Vampires Suck

Nu har jag haft en riktig myskväll med Tessan, en riktigt god paj till middag och sen lite hallon och filmmys. Äntligen såg vi Vampires Suck som jag har velat se sen den först kom ut på bio. Har faktiskt bara hört dåligt om den, men tycker att det var ett ganska oförtjänt rykte. Det är knappast någon fantastisk film, men den försöker inte vara det heller. Det är en parodi på Twilight filmerna och vampyrer kort och gott, och jag tycker det blev ganska roligt! Framförallt i början skrattade jag åt det mesta, sen blev jag så trött att jag halvsov istället.



Men som sagt, SÅ dålig är den inte. Okej helt enkelt, men den kräver nog en speciell publik, någon som är ganska insatt i Twilight, men inte har något emot att man driver med den, typ jag alltså. Nu ska jag jag gå och lägga mig! På något sätt lyckas jag faktiskt vara trött trots att jag gick upp vid ett.


En helkväll studentstyle

Nu börjar jag piggna till efter gårdagskvällen. Det började med fest tillsammans med BEST, beteendevetarnas avdelning av studentföreningen. Det bjöds på spex, snacks och sång. Riktiga bord fick vi klara oss utan däremot. Lite såhär såg det ut där vi satt på golvet.



Sedan drog vi vidare till kåren, dansade och pratade med främlingar. Det fanns minst sagt mycket... intressant folk ute. Minns en kille jag pratade med som satt på en hög pall och mitt i samtalet ramlar han och pallen baklänges. Tror han blev utslängd sen. Innan vid gick hem hann vi med en sväng till McDonalds, det finns alltid tid till McDonalds.

En sak undrar jag dock över, hur jag fick det mysko såret jag har på min vad. Försökte ta en bild, men misslyckades. Det ser lite ut som jag blivit biten av något mysko litet dubbeltandat djur. Eller som om någon stuckit mig med en liten konstig gaffel. Troligtvis har jag väl bara skrapat mig på något, men det var inte så roligt ju.

Hoppas ni också hade en rolig fredagskväll! Idag ska jag nog bara ta det lugnt och baka paj med Tessan.


Det som varit och det som kommer

Känner att jag måste ge en liten uppdatering om läget nu. Igår kom Tessan hit från Östhammar! Så istället för att sitta vid datorn har jag, hör och häpna, varit social. Igår blev dessutom en väldigt spontan liten myskväll hos Hanna och sedan utgång på Bogrens, ett ställe i Skövde som jag aldrig varit på förr. Riktigt fint ställe var det, vattenfall och grejer hade dom, men med en jobbig överambitiös dj som bestämde sig för att misshandla alla låtar, så att det inte längre kunde tolkas som musik. Han brydde sig inte så mycket om hur det lät, så länge han fick leka mycket känns det som.

Älska vimmelbilder, jag orkar då inte ta några bilder på krogen, och de skulle antagligen inte bli lika bra ändå. Men här har ni en bild från dansgolvet igår.



Helt okej kväll ändå i alla fall, och ikväll blir det fest igen, först en phest på Peach Pit tillsammans med sudentföreningen BEST, sen utgång på kåren. Woho!


Låter som ansträngande avslappning

Jag börjar verkligen irritera mig på en reklamannons från matchaffinity som alltid verkar finnas på min mejl. Matchaffinity är en matchmakingsida och gör personlighetstest. Annonsen består av den fråga som jag antar är tänkt komma från deras test. Så här ser det ut:

Vad gör du när du vill slappna av?

[ ] Tränar
[ ] Går ut
[ ] Tar en massage
[ ] Bjuder på middag


Man ska alltså välja en av förslagen, och jag kan inte låta bli att tänka, vad är det för idiotalternativ?! Vill man slappna av går man väl inte ut, eller bjuder på middag? Det finns väl en minoritet om faktiskt anser att träning, laga mat, eller gå ut är avslappnande, men jag är i alla fall inte en av dem. Ta en massage kanske skulle funka, men det är inget man kan göra speciellt spontant. Vill JAG slappna av tittar jag på en film, läser lite, eller typ.... sover. De kunde väl ta med något som innebär att man inte behöver lämna soffan i alla fall?


En annorlunda liknelse

Sarah (i telefonen): "Så får jag låna din bil? Jag måste verkligen gå och klippa mig, ser ut som ett jävla utegångsfår."

