

Håller jag uppe traditionen ska ni få läsa fler rim, nu måste jag plugga!


Uppochner

Som jag tidigare sagt försöker jag att inte vara för personlig i bloggen, och det håller jag fast vid.

Låt oss bara säga att allt har känts lite bergochdalbana den senaste tiden. Så fort allt känns bra så kommer något och så känns allt besvärligt igen.



Men det ordnar sig nog. Som tur var finns det snälla människor som bryr sig och idag ska jag bara vara hemma, ta det lugnt, och försöka se till att hitta lite balans igen. Kanske har det bara varit för mycket på senaste tiden. Det är synd att jag missar en chans att vara i Töreboda med mysiga människor, men bara vara hemma är vad jag behöver just nu. Har farit runt så mycket på senaste tiden.


Röda mattan

Sådärja, just hemma från kvällens sittning, fortfarande lite påverkad, men mest trött. Det känns lite illa att gå hem tjugo över elva en "festkväll" men veckan har som ni kanske förstått varit lite jobbig och även om jag haft mycket roligt ikväll (som alltid på en sittning) så var humöret inte riktigt på topp, inte riktigt pepp liksom. Det kändes rent av lagom att gå hem nu, äta lite och sen gå och lägga mig hade jag tänkt. Men tänkte till och med visa lite bilder från kvällen först, för en gångs skull. Och bara så ni vet, det gick över förväntan hos tandläkaren faktiskt, även om jag var hur nervös som helst, var det inte lika obehagligt som det brukar vara och tandläkaren var den snällaste och trevligaste jag någonsin haft tror jag.

Precis ankommit till sittningen, bordsplacering och drinkar var det som gällde, hamnade brevid en trevlig dam som jag faktiskt pratade mycket på en fest första veckan men knappt sett sen dess. Och visst har Annelie gjort fina lockar i mitt hår?




Under ett spex så demonstrerar tidigare nämda Annelie hur man bowlar.




Här har vi de härligaste partytjejerna av alla.




Blev en hel del "pose-ande" under kvällen.




En rolig kväll, även om den slutade tidigt för min del. Delades även ut "Awards" under kvällen till bland annat bästa fylla, bästa B.E.S.T medlem, och bäst klädda. Sen var det såklart spex och sång som vanligt under en sittning. B.E.S.T är alltså en studentförening för beteendevetare, det vill säga sådana som mig själva, underbara människor är vad de är.


Devil

Just ja, jag såg Devil på bio igår. Riktigt bra skräckfillm, även om jag inte riktigt kan sätta tummen på varför. En sak var att det faktiskt fanns ett meningsfullt slut, inte bara alla dog, bloooood. Den var bra. Punkt. Se den.



Det var allt, nu ska jag sova. Tyckte den förtjänade att nämnas, även om det blev med väldigt få ord.


En liten kris tittade förbi

Vi har haft en dag om kris och katastrof idag i skolan, vad som händer rent psykiskt när man gått igenom ett trauma och liknande. Vi tittade även på en film om en sann historia med tre ungdomar som omkom i en bilolycka orsakad av en full förare. "Huvudpersonen" som dog hette för det första Sanna, vilket kändes lite obehagligt, men hela eftermiddagen blev ganska jobbig. För det första hatar jag den sortens filmer, det finns inget jag kan göra dessa människor, så det enda filmen egentligen åstakommer är att göra mig deppig, och det påminde för mycket om olyckan som ägde rum i helgen.

Det var även en del diskussioner där mycket tunga saker kom fram och på det hela... var det en väldigt jobbig dag. Hoppas jag faktiskt lärt mig något om hur man ska hantera sånt, jag är ganska dålig på det. I alla fall blev jag ganska uppmuntrad av några timmar på stan med några härliga klasskamrater, vi tog en fika och letade klänningar till sittningen med rödamattan tema imorgon.

Inte så kul, men det var allt jag hade för idag, imorgon blir det tandläkaren och jag vet redan exakt hur paniken kommer kännas när jag blir inropad. Men imorgon skas det bara tas bort tandsten i alla fall, kommer bli värre när jag ska till specialisten som ska avgöra om jag får tandställning. Ljuspunkterna är att A tittar förbi och det blir sittning på kvällen.

Blev rent av lite personligt det här, men what the hell, jag vill ha en kram.


The G-strategy

Dags för en liten ny rolig True blood nyhet. Denna gång handlar det om Ryan Kwanten, som i serien spelar Jason, som visserligen börjar mogna, men hans primära mål har ändå varit att springa omkring och se snygg ut, fånga tjejer, sådana saker.

Tänka sig, nu har mannen bakom karraktären tydligen skivit en bok, vad för bok? Något som tydligen ska vara en sexhjälpsbok och kallas "The G-strategy". Lite kul tycker jag. Här är en kort intervju med Ryan om tidigare nämnda bok. Jag antar att han tränat mycket, och tagit anteckningar under tiden. Duktig pojke.



Inte min smak, men han har det där klassiska snygga får man väl erkänna. Personligen tycker jag att hans karraktär är mest söt, lite förvirrad och hamnar i knipor hela tiden, men vill bara gott.

Det fanns mer jag ville skriva idag, men jag är alldeles för trött för det, se ya later.


RSS 2.0