Tur att man fick något att skratta åt idag på föreläsningen, för själva föreläsningen var en av de tråkigaste jag någonsin haft. Jag förstår relevansen för det vi gick igenom, och det var inte svårt, men föreläsaren envisades med att upprepa allt tio gånger och trots att vi hade de pappren han gick igenom framför oss på bänken var han helt enkelt tvungen att läsa upp allt säkert två gånger.

Resten av dagen blir nog bättre, skulle gått på Powerstrip (en träningsform som verkar synnerligen intressant, inte prövat ännu), men känner mig så hängig att det nog inte blir något. Tänkte hänga med på en bio med några klasskompisar istället, byta ut träningen mot pizza innan bion istället. Bra där Sanna.


Dreaming of you

En dagens låt, som jag haft på huvudet länge. Älskar den.



That's all for now.


Coming soon

OMG OMG OMG! Var vad jag tänkte när jag fick se namnet på den här videon, men det visade sig vara ganska löjligt. Det är lite text som egentligen bara säger "Season four coming soon". Men det är i alla fall första materialet HBO släppt gällande säsong fyra så vitt jag vet. Jag skulle säga att videon är säker för all publik, inget avslöjas ju faktiskt, men snyggt gjord och snyggt ljud i alla fall.



Det känns fortfarande ganska långt kvar till 12 Juni då säsong fyra börjas visas i USA. Något kul är dock att Alexander Skarsgård kommer vara med i talkshows och liknande för att göra reklam för säsong fyra. Vilket dels är kul för att vi får se mer av honom, och dels så tyder det på att hans roll blir allt större.


Metoderna är modernare nu för tiden

Johanna: "Många kristna verkar inte förstå det här med den som är utan synd ska kasta första stenen."
Fia: "Det är därför de inte använder stenar."

Så nu har vi tittat klart på veckans True Blood, det börjar bli lite utav av en tradition. Idag började vi på säsong två. Nu börjar det riktigt smaskiga.


Sängen is the shit

Åh, vad jag har haft det skönt. Satt uppe till närmare tre, tittade på Glee, skrev blogginlägg och hängde vid datorn. Jag tror att jag vaknade vid elva första gången imorse (eftersom jag ställt ett alarm då), åt frukost i sängen, och hade fortfarande verkligen ingen lust att gå ur sängen. Så jag satt och spelade TV-spel i sängen i några timmar. Jag skulle gärna fortfarande ligga i sängen faktiskt, men får sällskap vid fem så måste liksom duscha, städa, handla och lite sånt.

Poängen är nog att jag har en otroligt skön säng, jag vill fortfarande bara krypa ner i den under alla mysiga täcken. Stolar och soffor är överskattade. Sängen is the shit, i alla fall min säng.


True Blood comic book style

Nu blir det lite True Blood igen. Vet inte hur många som vet om det, men True Blood finns även som serietidning, skriven av bland annat Alan Ball som skrivit serien. Serietidningen följer varken seriens eller böckernas handling utan är små historier som sker parallellt med dem båda som jag förstått det. Tyvärr finns de inte i Sverige och jag börjar bli riktigt sugen på att beställa från USA. Lite godis medan jag väntar på säsong 4 liksom.

Omslaget till första numret:



Första numret utspelar sig på Merlotte's under en regnig natt då Sookie och hennes vänner blir fångade av en hämndlysten ande som livnär sig på skam. Mörka hemligheter från deras förflutna avslöjas och människor (eller kanske vampyrer/hamnskiftare/annat magisk väsen) dör.

Lite spännande låter det väl? Ni kan läsa om det själva på HBO's nätshop där man även kan beställa tidningarna, och en massa andra True Blood saker.

P.S Jag försökte just leta upp vad det skulle kosta att beställa till Sverige och det visade sig att de bara finns tillgängliga för leverens inom USA verkar det som. Surt.

Poltergeist som lagar kylskåpslampor

En kul sak hände mig idag. Jag vet att tanken är att det ska finnas en lampa i våra kylskåp eftersom mina grannar har det, men jag har då aldrig sett någon, och har liksom inte orkat besvära mig med att byta ut den, eller ta reda på vad som är fel. Men idag, efter att ha bott i denna lägenhet i fem månader utan att den någonsin fungerat tidigare, tändes lampan när jag öppnade kylskåpet. Bara sådär.

Tidigare idag så slog även TV:n igång tio sekunder efter att jag stängt av den ungefär. Det känns som om de tekniska prylarna löper amok helt plötsligt.

En vänlig poltergeist som lagar kylskåpslampor kanske? Tack i så fall, men låt gärna bli TV:n. Fast eftersom du nu lagade kylskåpslampan antar jag att det är okej att du tittar på TV någon gång ibland när jag inte är hemma. Var så vänlig att stänga av den efter dig bara, på riktigt, inte på standby. Vi måste ju tänka på miljön.


Shopping

Eftersom jag har varit och shoppat lite idag, ska jag gå modebloggare på er. Läskigt. Här är de obligatoriska bilderna på dagens inköp:

Söt T-shirt från Gina Tricot.




Skön lång mjukiströja från H&M.




Och en söt stickad kofta från H&M. Den var egentligen för dyr och jag hade säkert ångest i över en timme (och skulle velat ännu längre om det inte varit för att butiken stängde) över om jag skulle köpa den, var en sån där som man inte vet om det kommer bli nya favoritplagget eller om det aldrig kommer användas.




En ansiktsmask köpte jag också, tänkte ha värsta myskvällen med ansiksmask, gurkstavar med guacamole, och serien Glee, men låt mig bara säga det, gurkstavarna med guacamole? Ingen höjdare. Däremot hade jag en asgod choklad hemma som tur var.


The girl next door

Här är alltså den underbara filmen jag såg med My. Väldigt speciell, man skulle kunna tro att det skulle vara en average highschool film, men icke skulle jag vilja säga, den höjer sig över resten en aning. Trots att den inte var mycket mer än en och en halv timme så kändes den väldigt lång eftersom det fanns väldigt många olika vändningar. Man trodde att allt var frid och fröjd, filmen slut,  men så dök det upp något nytt. Det fanns liksom flera sidor av det.

Nu blir det videor, en trailer och en liten favoritscen typ.



Och här är en av mina favoritscener, mycket på grund av den underbara låten.



Rekommenderas högt, så ta och leta upp, ni kommer få er ett gott skratt!


Life is good

Today, life is good. Förutom att jag råkade radera en The Sims familj imorse, det sög. Sen blev det bättre, jag tog mig själv i kragen och tog mig bort till simhallen och simmade en dryg kilometer, mer exakt 1150 meter om ni råkar vilja veta det. Sen tittade jag på en helt underbar film tillsammans med My. Så underbar att den nog ska få ett eget inlägg om en liten stund tror jag.

Som om det inte räckte fick jag reda på att jag är godkänd på psykologitentan, som var min allra första salstenta, och om jag ska vara ärlig, visst var det jobbigt, men SÅ hårt jobbade jag inte, inga 8 timmar om dagen direkt. Känns bra att jag klarade det utan att behöva jobba ihjäl mig på kuppen.

Att kolla kontot gjorde mig också glad, 15 000 fanns det där. Älska csn. Sen gick det ju åt en del till räkningar och sparkonto, men fortfarande en massa pengar. Nu firas det med helg.


Så det säger du?

Angelica påminde mig om ett citat från relaxdagen som måste få sägas. Ännu ett prov på min obestridliga intelligens.

Angelica: "Hur varmt är det i bassängerna?"
Jag: "Bror på hur mycket de värmer upp dem."

Av någon anledning tycker jag om att påpeka det uppenbara.


Lite mer Leif faktiskt

Efter ännu en lektion med Leif så kommer jag faktiskt tillägna honom ännu ett tillägg. Det finns liksom ingen ände på hans charm och ofrivilligt roliga kommentarer. Jag orkade inte skriva ner allt idag, men här är en av mina favoriter.

"Så Compte (grundare av positivismen) sa; ingen mer bullshit liksom."

Jag hade ingen aning om att man kunde använda ordet bullshit så många gånger under en föreläsning om vetenskap, för att inte tala om ordet liksom. För övrigt så tänker jag tillägna Leif en liten sång, inspirerad av Sarah och Anki. Sarah har nämligen en liten teori, att när Leif kommer hem om kvällen tar han av sig glasögonen och kavajen och går från en liten oerfaren nervös föreläsare till tuff partyprisse. Den här är till dig Leif.

Han tog av sin kavaj
sparka av sig båda skorna
Å så spottade han ut snusen
sa: min sköna får jag lov?

Hon var vacker han var stolt
rak i ryggen, som en fura
Det var sommar, det var glädje
och dom dansade och sjöng

na na na na na na na na na na


Ur sången "En kväll i juni". Rock on Leif.

 


Att njuta lite

Så, jag är helt slut, så det här blir ett kort inlägg. Idag har jag varit med några kompisar på relaxavledning. Det var avslappnande. Okej, något mer kan jag kanske berätta. De hade en underbar varm stenhäll som nog var favoriten, där bara låg vi och kände oss varma och avslappnade ett bra tag. Vi prövade även något som kallades typ... aufgussbastu? typ? En kille öste på doftsatt vatten på heta stenar och fläktade den heta luften över oss. Det var förvånandsvärt skönt, verkligen den där känslan av en våg av värme som sveper över en.

Vi pratade några gånger med en herre som berättade lite om stället också. Livet är till för njutas sa han. Vanligtvis känns det ofta bara mysko när främlingar typ lägger sig i, men han slog mig som en härlig man. Han verkade verkligen njuta av livet liksom. Han hade badat i heta bad i Japan, älskade att basta och gick uppenbarligen på relax mitt på dagen en vardag. Man får inte glömma det, man måste njuta lite då och då.

Men att vara på relax har gjort mig helt utmattad av någon anledning, så sova kanske.


Ett annorlunda paket

Idag när jag trodde att jag skulle gå och hämta ut lite skolböcker jag beställt fick jag istället ut ett stort fyrkantigt paket, som jag tog emot allmänt förvirrad. Tydligen var det från pappa, vad han nu kunde ha skickat... Efter att grävt igenom en massa papper var detta vad jag hittade. Ni kan nog tänka er vilken chock jag fick.



Mamma och pappa har skickat hit en av pepparkakshusen vi gjorde innan jul! Visserligen det fula som pappa och Anders gjorde, om ni minns den epic pepparkakshustävlingen... Jag fick förlorarhuset. Men det var gott ändå, nu finns det inte mycket kvar. Man måste bara älska min familj.

Nu ska jag försöka sova, fastnade vid The Sims, det är riktigt beroendeframkallande, men imorgon ska jag till relaxavdelning med ett härligt tjejgäng, så bäst att vila ut sig.


Leif

Jag måste säga att kursen socialpsykologiska undersökningsmetoder började ganska bra faktiskt. Vår lärare är Leif. Det här är första gången Leif håller i en kurs på högskolan. Det börjar med att vi tror Leif är ordentligt försenad, men nej, han visar sig redan vara i föreläsningssalen och vänta, men han glömde låsa upp dörren till sina elever. Smart där. Dagens fortsätter liksom i samma anda, den här killen bara öser ur sig citat:

"En forskningsplan är en plan som en forskare har."

"Spökar det här eller? Jag tycker inte om spöken."

"Det här med trial and error är något man använder mycket i vardagen, som med jag och tjejer."

"Han hade tänkt sig överdosera och dö... men så hände ingenting... tyvärr."

"Det finns ju en viss grupp som faktiskt går ut på krogen, de kallas etnologer och de antecknar när andra människor raggar."

De här var bara ett par, tydligen är moderater ett folkslag och hans mamma tror på tomten också. Jag tror den här kursen kommer bli rolig. Nu ska jag på ett möte om ombyggnaden som ska ske i lägenheten, hoppas få svar på sånt som var jag ska få plats under tiden, i en minietta som min kan man inte direkt stänga en dörr eller något.


Stå där och var fin medan du kan

Idag trotsade jag vad det nu är för omedveten drift som gör att jag dödar alla mina växter och köpte en ny på Plantagen. Jag tycker helt enkelt att det är trevligt med en blomma i fönstret, så är det bara. Den här ska tydligen vattnas ungefär var fjärde dag och få näring en gång i månaden. Någon som på allvar tror att jag kommer komma ihåg det eller orka köpa någon näring?



Fin är den i alla fall, så jag ska göra mitt bästa. Trots allt har jag vadat genom sjöarna som börjar växa fram i Skövde och trotsat en massa blåst för att få hem den så. Dessutom köpte jag ett nytt xboxspel eftersom jag följde med Hanna till mediamarkt. Trots det nya spelet slutade det med att jag satt och spelade the sims hela kvällen. När man vant sig funkar The Sims riktigt bra till xbox faktiskt, och blev helt fast... Imorgon börjar nya kursen, Socialpsykologiska undersökningsmetoder, jag hoppas det kan blir lite spännande.




Är det någon skillnad?

Johanna: "Jag tycker om Mariannes, men de fastnar i tänderna..."
Jag: "Jag tycker också om marijuana."

Johanna och Angelica har precis åkt hem efter att ha varit här och tittat på True Blood med mig, vi har nu bara tre avsnitt kvar på säsong ett! Helt otroligt hur mycket man har glömt, bokens handling minns jag väl, för den har jag läst nyligen, två gånger dessutom, men det är så mycket mer med i serien som jag nästan hade glömt. Och mer Eric (det vill säga Alexanders Skarsgård) än i böckerna, så man kan inte klaga. Säsong ett är ändå den jag tycker minst om, och den tycker jag ändå om.

Resten av dagen har jag städat, i stort sett konstant, först allmänna köket och sedan lägenheten. Sugit upp alla dammråttor bakom soffan och sånt. Av någon anledning har jag faktiskt haft energi idag.




Rått kött är lite som kikärtor

Angelica: "Jag tycker inte om att tillaga rått kött, då inser jag verkligen att det kommer från ett djur, men jag har inte så mycket emot att äta kött som är tillagat, det ser det inte som det kommer från ett djur."
Jag: "Det är som jag och kikärtor, jag hatar kikärtor, men om de inte ser ut som, eller smakar som kikärtor, som i falaflar, då kan jag äta dom."

Ett smart citat från moi under gårdagens fika med ett par trevliga damer i Töreboda. Vi lyckades sitta i tre timmar och bara prata utan att jag tänkte på att tiden gick, ganska skönt. Mycket intressanta diskussioner, där jag dessutom fick använding för lite av psykologikunskaperna. Känns jättebra att en del av de faktiskt har fastnat i alla fall, och inte bara orden, jag kan tänka in det på en situation, mer eller mindre.

(Ber om ursäkt om det inte är direkt exakt citerat Angelica, kommer inte ihåg, men tror poängen går fram i alla fall)


The imaginarium of Doctor Parnassus

Ikväll har jag sett en ganska underbar film. The Imaginarium of Doctor Parnassus. Allmänt... fantasifull, galen och underbar på något sätt. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag verkligen älskar den, måste nog se den en gång till, men jag tycker mycket om den i alla fall. Svår att beskriva, titta på trailern istället.



Rekommenderas, störde mig nog mest på att jag inte fick se mer av Johnny Depp, han än nämligen en av de skådespelare som spelar Tony. Tony ser olika ut beroende på i vems fantasi han är, därav olika skådespelare, detta var dock något som tog ett tag att inse, så först blev jag mest irriterad på att jag inte riktigt visste om det var Johnny eller inte, men sen insåg jag att det var väldigt psykologisk korrekt. Två identisiska saker kan se väldigt annorlunda ut i olika människor ögon, speciellt när Tony bär mask majoriteten av tiden.


Intellektuellt utmattad

Nu är tentan äntligen över (det gick okej, förhoppningsvis godkänd), och intellektuellt utmattad känns verkligen som rätt ord. De senaste dagarna har varit så otroligt fokuserade, och jag har fått in fler stadier, teorier och gubbar i huvudet än jag trodde var möjligt nästan. De kommande fyra dagarna tänker jag vara intelligensfri, så ni får helt enkelt leva med det, min hjärna måste få ha semester ett tag nu.

Efter tentan, som jag var klar med elva har spenderats först med att varva ner med Hanna, och sen en tjejkväll hemma hos mig. Med lite omöblering fick det, tro det eller ej, plats åtta personer i min lilla lägenhet, så många har det aldrig varit här under min boendetid i alla fall. Vi drack, snackade lite skit, och tittade på dumma youtubevideor för att fira att tentan är över. Så mycket mer orkade man inte med. Jag tror faktiskt att jag ska gå  och lägga mig strax, imorgon blir fika i Töreboda så bäst att vila ut.


Dagens citat

Jag (via sms): Någon som har 0.5 stift att dela med sig till mig imorgon?"
Christian (via sms): Eeh.... ska jag posta eller...?"

Det som jag tyckte var hysterisk roligt med detta var att messet skulle till min klasskamrat Christian som också har tenta imorgon, men hamnade hos en Christian jag träffade på krogen i Uppsala (typ 30 mil härifrån) för något år sedan och messat lite med sedan dess. Det måste vara lite underligt ur hans synvinkel, snällt av honom att erbjuda sig ändå faktiskt.


Snart är det över

Nu börjar jag känna av nervositeten, en orolighet i kroppen, lätt skakig, lite svag som om man hade feber. Imorgon är min första salstenta. Man kan tro att jag skulle vara ett nervvrak, men trots att jag känner att jag kanske inte pluggat riktigt så mycket som jag kunnat så är jag ganska lugn. Jag vill bara att det ska vara över nu så jag kan säga hej till världen utanför kursen psykologins grunder igen. Imorgon är det jag som säger hejdå till psykologins grunder.



Ni minns säkert denna underbara bok? Den jag har tenta på. Förhoppningsvis får jag säga hejdå till den också imorgon. I värsta fall får jag omtenta, men vet ni vad? Det är inte världens slut det heller, jag överlever det med. Säg hej till den nya, lite mer avslappnade Sanna jag försöker satsa på.

Ska göra några fler repetitioner och sen försöka komma tidigt i säng, upp vid sjutiden imorgon och tenta åtta till tolv ungefär. Sen fira med alkohol och klasskamrater.


Be very afraid krukväxter

Så här går det förr eller senare för alla växter i min ägo verkar det som som, kanske har jag något förträngt hat mot krukväxter. Av någon anledning är jag ändå väldigt dålig på att slänga döda krukväxter, det är ändå den enda jag har och jag fick den av mamma. Så ful är den väl inte? Lite charmig?



Eller...?


Bläck-på-arm-konst

I fredags hade jag och syrran lite för lite att göra när vi kom tillbaka till hotellrummet efter We Will Rock You, så jag ritade lite.... bläck-på-arm-konst på hennes arm. Inpirerad av spelet abducton som finns till androidmobilder. Det här är i alla fall en liten kohimmel, där kor kan hoppa över hinder, och klättra i träd. Och en lite ko blir uppstrålad av ett rumdskepp.



Så duktig är jag. Nu ska jag titta på film och dricka varm choklad efter en lång dag av psykologiplugg.


Sneaky Veckorevyn

När jag beställde hem kläder från nelly.se fick jag fyra gratis nummer av Veckorevyn. Kul, tänkte jag. Sedan insåg jag dock för sent att efter de där fyra numren fortsätter de skicka en massa saker som man måste betala för, och jag höll då inte reda på hur många nummer jag fick och sen kom en räkning.

I alla fall gick jag in för att avsluta prenumeration idag, inte särskilt svårt, men det märktes då att de inte ville att jag skulle göra det. "Vi på veckorevyn tycker det är väldigt tråkigt att du väljer att avsluta din prenumation", jag klickar på fortsätt, "Är du säker på att du vill avsluta din prenumeration?", jag klickar på ja, "Varför vill du avsluta din prenumeration?".

Det är trevligt att man får känna sig saknad ifall, annat än när jag från mejl från ett community jag blev medlem på som skriver ungefär följande "Vi vill bara påminna om att du inte loggat in på över en månad, se vad mycket du har missat! 0 nya gästboksinlägg, 0 nya kommentarer, 0 nya vänner, 0 nya mejl." Då känner man sig inte direkt saknad.


Årsresumé 2010

Precis alla verkar skriva om vad som hänt under 2010, en årsresumé, på ett eller annat sätt. Och även om jag är lite sent ute vill jag också! Så jag ska göra ett försök, i någon form av punktlista eller något sådant.
  • Januari: Jag slutade med dagens citat i varje inlägg, åkte till Töreboda med Tess. Inget speciellt.
  • Februari: Satt fast på ett försenat tåg i 14 timmar. Festade och gick till skolan efter endast en halvtimmes sömn, antagligen inte helt nykter.
  • Mars: Skickade in min högskoleansökan, fick ett sommarjobb, träffade en trevlig kille vid namn Christian på krogen.
  • April: Skidsemester med familjen och blev kompisar med killarna på mediamarkt eftersom jag letade ny laptop.
  • Maj: Köpte en soffa till lägenheten, åt årets första glas, såg fram emot studenten.
  • Juni: Tog studenten och åkte till Italien med pappa.
  • Juli: Åkte på Peace and Love och skrev på lägenhetskontrakt.
  • Augusti: Bilade till Paris med familjen, flyttade till Skövde och började högskolan.
  • September: Levde studentliv och sörjde att sverigedemokraterna kom in i riksdagen.
  • November: Firade Halloween och var besatt av True Blood.
  • December: Firade jul med A och sånt.
Det här var nog nyttigt! När jag ser på det såhär så har det varit ett otroligt bra år. Om jag måste välja var nog det bästa att få se Venedig, har varit en dröm för mig så länge. Men Paris och egen lägenhet är absolut inte fel det heller. Här är jag vid en av Venedigs kanaler.



Hoppas att 2011 blir ett bra år det med, vet inte riktigt om det haft den bästa starten, men det är fortfarande 11 månader kvar. Min kväll har i alla fall varit bra, Angelica och Johanna kom hit och vi tittade på tre första avsnitten av True Blood, första säsongen, ska ta se om allt hade jag tänkt. Nu blir det hallon!


Under pressure

En klockren dagens låt. För övrigt har min kärlek för Queen vaknat till liv på nytt efter musikalen som var fantastisk. Det spelar ingen roll var jag ser den, i Stockholm eller London, de sista låtarna är alltid ren eufori. Att få se Queen live, skulle vara så jävla fantastisk.



Nu ska jag lyssna på mer Queen och försöka plugga på tentan som vi har på torsdag.




Privat skit

Nu finns det på facebook så kan lika bra skriva det här också. A och jag har gjort slut. Just nu är vi bara vänner och ingen vet hur framtiden kommer se ut. Hur detta känns? Mest underligt, och det är allt jag tänkte säga om det. Jag har börjat inse att jag är en ganska privat människa, på gott och ont. Vissa saker måste få vara... bara mina, eller våra i detta fallet.

Som det är nu är jag i alla fall offciellt singel antar jag, ett mer eller mindre nytt begrepp för mig, jag tänkte väl inte på killar som killar förrän jag träffade A. Men än så länge ser jag mig själv mer som någon som just kommit ur ett förhållande än någon som är singel, there's a difference. Nu vet ni i alla fall.


We will rock you

Imorgon blir det x2000 raka vägen till Stockholm. Min härliga mamma har bokat in oss på musikalen We Will Rock You. Visserligen såg jag musikalen i London förra året när jag var där och det känns svårt att toppa det, men både musikalen och musiken är så bra att jag verkligen inte har något emot att se den igen. Ska bli intressant att se om de svenska sångarna kan mäta sig med de i London. Efteråt ska det dessutom bli middag och natt på hotell, och sen åker jag tillbaka till Skövde på lördag.



Ses fram emot, och förhoppningsvis kommer jag sitta på tåget och plugga så behöver jag inte ha ångest över att ha struntat i det heller. Men först kommer A hit och vi håller på att ta oss igenom första säsongen av Buffy.


People's Choice Awards 2011

Visst var det för länge sedan jag skrev vad som händer i True Blood världen? Så här kommer lite nya nyheter, True Blood var nominerade i två kategorier för People's Choice Awards som gick av stapeln igår (5 januari), Favorite Sci-fi/Fantasy show och Favorite TV Obsession. Personligen tyckte jag verkligen att True Blood var som perfekt för Favorite TV Obsession kategorin.

Tyvärr så vann dock inte True Blood i någon av kategorierna, utan Favorite TV Obsession gick till Dexter, och Favorite Sci-fi/Fantasy show till Fringe. Men jag hittade en video med Stephen Moyer när han intervjuades på röda mattan som var lite rolig i alla fall. De pratar lite om True Blood, men innehåller egentligen ingen spoiler för säsong 3 om man har sett trailen för den. Stephen Moyer presenterade för övrigt favorite movie actress tillsammans med svenska skådespelerskan Malin Åkerman.



Detta och många andra nyheter hittade jag på en av mina favorit True Blood sidor: True Blood's Nest



Vampire Diaries comes to town

Jag hade en så häftig dröm inatt att jag måste skynda mig att berätta om den innan jag glömmer. Skådespelarna från serien Vampire diaries skulle komma till stan, och jag och Tess som båda tycker att Ian Somerhalder, som spelar en av huvudpersonerna är väldigt snygg var eld och lågor. Dagen kom, och sedan drömde jag två versioner om vad som hände egentligen, som om min dröm hade ett "alternative ending" liksom. I första versionen såg vi Ian och Paul Wesley som spelar den andra huvudrollen, vågade oss fram, fick en autograf och varsinn kram, det var allt.

I den andra versionen däremot så träffade vi på de båda i någon form av folksamling och de bad oss följa med dem någon annanstans. Vem av dem nu var (antagligen Paul för jag tyckte inte att han så snygg) som jag gick med så började han bli lite jobbig, tafsade och försökte kyssas hela tiden, vilket jag inte ville. Det slutar med att jag putta bort honom ordentligt och jag och Tess går därifrån. En stund senare träffar jag på en annan manlig skådespelare som typ låg i en soffa med en tjej, hon verkade försöka gå därifrån, men han lät henne inte. Med tanke på vad jag själv varit med om blev jag arg, och gick fram och slog honom i skrevet. Han blev arg, men tjejen gick därifrån, och efter en sur min mot mig gjorde han det med. Efter en stund kommer hon som spelar Caroline fram till mig, i serien är hennes karaktär lite blåst och har väl aldrig tyckt om henne riktigt. Hon berättar i alla fall att hon sett vad jag gjort och tyckte det var jättestarkt av mig. Som jag säkert märkt var många av killarna från serien riktiga skitstövlar. Hon berättade även att hon var bisexuell, vad nu det egentligen har med saken att göra. I verkligheten såg hon verkligen inte ut som sin ytliga karaktär.

Senare såg jag Ian och Paul igen, sitta och sura för att de blivit ensamma. Tess satt i närheten och jag sa högt vilka skitstövar jag tyckte killarna i serien var.

På det hela kände jag mig ganska fantastisk, och att det var otroligt att Caroliens skådespelerska orkade jobba med de här killarna som om uppenbarligen föraktade.

Någon som orkade läsa det?


Dagens citat

Jag: "Det är inflation på mörkeralver i sys! Varenda jävla kotte ska spela mörkeralv!"
A: "Men kottar kan väl ändå inte spela?"


Dagens citat

Dagens citat får nu en egen kategori, då kanske jag faktiskt kommer ihåg att skriva dem och det blir lättare för de snyltare som bara kommer hit för att läsa citat, skämms på er! För att inte tala om en viss A som bara går in och tittar på bilderna ibland.

Syrran: "Jag köpte ett par rosa hörlurar som matchar mitt rosa mobilskal!"
Jag: "Jag köpte svarta hörlurar som matchar min svarta själ."


Det där med slang alltså...

Det här är illa, jag googlade just ett slang uttryck för jag inte hade någon aning om vad personen jag pratade med på msn menade. Och jag som trodde att jag var down with the kids... Okej, nu börjar jag bara bli pinsam, men i ärlighetens namn så har jag nog hängt för lite på msn. Antagligen eftersom alla mina kontaker försvann och jag nu håller på att återskapa mitt kontaktnät. Någon som känner att den borde finnas på min msn? Lämna adress och jag lägger till dig.

Och bara så ni vet, nps betyder no problems, och ja, jag behövde googla det, jag vet att ni skrattar åt mig. Trodde det betydde nopes, vilket ni säkert kan tänka er blev väldigt motsägelsefullt. Nps kanske inte ens är slang, utan mest en förkortning, det här är verkligen illa...


Hemma från hemma hemma

Jag hade tänkt visa i alla fall någon stackars bild från nyår, men eftersom jag inte lyckades föra över bilderna imorse och inte ville sno med mig familjens sista digitalkamera till Skövde (jag har redan två här, varav en inte är min) så blir det inte alls så. Men mitt nyår var lyckat i alla fall.

Nu är jag i alla fall tillbaka i Skövde, och det känns rentav konstigt, man blir riktigt disorienterad när man först flyttaa hemifrån, vänjer sig vid det och sedan åker hem och bor där i två veckor, Skövde kändes nästan främmande när jag kom tillbaka idag. Hursomhelst har det både för och nackdelar. Värmefilten följde i alla fall med så jag har suttit och mysit med den i mina kalla lägenhet, som egentligen inte är jätte kall.

När jag kom hem slogs jag även av en våg av pluggångest, så där har ni vad jag förhoppningvis gör den närmaste tiden. Tess däremot, hon är nog snart framme i Thailand, var riktigt avundsjuka på henne!


RSS 2.0